Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά τα λέτε αλλά έχασα μια μύτη απο το πακετάκι φίλου! Τί να κάνω!

Επεξ/σία από zoranb
  • Like 1
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τότε εντάξει δικαιολογείται.

Πήγαινε σε ένα τοπικό μαγαζί με εργαλεία να πάρεις μία, λογικά θα έχουν. Από ίντερνετ δεν συμφέρει λόγω μεταφορικών εκτός αν προγραμματίζεις και καμιά άλλη αγορά

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ημιυπόγειο βαμμένο με υδροχρωμα με όχι ιδιαίτερα πολλές υγρασίες τι προτείνετε, υδροχρωμα πάλι ή ασταρι και από πάνω πλαστικό. Με ενδιαφέρει η αντοχή αλλά περισσότερο η υγιεινή του χώρου. Μου είπαν ότι το υδροχρωμα αναπνέει καλύτερα και ότι είναι προτιμότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2025 στις 11:32 ΜΜ, kax54638 είπε

PXL_20250718_182544452.jpgΚαλησπέρα. Έχει κανείς καμία ιδέα για το πώς βγαίνει το παρακάτω στήριγμα από τον τοίχο; Πρόκειται για στήριγμα κουρτινοξυλου - πάνω σε αυτή την βάση που είναι βιδωμενη στον τοίχο μπαίνει ένας οριζόντιος βραχίονας στο "τσουτσούνι" που προεξέχει (ο οποίος στερεώνεται με μια βίδα) και πάνω σε αυτόν κουμπώνουν τα κουρτινόξυλα. Τα έχω αφαιρέσει όλα αλλά δεν βρίσκω τρόπο να αφαιρέσω αυτό το τελικό κομμάτι. Δεν υπάρχει κάπου βίδα εξωτερικά, ούτε φαίνεται να ξεβιδώνει ή να ξεκουομπωνει κάτι.

Τελικά με αυτό μάθαμε τι έγινε?

Έχω περιέργεια να δω ποιος είχε δίκιο

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, JDimi είπε

Καλησπέρα,

Ημιυπόγειο βαμμένο με υδροχρωμα με όχι ιδιαίτερα πολλές υγρασίες τι προτείνετε, υδροχρωμα πάλι ή ασταρι και από πάνω πλαστικό. Με ενδιαφέρει η αντοχή αλλά περισσότερο η υγιεινή του χώρου. Μου είπαν ότι το υδροχρωμα αναπνέει καλύτερα και ότι είναι προτιμότερο.

Μήπως κάνουν και τα αντιμουχλικα που είναι για μπάνιο κουζίνα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JDimi είπε

Καλησπέρα,

Μήπως το ότι είναι υδρόχρωμα συντελεί στο  να μην έχει πολλές υγρασιες;

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, cthulhucarbide said:

Τελικά με αυτό μάθαμε τι έγινε?

Έχω περιέργεια να δω ποιος είχε δίκιο

Καλημέρα. Τελικά τον βρήκα και μου είπε. Ο πείρος ξεβιδώνεται από την μεταλλική βάση που είναι στερεωμένη στον τοίχο και το τετράγωνο είναι χωριστό κομμάτι - ροζέτα που απλά συγκρατείται από τον πείρο. Απλά τα είχε σφίξει υπερβολικά πολύ και έδειχνε σαν να είναι ένα σώμα. Ήθελε μεγάλη δύναμη με τανάλια για να ξεβιδώσει. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mechpanos είπε

Μήπως το ότι είναι υδρόχρωμα συντελεί στο  να μην έχει πολλές υγρασιες;

Ο μπογιατζής που έβαψε το υπόλοιπο σπίτι μου είπε ότι αναπνέει καλύτερα και δεν κάνει φουσκώματα όπως το πλαστικό σε περίπτωση που εμφανιστεί υγρασία 

Δημοσ.

Ακριβώς. Το ότι διαπνέει καλύτερα σημαίνει επίσης ότι δεν κρατάει την υγρασία, την εκβάλει φυσικά μέσω της εξατμισοδιαπνοής όσο είναι υδρατμός, προτού έρθει στην υγρή φάση. Αν υπάρχει θέμα βέβαια... Μπορεί και να μην υπάρχει, εκεί θες έμπειρο (καταρτισμένο όχι "έμπειρο") τεχνικό υγρομονώσεων / μηχανικό, να το δει βάσει μετρήσεων.

Επίσης δεν πιάνει μούχλα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ακριβώς. Το ότι διαπνέει καλύτερα σημαίνει επίσης ότι δεν κρατάει την υγρασία, την εκβάλει φυσικά μέσω της εξατμισοδιαπνοής όσο είναι υδρατμός, προτού έρθει στην υγρή φάση. Αν υπάρχει θέμα βέβαια... Μπορεί και να μην υπάρχει, εκεί θες έμπειρο (καταρτισμένο όχι "έμπειρο") τεχνικό υγρομονώσεων / μηχανικό, να το δει βάσει μετρήσεων.

Επίσης δεν πιάνει μούχλα.

Πάνω σε πλαστικό (αντιμουχλικό) θα πιάσει το υδρόχρωμα ή θέλει προεργασία; (ταβάνι)

Δημοσ.

Παιδια καλημερα μου εχουν χαλασει τα εξαρτηματα αυτα εδω και στα 2 παντζουρια που κρατανε το αλουμινιο σε συγκεκριμενη γωνια ανοιχτη με το πιαστρακι αυτο. Ξερετε πως τα λενε και που τα βρισκω?

IMG_2698.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Ξέρετε πως λέγεται αυτό το υλικό που χρησιμοποιεί?  

Επεξ/σία από pavloa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...