Sebu Δημοσ. Σάββατο στις 06:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:42 μμ 1 hour ago, sarakats85 said: Απόψεις με επιχειρήματα φιλε και οχι αερολογιες και λογια του αερα. Εξηγω όμορφα για το σιφώνι πλυντήριου ανεβάζει ο αλλος φωτογραφια και κανει τον εξυπνο με παροχή μικτή ντουζ. Τωρα ότι εσυ εχεις valsir και περνάει κατσαριδα ειναι πιθανο γιατι η valsir βγαζει πατοσιφωνα τόσα χρονια και σίγουρα δεν εχεις την τελευταια εκδοση του. Αυτό το οποίο τοποθετω και εχει βελτιωθει τα τελευταία 3 χρονια εχει διπλο πατο με στοπ και δεν περνάει αφρος πλυντήριου ούτε νερο πλυντήριου αρα η κατσαριδα ειναι αδυνατο να περναει.. Τωρα αν θέλεις μπορω να παραθεσω φωτογραφιες απο τελευταία τοποθέτηση. Στειλε βεβαια το δικο σου πρωτα ώστε να δουμε πιο valsir εχεις να μην το τοποθετήσει κάποιος. Το κλασικο valsir 20ετιας πατοσιφωνο που εχει το πατρικο εχει ενα μικρο πλαστικο πορτακι με ελατηριο. Το πορτακι ειναι περιπου σαν ενα νομισμα 5σεντς του ευρω σε διαμετρο. Ενιοτε οταν εχει περασει απο τις 3 διοδιους μπολικη μακα (κατα βαση απο το πλυντηριο) δημιουργειται μια λιπωδης γλιτσα που με τα χρονια το ελατηριο κολλαει ή/και το πορτακι δεν κλεινει τελειως καλα, δεν επανερχεται πληρως με αποτελεσμα νερα που περνανε απεξω απο τις 2-3 διοδους του πατοσιφωνου να επιστρεφουν πισω και να γεμιζουν το κατω σκελος του πατοσιφωνου με νερο. Στο wc λχ που εχει το ιδιο αλλα το wc χρησιμοποιεται ελαχιστα το πατοσιφωνο ειναι μονιμα στεγνο κατω. Του μπανιου εχει μονιμα νερα και στεγνωνει μονο καλοκαιρι οταν απουσιασουν. Το ξερω γιατι πριν κανα χρονο το πατοσιφωνο του μπανιου το αφαιρεσα (ολο το πλαστικο στρογγυλο σκελος) και το καθαρισα και ειδα οτι ειχε πιασει αυτη τη γλιτσα εσωτερικα και το πορτακι δεν εκλεινε οπως επρεπε. Το καθαρισα αλλα εχει αρχισει παλι να κανει νερα και να γεμιζει το πατοσιφωνο. Ειναι αυτη η γλιτσα που εχω δει και οσες φορες τους εχω καθαρισει το φιλτρο του πλυντηριου. Αυτη η γλιτσα που μενει απο το απορρυπαντικο, τριχες και υπολειματα απο τις παγιδες χρωματων. Τωρα που το σκεφτομαι ισως πρεπει να παω να το ξαναβγαλω και να το ξανακαθαρισω. Και ισως πρεπει να δω τι πατεντα να κανω ωστε το πορτακι να κλεινει καλα και να μην κολλαει με τον καιρο λιγο ανοιχτο επιτρεποντας σε νερα απεξω να μπουν μεσα. Αν εβαζα wd40 στο ελατηριακι που εχει? Ή γρασο που χρησιμοποιουν στη ναυτιλια για κατω απο το νερο?
sarakats85 Δημοσ. Σάββατο στις 09:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:20 μμ 2 ώρες πριν, Sebu είπε Το κλασικο valsir 20ετιας πατοσιφωνο που εχει το πατρικο εχει ενα μικρο πλαστικο πορτακι με ελατηριο. Το πορτακι ειναι περιπου σαν ενα νομισμα 5σεντς του ευρω σε διαμετρο. Ενιοτε οταν εχει περασει απο τις 3 διοδιους μπολικη μακα (κατα βαση απο το πλυντηριο) δημιουργειται μια λιπωδης γλιτσα που με τα χρονια το ελατηριο κολλαει ή/και το πορτακι δεν κλεινει τελειως καλα, δεν επανερχεται πληρως με αποτελεσμα νερα που περνανε απεξω απο τις 2-3 διοδους του πατοσιφωνου να επιστρεφουν πισω και να γεμιζουν το κατω σκελος του πατοσιφωνου με νερο. Στο wc λχ που εχει το ιδιο αλλα το wc χρησιμοποιεται ελαχιστα το πατοσιφωνο ειναι μονιμα στεγνο κατω. Του μπανιου εχει μονιμα νερα και στεγνωνει μονο καλοκαιρι οταν απουσιασουν. Το ξερω γιατι πριν κανα χρονο το πατοσιφωνο του μπανιου το αφαιρεσα (ολο το πλαστικο στρογγυλο σκελος) και το καθαρισα και ειδα οτι ειχε πιασει αυτη τη γλιτσα εσωτερικα και το πορτακι δεν εκλεινε οπως επρεπε. Το καθαρισα αλλα εχει αρχισει παλι να κανει νερα και να γεμιζει το πατοσιφωνο. Ειναι αυτη η γλιτσα που εχω δει και οσες φορες τους εχω καθαρισει το φιλτρο του πλυντηριου. Αυτη η γλιτσα που μενει απο το απορρυπαντικο, τριχες και υπολειματα απο τις παγιδες χρωματων. Τωρα που το σκεφτομαι ισως πρεπει να παω να το ξαναβγαλω και να το ξανακαθαρισω. Και ισως πρεπει να δω τι πατεντα να κανω ωστε το πορτακι να κλεινει καλα και να μην κολλαει με τον καιρο λιγο ανοιχτο επιτρεποντας σε νερα απεξω να μπουν μεσα. Αν εβαζα wd40 στο ελατηριακι που εχει? Ή γρασο που χρησιμοποιουν στη ναυτιλια για κατω απο το νερο? Δεν εχει ελατήριο το καινούργιο φιλε μου.. Παραθέτω φωτο απο το παλιό που ξήλωσα απο ενα μπάνιο προσφατα και το καινούριο τοποθετημενο. Καλή συνεχεια στην ομαδαρα.
Sebu Δημοσ. Σάββατο στις 10:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:25 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, sarakats85 said: Δεν εχει ελατήριο το καινούργιο φιλε μου.. Παραθέτω φωτο απο το παλιό που ξήλωσα απο ενα μπάνιο προσφατα και το καινούριο τοποθετημενο. Καλή συνεχεια στην ομαδαρα. Και το 20ετιας ετσι ειναι οπως στις δυο τελευταιες φωτο σου απλα για μεταλικο καλυμα επανω εχει το σχαρακι που ειχε βαλει νωριτερα ο mechpanos νομιζω. Απλα αυτο που εχω με κοκκινο κυκλωμενο με ενα κατσαβιδι και λιγο ζορι αφαιρειται (και μπαινει χωνευτο ξανα στο τελευταιο συνολικο πατοσιφωνο που εχεις στην τελευταια φωτο σου) και εκει που εχω το βελακι περιπου εχει την τρυπα η οποια κλεινει με πορτακι που ανοιγοκλεινει με ελατηριακι αυτοματα οταν εχει πιεση νερου που πεφτει στο πατοσιφωνο απο το μπανιο αλλιως απο την εξω πλευρα του πατοσιφωνου δεν ανοιγει εκτος και αν εχει κολλησει ανοιχτο λογω μακας ή βρωμιας. Αυτο το εσωτερικο πλαστικο ειχα αφαιρεσει και τους ειχα καθαρισει, αυτο που κανει το σκαλοπατακι εσωτερικα, αυτο ειναι που εχει το πορτακι. Καποια στιγμη με τα πολλα ζεστα πλυντηρια που ειχε βαλει η μητερα μου για να απολυμανει κατι αυτο το ειδα και ειχε πεταχτει επανω και ετσι καταλαβα οτι βγαινει και καθαριζει ευκολοτερα. Μετα το ξαναεχωσα μεσα και το ταπωσα με τη ματσολα και ολα καλα. Τωρα που το ξανασκεφτομαι ευκαιρια καποια στιγμη να το ξαναλυσω και να του κανω ενα γενικο καθαρισμα και ευκαιρια να δω και πως ειναι ακριβως το ελασματακι/ελατηριο μηπως το βρεξω με wd40. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:29 μμ από Sebu
zoranb Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 μμ Μπορεί κάποιος να μου πεί συνοπτικά γιατί τόση μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε Valsir και μηValsir? Τί διαφορές έχουν στη πράξη;
sarakats85 Δημοσ. Σάββατο στις 11:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:24 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sebu είπε Και το 20ετιας ετσι ειναι οπως στις δυο τελευταιες φωτο σου απλα για μεταλικο καλυμα επανω εχει το σχαρακι που ειχε βαλει νωριτερα ο mechpanos νομιζω. Απλα αυτο που εχω με κοκκινο κυκλωμενο με ενα κατσαβιδι και λιγο ζορι αφαιρειται (και μπαινει χωνευτο ξανα στο τελευταιο συνολικο πατοσιφωνο που εχεις στην τελευταια φωτο σου) και εκει που εχω το βελακι περιπου εχει την τρυπα η οποια κλεινει με πορτακι που ανοιγοκλεινει με ελατηριακι αυτοματα οταν εχει πιεση νερου που πεφτει στο πατοσιφωνο απο το μπανιο αλλιως απο την εξω πλευρα του πατοσιφωνου δεν ανοιγει εκτος και αν εχει κολλησει ανοιχτο λογω μακας ή βρωμιας. Αυτο το εσωτερικο πλαστικο ειχα αφαιρεσει και τους ειχα καθαρισει, αυτο που κανει το σκαλοπατακι εσωτερικα, αυτο ειναι που εχει το πορτακι. Καποια στιγμη με τα πολλα ζεστα πλυντηρια που ειχε βαλει η μητερα μου για να απολυμανει κατι αυτο το ειδα και ειχε πεταχτει επανω και ετσι καταλαβα οτι βγαινει και καθαριζει ευκολοτερα. Μετα το ξαναεχωσα μεσα και το ταπωσα με τη ματσολα και ολα καλα. Τωρα που το ξανασκεφτομαι ευκαιρια καποια στιγμη να το ξαναλυσω και να του κανω ενα γενικο καθαρισμα και ευκαιρια να δω και πως ειναι ακριβως το ελασματακι/ελατηριο μηπως το βρεξω με wd40. Δεν εχει ελατήριο το καινούργιο. Μοιαζει αλλα αυτό το πορτάκι ειναι διαφορετικό. Επισης δεν ειναι το ιδιο το σκαλοπατακι στο υψος.. Κακως το χτύπησες με ματσολα. Μπαίνει πανευκολα απλα να ειναι σωστα τοποθετημενο.Το ξεχυλωσαμε το νημα.. 46 λεπτά πριν, zoranb είπε Μπορεί κάποιος να μου πεί συνοπτικά γιατί τόση μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε Valsir και μηValsir? Τί διαφορές έχουν στη πράξη; Φιλε valsir ειναι η εταιρία η οποια βγαζει καζανακια μεχρι λιπαντικά για pp σωληνες.. Δεν υπάρχει καμια κοντρα. Ανέτρεξε πιο πάνω στο νημα και θα δεις πια πλεονέκτηματα εχει. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:27 μμ από sarakats85
