mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 12:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:57 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, pavloa είπε Καλησπέρα. Ξέρετε πως λέγεται αυτό το υλικό που χρησιμοποιεί? ^^^ Ασφαλτόπανο ____________________________ Να θέσω κι εγώ ερώτημα. Έχω ένα παρτέρι στον κήπο και θέλω να βάλω από το μπλε σπιράλ που έρχεται μέσα από το χώμα (περιέχει σωλήνα τύπου μονοσωλήνιο) να βγαίνει βρύση κήπου για να βάλω αυτόματο πότισμα. Όσοι ξέρουν από υδραυλικά ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να τη στήριξω στο πεζουλάκι; Τα κάγκελα δεν τα ακουμπάμε είναι του γείτονα και δε θέλω. Σκέφτομαι ρακόρ, γωνία 90ο, σιδηροσωλήνα 3/4" με στηρίγματα στο πεζουλάκι με ουπα, και πάνω στη σωλήνα νέα γωνία και βρύση. Υπάρχει κάτι άλλο; Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:07 μμ από mechpanos
chvnce Δημοσ. Πέμπτη στις 01:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:04 μμ Στις 22/7/2025 στις 10:55 ΜΜ, JDimi είπε Καλησπέρα, Ημιυπόγειο βαμμένο με υδροχρωμα με όχι ιδιαίτερα πολλές υγρασίες τι προτείνετε, υδροχρωμα πάλι ή ασταρι και από πάνω πλαστικό. Με ενδιαφέρει η αντοχή αλλά περισσότερο η υγιεινή του χώρου. Μου είπαν ότι το υδροχρωμα αναπνέει καλύτερα και ότι είναι προτιμότερο. Πήγαινε πάλι σε υδρόχρωμα. 1
pavloa Δημοσ. Πέμπτη στις 01:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:09 μμ 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ασφαλτόπανο Ευχαριστώ.. το βρήκα κιόλας.. ασφαλτόπανο με ψηφίδα 1
hp8 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:38 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Έχω ένα παρτέρι στον κήπο και θέλω να βάλω αυτόματο πότισμα. σιδηροσωλήνα 3/4" με στηρίγματα στο πεζουλάκι με ουπα, και πάνω στη σωλήνα νέα γωνία και βρύση. Αν ο ελεγκτής του αυτόματου εινα τόσο χαμηλά δεν θα είναι και η καλύτερη θέση Μήπως να κάρφωνες έναν τσιμεντοπασσαλο και να έκανες εκεί τα στερεώματα Την σιδεροσωληνα και την ppr την ξεχνας Την μια για την σκουριά την άλλη για τον ήλιο Βάλε ένα κομματι σπιράλ ανοξείδωτη με ρακορ Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:41 μμ από hp8
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:20 μμ 33 λεπτά πριν, hp8 είπε Αν ο ελεγκτής του αυτόματου εινα τόσο χαμηλά δεν θα είναι και η καλύτερη θέση Γι'αυτό θέλω να τη σηκώσω αλλιώς θα έβαζα τη βρύση κατευθείαν πάνω στο μονοσωλήνιο. 35 λεπτά πριν, hp8 είπε Την σιδεροσωληνα και την ppr την ξεχνας Την μια για την σκουριά την άλλη για τον ήλιο Βάλε ένα κομματι σπιράλ ανοξείδωτη με ρακορ Έλεγα να βάλω λοιπόν σιδηροσωλήνα για τη μηχανική αντοχή, να τη καρφώσω πάνω στο τοίχο με ούπα και στηρίγματα και να σηκώσω τη βρύση στο μισό μέτρο περίπου. Τώρα βέβαια που το λες σκέφτηκα κι άλλη λύση, γωνιά γαλβανιζέ με 2 τρύπες στήριξης στο τοίχο με ούπα βίδα, και στήριξη του ίδιου του μονοσωλήνιου και της βρύσεως επάνω στη γωνιά με κατάλληλη σύσφιξη. Θα κάνει και καλύτερη στεγανοποίηση στο τοιχείο από τις υγρασίες το τουπώνω με σικαφλέξ μεταξύ τοίχου και γωνιάς, γωνιάς και ροδέλλας, και δεν περνάει τίποτα από κάτω. Θα κάνει 30 χρόνια να σαπίσει η γωνιά.
Vstromrider Δημοσ. Πέμπτη στις 04:12 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:12 μμ Στις 23/7/2025 στις 12:47 ΠΜ, mechpanos είπε Μήπως το ότι είναι υδρόχρωμα συντελεί στο να μην έχει πολλές υγρασιες; Ο συνδιασμος σπατουλαρισματος εσωτερικα και θερμοπροσοψης απεξω, νομιζω οτι ειναι μεγαλη παγιδα που θα φανει συντομα. ΠΟΤΕ δεν μουχλιαζαν σπιτια μου. ΠΟΤΕ. Τωρα αρχιζουν τα καινουργια να μουχλιαζουν και ψαχνω να βρω τον λογο.
mechpanos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:36 μμ 23 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Ο συνδιασμος σπατουλαρισματος εσωτερικα και θερμοπροσοψης απεξω, νομιζω οτι ειναι μεγαλη παγιδα που θα φανει συντομα. ΠΟΤΕ δεν μουχλιαζαν σπιτια μου. ΠΟΤΕ. Τωρα αρχιζουν τα καινουργια να μουχλιαζουν και ψαχνω να βρω τον λογο. Η θερμοπρόσοψη ειδικά αν αφήσει θερμογέφυρες/αμόνωτα κομμάτια είναι σίγουρη συνταγή μουχλιάσματος.
nickol-us Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Vstromrider είπε Ο συνδιασμος σπατουλαρισματος εσωτερικα και θερμοπροσοψης απεξω, νομιζω οτι ειναι μεγαλη παγιδα που θα φανει συντομα. ΠΟΤΕ δεν μουχλιαζαν σπιτια μου. ΠΟΤΕ. Τωρα αρχιζουν τα καινουργια να μουχλιαζουν και ψαχνω να βρω τον λογο. Το ότι πλέον σφραγίζουν καλύτερα τα σπίτια με συνδυασμό μηδαμινού αερισμού είναι πιθανή αιτία. Κανένας "νέος" δεν αερίζει και συνήθως δεν υπάρχει η "νοικοκυρά" στο σπίτι που θα το έκανε. Όχι ότι αποκλείω τη θερμοπρόσοψη απλά το αναφέρω. Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:18 μμ από nickol-us 2
_^ThEo^_ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:27 μμ 50 minutes ago, mechpanos said: Η θερμοπρόσοψη ειδικά αν αφήσει θερμογέφυρες/αμόνωτα κομμάτια είναι σίγουρη συνταγή μουχλιάσματος. Αν πρέπει να μπει λεβητας αερίου σε τοίχο και μετα σε αυτόν τον τοίχο να γίνει θερμοπρόσοψη μπορεί να γίνει κάτι για να μην δημιουργηθεί θερμογέφυρα;
hp8 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:20 μμ 2 ώρες πριν, mechpanos είπε σκέφτηκα κι άλλη λύση, γωνιά γαλβανιζέ με 2 τρύπες στήριξης στο τοίχο με ούπα βίδα, και στήριξη του ίδιου του μονοσωλήνιου και της βρύσεως επάνω στη γωνιά με κατάλληλη σύσφιξη. Μια χαρά ακούγεται 52 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Αν πρέπει να μπει λεβητας αερίου σε τοίχο και μετα σε αυτόν τον τοίχο να γίνει θερμοπρόσοψη μπορεί να γίνει κάτι για να μην δημιουργηθεί θερμογέφυρα; Να βάλεις ντιζες - ντιζοστριφωνα να βγει πιο έξω ο λέβητας Και με κάποιο τρόπο και οι σωλήνες 1
cthulhucarbide Δημοσ. Πέμπτη στις 11:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:04 μμ Ήρθε ο ερκοντισιονάς και μετά έβαλα και την πρίζα που έλεγα. Όλα πήγαν ακριβώς όπως αναμενόταν! Πράγμα σπάνιο για δουλειά που κάνω πρώτη φορά. Άνοιξα τρύπα με ποτυροτρύπανο από lidl και έσπασα το μέσα κομμάτι με καλέμι. Έκανα τρύπα από το ένα κουτί στο άλλο (αυτό ήταν ελαφρά δύσκολο λόγω γωνίας) για να περάσει το καλώδιο. Λάσπωσα το κουτί διακόπτη με ένα ακρυλικό σφραγιστικό γύρω γύρω και έβαλα και μέσα στην τρύπα να έχει μπόλικο. Εκεί παραλίγο να γίνει βλακεία γιατί δεν κόλλαγε με τίποτα μέσα, πιθανώς λόγω της σκόνης τούβλου, αν και είχα φυσήξει. Αλλά όταν έχωσα το κουτί και πίεσα μάλλον αναγκάστηκε να κολλήσει. Άφησα λίγες ώρες να τραβήξει και μετά αφιέρωσα λίγη ώρα να εντοπίσω τα καλώδια της πρίζας γιατί είχε πολλά μέσα. Τα βρήκα όμως και έκανα συνδέσεις με κλέμα κομπλέ. Την κλέμμα την έκοψα σε τρία κομμάτια, μονοκόμματη δεν χώραγε μέσα με τίποτα. Δούλεψε κομπλέ η φάση χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα 2η φορά. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι έγινε ο τοίχος κώλος όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Μερικά υπολείμματα του ακρυλικού σφραγιστικού που έβαλα και απέξω λόγω μικροσπασίματος στον σοβά, το καπάκι του κουτιού που για να ανοίξει βγάλαμε την μπογιά που είχε, 2 τρύπες από τα ρόκα που έβαλε αρχικά ο ερκοντισιονάς αλλά ήταν περιττά και τα έβγαλα, και η μαυρίλα που φαίνεται στο ίδιο σημείο που έγινε από μια βούρτσα καθώς καθάριζα την σκόνη τούβλου που είχα κάτσει εκεί πριν βγάλω τα ρόκα και το καλώδιο + διάσπαρτη σκόνη τούβλου Το σπίτι σίγουρα έχει καιρό να βαφτεί (και δεν προβλέπεται να γίνει καθόλου άμεσα) αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο μπουρδέλο 1
Doubt Δημοσ. Παρασκευή στις 07:52 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:52 πμ 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Εκεί παραλίγο να γίνει βλακεία γιατί δεν κόλλαγε με τίποτα μέσα, πιθανώς λόγω της σκόνης τούβλου, αν και είχα φυσήξει. Ψεκάζεις λίγο νερό πριν και όλα κομπλέ. 1
mechpanos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:33 πμ 10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Το σπίτι σίγουρα έχει καιρό να βαφτεί (και δεν προβλέπεται να γίνει καθόλου άμεσα) αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο μπουρδέλο Μια χαρά είναι δεν μπορούσες να κάνεις και κάτι άλλο... Συγχαρητήρια για την επιτυχία της προσπάθειας πολύ καλό αποτέλεσμα επαγγελμτικού επιπέδου. 16 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε Αν πρέπει να μπει λεβητας αερίου σε τοίχο και μετα σε αυτόν τον τοίχο να γίνει θερμοπρόσοψη μπορεί να γίνει κάτι για να μην δημιουργηθεί θερμογέφυρα; Αυτό που λέει ο @hp8. Υπολόγισε 10 πόντους "αέρα". Βέβαια για να περάσει η θερμοπρόσοψη θα πρέπει να αφαιρεθεί ο λέβητας και τα υδραυλικά εξαρτήματα / παροχές αερίου κλπ, να γίνουν οι εργασίες, και να ξανατοποθετηθούν. Αλλά ΟΚ τί να κάνεις... 1
The_Judas Δημοσ. Σάββατο στις 05:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:38 μμ Αυτή η μαυριλα στην μπανιερα τι ειναι; εβαλα αντιμουχλικο αλλα δεν εφυγε τιποτα... είναι αποχρωματισμός; Στις 22/7/2025 στις 3:29 ΜΜ, zoranb είπε Μπορώ να προμηθευτώ συγκεκριμένα μαγέθη από τύπου αστεράκια μύτες για το κατσαβίδι μου; και το aliexpress εχει παρα πολλα.
costas_ Δημοσ. Σάββατο στις 05:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:44 μμ Το ποιό πιθανό είναι ότι έχει αφαιρεθεί λόγω φθοράς όλο το σμάλτο και έχει αποκαλυφθεί το μαύρο μαντέμι που είναι ο σκελετός της μπανιέρας. Ισως να σου κάνει και σκουριές στο σημείο για αυτόν τον λόγο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα