Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Τη βοηθεια σας και παλι.. Μαλλον εχω μπλεξει με αυτο το σπιτι φαινεται.. Αλλαξαμε και βρυση πριν 2 ημερες στη κουζινα και τωρα θελουμε να αλλαξουμε το καπακι της τουαλετας ( το οποιο ηδη ειχαμε αγορασει καινουριο πριν 4 χρονια ), αλλα δε βγαινει με τιποτα! Εχει κολλησει απο κατω η βιδα! Εχετε καποια ιδεα ή το σπαω τελειως;

https://streamable.com/uvo6gsIMG_20250910_191553.jpg.7adf80975ed8850bfabc3f5f8a79d254.jpgIMG_20250910_191623.jpg.871b76310f80d2d2a2e0d9085cdf75c6.jpgIMG_20250910_195903.jpg.60afb48a5866058f5eb18bd740b2489f.jpg

Μπονους βιντεο. Το φλοτερ μετα απο 10 ημερες τρυπησε στη βαση και πεταει νερα χωρις να σταματαει.. Δεν αντεχω αλλο..

https://streamable.com/eoiq45

Τα φωτα σας κυριοι!

Σπας το πλαστικό παξιμάδι με μια πένσα. Τέτοια ανταλλακτικά πωλούνται και μεμονωμένα σε υδραυλικά καταστήματα. Εχω αγοράσει. Οσο για τη διαρροή είπαμε συνδέσεις που λειτουργούν με ελαστικές φλάντζες δεν θέλουν σφίξιμο με κάβουρες.Με το χέρι και αν δεις διαρροή ένα απαλό σφιξιμο με γαλλικό κλειδί καστανίας καλύτερα ώστε να καταλαβαίνεις πόση δύναμη βάζεις γιατί με κάβουρα ενδεχομένως θα σφίξουμε πολύ και θα καταστρέψουμε τη φλάντζα ή το πλαστικό όπως συνεβη.

Ενα τέτοιο κλειδί είναι καλό και χρήσιμο να βρίσκεται σε κάθε σπίτι γιατί κάποια στιγμή θα χρειαστεί. Και μην απογοητεύεσαι απλά πας ήρεμα και αν δεν ξέρεις κάτι ρωτάς.Ολοι μας στην αρχή καναμε και ζημιές όπως εσύ ακόμη και σε απλά πράγματα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, papoys1 είπε

γιατί με κάβουρα ενδεχομένως θα σφίξουμε πολύ και θα καταστρέψουμε τη φλάντζα ή το πλαστικό όπως συνεβη.

γενικα στην Ελλαδα, ιδιωτες και μαστορες, εχουμε μια ψυχωση με τα σφιξηματα. Για αυτο κλωτσανε και δεν λυνουν ολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Doubt said:

Σάπισε, είναι για αλλαγή. Δεν κρατάνε για πάντα.

Αν βάλω ένα καλό ανόδιο κολάρο θα γλιτώσω από τέτοια ζημιά;

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αν έχει τρυπήσει το μπόιλερ δεν φτιάχνει με ανοδιο.

Μπορεί όμως να το κάνει μία ωραία ψησταριά 😂

• Haha 2
Δημοσ.
9 hours ago, Ukforthemoment said:

Αν έχει τρυπήσει το μπόιλερ δεν φτιάχνει με ανοδιο.

Aν έχει τρυπήσει προφανώς κ δεν φτιάχνει με ανόδιο. Το ερώτημα είναι, εάν με το ανόδιο προστατεύεται ώστε να μην τρυπήσει κλπ κλπ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Aν έχει τρυπήσει προφανώς κ δεν φτιάχνει με ανόδιο. Το ερώτημα είναι, εάν με το ανόδιο προστατεύεται ώστε να μην τρυπήσει κλπ κλπ.

Κάποια στιγμή θα τρυπήσει ότι και να κάνετε. Πόσο καιρό το έχετε;

Το ανόδιο πρέπει να αντικαθίσταται όταν ο συντηρητής διαπιστώνει αυξημένη φθορά. Ανόδιο κολάρο μπαίνει στα σκάφη σύμφωνα με το ΑΙ που εγκατέστησα πρόσφατα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, zoranb είπε

Φυσικά και προστατεύει το ανόδιο, Φυσικά για την καλύτερη δυνατή προστασία πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον κάθε δύο με τρία χρόνια, το ανόδιο τραβάει επάνω του τη διάβρωση όσο υπάρχει, το ποσό θα αντέξει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ποιότητα νερού, διαφορετικά εξαρτήματα οι σωλήνες όπως χαλκός με σίδερο η αλουμίνιο..

Με έναν προσεκτικό ελενχο φαίνεται έναν έχει τρυπήσει η εάν χάνει απο την φλάντζα της αντίστασης η από καποιο βιδωμα..

Δημοσ.

Έχω πρόβλημα με ένα ηλεκτρικό ρολό. Το τερματικό χάνει σιγά σιγά τη ρύθμισή του. Προχτές δεν πρόσεξε η γυναίκα και τράβηξε το ρολό μέσα. 
Επειδή έχω φωνάξει 2 φορές τον αλουμινά γι' αυτή τη δουλειά ξέρει κανένας να μου πεί για ποιο λόγο γίνεται αυτή η βλακεία και τί  μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Έχω πρόβλημα με ένα ηλεκτρικό ρολό. Το τερματικό χάνει σιγά σιγά τη ρύθμισή του. Προχτές δεν πρόσεξε η γυναίκα και τράβηξε το ρολό μέσα. 
Επειδή έχω φωνάξει 2 φορές τον αλουμινά γι' αυτή τη δουλειά ξέρει κανένας να μου πεί για ποιο λόγο γίνεται αυτή η βλακεία και τί  μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί.

Έχει το μοτέρ μία βίδα που ρυθμίζεις που να σταματάει, άνοιξε το καπάκι του ρολού βρες την βίδα ρύθμισης και δοκίμασε, υπάρχουν νομίζω και βίντεο στο YouTube..

Δημοσ.
Στις 10/9/2025 στις 10:30 ΜΜ, Witcher1st είπε

Με αυτο το πλαστικο δλδ παξιμαδι σφιξει η βαση για να μη κουνιεται ετσι;

Ειχα την εντυπωση οτι γινεται οπως στο παρακατω βιντεο :

Το συγκεκριμένο καπάκι ειναι νέου τύπου και μπαίνει κουμπωτό και όχι με βίδα σαν τα παλιά. Εφερνε το lidl είχα πάρει όντως πολύ καλό κλείνει και μόνο του σιγά - σιγά

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Δυστυχώς η τεχνολογία έχει τις ανέσεις αλλά έχει και πολλά προβλήματα που θέλουν μάστορα να τα λύσει και φυσικά το χέρι στην τσέπη.

Δεν έχουν στοπ που να το φρενάρει σαν τα κλασικα;; Εχω στο εξοχικό 25 χρόνια κλασικά ρολλά με ιμάντα  ένα μόνο πέρσι κόπηκε ο ιμάντας τον άλλαξα μόνος γιατί είναι απλό.Εβαλε ο γείτονας πριν 7-8 χρόνια ηλεκτρικά στην αρχή με κορόιδευε που μάζευα με ιμάντα. 3-4 φορές μέχρι τώρα εφερε μάστορα ασε που αν κολήσει😜 κλειστό είναι στο σκοτάδι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν έχουν στοπ που να το φρενάρει σαν τα κλασικα;;

Έχει ένα "χείλος" που το φρενάρει αλλά είναι τόσο δυνατό το μοτέρ που αν δεν κόψει από το limit switch το μαζεύει μέσα. Και το πρόβλημά μου είναι ότι σιγά σιγά απ' ότι φαίνεται χάνεται η άνω ρύθμιση του limit switch. 
Θα τον φωνάξω τον μάστορα να μου το βγάλει, θα μου το ρυθμίσει πάλι ΟΚ, αλλά κάθε φορά αυτό θα γίνεται... αναρωτιέμαι τί άλλο μπορεί να γίνει! Μια σκέψη που κάνω, είναι να βάλω εξωτερικό "επαγωγικό" switch καθώς κάτω στο αλουμινένιο ρολό έχω ανοξείδωτους πίρους ασφάλισης, αν πιάσει τον πίρο να κόψει το ρεύμα από την πάνω κίνηση. Α στο καλό!

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα λίγο αυτό  μήπως σε βοηθήσει..

11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Έχει ένα "χείλος" που το φρενάρει αλλά είναι τόσο δυνατό το μοτέρ που αν δεν κόψει από το limit switch το μαζεύει μέσα. Και το πρόβλημά μου είναι ότι σιγά σιγά απ' ότι φαίνεται χάνεται η άνω ρύθμιση του limit switch. 
Θα τον φωνάξω τον μάστορα να μου το βγάλει, θα μου το ρυθμίσει πάλι ΟΚ, αλλά κάθε φορά αυτό θα γίνεται... αναρωτιέμαι τί άλλο μπορεί να γίνει! Μια σκέψη που κάνω, είναι να βάλω εξωτερικό "επαγωγικό" switch καθώς κάτω στο αλουμινένιο ρολό έχω ανοξείδωτους πίρους ασφάλισης, αν πιάσει τον πίρο να κόψει το ρεύμα από την πάνω κίνηση. Α στο καλό!

https://youtu.be/jUVEbJCHzcQ?si=zCHIHce077WAOObL

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Κοίτα λίγο αυτό  μήπως σε βοηθήσει..

32 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό το ξέρω. Το θέμα είναι ότι όπως λέει και στην αρχή του βίντεο, χάνει τη ρύθμιση με την πάροδο του χρόνου και το ρουφάει μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...