Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aGka8l είπε

εξωτερικά , ανάμεσα απο αλουμίνια και μεταξυ τοίχου και μαρμάρου , να βαλω αρμοκολλα ή σιλικόνη ανιμοχλική?

Για ποιο λόγο αντιμουχλική;; Πρόσφατα ανάμεσα σε τοίχο με alfa block που εχτισα και κάσωμα από μπαλκονόπορτα αλουμινίου έβαλα ακρυλική σιλικόνη λευκή με πιστόλι την οποία μπορείς και να βάψεις οτι χρώμα θες.

αρμόκολα σιλικόνης τέτοιου τύπου σίγουρα θα είναι καλύτερη απλά ανεβαίνει το κόστος.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aGka8l είπε

εξωτερικά , ανάμεσα απο αλουμίνια και μεταξυ τοίχου και μαρμάρου , να βαλω αρμοκολλα ή σιλικόνη ανιμοχλική?

Εξωτερικά ακρυλική καλύτερα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aGka8l είπε

Εγώ θα πρότεινα κάποιο σφραγιστικό υβριδικό πολυμερές, τα οποία βάφονται κανονικά 

Το απλό ακρυλικό αργά ή γρήγορα θα κάνει ρωγμή 

Επεξ/σία από st@kas
  • Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, st@kas είπε

Εγώ θα πρότεινα κάποιο σφραγιστικό υβριδικό πολυμερές, τα οποία βάφονται κανονικά 

Το απλό ακρυλικό αργά ή γρήγορα θα κάνει ρωγμή 

Και η ακρυλική μαστίχη βάφεται. Σιγουρα αυτο που προτείνεις  έχει  καλύτερη αντοχή στο χρόνο θα σου πω όμως ότι στη θάλασσα που το είχα σε κουφώματα αλουμινίου για 15 χρόνια περίπου και τα οποία πρόσφατα άλλαξα ήταν σε καλή κατάσταση και με πολύ δυσκολία ξεκολούσε για να το αφαιρέσω. Οπότε στα νέα αλουμίνια έβαλα και πάλι παρόμοια.

Δοκίμασα με καθαρή σιλικόνη για καλύτερη αντοχή αλλα δε μου άρεσε το αποτέλεσμα και ξαναπήγα στο ίδιο.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Και η ακρυλική μαστίχη βάφεται. Σιγουρα αυτο που προτείνεις  έχει  καλύτερη αντοχή στο χρόνο θα σου πω όμως ότι στη θάλασσα που το είχα σε κουφώματα αλουμινίου για 15 χρόνια περίπου και τα οποία πρόσφατα άλλαξα ήταν σε καλή κατάσταση και με πολύ δυσκολία ξεκολούσε για να το αφαιρέσω. Οπότε στα νέα αλουμίνια έβαλα και πάλι παρόμοια.

Δοκίμασα με καθαρή σιλικόνη για καλύτερη αντοχή αλλα δε μου άρεσε το αποτέλεσμα και ξαναπήγα στο ίδιο.

Σωστός η σιλικόνη δεν κάνει για εξωτερικό χώρο, η ακρυλική είναι ιδανική, εφόσον η επιφάνεια είναι καθαρή και περαστεί και ένα αστάρι πριν την εφαρμογή δεν ξεκολλάει με τίποτα είναι σαν μαστίχα και σκληραίνει πολύ αργά, δουλεύεται με νερό και βάφεται..

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

15 χρόνια και ακρυλική είναι από τα παράδοξα. Εκτός και αν έχουμε στο μυαλό μας διαφορετική ακρυλική. Πλέον υπάρχουν τόσα πολλά υλικά Νέας τεχνολογίας που θεωρώ ότι είναι κρίμα να βάζεις απλά ακρυλικά και σιλικόνες, αν θες να έχεις μακροζωία. 

Όπως για δίπλα στην θάλασσα υπάρχουν σφραγιστικα με πιστοποίηση marine, δλδ να βρέχονται από θαλασσινό νερό 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, 

έφυγε το φύλο της ντουλάπας και εκεί που πιάνουν οι βίδες από τον μεντεσέ στην μεριά της ντουλάπας έχει διαλυθεί το ξύλο και δεν γίνεται να βιδώσουν.

Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα σε όλους, 

έφυγε το φύλο της ντουλάπας και εκεί που πιάνουν οι βίδες από τον μεντεσέ στην μεριά της ντουλάπας έχει διαλυθεί το ξύλο και δεν γίνεται να βιδώσουν.

Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

Διάφορες πατέντες που κυκλοφορούν στο νετ αλλά ίσως το πιο εύκολο είναι κάτι τέτοιο :

https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/apothikefsi-organosi/pomola-laves-epiplon-cheroulia/mentesedes/set-episkevis-mentesedon-9x9cm-2-tmch._1695716/

Υπάρχει σε πολλά μαγαζιά και είναι πολύ φτηνό.

Πλάκα Επισκευής Μεντεσέδων Ντουλαπιών Νέος Τύπος

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zio10 είπε

Διάφορες πατέντες που κυκλοφορούν στο νετ αλλά ίσως το πιο εύκολο είναι κάτι τέτοιο :

https://www.e-jumbo.gr/organosi-spitiou-kathariotita/apothikefsi-organosi/pomola-laves-epiplon-cheroulia/mentesedes/set-episkevis-mentesedon-9x9cm-2-tmch._1695716/

Υπάρχει σε πολλά μαγαζιά και είναι πολύ φτηνό.

Πλάκα Επισκευής Μεντεσέδων Ντουλαπιών Νέος Τύπος

Αυτό πως γίνεται να δουλευει με όλους τους μεντεσέδες αφού δεν έχουν όλοι οι μεντεσέδες τις τρύπες για τις βίδες τα ίδια σημεία.

επείσης , εφόσον έχει χαλάσει εκεί που πιάνει η βίδα του μεντεσέ στο ξύλο και τώρα πρέπει να πιάσει στο σίδερο, που υποθέτω πρέπει να έχει εκεί σπείρωα, οι βίδες αυτές παραμένουν οι ξυλόβιδες;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Αυτό πως γίνεται να δουλευει με όλους τους μεντεσέδες αφού δεν έχουν όλοι οι μεντεσέδες τις τρύπες για τις βίδες τα ίδια σημεία.

επείσης , εφόσον έχει χαλάσει εκεί που πιάνει η βίδα του μεντεσέ στο ξύλο και τώρα πρέπει να πιάσει στο σίδερο, που υποθέτω πρέπει να έχει εκεί σπείρωα, οι βίδες αυτές παραμένουν οι ξυλόβιδες;

Να σου πω την αλήθεια αυτά σκεφτόμουν κι εγώ όπως το έβλεπα. 

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά κι εγώ δεν κατάλαβα πως ακριβώς πιάνει. Αν έμπαινε πάνω από τον μεντεσέ θα έβγαζε πιο πολύ νόημα και να τον κρατάει η ίδια η μεταλλική πλάκα στην ουσία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, zio10 είπε

Να σου πω την αλήθεια αυτά σκεφτόμουν κι εγώ όπως το έβλεπα. 

Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά κι εγώ δεν κατάλαβα πως ακριβώς πιάνει. Αν έμπαινε πάνω από τον μεντεσέ θα έβγαζε πιο πολύ νόημα και να τον κρατάει η ίδια η μεταλλική πλάκα στην ουσία. 

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι οι τρύπες αυτές είναι ενδεικτικές και πρακτικά θα πρέπει να κάνεις μικρές εκεί πο θα πέσουν οι δικές σου .. και ουσιαστικά να τις ανοίξουν οι ξυλόβιδες

αυτό βέβαια για να γίνει πρέπει το μέταλο να είναι αρκετα μαλακό και λεπτό άρα  όχι αρκετά γερό) και ουσιαστικά μπορεί να το κάνει το οποιοδήποτε παρόμοιο λαμάκι.

btw οι φωτογραφίες του είναι ότι νά ' νε.

στη 2η με τον εξωτερικό μεντεσέ  φαίνεται να έχει δειξει οι ίδια λαμάκια χωρίες τρύπα

στα άλλα 2 έχει βιδώσει πάνω στο "αναποδο" λαμάκι.

βασικά σου δείνει 2 μεταλικά λαμάκια και ελπίζες να πίασει η βίδα σου σε κάποια υπάρχουσα βίδα.

edit:

τώρα πρόσεξα ότι λέει ότι δίνει 12 βίδες αρα ίσως έχει και βιδες μετάλλου και οι τρύπες έχουν σπείρωμα μεσα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Uberalles_gr said:

Καλημέρα σε όλους, 

Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

Κολλα στιγμης ισχυρη και μαγειρικη σοδα και το "χτιζεις" θα γινει σαν μπετον αρμε η τρυπα.

Εκτος και αν ειναι πολυ μεγαλυτερη η ζημια λχ εχει σαπισει το ξυλο και εφυγε αρα θες αλλες λυσεις/πατεντες.

Αν ομως ειναι απλα θεμα οτι μεγαλωσαν οι τρυπες εκει που βιδωνει ο μεντεσες ειναι η καλυτερη DIY λυση.

Εναλλακτικα αν ειναι μεγαλη η τρυπα της κλεινει και με κομματακια απο οδοντογλυφιδες που θα σπασεις μεσα και μετα θα μπετοναρεις με μαγειρικη σοδα και κολλα στιγμης.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Sebu είπε

Κολλα στιγμης ισχυρη και μαγειρικη σοδα και το "χτιζεις" θα γινει σαν μπετον αρμε η τρυπα.

Κόλλα στιγμής και σόδα κρατάει αρκετά στις μοριοσανίδες και το βαρος τις πόρτας; Το έχω δοκιμάσει σε πλαστικά και μικροπράγματα αλλα σε ξύλα εκανα το αντίστοιχο με ροκανίδι και ξυλόκολλα.

Πάντως πέρα από τις πατέντες καλύτερα να γίνει μια τρύπα και να κολλήθει μια καβίλια νομίζω αν υπάρχει περιθώριο και όρεξη.

Δημοσ.

Αρχικά να ευχαριστήσω για τον χρόνο σας. 

Να ενημερώσω ότι γενικά δεν πιάνουν τα χέρια μου

Δεν υπάρχει μεντεσές, που από την μεριά που βιδωνει στην ντουλάπα να είναι πιο μακρυς; Με την λογική να πιάσει πιο μέσα στην ντουλάπα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...