Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλαζεις την παροχη απο που θα τραβηξει νερο. ηλεκτρικο ή ηλιακο. 2διακοπτες. ενα στον ηλεκτρικο και ενα την παροχη νερου. 2κινησεις σε δευτερολεπτα ειναι. μετα εισαι ετοιμος να εχεις ζεστο νερο απο ηλεκτρικο ή ηλιακο.

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Και εμένα σαν του Zio10 δουλεύει το σύστημα. Έχω ηλιακό στην ταράτσα και ηλεκτρικό στο πατάρι. Υπάρχουν 2 περιστροφικές βάνες στο μπάνιο. Η μια για τον ηλιακό και η άλλη για τον ηλεκτρικό. Για να έρθει ζεστό νερό πρέπει να έχω την μια ανοιχτή και την άλλη κλειστή και έρχεται από την αντίστοιχη πηγή. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν τους αφήσω και τους 2 ανοιχτούς 😁

Δημοσ.

Εφόσον υπάρχει διπλής ενέργειας ηλιακός, ο ηλεκτρικός περισσεύει. Εκτός αν το σκεπτικό είναι να μην ξοδεύονται οι kWh που χρειάζονται για ζεσταθούν τα 200 λίτρα του ηλιακού αντί για τα 80 του ηλεκτρικού.

Δημοσ.

Ηλιακός διπλής ενέργειας σημαίνει ότι ζεσταίνεται και με ρεύμα; Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αλλά και να ισχύει όντως δεν πρέπει να συμφέρει.

Δημοσ.

Επίσης μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ανάλογα με τον αριθμό ενεργειακών πηγών που μπορούν να εκμεταλλευτούν σε:

Διπλής ενέργειας: Ο θερμοσίφωνας λειτουργεί εκμεταλλευόμενος είτε την ηλιακή ενέργεια είτε το ηλεκτρικό ρεύμα (π.χ. κατά την διάρκεια συννεφιάς οπότε η ηλιακή ενέργεια δεν είναι αρκετή για να ζεστάνει το νερό). Για τον σκοπό αυτό, υπάρχει ηλεκτρική αντίσταση τοποθετημένη εντός του τμήματος αποθήκευσης.

Τριπλής ενέργειας: Λειτουργεί όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας αλλά έχει επιπλέον μια είσοδο για να εκμεταλλευτεί ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό του καλοριφέρ που παράγεται από τον λέβητα κεντρικής θέρμανσης. Προϋπόθεση για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας είναι να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στο οίκημα υπό την μορφή ξεχωριστών σωληνώσεων (ανά διαμέρισμα εάν πρόκειται για πολυκατοικία) που να συνδέουν το λεβητοστάσιο με τον χώρο εγκατάστασης του ηλιακού θερμοσίφωνα (ταράτσα ή σκεπή).

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zio10 είπε

Ηλιακός διπλής ενέργειας σημαίνει ότι ζεσταίνεται και με ρεύμα; Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αλλά και να ισχύει όντως δεν πρέπει να συμφέρει.

Για 10 15 μέρες το χρόνο δεν αξίζει να έχεις την πολυπλοκότητα των 2 θερμοσίφωνων συν τα όποια προβλήματα από διαρροές στο πατάρι κλπ συν το χώρο που πιάνει ο ηλεκτρικός. Οι περισσότεροι ηλιακό διπλής έχουν μόνο.

• Like 3
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Doubt είπε

Για 10 15 μέρες το χρόνο δεν αξίζει να έχεις την πολυπλοκότητα των 2 θερμοσίφωνων συν τα όποια προβλήματα από διαρροές στο πατάρι κλπ συν το χώρο που πιάνει ο ηλεκτρικός. Οι περισσότεροι ηλιακό διπλής έχουν μόνο.

Αυτό ακριβώς, εχω τριπλής και ζήτημα να άναψα αντίσταση 5-6 φορές φέτος, το θέμα είναι να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη και όχι περίπλοκη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Να ήταν 10-15 μέρες καλά θα ήταν, αλλά είναι μήνες! :D

Δημοσ.

Ερωτηση για οποιον ξερει.

Πετυχα προχθες στα Μακντοναλντ στη Γλυφαδα περασμα πλακακι στον εξωτερικο χωρο.

Μεχρι τωρα ειχα δει την παραδοσιακη μπακαλικη μεθοδο που ή ο μαστορας απλα βαζει το πλακακι και προχωραει στο επομενο ή βαζει επανω αυτοσχεδιο βαρος.

Εδω ομως εβαζαν στις 4 πλευρες απο ενα μαυρο πλαστικο βυσμα με τρυπα στη μεση και μετα σε καθε τρυπα εχωνε κοκκινη σφηνα με χτυπημα ματσολας. Με αποτελεσμα να κρατανε οι σφηνες τα πλακακια κατω ασκωντας καθετη πιεση και ετσι αντιλαμβανομαι να βοηθαει να κολλησει καλυτερα.

Ξερει κανεις πως τα ζηταω ή/και που τα βρισκω (λχ LeRoy, εξειδικευμενα μαγαζια με υλικα κατασκευων κτλ).

IMG_0486.png.21b8cc70e7b66e2a41f632da2d2a82d0.png

Δημοσ.
2 minutes ago, Sebu said:

Μεχρι τωρα ειχα δει την παραδοσιακη μπακαλικη μεθοδο που ή ο μαστορας απλα βαζει το πλακακι και προχωραει στο επομενο ή βαζει επανω αυτοσχεδιο βαρος.

Εδω ομως εβαζαν στις 4 πλευρες απο ενα μαυρο πλαστικο βυσμα με τρυπα στη μεση και μετα σε καθε τρυπα εχωνε κοκκινη σφηνα με χτυπημα ματσολας. Με αποτελεσμα να κρατανε οι σφηνες τα πλακακια κατω ασκωντας καθετη πιεση και ετσι αντιλαμβανομαι να βοηθαει να κολλησει καλυτερα.

Ξερει κανεις πως τα ζηταω ή/και που τα βρισκω (λχ LeRoy, εξειδικευμενα μαγαζια με υλικα κατασκευων κτλ).

IMG_0486.png.21b8cc70e7b66e2a41f632da2d2a82d0.png

Νομιζω ειναι για να βγουν ισια να μην εχει δόντι δεν ειναι οτι κρατάνε καλύτερα, πρακτικά και χειρότερα αν κανει βλακείες ο μάστορας. Γενικά έχει και μεγέθη. Δυσκολα να βρεις μάστορα να τα βάλει.

https://www.chromatologio.gr/index.php?route=product/product&product_id=3102

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Sebu είπε

Αποστάτες - Αλφαδοποίησης πλακιδίων και σφήνες.

https://www.skroutz.gr/c/3346/alfadopoiisi-plakidion.html

Leroy ήταν σχετικά ακριβά όταν κοιτούσα εγώ, ωστόσο ψάξε...

Έχουν πάχη σαν τα σταυρουδάκια για το ανάλογο πάχος αρμού..

Η χρησιμότητά τους: να μην κάνουν δόντια (ανισότητες) τα πλακάκια μεταξύ τους και να μην χάνουν τη θέση τους (δένουν με τα υπόλοιπα κατά κάποιο τρόπο με την πίεση/τριβή) μέχρι να τραβήξει η κόλλα.

Υπάρχει και εργαλείο για να σπρώχνεις τις σφήνες, όχι απαραίτητο αλλά βοηθητικό για να μην πονέσεις τα δάχτυλα σου και να ασκείς μεγαλύτερη πίεση.

Θέλει προσοχή όταν στεγνώσει η κόλλα στο "σπάσιμο" τους ώστε να μη σου μείνουν μέσα πλαστικά και σε ταλαιπωρήσουν έπειτα με τους αρμούς.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Νομιζω ειναι για να βγουν ισια να μην εχει δόντι δεν ειναι οτι κρατάνε καλύτερα, πρακτικά και χειρότερα αν κανει βλακείες ο μάστορας. Γενικά έχει και μεγέθη. Δυσκολα να βρεις μάστορα να τα βάλει.

Μήπως είναι αρκετά κοινός τρόπος πλέον; Εγώ που έβαλα πρόσφατα έτσι τα έβαλε και το έχω δει κι αλλού.

• Like 1
Δημοσ.
52 minutes ago, zio10 said:

Μήπως είναι αρκετά κοινός τρόπος πλέον; Εγώ που έβαλα πρόσφατα έτσι τα έβαλε και το έχω δει κι αλλού.

Και ενας γνωστός μου ανάγκασε το πλακά να τα βάλει αν και δεν έβαλε υγρομόνωση στη ντουζιέρα με πλακάκι.

Αν βρεις πιο νέο μάστορα ναι αλλά 50+ χρονών πιο δύσκολα πιστεύω.

Δημοσ.
12 hours ago, ΠάρηςΓ said:

Αρα ειναι αντι της τοποθετησης του κλασικου πλαστικου σταυρου αναμεσα στα πλακιδια?

Επισης υποθετω οτι αφου βαλω τον σταυρο και κολλησω τα πλακιδια, μετα πριν βαλω τον αρμοστοκο αναμεσα στο σταυρο τον βγαζω σωστα? Δεν "θαβεται" και δεν "επικαλυπτεται" απο τον αρμοστοκο.

12 hours ago, nickol-us said:

Αποστάτες - Αλφαδοποίησης πλακιδίων και σφήνες.

https://www.skroutz.gr/c/3346/alfadopoiisi-plakidion.html

Leroy ήταν σχετικά ακριβά όταν κοιτούσα εγώ, ωστόσο ψάξε...

Έχουν πάχη σαν τα σταυρουδάκια για το ανάλογο πάχος αρμού..

Η χρησιμότητά τους: να μην κάνουν δόντια (ανισότητες) τα πλακάκια μεταξύ τους και να μην χάνουν τη θέση τους (δένουν με τα υπόλοιπα κατά κάποιο τρόπο με την πίεση/τριβή) μέχρι να τραβήξει η κόλλα.

Υπάρχει και εργαλείο για να σπρώχνεις τις σφήνες, όχι απαραίτητο αλλά βοηθητικό για να μην πονέσεις τα δάχτυλα σου και να ασκείς μεγαλύτερη πίεση.

Θέλει προσοχή όταν στεγνώσει η κόλλα στο "σπάσιμο" τους ώστε να μη σου μείνουν μέσα πλαστικά και σε ταλαιπωρήσουν έπειτα με τους αρμούς.

Αυτο θα ρωταγα για την αφαιρεση τους.

Μετα πως τα σπας ωστε να μην μεινουν δοντια πλαστικα να εξεχουν και δεν μπορεις να κανεις αρμοστοκο?

Αυτος δεν ειχε εργαλειο κοπαναγε τις σφηνες στη θεση τους με ματσολα 😁

2 hours ago, zio10 said:

Εχουν καταργησει δηλαδη τα πλαστικα σταυρουδακια και χρησιμοποιουν πλεον αυτα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...