Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 minutes ago, zio10 said:

Μήπως να το ανέφερες στον διαχειριστή πρώτα;

Θα ρωτήσει ότι ρωτάω πάνω + κόστος εκτίμησης θα του πω ότι είναι δική του δουλειά να το ψάξει και θα μείνει για πάντα έτσι 

το έχω ζήσει με πολλά άλλα θέματα 

Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως 

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, kotsoz είπε

στην πίσω μεριά της πολυκατοικίας υπάρχει ακάληπτος χώρος με θέσεις parking. 

Δύο κολώνες του κτιρίου είναι ορατές και έχουν περίεργες "ρογμές".

Η ερώτησεις μου είναι 2.

1. σας φαίνονται άξιες για να ασχοληθώ περαιτέρω ? και αν ναι

2. Ποια είναι η διαδικασία και με σε τι επαγγελματία πρέπει να απευθυνθώ ? πχ μηχανικό ή αρχιτέκτονα ? 

Αν ήταν μόνο δικό μου θέμα θα είχα ήδη ασχοληθεί αλλά επειδή είναι πολυκατοικία με ένοικους μόνο γέρους εκτός απο εμάς, θα τσινήσουν όλοι μόλις προτείνω να το ψάξουμε γιαυτό είπα να πάρω μια πρώτη ιδέα εδώ.

image.jpeg.c5ae2f32ccdf742473e04075db4df1c3.jpeg

IMG_2761.jpg

IMG_2762.jpg

εγω θεωρώ υπάρχει θέμα. Όχι σοβαρό τώρα, αλλά έχει ξεκινήσει να γίνεται σοβαρό.

Αρχικά είναι παντελώς λάθος να μαζέυονται νερα σε κολώνες. Αυξάνεται έτσι η υγρασία και αρχίζει να σκουριάζει ο οπλισμός. Οξείδωση δηλαδη. Μόλις οξειδώνεται, αρχίζει κ σπάει το τσιμέντο.

Η διάγνωση πως ξεκινάει? Με σφυράκι. Βαράς και αν είναι κούφιο ξεκινά να υπάρχει θέμα. Στη συνέχεια βγάζεις ότι σαθρό υπάρχει κ ενδεχομένως να φτάσεις σε οπλισμό. Εκεί βλέπεις σε τι κατάσταση ειναι. Αν έχει μειωθεί το μέγεθος του...ξεκινάτε να κλαίτε ομαδικώς στην πολυκατοικία γιατί οι επισκευές ξεκινούν απο χιλιάδες ευρώ /  κολώνα....

Οπότε για αρχή ξεκινάμε με σφυράκι....

*θα έλεγα ότι έχει φύγει σοβάς, αλλά οι φωτό δεν ειναι κατατοπιστικές. Στην πρώτη ας πούμε, νομίζω ότι βλέπω κ σίδερα. 

** Αν θέλει ο @mechpanos να με διορθώσει αν λέω κάτι που δεν ισχύει. 

• Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πρέπει να ρίξει κάποιος πολύ προσεκτική ματιά για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται, επίσης πρέπει να είναι τρελός μάντης για να καταλάβει τι συμβαίνει κοιτάζοντας μόνο μια κλέμα.

E14 αναγράφει το φωτιστικό, δύο ντουί βλέπω πίσω, λες οτι τελικά φτιάχτηκε με λίγο περισσότερο βίδωμα παραπάνω...

Αυτό το φωτιστικό δεν έχει πολλά πράγματα για να χαλάσουν. Εφόσον οι λάμπες λειτουργούν, μένουν μόνο οι συνδέσεις και τα λαμάκια που πατάει η λάμπα. Αν στο ξανακάνει, κοιτάς τα λαμάκια για μαυρίλες ή αν έχουν στραβώσει σε τέτοιο βαθμό όπου δεν κάνουν σωστή επαφή.

Το ένα απο τα τέσσερα κουμπώματα της κλέμας, το κάτω δεξιά ηταν χαλαρό. Βέβαια δεν έχουν βίδες. Είναι πιεστά. Τα πιέζεις και τα γραπώνει. Αλλά είναι τόσο χαλαρά που τσ πιέζεις και δεν πιέζουν ουσιαστικά, δεν κάνουν την δουλειά για τα οποία είναι φτιαγμένα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kotsoz είπε

Η ερώτησεις μου είναι 2.

2. Ποια είναι η διαδικασία και με σε τι επαγγελματία πρέπει να απευθυνθώ ? πχ μηχανικό ή αρχιτέκτονα ? 

Αν ήταν μόνο δικό μου θέμα θα είχα ήδη ασχοληθεί αλλά επειδή είναι πολυκατοικία με ένοικους μόνο γέρους εκτός απο εμάς, θα τσινήσουν όλοι μόλις προτείνω να το ψάξουμε γιαυτό είπα να πάρω μια πρώτη ιδέα εδώ.

IMG_2761.jpg

IMG_2762.jpg

Χωρίς να είμαι ειδικός..

Δεν είναι τίποτα αυτά, δεν αξίζει να ασχοληθείτε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AccelDrag είπε

Το ένα απο τα τέσσερα κουμπώματα της κλέμας, το κάτω δεξιά ηταν χαλαρό. Βέβαια δεν έχουν βίδες. Είναι πιεστά. Τα πιέζεις και τα γραπώνει. Αλλά είναι τόσο χαλαρά που τσ πιέζεις και δεν πιέζουν ουσιαστικά, δεν κάνουν την δουλειά για τα οποία είναι φτιαγμένα.

Τι εννοείς χαλαρό;

Αυτά τα  κουμπώτα είναι φτιαγμένα για σκληρούς ακροδέκτες (ακροχιτώνια είτε μονόκλωνους αγωγούς).

Αν έχεις γδάρει το καλώδιο όσο χρειάζεται, λογικά δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Η εργοστασιακή πλευρά είναι λογικά τσεκαρισμένη από το εργοστάσιο.

Τα κουμπώματα δεν τα πιέζεις παρά μόνο αν θες να αφαιρέσεις τον αγωγό, όταν κάνεις την σύνδεση απλά σπρώχνεις με πίεση και γατζώνει.

Αν θεωρείς οτι αντιμετωπίζεις πρόβλημα, όπως ορθά είπώθηκε, αλλάζεις σε κλασσική κλέμα και τελειώνεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kotsoz είπε

Η ερώτησεις μου είναι 2.

IMG_2761.jpg

IMG_2762.jpg

Δεν βλεπω τιποτα περιεργο στις κολωνες εκτος της τελευταίας φωτο, βαλε ενα κατσαβιδι εκει στην ρωγμή και ριξε οτι πεφτει αν φανουν τα σιδερα θελει επισκευη, αν οχι λιγο τσιμεντακι και εισαι οκ

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, kotsoz said:

Η ερώτησεις μου είναι 2.

IMG_2761.jpg

IMG_2762.jpg

Μεχρι να χαλάσει μπορεί να μη ζούμε. Υπάρχουν τρόποι επισκευής αλλα δε πρόκειται να ασχοληθει μηχανικός με τετοια πραγματα. Γενικά στη πιάτσα θα σου βάζαν λιγη κολλα πλακιδών και μίνιο και θα ηταν οκ για καμποσο καιρό.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να κάνω πατητή σε WC. Η επιφάνεια που θα καλύψω είναι 11 τ.μ, μόνο τοίχοι, όχι δάπεδο.

Αυτού του είδους κάνει για WC (χωρίς ντουζιέρα) , ή πρέπει να πάρω άλλου είδους; 

https://www.skroutz.gr/s/25591587/Durostick-DS-250-Patiti-Tsimentokonia-gia-Toichous-kai-Dapeda-Anoichto-Gri-25kg.html

Επίσης, πόσα σακιά θα χρειαστώ για 11 τ.μ. ;

Θα πάρω και αστάρι, βερνίκι και δεν γνωρίζω αν είναι απαραίτητο και το υαλόπλεγμα.

Δημοσ.

Κάνει. Αλλά βρες τεχνίτη καλό που να έχει ξανακάνει και αν έχει να σου δείξει δείγμα δουλειάς του όχι κανέναν άσχετο. Γιατί εγώ έβαλα έναν σοβατζή να μου κάνει πατητή το μπάρμπεκιου, καλό σοβατζή αλλά την πατητή την έκανε σαν τα μούτρα του.

• Like 2
Δημοσ.
On 22/04/2025 at 11:01, popopo said:

Σκέφτομαι να βάλω κάλυψη plexiglass στα κάγκελα του μπαλκονιού τα οποία έχουν παρόμοιο σχέδιο με την παρακάτω φωτογραφία (οριζόντιοι σωλήνες).

Πως μπορώ να ψάξω τα στηρίγματα αυτά που φαίνονται στην κατασκευή της φωτογραφίας; 

Έχετε κάποια άλλη ιδέα για τη στήριξη των φύλλων plexiglass;

Την κάλυψη τη θέλω για προστασία από αέρα. Αρκούν τα 3mm πάχους;

image.png.696bffb787bc2834d4fd8f9616396189.png

Κατόπιν επεξεργασίας των σχολίων, σκέφτηκα και τη λύση τοποθέτησης καφασωτού, τύπου privacy, κάπως έτσι (με διαστάσεις μικρότερες, να καλύπτει το κάγκελο μόνο).

Έχει κανείς εμπειρία από χρήση παρόμοιου; Μειώνει τον άνεμο;

%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%B1%CF%83%CF%89%CF%

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, popopo είπε

Κατόπιν επεξεργασίας των σχολίων, σκέφτηκα και τη λύση τοποθέτησης καφασωτού, τύπου privacy, κάπως έτσι (με διαστάσεις μικρότερες, να καλύπτει το κάγκελο μόνο).

Έχει κανείς εμπειρία από χρήση παρόμοιου; Μειώνει τον άνεμο;

1. Μπορεί να μην επιτρέπεται λόγω μπαλκονιού σε πολυκατοικία, ομοιομορφία, κανονισμός κλπ.

2. Θα μειώσει τον άνεμο που περνάει αλλά ίσως να έχεις ανεπιθύμητο ήχο, κάτι σαν σφύριγμα ας πούμε.

Αν το μπαλκόνι έχει πλαϊνά και δεν είναι περιμετρικό, δοκίμασε να κλείσεις τα πλαϊνά πρώτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Doubt said:

1. Μπορεί να μην επιτρέπεται λόγω μπαλκονιού σε πολυκατοικία, ομοιομορφία, κανονισμός κλπ.

2. Θα μειώσει τον άνεμο που περνάει αλλά ίσως να έχεις ανεπιθύμητο ήχο, κάτι σαν σφύριγμα ας πούμε.

Αν το μπαλκόνι έχει πλαϊνά και δεν είναι περιμετρικό, δοκίμασε να κλείσεις τα πλαϊνά πρώτα.

Τα πλαϊνά τα έχω κλείσει με τέντα - ζελατίνα. Εμπρός έχω επίσης τέντα κλασσική αλλά το χειμώνα μπαίνει πολύς αέρας από όλη την επιφάνεια των κάγκελων με αποτέλεσμα να γίνεται χάος όλο το μπαλκόνι.

Δημοσ.
On 26/04/2025 at 23:01, NikosKallithea said:

Δεν βλεπω τιποτα περιεργο στις κολωνες εκτος της τελευταίας φωτο, βαλε ενα κατσαβιδι εκει στην ρωγμή και ριξε οτι πεφτει αν φανουν τα σιδερα θελει επισκευη, αν οχι λιγο τσιμεντακι και εισαι οκ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση 

φαίνονται σιδερά δυστυχώς όποτε θα χρειαστεί επισκευή ότι κ αν σημαίνει αυτό.

ξερεις αν πρέπει να μιλήσω με αρχιτέκτονα ή μηχανικό ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...