Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, haris_216 είπε

Πολύ καλή ιδέα. Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό αν και έχω ακούσει για αυτόν. Thanks

Μια ιδέα που μου ήρθε τώρα σε παρόμοια λογική με το πριτσίνι αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσεις εργαλείο, είναι το βύσμα ξύλου:

xlarge_20250613092421_vysma_xylou_allen_m10x20mm_tmch.jpg.619542ec0ba4f1002c4590cbfea1f561.jpg

Είναι λίγο πειραματική φάση και θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο βύσμα για τις ανάγκες σου και να ανοίξεις την τρύπα όσο χρειάζεται για να μπει αλλά ίσως γίνει δουλειά έτσι.

Γνώμη μου ότι εποξικό ατσάλι κλπ κόλλες δεν θα πιάσουν εκτός αν εφαρμόσεις μεγάλη ποσότητα ώστε να χτιστεί μεγάλο πάχος υλικού από την μέσα μεριά της τρύπας που είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις πρόσβαση

14 ώρες πριν, Amaretos είπε

Καλημερα θελω να βαψω/φρεσκαρω τα inox ποδια απο καρεκλες κουζινας περιπου σε τετοιο στυλ

spacer.png

Τι να χρησιμοποιησω καλυτερα χρωμα αλουμινιου με πινελο/ρολακι η σπρει που βλεπω οτι υπαρχουν? 

Το ίνοξ θα το έβαφε κάποιος μόνο αν ήθελε να του αλλάξει χρώμα. Που τότε πιθανότατα δεν θα έβαζε ίνοξ εξ αρχής αλλά σίδερο.

Άμα το ζήτημα είναι απλά ένα φρεσκάρισμα τότε παίρνεις μια αλοιφή γυαλίσματος και άμα την εφαρμόσεις καλά θα τρίβεις τα μάτια σου.

• Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μια ιδέα που μου ήρθε τώρα σε παρόμοια λογική με το πριτσίνι αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσεις εργαλείο, είναι το βύσμα ξύλου:

xlarge_20250613092421_vysma_xylou_allen_m10x20mm_tmch.jpg.619542ec0ba4f1002c4590cbfea1f561.jpg

Είναι λίγο πειραματική φάση και θα πρέπει να βρεις το κατάλληλο βύσμα για τις ανάγκες σου και να ανοίξεις την τρύπα όσο χρειάζεται για να μπει αλλά ίσως γίνει δουλειά έτσι.

Γνώμη μου ότι εποξικό ατσάλι κλπ κόλλες δεν θα πιάσουν εκτός αν εφαρμόσεις μεγάλη ποσότητα ώστε να χτιστεί μεγάλο πάχος υλικού από την μέσα μεριά της τρύπας που είναι δύσκολο γιατί δεν έχεις πρόσβαση

Thanks. Τα γνωρίζω αυτά τα βύσματα αλλά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να το "τολμήσω" αφού και θα μείνω με καρατρυπάρα αν δεν κάνει δουλειά αλλά κυρίως γιατί το σπείρωμά τους  (αποστάσεις ανάμεσα στις σπείρες) είναι αρκετά μεγαλύτερο από πχ μια αλουμινόβιδα και προφανώς δεν θα πιάσει πάνω στο λεπτό αλουμίνιο. Ενδεχομένως να μπει και να μην βγαίνει με τράβηγμα αλλά δεν θα πιάσει σταθερά και σωστά (κάθετα)

Δημοσ.

Καλημέρα, 

Έχω μια γυάλινη τραπεζαρία με μεταλλικό σκελετό. Το τζαμί ήταν κολλημένο πάνω σε κάτι μεταλλικά τα οποία βίδωναν πάνω στο σκελετό. Πλέον αυτά έχουν ξεκολλήσει. 

Τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να κολλήσω ξανά το τζαμί ; Θα πρέπει να είναι διάφανη εντελώς μιας και φαίνεται από πάνω. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Καλημέρα, 

Έχω μια γυάλινη τραπεζαρία με μεταλλικό σκελετό. Το τζαμί ήταν κολλημένο πάνω σε κάτι μεταλλικά τα οποία βίδωναν πάνω στο σκελετό. Πλέον αυτά έχουν ξεκολλήσει. 

Τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω για να κολλήσω ξανά το τζαμί ; Θα πρέπει να είναι διάφανη εντελώς μιας και φαίνεται από πάνω. 

Δοκίμασε τύπου ms polymer

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Αν καποιος γνωριζει ας μου πει τη γνωμη του στο εξης: Επειδη στον ηλιακο χανει στην εξοδο του μανδυα(κατω δηλαδη απο το boiler) το ρακορ, θα βαλω νεο σωληνα σπιραλ μαζι με νεο ρακορ οπως στην φωτο. Οι γνωμες διχαζονται αν το δαχτυλιδακι που αγκαλιαζει το σπιραλ μπαινει αφηνωντας μαι σπειρα κενη, ειτε μπαινει ακριβως στο τελος του σπιραλ να εφαπτεται δηλαδη ακριβως στο τελος??? Στην φωτο οι πληροφοριες λενε αφηνω μια σπειρα κενη..ειναι ετσι αραγε? Ευχαριστω

rakor-thilyko-anoxeidotou-solina-iliakon-extra-600x600.jpg

installation-inox-method-1.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, water97 είπε

Έχει κάποιος φίλος να προτείνει σιλικόνη για στεγανοποίηση μπανιέρας;

Προσφατα εφερα μαστορα να στεγανοποιηση την ντουζιερα, εβαλα μαστίχα, ουτε καν το ειχα ξανακουσει για υλικο, μου ειπε οτι ειναι μακραν καλυτερο απο οτιδηποτε σιλικονη

https://www.epilogi.com/ναυτιλιακα-ειδη/συντήρηση-επισκευή-σκάφους/σφραγιστικά-128/σφραγιστική-πολυουρεθανική-μαστίχα-στεγανοποίησης-sikaflex-291.html 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, van62 said:

Καλησπερα σε ολους. Αν καποιος γνωριζει ας μου πει τη γνωμη του στο εξης: Επειδη στον ηλιακο χανει στην εξοδο του μανδυα(κατω δηλαδη απο το boiler) το ρακορ, θα βαλω νεο σωληνα σπιραλ μαζι με νεο ρακορ οπως στην φωτο. Οι γνωμες διχαζονται αν το δαχτυλιδακι που αγκαλιαζει το σπιραλ μπαινει αφηνωντας μαι σπειρα κενη, ειτε μπαινει ακριβως στο τελος του σπιραλ να εφαπτεται δηλαδη ακριβως στο τελος??? Στην φωτο οι πληροφοριες λενε αφηνω μια σπειρα κενη..ειναι ετσι αραγε? Ευχαριστω

rakor-thilyko-anoxeidotou-solina-iliakon-extra-600x600.jpg

installation-inox-method-1.jpg

Αφήνεις κενό για να κάνει πατουρα. 
Υπάρχει και ειδικο εργαλείο που κάνει το ιδιο και δε χρειάζεται αυτου του τυπου ρακορ.

Δημοσ.
4 minutes ago, ΠάρηςΓ said:

Αφήνεις κενό για να κάνει πατουρα. 
Υπάρχει και ειδικο εργαλείο που κάνει το ιδιο και δε χρειάζεται αυτου του τυπου ρακορ.

Ευχαριστω πολυ, να υποθεσω οτι φλαντζα δεν μπαινει, σωστα???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, van62 είπε

να υποθεσω οτι φλαντζα δεν μπαινει, σωστα???

Να βάλεις φλάντζα  Την κόκκινη 

ΥΓ: Σφίξε πρώτα να γίνει η επιφάνεια χωρίς την φλάντζα Λύσε βάλε τη φλάντζα  και ξανασφίξε 

Επεξ/σία από hp8
  • Thanks 1
Δημοσ.
30 minutes ago, hp8 said:

Να βάλεις φλάντζα  Την κόκκινη 

ΥΓ: Σφίξε πρώτα να γίνει η επιφάνεια χωρίς την φλάντζα Λύσε βάλε τη φλάντζα  και ξανασφίξε 

Ευχαριστω παιδια

Δημοσ.

Σε περίπτωση που ο υδραυλικός οταν εβαχε τον ηλιακο στα ουπα δεν εβαλε καποια μαστιχη για την υγρασία μπορει να μπει κατι τωρα πανω απο τα στριφωνια ή θελει ολος ξεβίδωμα; 

Ειναι ενα δωματιο βορινο που βγαζει μουχλα αλλα κανεις δεν μπορει να βρει απο που μπαίνει η υγρασια μόνο υποθέσεις. Η τατατσα εχει υπερδεσμο 5ετιας, ο τοιχος ειναι διπλος ψαθωτος. 

Δημοσ.

Κάπου σε ρακόρ φίλτρου 60-70 εκατοστά πριν τον καυστήρα πετρελαίου το καλοκαίρι όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες έχω μικρή διαρροή πετρελαίου.Εχω αλλάξει από τεφλόν σε κάναβι τις συνδέσεις αλλά πάλι το ίδιο.

Τι μπορώ να βάλω να στεγανοποιήσω καλά τις συνδέσεις. Εχω ακούσει για αστάρι χρωμάτων. Ισχύει;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Τι μπορώ να βάλω να στεγανοποιήσω καλά τις συνδέσεις.

ανέκαθεν βάζω πακέτο καναβι και τεφλον  Εναλλακτικά κόλλα 243  την μπλε γιατί η κόκκινη δεν ξεσφίγγει μετά η καναβι με γομαλακα 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
9 ώρες πριν, aGka8l είπε

Σε περίπτωση που ο υδραυλικός οταν εβαχε τον ηλιακο στα ουπα δεν εβαλε καποια μαστιχη για την υγρασία μπορει να μπει κατι τωρα πανω απο τα στριφωνια ή θελει ολος ξεβίδωμα; 

Ειναι ενα δωματιο βορινο που βγαζει μουχλα αλλα κανεις δεν μπορει να βρει απο που μπαίνει η υγρασια μόνο υποθέσεις. Η τατατσα εχει υπερδεσμο 5ετιας, ο τοιχος ειναι διπλος ψαθωτος. 

Υγρασία από μέσα είναι που υγροποιείται σε ψυχρές επιφάνειες όπως το ταβάνι, δεν φταίνε οι τρύπες για τον ηλιακό. Ή κάνετε θερμομόνωση στην ταράτσα (hyperdesmo δεν βοηθάει) ή αφυγραντήρα στο δωμάτιο που έχει πρόβλημα.

Για να σου φύγει η ιδέα μπορείς να περάσεις κάποιο ελαστομερές εκεί που είναι τα στριφώνια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...