Alouvatar Δημοσ. Κυριακή στις 10:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:48 μμ Καλησπέρα! Κούνησα σημερα μια ραφιερα και είδα από πίσω το χάος. Ο τοίχος χαμηλά ήταν φουσκωμένος σχεδόν απ ακρη σ άκρη. Ο τοίχος αυτός είναι εξωτερικός και με διπλό τούβλο ("ψαθωτή"?) κι η οικοδομή παλια. Εσωτερικά είχε μπροστά μια ραφιέρα με αρκετό "αερα" -- τουλαχιστον 4-5εκ μακρια. Το κούφωμα είναι παλιό αλουμινίου συρταρωτό, αλλά εξωτερικό -- δεν μαζεύει ανάμεσα στα τούβλα αλλά έξω. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν π.χ. βρύσες κλπ εξωτερικά σε αυτό το σημείο, οπότε δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκαλεί. Όταν είχα μπει στο σπίτι πριν ~5 χρόνια, πάλι είχα δει υγρασίες σε αυτό το σημείο και είχα ξυσει/στοκάρει κλπ, αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί έγιναν μερεμέτια σε διάφορα σημεία του σπιτιού τα οποία δε ξαναείχαν πρόβλημα. 1) Τώρα αναρωτιέμαι τί μπορεί να το προκαλεί και πώς θα μπορούσα να το φτιάξω (ή τέλος πάντων τί μαστορα να φέρω) 2) Αν έκανα μια επισκευή τοπικά μόνος, υπάρχει κάποιο υλικό για την υγρασία που θα πρέπει να μπεί στην αρχή/τέλος; Είχα δει παλιότερα κάτι στυλ nanophos κλπ αλλά αξίζουν;
zio10 Δημοσ. χθες στις 01:04 πμ Δημοσ. χθες στις 01:04 πμ Για απλή σχετικά λύση δοκίμασε καθάρισμα με κάποιο αντιμουχλικα σπρέι και μετά βάσιμο με αντιμουχλικό χρώμα (αυτά που είναι για μπάνιο - κουζίνα). Το είχα κάνει παλιότερα και δεν εμφάνισε θέμα ξανά. 2
Doubt Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 9 ώρες πριν, Alouvatar είπε Καλησπέρα! Κούνησα σημερα μια ραφιερα και είδα από πίσω το χάος. Ο τοίχος χαμηλά ήταν φουσκωμένος σχεδόν απ ακρη σ άκρη. Ο τοίχος αυτός είναι εξωτερικός και με διπλό τούβλο ("ψαθωτή"?) κι η οικοδομή παλια. Εσωτερικά είχε μπροστά μια ραφιέρα με αρκετό "αερα" -- τουλαχιστον 4-5εκ μακρια. Το κούφωμα είναι παλιό αλουμινίου συρταρωτό, αλλά εξωτερικό -- δεν μαζεύει ανάμεσα στα τούβλα αλλά έξω. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν π.χ. βρύσες κλπ εξωτερικά σε αυτό το σημείο, οπότε δεν έχω ιδέα τι μπορεί να το προκαλεί. Όταν είχα μπει στο σπίτι πριν ~5 χρόνια, πάλι είχα δει υγρασίες σε αυτό το σημείο και είχα ξυσει/στοκάρει κλπ, αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί έγιναν μερεμέτια σε διάφορα σημεία του σπιτιού τα οποία δε ξαναείχαν πρόβλημα. 1) Τώρα αναρωτιέμαι τί μπορεί να το προκαλεί και πώς θα μπορούσα να το φτιάξω (ή τέλος πάντων τί μαστορα να φέρω) 2) Αν έκανα μια επισκευή τοπικά μόνος, υπάρχει κάποιο υλικό για την υγρασία που θα πρέπει να μπεί στην αρχή/τέλος; Είχα δει παλιότερα κάτι στυλ nanophos κλπ αλλά αξίζουν; Αν είναι ισόγειο, δεν υπάρχει ουσιαστικά λύση. Η υγρασία ανεβαίνει από το έδαφος. 2
papoys1 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Υγρασία είναι που δημιουργείται κυρίως το χειμώνα από τον μη καλό αερισμό αφού ο τοίχος είναι μασίφ όπως είπες με μπατικό τούβλο, δεν περνάει από κει.Εξάλλου φαίνεται και από το ότι μέσα από τις φλούδες που εβγαλες ο τοίχος και ο σοβάς είναι σταθερός.Αν υπήρχε και πιο μέσα υγρασία θα επεφτε και ο σοβας. ότι είπαν οι παραπάνω καθαρισμό και βάψιμο με κάποιο αντιμουχλικό και καλό αερισμό ειδικά το χειμώνα μέρες με χαμηλή υγρασία. Και ενας αφυγραντήρας για δύσκολες μέρες καλός είναι. Αν το στοκάρεις για βάψιμο καλό αστάρωμα πρώτα σε όλη την περιοχή που έχει περάσει υγρασία. 1
Alouvatar Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 2 ώρες πριν, Doubt είπε Αν είναι ισόγειο, δεν υπάρχει ουσιαστικά λύση. Η υγρασία ανεβαίνει από το έδαφος. Όχι, είναι σε όροφο το σπίτι. 35 λεπτά πριν, papoys1 είπε Υγρασία είναι που δημιουργείται κυρίως το χειμώνα από τον μη καλό αερισμό αφού ο τοίχος είναι μασίφ όπως είπες με μπατικό τούβλο, δεν περνάει από κει.Εξάλλου φαίνεται και από το ότι μέσα από τις φλούδες που εβγαλες ο τοίχος και ο σοβάς είναι σταθερός.Αν υπήρχε και πιο μέσα υγρασία θα επεφτε και ο σοβας. ότι είπαν οι παραπάνω καθαρισμό και βάψιμο με κάποιο αντιμουχλικό και καλό αερισμό ειδικά το χειμώνα μέρες με χαμηλή υγρασία. Και ενας αφυγραντήρας για δύσκολες μέρες καλός είναι. Αν το στοκάρεις για βάψιμο καλό αστάρωμα πρώτα σε όλη την περιοχή που έχει περάσει υγρασία. Ευχαριστώ! Αφυγραντήρας το χειμώνα λειτουργεί συνέχεια μες το σπίτι είναι η αλήθεια και πέρα από αυτό το σημείο δεν έχω δει πρόβλημα κάπου αλλού στο σπίτι. Μπορεί να μην έκανα καλή δουλειά τη πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τις υγρασίες εκεί. Για το ασταρωμα ζηταω καποιο ειδικο υλικό ή μου κάνει κι ένα "απλό" αστάρι; Επίσης στη περιοχή που έχει θέμα, πέρα από καλό καθάρισμα τα σαθρά πρέπει να γίνει και κάτι αλλο πριν το στοκάρισμα (κάποιο αντιμουχλικο υλικό και σε αυτή τη φάση); 1
papoys1 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 29 λεπτά πριν, Alouvatar είπε Όχι, είναι σε όροφο το σπίτι. Ευχαριστώ! Αφυγραντήρας το χειμώνα λειτουργεί συνέχεια μες το σπίτι είναι η αλήθεια και πέρα από αυτό το σημείο δεν έχω δει πρόβλημα κάπου αλλού στο σπίτι. Μπορεί να μην έκανα καλή δουλειά τη πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τις υγρασίες εκεί. Για το ασταρωμα ζηταω καποιο ειδικο υλικό ή μου κάνει κι ένα "απλό" αστάρι; Επίσης στη περιοχή που έχει θέμα, πέρα από καλό καθάρισμα τα σαθρά πρέπει να γίνει και κάτι αλλο πριν το στοκάρισμα (κάποιο αντιμουχλικο υλικό και σε αυτή τη φάση); Αφου καθαρίσεις τα σαθρά μπορείς και εκει να περάσεις ένα δύο χέρια ασταρι για στεθεροποίηση το ίδιο και μετά το στοκάρισμα. Είχα παρόμοια πρόβλημα δίπλα από εξωτερική μπαλκονόπορτα το έκανα με τον τρόπο που αναφέρω και τώρα 3-4 χρόνια δεν ξαναπέταξε στο σημειο. Με κλασικό ασταρι νερού αστάρωσα πριν και μετά το στοκάρισμα 1-2 χέρια καλά σε όλη την περιοχή και μετά με πλαστικό χρωμα που εβαψα όλο το δωμάτιο. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και αντιμουχλικό αλλά δεν βλέπω έντονο πρόβλημα υγρασίας και μάλλον ξανάγινε από την κακή διόρθωση. 1
Alouvatar Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Αφου καθαρίσεις τα σαθρά μπορείς και εκει να περάσεις ένα δύο χέρια ασταρι για στεθεροποίηση το ίδιο και μετά το στοκάρισμα. Είχα παρόμοια πρόβλημα δίπλα από εξωτερική μπαλκονόπορτα το έκανα με τον τρόπο που αναφέρω και τώρα 3-4 χρόνια δεν ξαναπέταξε στο σημειο. Με κλασικό ασταρι νερού αστάρωσα πριν και μετά το στοκάρισμα 1-2 χέρια καλά σε όλη την περιοχή και μετά με πλαστικό χρωμα που εβαψα όλο το δωμάτιο. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και αντιμουχλικό αλλά δεν βλέπω έντονο πρόβλημα υγρασίας και μάλλον ξανάγινε από την κακή διόρθωση. Οκ! Σε ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα