Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, papresa είπε

Έχω κάτι εσωτερικές πόρτες, ξύλινες, γερές - κατάγερες, η μάνα μου έχει φαγωθεί να τις αλλάξουμε... Της λέω τέτοια πόρτα τώρα δεν θα βρεις. Θα βρεις μελαμίνη, laminate, κλπ και μόνο φιγούρα θα πληρώσουμε... Για να πάμε σε ξύλο, ούτε συζήτηση... Λόγω τιμής. Σαν να την έπεισα να τις ανανεώσουμε. Τρίψιμο, βάψιμο, καινούργια πόμολα και να τες καινούργιες...

Έκανα μία έρευνα άλλος μου είπε βελατουρα και χρώμα νερού (δεν θυμάμαι αν το λέω σωστά) άλλος χρώμα κιμωλίας, αλλά το δεύτερο λέει είναι δύσκολο στην εφαρμογή. Τι προτείνετε;

Αν είναι ήδη βαμμένες μόνο τρίψιμο και ριπολίνη νερού, θα γίνουν άψογες.

• Like 2
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 26/5/2025 στις 10:46 ΠΜ, noasgr είπε

Καλησπέρα παίδες,

Έφτιαξε ο καιρός και λέω φέτος πριν τις διακοπές να βάλω αυτόματο πότισμα στην αυλή. 

Υπάρχουν διάφορα φυτά/λουλούδια και 3-4 δέντρα, με διαφορετικές ανάγκες για νερό.

Η βασική μου απορία είναι, πώς υπολογίζω την ροή και την διάρκεια του ποτίσματος, για να "πέσει" η σωστή ποσότητα νερού στην κάθε περίπτωση;  (δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητός... 🙄 )

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Για να έχεις σταθερή ποσότητα ανεξαρτήτου πίεσης πρέπει να πας σε λύση λάστιχου με ενσωματωμένους σταλάκτες. Δεν γνωρίζω αν σου κάνουν οι διάμετροι πχ Φ6 (https://www.skroutz.gr/s/59828345/palaplast-3080-0506-solinas-ardeysis-f6-me-to-metro-me-stalaktes.html).

Επιλέγεις τα πόσα μέτρα θες. Δώσε προσοχή στην απόσταση μεταξύ του κάθε σταλάκτη.

Αν είναι σε γλάστρα πας κυκλικά το λάστιχο και στο τέλος τσακίζεις για να τερματίσεις το λάστιχο (υπάρχει και σχετικό τερματικό). Το ίδιο και στα δέντρα. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν είναι ήδη βαμμένες μόνο τρίψιμο και ριπολίνη νερού, θα γίνουν άψογες.

Λούστρο.

IMG_20231201_152930.jpg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, papresa είπε

Λούστρο.

IMG_20231201_152930.jpg

πολύ καλό τρίψιμο να φύγει το βερνίκι, αν τις θες στην ίδια απόχρωση ή παρεμφερή,  βερνίκι νερού σε ότι απόχρωση θες και τέλος, αν τις θες πχ άσπρες, αστάρι και μετά χρώμα...προτίμησε νερού να μην βρωμάνε κανα 2 βδομάδες.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, papresa είπε

Λούστρο.

IMG_20231201_152930.jpg

Όπως γράφτηκε τρίψιμο και βερνίκι νερού.

Αν τις βάψεις πχ λευκό, τρίψιμο, βελατούρα νερού και ριπολίνη νερού. Θα πρέπει να φτιάξεις και τις κάσες όμως για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτά έχουν πολύ μεγάλη ροή νερού και μάλλον το μεγάλο τους άνοιγμα είναι ο λόγος που δεν σου βουλώνουν από άλατα.

Μερικοί στις κριτικές λένε ότι χαλάει συνέχεια η ρύθμισή τους. Τα έχω χρησιμοποιήσει και γω πρόσφατα αλλά δεν έχω άποψη ακόμα.

Αμφιβάλλω αν θα είναι χρήσιμα για τον φίλο μπεκ με τόσο μεγάλη ροή

Οντως έχουν μεγάλη ροή αν θες αλλά ρυθμίζουν μέχρι που κλείνουν τελείως τη ροή. Με βολεύουν γιατί αλλού θέλω περισσότερο αλλού λιγότερο νερό και όπως είπα έχω τα λιγότερα προβλήματα από όσα χρησιμοποιήσει ως τώρα και είναι πολλά , επειδή το νερό στο εξοχικό  έχει πολλά άλλατα και τα υπόλοιπα ειδικά τα κόκκινα με τις πολλές τρυπούλες αμέσως εκλειναν από άλατα και κάθε φορά επρεπε να καθαρίζω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Οντως έχουν μεγάλη ροή αν θες αλλά ρυθμίζουν μέχρι που κλείνουν τελείως τη ροή. Με βολεύουν γιατί αλλού θέλω περισσότερο αλλού λιγότερο νερό και όπως είπα έχω τα λιγότερα προβλήματα από όσα χρησιμοποιήσει ως τώρα και είναι πολλά , επειδή το νερό στο εξοχικό  έχει πολλά άλλατα και τα υπόλοιπα ειδικά τα κόκκινα με τις πολλές τρυπούλες αμέσως εκλειναν από άλατα και κάθε φορά επρεπε να καθαρίζω.

Βάλε ένα φίλτρο μετά την βρύση ώστε να κρατάει ότι μπορεί.Το έκανα όταν πότιζα απο πηγάδι που καταλαβαίνεις τι σκουπίδια είχε.

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, zio10 είπε

Δεν φαίνεται να λασκάρει, γυρίζει αλλά δε μοιάζει με βίδα. Είναι αυτό που κινείται με την κίνηση που κάνει το πόμολο για να ασφαλίσει ή να ελευθερώσει την πόρτα.

έχω αντίστοιχα της europa Στην πάνω μεριά εμένα έχει νια αλενοβιδα που σφίγγει στο σύστημα που ολισθαίνει Ψαξε για κάτι παρόμοιο  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, zio10 είπε

Ξέρει κανείς αν και πως ρυθμίζεται η μπαλκονόπορτα της φωτογραφίας έστω να μαζέψει λίγο προς τα δεξία και να μη βρίσκει το ένα φύλλο με το άλλο; 

Έχει τζόγο και αν την πιέσω την ώρα που την κλείνω δεν βρίσκει αλλά θα ήθελα να μείνει σταθερά στη σωστή θέση.

20250528_184532.jpg

20250528_184511.jpg

Πιο πισω εχει αλλη βιδα αλεν, με εκεινη πρεπει να πειραματιστεις. Με ενα απο τα δυο φυλλα. Κοντα στον μεντεσε.

https://www.google.com/search?q=ρυθμιση+μπαλκονοπορτασ&oq=ρυθμιση+μπ&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBwgBEAAYgAQyBggAEEUYOTIHCAEQABiABDIHCAIQABiABDIHCAMQABiABDIHCAQQABiABDIHCAUQABiABDIHCAYQABiABDIHCAcQABiABDIHCAgQABiABDIHCAkQABiABDIHCAoQABiABDIHCAsQABiABDIHCAwQABiABDIHCA0QABiABDIHCA4QABiABNIBCDM4NTNqMGo3qAIUsAIB8QUxB-cWHDxKRA&client=ms-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Βάλε ένα φίλτρο μετά την βρύση ώστε να κρατάει ότι μπορεί.Το έκανα όταν πότιζα απο πηγάδι που καταλαβαίνεις τι σκουπίδια είχε.

Το πηγάδι έχει σκουπίδια αλλά ελάχιστα άλατα. Σε μας η άντληση γίνεται από γεώτρηση που είναι κάτω από την επιφάνεια της θαλασσας και καταλαβαίνεις. Θέλει ακριβές λύσεις φίλτρα αλάτων κ.λ.π. που δεν είναι και σίγουρο αν κάνεις δουλειά γιατί τα άλατα δεν είναι σε στερεά μορφή να συγκρατηθούν αλλά διαλυμένα μέσα στο νερό και σιγά σιγά φράζουν τις τρύπες όταν κλείνει το νερό  εξατμίζεται ότι έχουν κρατησει τα μπεκ , αλλά τότε τα άλλατα μένουν και συσωρεύονται στις τρυπες. Να σκεφτείς ότι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο αλλάζω φίλτρα στις βρύσες τα οποία βουλώνουν από τα άλατα.😜

Δημοσ.
5 ώρες πριν, hp8 είπε

έχω αντίστοιχα της europa Στην πάνω μεριά εμένα έχει νια αλενοβιδα που σφίγγει στο σύστημα που ολισθαίνει Ψαξε για κάτι παρόμοιο  

4 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εκεί ήταν το θέμα αν και στην αρχή δεν την είδα την βίδα, ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο υλικό που θα μπορούσε να περαστεί σε μια μικρή παιδική τσουλήθρα που από τον καιρό δεν γλιστράει καλά;

image.jpeg.2380d1e9ab76b90a0777fc0e53e2f76d.jpeg

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, zio10 είπε

Υπάρχει κάποιο υλικό που θα μπορούσε να περαστεί σε μια μικρή παιδική τσουλήθρα που από τον καιρό δεν γλιστράει καλά;

γράσσο;

πλάκα κάνω, δοκίμασε σπρέυ σιλικόνης, άφησέ το να στεγνώσει και χρησιμοποίησε πανί μικροινών για καλύτερο γυάλισμα...

επίσης μπορείς να βάλεις γυαλιστικό ταμπλό αυτοκινήτου ή παρόμοιο γυαλιστικό...

• Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Με θερμοπίστολο που θα αναλιγώσει το πλαστικό και θα το κάνει πάλι γυαλιστερό;

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...