mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:33 μμ (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Vstromrider είπε ποια ηλεκτροβανα sonoff πηρες ? Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:34 μμ από mechpanos
Vstromrider Δημοσ. Δευτέρα στις 02:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:44 μμ (επεξεργασμένο) Πως μου ξεφυγε εμενα τετοιο sonoff.... thanks! https://www.alibaba.com/product-detail/SONOFF-SWV-BSP-SWV-NH-Zigbee_1601431668362.html?mark=google_shopping&src=sem_ggl&field=UG&from=sem_ggl&cmpgn=22665057497&adgrp=178667981497&fditm=&tgt=pla-1989436419253&locintrst=&locphyscl=9067685&mtchtyp=&ntwrk=g&device=c&dvcmdl=&creative=757687711378&plcmnt=&plcmntcat=&aceid=&position=&gad_source=1&gad_campaignid=22665057497&gbraid=0AAAAAD8m77pskFe29-mU75mKT9objsBgK&gclid=CjwKCAjwv5zEBhBwEiwAOg2YKFEboG0JZs1hW3HZcTIQp9Nl2L_kP3luIKiluaR-xePsz3fbySwA_xoCK0AQAvD_BwE Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:46 μμ από Vstromrider 1
Tsif86 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:48 μμ Στις 24/7/2025 στις 5:27 ΜΜ, _^ThEo^_ είπε Αν πρέπει να μπει λεβητας αερίου σε τοίχο και μετα σε αυτόν τον τοίχο να γίνει θερμοπρόσοψη μπορεί να γίνει κάτι για να μην δημιουργηθεί θερμογέφυρα; Δες και αυτό το σύστημα. https://www.fischer.gr/el-gr/products/sterigmata-se-thermoprosopse 1
Vstromrider Δημοσ. Δευτέρα στις 05:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:06 μμ 2 ώρες πριν, Tsif86 είπε Δες και αυτό το σύστημα. https://www.fischer.gr/el-gr/products/sterigmata-se-thermoprosopse χειροτερα ουπα θερμοπροσοψης απο της Fischer δεν νομιζω οτι υπαρχουν. Μιλαμε οτι ΟΥΤΕ ΕΝΑ δεν θα καταφερεις να το βιδωσεις. Κλωτσαει το κεφαλι τους με την ανασα!
Tsif86 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:02 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Vstromrider είπε χειροτερα ουπα θερμοπροσοψης απο της Fischer δεν νομιζω οτι υπαρχουν. Μιλαμε οτι ΟΥΤΕ ΕΝΑ δεν θα καταφερεις να το βιδωσεις. Κλωτσαει το κεφαλι τους με την ανασα! Λογικά αναφέρεσαι στα ελικοειδή πλαστικά που είναι σαν μεγάλες βίδες. Αυτά έχουν θέμα με την σκληρότητα τού σοβά και το πάχος τού. Πάνω από 8-10 χιλιοστά σοβά(ακόμα και λεπτότερο αν είναι ενισχυμένος)θέλουν προδιάτρηση για να διευκολυνθούν στο βιδωμα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:08 μμ από Tsif86
trabakoulas Δημοσ. Δευτέρα στις 09:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:04 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα γραφείο του οποίου η επιφάνεια (μασίφ ξύλο, νομίζω οξυά) έχει κάποιες φθορές και σκέφτομαι αν αξίζει να μπω στη διαδικασία να το βάψω. Η επιφάνεια είναι από ΙΚΕΑ (κάποτε πουλούσε και επιφάνειες από μασίφ ξύλο). Είναι ανοιχτόχρωμη κανονικά αλλά επειδή μου είχε κολλήσει πιο σκούρο χρώμα τότε, την είχα τρίψει (με χέρι και γυαλόχαρτο) και την είχα βάψει (με πινέλο) με το που την πρωτοπήρα. Θυμάμαι με είχε ταλαιπωρήσει λίγο η διαδικασία, μάλλον επειδή δεν είχα κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν είχα και τον κατάλληλο χώρο/εξοπλισμό. Πιθανώς να μην είχα κάνει πολύ καλή δουλειά. Με τον καιρό σιγά σιγά σα να ξέφτιζε το χρώμα. Τελικά έβαλα ένα μεγάλο pad (90x45), ώστε να μην σέρνω πράγματα (ποντίκι/πληκτρολόγιο/laptop) πάνω στο ξύλο, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Επειδή έχω το pad από πάνω καλύπτεται πρακτικά αρκετά μεγάλο μέρος από τς φθορές, οπότε οκ παλεύεται ας πούμε κι έτσι, δεν κάνει κακή αίσθηση. Απλά τώρα που επίκειται μια ανανέωση (νέο PC), σκέφτομαι μήπως αξίζει να κάτσω να το στρώσω κάπως και αυτό (αυτή τη φορά πιο σωστά). Έχω ένα μικρό ηλεκτρικό τριβείο (LIDL) πλέον αλλά σκέφτομαι γενικά λίγο τον χώρο (που θα την κάνω αυτή τη δουλειά δηλαδή) τι άλλο μπορεί να χρειαστεί από υλικά/εξοπλισμό και γενικότερα το αποτέλεσμα, αν θα καταφέρω κάτι καλύτερο. Δεν είμαι σίγουρος και πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί, αν αξίζει γενικά να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Βάζω και μια φωτό να πάρετε μια ιδέα. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:05 μμ από trabakoulas
Doubt Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 μμ 39 λεπτά πριν, trabakoulas είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα γραφείο του οποίου η επιφάνεια (μασίφ ξύλο, νομίζω οξυά) έχει κάποιες φθορές και σκέφτομαι αν αξίζει να μπω στη διαδικασία να το βάψω. Η επιφάνεια είναι από ΙΚΕΑ (κάποτε πουλούσε και επιφάνειες από μασίφ ξύλο). Είναι ανοιχτόχρωμη κανονικά αλλά επειδή μου είχε κολλήσει πιο σκούρο χρώμα τότε, την είχα τρίψει (με χέρι και γυαλόχαρτο) και την είχα βάψει (με πινέλο) με το που την πρωτοπήρα. Θυμάμαι με είχε ταλαιπωρήσει λίγο η διαδικασία, μάλλον επειδή δεν είχα κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν είχα και τον κατάλληλο χώρο/εξοπλισμό. Πιθανώς να μην είχα κάνει πολύ καλή δουλειά. Με τον καιρό σιγά σιγά σα να ξέφτιζε το χρώμα. Τελικά έβαλα ένα μεγάλο pad (90x45), ώστε να μην σέρνω πράγματα (ποντίκι/πληκτρολόγιο/laptop) πάνω στο ξύλο, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Επειδή έχω το pad από πάνω καλύπτεται πρακτικά αρκετά μεγάλο μέρος από τς φθορές, οπότε οκ παλεύεται ας πούμε κι έτσι, δεν κάνει κακή αίσθηση. Απλά τώρα που επίκειται μια ανανέωση (νέο PC), σκέφτομαι μήπως αξίζει να κάτσω να το στρώσω κάπως και αυτό (αυτή τη φορά πιο σωστά). Έχω ένα μικρό ηλεκτρικό τριβείο (LIDL) πλέον αλλά σκέφτομαι γενικά λίγο τον χώρο (που θα την κάνω αυτή τη δουλειά δηλαδή) τι άλλο μπορεί να χρειαστεί από υλικά/εξοπλισμό και γενικότερα το αποτέλεσμα, αν θα καταφέρω κάτι καλύτερο. Δεν είμαι σίγουρος και πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί, αν αξίζει γενικά να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Βάζω και μια φωτό να πάρετε μια ιδέα. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Γυαλόχαρτο για να πιάσει το νέο χρώμα και ριπολίνη νερού 2 χέρια, πέρασμα με μικρό ρολό. (είσαι σίγουρος πως είναι μασίφ ξύλο;)
hugo2000 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:51 μμ Παιδιά καλησπέρα σας!Τα φώτα σας παρακαλώ! Ένας "βοηθός μπογιατζή" έβαψε την ξύλινη εξώπορτα αλλά την επόμενη ημέρα παρατήρησα αυτό Λίγα λόγια για την υπόθεση.Ο εν λόγω κύριος προτάθηκε λόγω φτώχειας (πολυμελή οικογένεια, ελάχιστα εισοδήματα) έλαβε εκατόν είκοσι ευρώ (για τα υλικά και τα εργατικά) και το χρώμα ήταν Βερνιλακ καφε 68. Έτριψε την πόρτα με γυαλόχαρτο και την έβαψε τρεις φορές στην πλευρά που βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού (ήταν σούπερ και πριν την βαφή) ενώ στην πλευρά που βλέπει τον δρόμο (το ξύλο παρουσίαζε προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών) άλλες τρεις φορές όμως σε σημεία που ήταν προβληματικά περάστηκε χρώμα πέντε και έξι φορές. Σήμερα το μεσημέρι έλεγξα την πόρτα και στην εξωτερική πλευρά όλα μια χαρά αλλά στην εσωτερική είδα αυτό στο σκάσιμο-σχισμή που δεν υπήρχε πριν. Δεν ανησυχώ ιδιαιτέρως γιατί εκεί που είναι το πρόβλημα οι συνθήκες είναι οκ (ούτε βροχή ούτε ήλιος) αλλά η περιέργεια με τρώει να μάθω γιατί έγινε αυτό… Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις.
sarakats85 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:41 μμ 47 λεπτά πριν, hugo2000 είπε Παιδιά καλησπέρα σας!Τα φώτα σας παρακαλώ! Ένας "βοηθός μπογιατζή" έβαψε την ξύλινη εξώπορτα αλλά την επόμενη ημέρα παρατήρησα αυτό Λίγα λόγια για την υπόθεση.Ο εν λόγω κύριος προτάθηκε λόγω φτώχειας (πολυμελή οικογένεια, ελάχιστα εισοδήματα) έλαβε εκατόν είκοσι ευρώ (για τα υλικά και τα εργατικά) και το χρώμα ήταν Βερνιλακ καφε 68. Έτριψε την πόρτα με γυαλόχαρτο και την έβαψε τρεις φορές στην πλευρά που βρίσκεται στο εσωτερικό του σπιτιού (ήταν σούπερ και πριν την βαφή) ενώ στην πλευρά που βλέπει τον δρόμο (το ξύλο παρουσίαζε προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών) άλλες τρεις φορές όμως σε σημεία που ήταν προβληματικά περάστηκε χρώμα πέντε και έξι φορές. Σήμερα το μεσημέρι έλεγξα την πόρτα και στην εξωτερική πλευρά όλα μια χαρά αλλά στην εσωτερική είδα αυτό στο σκάσιμο-σχισμή που δεν υπήρχε πριν. Δεν ανησυχώ ιδιαιτέρως γιατί εκεί που είναι το πρόβλημα οι συνθήκες είναι οκ (ούτε βροχή ούτε ήλιος) αλλά η περιέργεια με τρώει να μάθω γιατί έγινε αυτό… Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις. Χρησιμοποιησε λαθος στοκο και επισης επειδη δεν αφησε το υλικο που χρησιμοποιησε να ολοκληρώσει την ωρίμανση του και το πλάκωσε με 5-6 χερια χρώμα που ανέφερες συνέβη αυτό.. Έσκασε ουσιαστικά το χρωμα για να αναπνευσει κ το ξύλο και ο στόκος που μου φαίνεται σαν παρετινη.. Ο ξυλοστοκος εχει αλλη υφη..
chvnce Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 13 ώρες πριν, trabakoulas είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα γραφείο του οποίου η επιφάνεια (μασίφ ξύλο, νομίζω οξυά) έχει κάποιες φθορές και σκέφτομαι αν αξίζει να μπω στη διαδικασία να το βάψω. Η επιφάνεια είναι από ΙΚΕΑ (κάποτε πουλούσε και επιφάνειες από μασίφ ξύλο). Είναι ανοιχτόχρωμη κανονικά αλλά επειδή μου είχε κολλήσει πιο σκούρο χρώμα τότε, την είχα τρίψει (με χέρι και γυαλόχαρτο) και την είχα βάψει (με πινέλο) με το που την πρωτοπήρα. Θυμάμαι με είχε ταλαιπωρήσει λίγο η διαδικασία, μάλλον επειδή δεν είχα κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά δεν είχα και τον κατάλληλο χώρο/εξοπλισμό. Πιθανώς να μην είχα κάνει πολύ καλή δουλειά. Με τον καιρό σιγά σιγά σα να ξέφτιζε το χρώμα. Τελικά έβαλα ένα μεγάλο pad (90x45), ώστε να μην σέρνω πράγματα (ποντίκι/πληκτρολόγιο/laptop) πάνω στο ξύλο, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Επειδή έχω το pad από πάνω καλύπτεται πρακτικά αρκετά μεγάλο μέρος από τς φθορές, οπότε οκ παλεύεται ας πούμε κι έτσι, δεν κάνει κακή αίσθηση. Απλά τώρα που επίκειται μια ανανέωση (νέο PC), σκέφτομαι μήπως αξίζει να κάτσω να το στρώσω κάπως και αυτό (αυτή τη φορά πιο σωστά). Έχω ένα μικρό ηλεκτρικό τριβείο (LIDL) πλέον αλλά σκέφτομαι γενικά λίγο τον χώρο (που θα την κάνω αυτή τη δουλειά δηλαδή) τι άλλο μπορεί να χρειαστεί από υλικά/εξοπλισμό και γενικότερα το αποτέλεσμα, αν θα καταφέρω κάτι καλύτερο. Δεν είμαι σίγουρος και πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί, αν αξίζει γενικά να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Βάζω και μια φωτό να πάρετε μια ιδέα. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη. Συνήθως είναι MDF ή μοριοσανίδα. Θα πρέπει να περάσεις όλο το γραφείο ελαφρώς με γυαλόχαρτο. Αν έχει βαθιές φθορές, τότε πάρε κι έναν ξυλόστοκο (μετά θέλει γυαλόχαρτο). Ριπολίνη νερού με ρολάκι. Για το δεύτερο χέρι, θα περιμένεις να στεγνώσει πλήρως. Αν θες ν' αυξήσεις την ανθεκτικότητα, μπορείς να περάσεις στο τέλος κι ένα βερνίκι νερού. Καίτοι η ριπολίνη δίνει κι αυτή προστασία κι ανθεκτικότητα - το αναφέρω για κάτι έξτρα. Αν δεν θες να μπλέξεις με τέτοια διαδικασία, μπορείς να το ντύσεις και με αυτοκόλλητο βινυλίου σε όψη ξύλου. Και, για να μην έχεις πάλι θέμα στην επιφάνεια, μια καλή λύση είναι το desk pad.
fotini_20 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Παιδιά καλησπέρα στην ανοιγμένη πόρτα αλουμινιου τις κουζίνας όταν την κλειδώνω και την σπρώχνω με το χερί προς τα έξω σαν να έχει τζόγο και να πηγενει προς πίσω να φταίει η κλειδαριά η τα λάστιχα στεναγοποιησης?
Doubt Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 16 λεπτά πριν, fotini_20 είπε Παιδιά καλησπέρα στην ανοιγμένη πόρτα αλουμινιου τις κουζίνας όταν την κλειδώνω και την σπρώχνω με το χερί προς τα έξω σαν να έχει τζόγο και να πηγενει προς πίσω να φταίει η κλειδαριά η τα λάστιχα στεναγοποιησης? Ίσως θέλει ρύθμιση το λεγόμενο αντίκρισμα.
Sebu Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, fotini_20 said: Παιδιά καλησπέρα στην ανοιγμένη πόρτα αλουμινιου τις κουζίνας όταν την κλειδώνω και την σπρώχνω με το χερί προς τα έξω σαν να έχει τζόγο και να πηγενει προς πίσω να φταίει η κλειδαριά η τα λάστιχα στεναγοποιησης? Δυσκολεύει/κλωτσάει στο κλείδωμα ή όχι; Αν δεν είναι το αντίκρυσμα να έρθει λίγο πιο μέσα, ισως έχει «πέσει» λίγο η πόρτα, η πάνω μεριά λχ μπορεί να γέρνει λίγο περισσότερο προς τα έξω κτλ. Εκτός κ αν έχει όλη η πόρτα τζόγο. Δες μήπως ρυθμίζει στους μεντεσεδες αν έχει σφίξιμο να την φέρεις λίγο μέσα/έξω, όπως έχουν λχ οι μεντεσεδες στα ντουλάπια που ρυθμίζουν πάνω/κάτω κ μέσα/έξω. Επίσης κλειδώνει σε ένα μόνο σημείο κεντρικά ή είναι λχ μαχαιρωτη κ κλειδώνει κ πάνω κάτω; Στην οποία περίπτωση θα πρέπει να τσεκάρεις/ρυθμίσεις 3 αντικρυσματα κ ενδεχόμενα να μην φταινε αυτά γιατί για να έχει τζόγο η πόρτα σημαίνει ότι κ στα 3 αντικρυσματα της μαχαιρωτης η πόρτα έχει περιθώριο (λίγο δύσκολο να ήταν έτσι εξαρχής). Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Sebu
hugo2000 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 15 ώρες πριν, sarakats85 είπε Χρησιμοποιησε λαθος στοκο και επισης επειδη δεν αφησε το υλικο που χρησιμοποιησε να ολοκληρώσει την ωρίμανση του και το πλάκωσε με 5-6 χερια χρώμα που ανέφερες συνέβη αυτό.. Έσκασε ουσιαστικά το χρωμα για να αναπνευσει κ το ξύλο και ο στόκος που μου φαίνεται σαν παρετινη.. Ο ξυλοστοκος εχει αλλη υφη.. Ευχαριστώ για την απάντηση.υπεθεσα ότι το σημείο έσκασε λόγω τριβής από το γυαλοχαρτο και της πολλής μπογιας.Ενυγουεη...Αυτα συμβαίνουν...Θα μπορώ να καθαρίζω την πόρτα με ένα απλό βρεγμένο πανί ή θα με μπει υγρασία στο σημείο?Επίσης,μπορώ να το διορθώσω με κάναν απλό τρόπο ή να το αφήσω ως έχει?Και πάλι ευχαριστώ!
fotini_20 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 2 ώρες πριν, Sebu είπε Δυσκολεύει/κλωτσάει στο κλείδωμα ή όχι; Αν δεν είναι το αντίκρυσμα να έρθει λίγο πιο μέσα, ισως έχει «πέσει» λίγο η πόρτα, η πάνω μεριά λχ μπορεί να γέρνει λίγο περισσότερο προς τα έξω κτλ. Εκτός κ αν έχει όλη η πόρτα τζόγο. Δες μήπως ρυθμίζει στους μεντεσεδες αν έχει σφίξιμο να την φέρεις λίγο μέσα/έξω, όπως έχουν λχ οι μεντεσεδες στα ντουλάπια που ρυθμίζουν πάνω/κάτω κ μέσα/έξω. Επίσης κλειδώνει σε ένα μόνο σημείο κεντρικά ή είναι λχ μαχαιρωτη κ κλειδώνει κ πάνω κάτω; Στην οποία περίπτωση θα πρέπει να τσεκάρεις/ρυθμίσεις 3 αντικρυσματα κ ενδεχόμενα να μην φταινε αυτά γιατί για να έχει τζόγο η πόρτα σημαίνει ότι κ στα 3 αντικρυσματα της μαχαιρωτης η πόρτα έχει περιθώριο (λίγο δύσκολο να ήταν έτσι εξαρχής). Όχι κλειδώνει κανονικά όπως κλειδώνει δεν βρίσκει καθόλου,οι μεντεσέδες είναι οι παλιοί με δύο βίδες σε κάθε μεντεσέ μια πάνω και μια κάτω,ναι κλειδώνει σε ένα σημείο στην μέση τις πόρτας κανονικά..όχι όχι δεν ήταν έτσι,το προσπάθησα και χωρίς να κλειδωσω και πάλι το ίδιο θέμα κάνει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα