Doubt Δημοσ. Τρίτη στις 04:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:16 μμ 1 ώρα πριν, Infamous13 είπε Καλησπέρα, κάποια ιδέα για επιδιόρθωση; Ουσιαστικά θέλω να γεμίσω το μικρο κενό μεταξύ τοίχου (γυψοσανίδα) και κάσας. Σκέφτηκα γέμισμα με αφρό πολυουρεθάνης, κόψιμο με πριονάκι ότι προεξέχει από αφρό, στοκάρισμα πάνω από τον αφρό και βάψιμο. Αλλά θέλω και τα δικά σας φώτα. Ο αφρός θα σου λερώσει την κάσα, τον μεντεσέ, το πάτωμα και δεν συμμαζεύεται. Κομμάτια φελιζόλ από κάποια συσκευασία, μικρά ώστε να σφηνώσουν στο κενό και μετά με πιστόλι ακρυλικό στόκο και "δάχτυλο". 1
Infamous13 Δημοσ. Τρίτη στις 05:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:17 μμ Μετά την εφαρμογή μαστιχης, περνάω στόκο από πάνω ή απλά το βάφω; Πώς να είναι αυτό το υλικό, σαν την σιλικόνη; Μπορεί να βαφτεί μετά;
nickol-us Δημοσ. Τρίτη στις 05:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:20 μμ 1 λεπτό πριν, Infamous13 είπε Μετά την εφαρμογή μαστιχης, περνάω στόκο από πάνω ή απλά το βάφω; Πώς να είναι αυτό το υλικό, σαν την σιλικόνη; Μπορεί να βαφτεί μετά; Βάφεται η μαστίχη κανονικά. Έχει πιο κρεμώδη υφή από αυτή της σιλικόνης. Βάλε φελιζόλ να πάρει τα μεγάλα κενά και βάλε από μαστίχη όπως σου είπαν, πέρνα από πάνω δάκτυλο ή βρεγμένο σφουγγάρι - πανί και τελείωσες.
mechpanos Δημοσ. Τρίτη στις 06:50 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:50 μμ Μή βάλεις στόκο γιατί ξεραίνεται και από τη συστολή διαστολή και τους τρανταγμούς της κάσας θα σκάσει.
andreas-d Δημοσ. Τρίτη στις 07:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:03 μμ Έτοιμο στοκο Knauf και γάζα για γυψοσανιδα, δεν παθαίνει τίποτα..
zio10 Δημοσ. Τρίτη στις 09:47 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:47 μμ Αν βάλω splitter στην κεραία της τηλεόρασης για να συνδέσω και μια συσκευή ακόμα θα έχω απώλειες και πιο αδύναμο σήμα; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
nickol-us Δημοσ. Τρίτη στις 10:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:06 μμ 16 λεπτά πριν, zio10 είπε Αν βάλω splitter στην κεραία της τηλεόρασης για να συνδέσω και μια συσκευή ακόμα θα έχω απώλειες και πιο αδύναμο σήμα; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν έχει σημαντικό κόστος να κάνεις δοκιμή... βάλε απλά βύσματα τύπου f και κάνε δοκιμή. Αν έχεις θέματα μετά πάς για ενισχυτή. Εφόσον το σήμα σου δεν έχει σημαντικό πρόβλημα το πιθανότερο είναι οτι θα παίξει απροβλημάτιστα. Παλαιότερα ήταν πιο εύκολο να βγάλεις θέματα με το αναλογικό, τώρα με το ψηφιακό είναι πιο εύκολα τα πράγματα. 1 1
Petros Electron Δημοσ. χθες στις 07:52 πμ Δημοσ. χθες στις 07:52 πμ 9 ώρες πριν, zio10 είπε Αν βάλω splitter στην κεραία της τηλεόρασης για να συνδέσω και μια συσκευή ακόμα θα έχω απώλειες και πιο αδύναμο σήμα; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Καλημέρα, οπως σου απάντησε ο @nickol-us, κανε μια δοκιμη, αν εχεις προβλήματα μετα λογω ασθενους (μη επαρκους) σήματος καλύτερα για έμενα να αλλάξεις την κεραία (εφοσον ειναι ατομικη εγ/ση και οχι κεντρικη) με μια μεγαλύτερη σε απολαβή. Μια κεραια τύπου τρίαινα στα 15 με 18dB και με καλο καλωδιο (*σε καλές συνθήκες λήψης) μπορει να τροφοδοτήσει και 3 με 4 TV χωρίς πρόβλημα. Θα σου βγει πιο φθηνά απο το να πάρεις ενισχυτή (γραμμής) και δεν θα μπλέξεις με το να πρέπει να τον εχεις στην πριζα + οτι ο ενισχυτής εκτος απο το σημα ενισχύει και τον θόρυβο οποτε κάλο ειναι να τον αποφεύγουμε οταν κατι τέτοιο ειναι δυνατό φυσικά, δηλαδη να τον εχουμε για τελευταία λυση αναγκης.. 1 1
vins Δημοσ. χθες στις 09:20 πμ Δημοσ. χθες στις 09:20 πμ 17 hours ago, Doubt said: Ο αφρός θα σου λερώσει την κάσα, τον μεντεσέ, το πάτωμα και δεν συμμαζεύεται. Κομμάτια φελιζόλ από κάποια συσκευασία, μικρά ώστε να σφηνώσουν στο κενό και μετά με πιστόλι ακρυλικό στόκο και "δάχτυλο". Εχει και κορδονια πλήρωσης αρμού που είναι φτηνά, δε θα κάνουν δουλειά;
Doubt Δημοσ. χθες στις 09:34 πμ Δημοσ. χθες στις 09:34 πμ 12 λεπτά πριν, vins είπε Εχει και κορδονια πλήρωσης αρμού που είναι φτηνά, δε θα κάνουν δουλειά; Ναι, γιατί όχι; Απλά το φελιζολ μπορεί να το έχεις ήδη ή να βρεις εντελώς δωρεάν. Εγώ πάντα έχω 2-3 κομμάτια να βρίσκονται. 1
vins Δημοσ. χθες στις 09:48 πμ Δημοσ. χθες στις 09:48 πμ 14 minutes ago, Doubt said: Ναι, γιατί όχι; Απλά το φελιζολ μπορεί να το έχεις ήδη ή να βρεις εντελώς δωρεάν. Εγώ πάντα έχω 2-3 κομμάτια να βρίσκονται. Σωστός, απλά έχω κάτι αντίστοιχο και ρώτησα και για μένα 😅
mechpanos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Μια κεραια τύπου τρίαινα στα 15 με 18dB και με καλο καλωδιο (*σε καλές συνθήκες λήψης) μπορει να τροφοδοτήσει και 3 με 4 TV χωρίς πρόβλημα. Θα σου βγει πιο φθηνά απο το να πάρεις ενισχυτή (γραμμής) και δεν θα μπλέξεις με το να πρέπει να τον εχεις στην πριζα + οτι ο ενισχυτής εκτος απο το σημα ενισχύει και τον θόρυβο οποτε κάλο ειναι να τον αποφεύγουμε οταν κατι τέτοιο ειναι δυνατό φυσικά, δηλαδη να τον εχουμε για τελευταία λυση αναγκης.. Είχα πρόβλημα λήψης κάθε τόσο κοβόταν και έλεγε ασθενές σήμα (είμαι χαμηλός και γύρω μου έχω πολυκατοικίες) και φώναξα ηλεκτρονικό, ο οποίος μου το έλυσε αλλάζοντας ενισχυτή, λέγοντας ότι έβαλε καινούργιο, που έχει φίλτρα για 4g/5g και ότι αυτές οι συχνότητες μου έκαναν το πρόβλημα. Ακόμα κάθε τόσο ωστόσο κόβεται, απλά όχι τόσο συχνά και όχι τόσο πολύ. Λες να ήθελε αλλαγή η κεραία (δεν μου ανέφερε για την κεραία κάτι όμως θεωρώ αν ήταν θα μου το έλεγε); Το μόνο που μου είπε είναι ότι αν συνεχίσει να μου το κάνει, θα πρέπει να σηκώσω την υπάρχουσα κεραία αρκετά πιο ψηλά. Μου είχε πάρει κάνα 70-80 υλικά εργασία, αν θυμάμαι καλά. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από mechpanos
Doubt Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 21 λεπτά πριν, mechpanos είπε Λες να ήθελε αλλαγή η κεραία (δεν μου ανέφερε για την κεραία κάτι όμως θεωρώ αν ήταν θα μου το έλεγε); Να μη θεωρείς τίποτα. 21 λεπτά πριν, mechpanos είπε Μου είχε πάρει κάνα 70-80 υλικά εργασία, αν θυμάμαι καλά. Το ζουμί.
mechpanos Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Το ζουμί. Με ρούφηξε με το μπουρί της σόμπας ε;
Petros Electron Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Είχα πρόβλημα λήψης κάθε τόσο κοβόταν και έλεγε ασθενές σήμα (είμαι χαμηλός και γύρω μου έχω πολυκατοικίες) και φώναξα ηλεκτρονικό, ο οποίος μου το έλυσε αλλάζοντας ενισχυτή, λέγοντας ότι έβαλε καινούργιο, που έχει φίλτρα για 4g/5g και ότι αυτές οι συχνότητες μου έκαναν το πρόβλημα. Ακόμα κάθε τόσο ωστόσο κόβεται, απλά όχι τόσο συχνά και όχι τόσο πολύ. Λες να ήθελε αλλαγή η κεραία (δεν μου ανέφερε για την κεραία κάτι όμως θεωρώ αν ήταν θα μου το έλεγε); Το μόνο που μου είπε είναι ότι αν συνεχίσει να μου το κάνει, θα πρέπει να σηκώσω την υπάρχουσα κεραία αρκετά πιο ψηλά. Μου είχε πάρει κάνα 70-80 υλικά εργασία, αν θυμάμαι καλά. Δεν φτανει να ειμαι μονο ο ενισχυτής με φιλτρα 4+5G (LTE) αλλα πρέπει να ειναι και η κεραία αλλα ακομα και η καλωδίωση. Ολα παίζουν ρόλο. Αλλη συμπεριφορά θα εχει ενα καλωδιο Α++, αλλη ενα Α+ και αλλη ένας ντενεκές που δεν εχει καν προδιαγραφές θωράκισης. Για να σου κόβεται το σημα (κατα καιρούς) σημαινει οτι πιθανόν να ισχυει καποιο απο τα παρακατω σεναρια: 1) Κανεις λήψη μεσω ανάκλασης και οχι απο οπτική επαφή με το Κ.Ε. Η ανάκλαση μπορεί να μειώνεται ανάλογα τις συνθήκες ώστε να προκαλούνται οι διακοπές. 2) Δεν κανείς ληψη μεσώ ανάκλασης, άλλα έχεις μη θωρακισμένο καλωδιο, μη σωστή κεραία και αποτέλεσμα αυτών ειναι οι παρεμβολές να σου ανεβάζουν το επίπεδο σφαλμάτων στο σήμα οπού ισοδυναμεί με πάγωμα εικόνας και διακοπή σήματος. Παρεμβολες δεν ειναι μονο το 4 και το 5G, ειναι και αλλες επισης. Το να σηκώσεις ποιο ψηλα την κεραία δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα σου λύσει το πρόβλημα. Το θεμα ειναι να βρεθεί η αιτια και να αντικατασταθούν και τα υλικά αν χρειάζεται. Το καλωδιο ειναι εξάρτημα της κεραίας και πρέπει να λαμβάνετε υπόψη. Αν τωρα δεν μπορει να σηκωθεί ποιο ψηλα η κεραια για Χ-Ψ λογω στο εμποριο υπαρχουν κεραίες αναλογα των συνθηκων της ληψης που θελουμε να κανουμε. Πχ εγω στο κέντρο της Αθηνάς και ανάμεσα σε πολυκατοικίες έβαλα μια μικρη λογαριθμική και έπιασα ολα τα καναλια χωρίς κανενα πρόβλημα ενω οποίος άλλος ειχε παει εκει τους ελεγε οτι πρεπει να μπει κεραία στην ταράτσα που δεν γινόταν γιατι ειχε ρετιρέ και το καλωδιο δεν μπορουσε να περασει. Τι εχει η λογαριθμική που δεν εχουν οι αλλες?. Εχει πιο ανοιχτό λοβό λήψης δεν ειναι δηλαδη τοσο κατευθηντικη και ετσι ειναι ιδανική οταν εχουμε εμπόδιο προς το Κ.Ε. Το ιδιο ειναι και οι κεραίες τύπου πλέγματος. Φυσικά πριν επιλεγεί η συγκεκριμένη κεραία και το σημείο εγινε πεδιομετρηση του σήματος με πεδιομετρο. Λύσεις υπαρχουν, αλλα θελει να εχει ο ηλεκτρονικός εμπειρία αλλα και κατάλληλο εξοπλισμό Αυτο για τις δύσκολες περιπτώσεις, για τις ευκολες λιγο-πολυ οτι κεραία και να βαλεις θα δουλεψει χωρις προβληματα. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από Petros Electron 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα