Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θελω να αφαιρεσω τα 2 τζαμια τελειως για να περασουμε μεσα ενα ψυγειο, η ερωτηση ειναι πως αφαιρουνται? Το μονο που βλεπω ειναι στο κατω μερος ενα κατι σαν στοπ που ξεβιδωνει με αλεν και αλλο ενα ιδιο στην πανω μερια, φανταζομαι βγαινουν και τα 2 απο το καθε τζαμι και μετα εχει μποσικο να τα σηκωσω και να τα βγαλω?

IMG_20250624_155135_1 (Medium).jpg

IMG_20250624_155113_1 (Medium).jpg

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλησπερα, θελω να αφαιρεσω τα 2 τζαμια τελειως για να περασουμε μεσα ενα ψυγειο, η ερωτηση ειναι πως αφαιρουνται? Το μονο που βλεπω ειναι στο κατω μερος ενα κατι σαν στοπ που ξεβιδωνει με αλεν και αλλο ενα ιδιο στην πανω μερια, φανταζομαι βγαινουν και τα 2 απο το καθε τζαμι και μετα εχει μποσικο να τα σηκωσω και να τα βγαλω?

IMG_20250624_155135_1 (Medium).jpg

IMG_20250624_155113_1 (Medium).jpg

Σωστά έτσι λασκάρει και βγαίνει ανασηκώνοντας..

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μήπως κάποιος έχει προβληματιστεί ή ξέρει

Όταν "ξεχειλώσει" μία τρύπα από βίδα σε ξύλο υπάρχουν διάφορες λύσεις. Από το "κλασσικό" με την οδοντογλυφίδα μέχρι λύσεις με πριονίδι και κόλλα, τοποθέτηση καβίλιας, κλπ

Όταν το όποιο "ξεχείλωμα" συμβεί σε αλουμίνιο (έχω περίπτωση που αφορά και κουφώματα αλλά και αλουμινένια ντουλάπα) πέρα από την προφανή λύση της μεγαλύτερου πάχους βίδας ή της αλλαγής θέσης στην τρύπα (που δεν είναι πάντα εφικτά), υπάρχει κάποιος τρόπος "μπαλώματος";

Η πιο καλή λύση θα ήταν πριτσιναδόρος με σπείρωμα αλλά δεν συμφέρει να αγοράσεις για μια φορά.

Αν τώρα τύχει να βρεις από καναν γνωστό θα είσαι τυχερός

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπερα

προσπαθησα να βαψω σ'ημερα το ταβάνι ενός δωματίου καθώς επίσης και το μπάνιο, και τα δύο με ένα αντιμουχλικο. Πριν από αυτό, πέρασα από ένα χέρι αστάρι. Το αποτέλεσμα πολύ κάτω του αναμενόμενου, αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Στο ταβάνι, σε κάποια σημεία που περνούσα με το ρολό, ξεφλούδιζε...Πού μπορεί να οφείλεται αυτό, στο ρολό ή στο χρώμα (ή σε κάτι άλλο)? Επίσης, είναι τρομερά δύσκολο να πετύχω ομοιόμορφο στρώσιμο του χρώματος. Είναι λες και είναι πολύ πηχτό (που δεν είναι γιατί αραίωσα σύμφωνα με την οδηγία). Υπάρχει περίπτωση να φταίει το ρολό? Αύριο λέω να αγοράσω άλλο να συνεχίσω το ταβάνι με δεύτερο χέρι. Θα ήθελα την βοήθειά σας......

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, chemkyr είπε

καλησπερα

προσπαθησα να βαψω σ'ημερα το ταβάνι ενός δωματίου καθώς επίσης και το μπάνιο, και τα δύο με ένα αντιμουχλικο. Πριν από αυτό, πέρασα από ένα χέρι αστάρι. Το αποτέλεσμα πολύ κάτω του αναμενόμενου, αλλά αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Στο ταβάνι, σε κάποια σημεία που περνούσα με το ρολό, ξεφλούδιζε...Πού μπορεί να οφείλεται αυτό, στο ρολό ή στο χρώμα (ή σε κάτι άλλο)? Επίσης, είναι τρομερά δύσκολο να πετύχω ομοιόμορφο στρώσιμο του χρώματος. Είναι λες και είναι πολύ πηχτό (που δεν είναι γιατί αραίωσα σύμφωνα με την οδηγία). Υπάρχει περίπτωση να φταίει το ρολό? Αύριο λέω να αγοράσω άλλο να συνεχίσω το ταβάνι με δεύτερο χέρι. Θα ήθελα την βοήθειά σας......

Αν το παλιό χρώμα είχε περαστεί χωρίς αστάρι πιθανό να έχει χαμηλή πρόσφυση στο υπόστρωμα, έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο του ξεφλουδίσματος. Για να το αποφύγουμε, ξύνουμε πρώτα όλα τα σαθρά παλιά χρώματα και στοκάρουμε.

Το οτι είναι πηκτό το χρώμα και σκληρό επίσης βοηθάει στο να κολλάει το παλιό χρώμα πάνω στο ρολό και να το τραβάς από το ταβάνι.

Δοκίμασες να αραιώσεις ακόμη λίγο και να κάνει πολύ καλό ανακάτεμα του χρώματος.

Δημοσ.

τώρα πια είναι αργά για να ξύνω...είχα περάσει αστάρι, αλλά φαίνεται δεν έκανα καλή δουλειά. Αύριο λέω να συνεχίσω με το ταβάνι (2ο χέρι) ακολουθώντας την συμβουλή σου ως προς το αραίωμα. Ίσως αγοράσω κι άλλο ρολό...Δεν ξαναπιάνω ταβάνι πάντως....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, chemkyr είπε

καλησπερα

Πριν το πειράξεις με τι ήταν βαμμένο, γνωρίζεις; Αν ήταν με υδρόχρωμα, μόνο υδρόχρωμα πρέπει να περαστεί σαν φρεσκάρισμα, αλλιώς παρατηρείται το φαινόμενο που λες = ξεφλούδισμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, chemkyr είπε

τώρα πια είναι αργά για να ξύνω...είχα περάσει αστάρι, αλλά φαίνεται δεν έκανα καλή δουλειά. Αύριο λέω να συνεχίσω με το ταβάνι (2ο χέρι) ακολουθώντας την συμβουλή σου ως προς το αραίωμα. Ίσως αγοράσω κι άλλο ρολό...Δεν ξαναπιάνω ταβάνι πάντως....

Δυστυχώς θα έχεις πρόβλημα, σε μικρό χρονικό διάστημα θα ξεφλουδίσει κατά τόπους το ταβάνι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο, εκτός από το να περάσεις με το ρολό μόνο με νερό να φουσκώσει το παλιό χρώμα όπου φουσκώσει, στη συνέχεις να ξύσεις, να τρίψεις πολύ καλά και μετά να περάσεις αστάρι καλής ποιότητας 2 χέρια και μετά χρώμα...παθόν, εκεί που έβαφα άρχισαν να φεύγουν λουρίδες το παλιό και το νέο χρώμα, χώρια που αγόρασα έξτρα, ευτυχώς λίγο γιατί μου το έκανε στην αρχή...

είναι ο τσακωμός μας με τη σύζυγο, το μπάνιο το έκανα, το δωμάτιο το έκανα, αλλά το σαλόνι που είναι 60 τμ με την κουζίνα δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή ...κάποια στιγμή θα γίνει αλλά δεν θα το κάνω εγώ γιατί στα άλλα απλά μαμήθηκα και σε δουλειά και σε χρόνο (σχεδόν 1 βδομάδα το κάθε ένα λόγω χρόνου)... 

Επεξ/σία από kokos23
Δημοσ.
20 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μήπως κάποιος έχει προβληματιστεί ή ξέρει

Όταν "ξεχειλώσει" μία τρύπα από βίδα σε ξύλο υπάρχουν διάφορες λύσεις. Από το "κλασσικό" με την οδοντογλυφίδα μέχρι λύσεις με πριονίδι και κόλλα, τοποθέτηση καβίλιας, κλπ

Όταν το όποιο "ξεχείλωμα" συμβεί σε αλουμίνιο (έχω περίπτωση που αφορά και κουφώματα αλλά και αλουμινένια ντουλάπα) πέρα από την προφανή λύση της μεγαλύτερου πάχους βίδας ή της αλλαγής θέσης στην τρύπα (που δεν είναι πάντα εφικτά), υπάρχει κάποιος τρόπος "μπαλώματος";

Εκτός από τον σιδηροστοκο που γράφτηκε υπάρχει και μια κόλλα εποξική σε μορφή πλαστελίνης που υποτίθεται ότι μπορεί να τρυπηθεί μετά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Η πιο καλή λύση θα ήταν πριτσιναδόρος με σπείρωμα αλλά δεν συμφέρει να αγοράσεις για μια φορά.

Αν τώρα τύχει να βρεις από καναν γνωστό θα είσαι τυχερός

Πολύ καλή ιδέα. Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό αν και έχω ακούσει για αυτόν. Thanks

41 λεπτά πριν, zio10 είπε

Εκτός από τον σιδηροστοκο που γράφτηκε υπάρχει και μια κόλλα εποξική σε μορφή πλαστελίνης που υποτίθεται ότι μπορεί να τρυπηθεί μετά.

Σε ευχαριστώ. Θα το ψάξω

Δημοσ.

Καλημερα θελω να βαψω/φρεσκαρω τα inox ποδια απο καρεκλες κουζινας περιπου σε τετοιο στυλ

spacer.png

Τι να χρησιμοποιησω καλυτερα χρωμα αλουμινιου με πινελο/ρολακι η σπρει που βλεπω οτι υπαρχουν? 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλημερα θελω να βαψω/φρεσκαρω τα inox ποδια απο καρεκλες κουζινας περιπου σε τετοιο στυλ

spacer.png

Τι να χρησιμοποιησω καλυτερα χρωμα αλουμινιου με πινελο/ρολακι η σπρει που βλεπω οτι υπαρχουν? 

Δεν πιάνουν χρώματα στο inox, εκτός αν είναι κάτι άλλο. Βάλε φωτο

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Δεν θέλω να αλλάξω χρώμα... Με αυτό μου είπαν να τις περασω

IMG_20250625_131129_resize_27.jpg

Σου πούλησαν ένα χρώμα που πιθανότατα δεν θα πιάσει.. δες τις οδηγίες χρήσης κι αν αμφιβάλλεις πήγαινε το πίσω χωρίς να το ανοίξεις. Θυμάμαι πως ούτε ένα πολύ καλό αστάρι δεν έπιανε σε ινοξ σίδερο ούτε μετά από τρίψιμο, έφευγαν φλούδες με το παραμικρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...