Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Όταν η θερμοπροσωψη γιατί ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , πάλι 'τρως' ΑΥΤΑ τα 7-8 εκατοστά η υπάρχει άλλος τρόπος?

Seth Meyers Yes GIF by Late Night with Seth Meyers

• Haha 1
  • Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, zoranb είπε

Μπορεί η τσιμεντοκονία που στρώνεται για να μπουν πλακάκια σε ένα WC, να είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία υγρασίας κ φουσκώματος του χρώματος στο ταβάνι του κάτω ορόφου στο σημείο αυτό;

14 ώρες πριν, nickol-us είπε

H τσιμεντοκονία στεγνώνει σε 2-3 μέρες, σχεδόν αδύνατον να μπορέσει να φουσκώσει το χρώμα σε τόσο μικρό διάστημα(άσε που κανονικά δεν πρέπει να φτάνει μέχρι κάτω καθώς είναι η ενδιάμεση πλάκα).

Μπορεί, υπό προϋποθέσεις! Η τσιμεντοκονία στεγνώνει 1 χιλιοστό την ημέρα μέχρι τα 4-5 εκατοστά, και πέραν αυτού με 0.5 mm/ημέρα. Για να στεγνώσει λοιπόν το υπόστρωμα, θέλει μήνες να περάσουν. Υπάρχει δε παραμένουσα υγρασία στην οικοδομή, για χρόνια. Αυτά τα ξέρουν οι πολιτικοί μηχανικοί. Μην κοιτάς που κανένας δεν παίρνει μέτρα και πάνε στις 2-3 μέρες που έχει πάρει αρχικές αντοχές και είναι βατό, και πάνε και κολλάνε πλακάκι!!! Κανονικά για ανακαινίσεις, πρέπει ή να βάζουν έτοιμο σακιασμένο κονίαμα ταχείας ξηράνσεως, ή να κάνουν dry screed με ελάχιστη προσθήκη νερού (που λίγοι μαστόροι κάνουν γιατί απαιτεί μαστοριά και ζόρι να το περάσεις, που δεν πληρώνει κανένας πελάτης).

3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Όταν η θερμοπροσωψη γιατί ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , πάλι 'τρως' ΑΥΤΑ τα 7-8 εκατοστά η υπάρχει άλλος τρόπος?

Η θερμομόνωση η καλή θέλει πάχος. Οτιδήποτε άλλο είναι από τζάμπα λεφτά έως απάτη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Μπορεί, υπό προϋποθέσεις! Η τσιμεντοκονία στεγνώνει 1 χιλιοστό την ημέρα μέχρι τα 4-5 εκατοστά, και πέραν αυτού με 0.5 mm/ημέρα. Για να στεγνώσει λοιπόν το υπόστρωμα, θέλει μήνες να περάσουν. Υπάρχει δε παραμένουσα υγρασία στην οικοδομή, για χρόνια. Αυτά τα ξέρουν οι πολιτικοί μηχανικοί. Μην κοιτάς που κανένας δεν παίρνει μέτρα και πάνε στις 2-3 μέρες που έχει πάρει αρχικές αντοχές και είναι βατό, και πάνε και κολλάνε πλακάκι!!! Κανονικά για ανακαινίσεις, πρέπει ή να βάζουν έτοιμο σακιασμένο κονίαμα ταχείας ξηράνσεως, ή να κάνουν dry screed με ελάχιστη προσθήκη νερού (που λίγοι μαστόροι κάνουν γιατί απαιτεί μαστοριά και ζόρι να το περάσεις, που δεν πληρώνει κανένας πελάτης).

Η θερμομόνωση η καλή θέλει πάχος. Οτιδήποτε άλλο είναι από τζάμπα λεφτά έως απάτη.

Πόσα εκατοστά είναι το ιδανικό?

Πώς 'χώρο' θα φάει?

Δημοσ.

Σχεδόν μου κόπηκε το λουρί από το παντζούρι. Υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι να το σώσω και να μη χρειαστεί να το αλλάξω για να γλιτώσω την ταλαιπωρία;

Τις άλλες δύο φορές μου πήρε σχεδόν τρεις ώρες να βάλω καινούριο ρολό.

λουρ1.jpg

Δημοσ.
22 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πόσα εκατοστά είναι το ιδανικό?

Πώς 'χώρο' θα φάει?

Εξαρτάται για τί πράγμα μιλάμε, δεν υπάρχει μονοσήμαντη λύση σε αυτά. Μίλα με μηχανικό.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Fan είπε

Σχεδόν μου κόπηκε το λουρί από το παντζούρι. Υπάρχει τρόπος να κάνω κάτι να το σώσω και να μη χρειαστεί να το αλλάξω για να γλιτώσω την ταλαιπωρία;

Τις άλλες δύο φορές μου πήρε σχεδόν τρεις ώρες να βάλω καινούριο ρολό.

λουρ1.jpg

Αν το χειρίζεσαι μόνο εσύ ή είναι όλοι προσεκτικοί ίσως αν βάλεις μια δυνατή ταινία (αυτή που μοιάζει σαν ύφασμα, έχει ίνες) στο σημείο και δεν το πιάνεις από εκεί να σου κρατήσει κάποιο διάστημα. 

Ίσως επίσης και κάποιο κομμάτι ιμάντα αν μπορούσες να κολλήσεις εκεί, υπάρχουν κόλλες για υφάσματα ή με βενζινόκολλα. 

Αλλά θέλει προσοχή στη χρήση. 

Δημοσ.
On 02/05/2025 at 00:09, zio10 said:

Μήπως δεν είναι η τσιμεντοκονία αλλά κάποια διαρροή; Κάτι να μην έγινε σωστά κατά την ανακαίνιση;

Αυτός είναι ο φόβος μου κ γιαυτό ρωτάω μαλακά μήπως είναι η τσιμεντοκονία, μπας κ γλιτώσω την αποξήλωση όλων των πλακιδίων του πατώματος.

• Like 1
Δημοσ.

Ρώτησα και σε ένα άλλο θέμα αλλά δεν έχει πολύ κίνηση... :)

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν τέντες - ζελατίνες από αυτές που κλείνουν μπαλκόνια από πάνω εώς κάτω που να έχουν κάποιου είδους άνοιγμα ώστε να μη χρειάζεται να ανεβάσεις όλη την τέντα για να αερίσεις το δωμάτιο που είναι από πίσω; 

Εννοώ τέτοια :

ΤΕΝΤΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΑΞΟΝΑ, ΣΩΛΗΝΕΣ, ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΜΑΝΙΒΕΛΑ 2,00ΜΧ2,30Μ

Δημοσ.
33 minutes ago, zio10 said:

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν τέντες - ζελατίνες από αυτές που κλείνουν μπαλκόνια από πάνω εώς κάτω που να έχουν κάποιου είδους άνοιγμα ώστε να μη χρειάζεται να ανεβάσεις όλη την τέντα για να αερίσεις το δωμάτιο που είναι από πίσω; 

Εννοώ τέτοια :

ΤΕΝΤΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΑΞΟΝΑ, ΣΩΛΗΝΕΣ, ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΜΑΝΙΒΕΛΑ 2,00ΜΧ2,30Μ

Για αυτές δεν ξέρω, αλλά θεωρητικά επειδή είναι σαν μουσαμάς, θα μπορούσε να ραφτεί κάνα φερμουάρ χοντρό ειδικό, ή και κλιπς με τρουκς.

Έχω δει με χρατς αλλά ήταν για το πανί επάνω στη ζελατίνα, δλδ για να έχεις θέα. Φαντάζομαι είναι επικίνδυνο να γίνει στη ζελατίνα στην περίπτωση που έχει πολύ αέρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vins είπε

Για αυτές δεν ξέρω, αλλά θεωρητικά επειδή είναι σαν μουσαμάς, θα μπορούσε να ραφτεί κάνα φερμουάρ χοντρό ειδικό, ή και κλιπς με τρουκς.

Έχω δει με χρατς αλλά ήταν για το πανί επάνω στη ζελατίνα, δλδ για να έχεις θέα. Φαντάζομαι είναι επικίνδυνο να γίνει στη ζελατίνα στην περίπτωση που έχει πολύ αέρα.

Δεν έχει τύχει να δω ποτέ, θα ρωτήσω κιόλας αλλά έλεγα μήπως ξέρει κανείς.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Εννοώ τέτοια :

Αν έχεις δύο κομμάτια ρολού τέντας κάποιοι τα ενώνουν με έναν μακρόστενο μουσαμά που πανω έχει βελκρο.

Επίσης έχω δει σε καφετέρια παλιοτερα να έχει ένα τετράγωνο κομμάτι το οποίο ανοιγει με φερμουάρ. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αντικαταστήσω αυτή το ξύλινο ραφι με μεταλλικο. Καμία ιδέα; 

Φαντάζομαι θα πρέπει να γίνει ειδική κατασκευή, μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στο ίντερνετ 

20250506_011238.jpg

Επεξ/σία από elmario
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Μεταλλικό ραφι
Δημοσ.

Άμα θες να αντέχει περισσότερο βάρος χωρίς να λυγίζει τόσο και να φοβάσαι ότι θα σπάσει, τότε βάζεις πάλι ξύλο αλλά πιο χοντρό.

Μπορείς βέβαια να ενισχύσεις το υπάρχων με κάποιο νεύρο από κάτω.

Άμα δεν έχεις αποθηκευμένα πράγματα που είναι αξίας και εύθραυστα ή που δεν μπορούν να προκαλέσουν ζημιά άμα πέσουν από κάτω, τότε άστο έτσι όπως είναι. Πιθανότατα θα είναι εντάξει

Δημοσ.
17 ώρες πριν, zio10 είπε

Εννοώ τέτοια :

Υπάρχει η ζελατίνα και όντως χρειάζεται εξαερισμός ή είναι θεωρητική η ερώτηση;

Γιατί αέρας πρέπει να περνάει αρκετός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Υπάρχει η ζελατίνα και όντως χρειάζεται εξαερισμός ή είναι θεωρητική η ερώτηση;

Γιατί αέρας πρέπει να περνάει αρκετός.

Θέλω να βάλω για να δημιουργηθεί ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος. Έτσι όπως τις βλέπω σε άλλα μπαλκόνια και που έχω κάτσει δεν περνάει καθόλου αέρας. Ενώ αν υπήρχε ένα ας πούμε παράθυρο με φερμουάρ ή βελκρο όπως γράφτηκε πιστεύω θα βόλευε πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...