Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kokos23 είπε

συγνώμη αλλά αυτό το ανάγλυφο το μόνο που κάνει είναι η σκόνη να κάθεται εύκολα επάνω και να μην καθαρίζει εύκολα 

Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό και με κάποιο χτύπημα η κάτι μένει μετά καθώς δεν αναπληρώνεται εύκολα. Το θέμα είναι ότι έχει φτιάχτει από δικό μου άνθρωπο κοντινό με τα χέρια του το σπίτι οπότε σκεφτόμασταν να το διατηρήσουμε. Τώρα καλύφθηκε σήμερα καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή 

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό το σκαλιστό είναι το λεγόμενο αρτιφισιέλ, το κάνανε παλιά στο σοβά και δεν το βάφανε το αφήνανε έτσι. 
https://www.decobook.gr/parousiaseis/design-history/oi-artifisiel-polykatoikies-ton-athinon
Κατά την άποψή μου πέρασε η εποχή του, η σύγχρονη εποχή ΠΡΩΤΟΝ έχει άλλες προκλήσεις (ενεργειακή εξοικονόμηση, κόστος ενέργειας κλπ) και ΔΕΥΤΕΡΟΝ μας δίνει και παραπάνω εργαλεία με πλήθος επιλογών σε ακρυλικούς έγχρωμους σοβάδες, που θα δώσουν στην κατοικία μια φρέσκια αισθητική και θα αναβαθμίσει σημαντικά την κατοικία, ενεργειακά, και συνεπώς την ποιότητα κατοικησιμότητας που είναι και το τελικό ζητούμενο.

Εγώ θα προχωρούσα τη μόνωση κανονικά χωρίς συναισθηματισμούς.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για να συνδέσω ένα φούρνο στο ρεύμα, πως είναι προτιμότερο να ενώσω τα καλώδια? Με κλέμες? Ή πιάνοντας στριφογυριστά τα καλώδια και μπόλικη μονωτική? Ή αντί για μονωτική θερμοσυστελλόμενα καλύτερα? Δεν έχω ξανασυνδέσει φούρνο αλλά έχω συνδέσει μεγάλο πλήθος φωτιστικών, ανεμιστήρων και άλλων συσκευών, μη με πρήξετε ότι να φέρω ηλεκτρολόγο και δεν παίζουνε με το ρεύμα και τα κλασικά τέτοια σχόλια.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tasoe είπε

Για να συνδέσω ένα φούρνο στο ρεύμα, πως είναι προτιμότερο να ενώσω τα καλώδια? Με κλέμες? Ή πιάνοντας στριφογυριστά τα καλώδια και μπόλικη μονωτική? Ή αντί για μονωτική θερμοσυστελλόμενα καλύτερα? Δεν έχω ξανασυνδέσει φούρνο αλλά έχω συνδέσει μεγάλο πλήθος φωτιστικών, ανεμιστήρων και άλλων συσκευών, μη με πρήξετε ότι να φέρω ηλεκτρολόγο και δεν παίζουνε με το ρεύμα και τα κλασικά τέτοια σχόλια.

Kλέμες .

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Ukforthemoment said:

Kλέμες .

Ευχαριστώ. Να τις καλύψω μετά με μονωτική ή δεν έχει νόημα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, tasoe said:

Δε νομίζω πως υπάρχουν πολλές επιλογές. Η πιο ακραία είναι υποπινακας.

Αλλιώς caps. Μπορείς και κλεμα τύπου wago εφόσον σηκώνει διατομή. Αν σε παίρνει η αν έχει.ηδη καλύτερα μέσα σε κουτί να είναι η ενωση

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.

Υπαρχει καποιο κουτι ειδικό ή κατι που μπορω να βαλω μεσα αυτα τα καλωδια για να μη φαινονται ετσι χυμα;

box.jpg

Δημοσ.
3 minutes ago, ΠάρηςΓ said:

Δε νομίζω πως υπάρχουν πολλές επιλογές. Η πιο ακραία είναι υποπινακας.

Αλλιώς caps. Μπορείς και κλεμα τύπου wago εφόσον σηκώνει διατομή. Αν σε παίρνει η αν έχει.ηδη καλύτερα μέσα σε κουτί να είναι η ενωση

Βασικά ο φούρνος ήταν συνδεδεμένος σε άλλο σπίτι και έχει υπόλοιπο καλωδίου. Δε θα ασχοληθώ με τη συνδεσμολογία της συσκευής. Οπότε το μόνο που έχω να συνδέσω είναι το υπάρχον καλώδιο του φούρνου στο καλώδιο του τοίχου. Λες ότι οι απλές κλέμες δε μου κάνουν? Τι είναι αυτές οι wago?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tasoe είπε

Ευχαριστώ. Να τις καλύψω μετά με μονωτική ή δεν έχει νόημα?

Εγώ έβαλα και μονωτική πάνω απο την κλέμα.

Κλασσική κλέμα έβαλα ,την ζήτησα απο τον Καυκά για φούρνο μαζί με το καλωδιο που πήρα.Καλώδιο απο  τον φούρνο μέχρι το κουτί στον τοίχο όπου και έγινε η σύνδεση..

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, actorius είπε

Υπαρχει καποιο κουτι ειδικό ή κατι που μπορω να βαλω μεσα αυτα τα καλωδια για να μη φαινονται ετσι χυμα;

box.jpg

Ειδικό κουτί, τι εννοείς;

Μπορείς να τα καλύψεις με πολλούς τρόπους.

Μάλλον ο πιο εύκολος, να πάρεις κάποιο εξωτερικό κουτί διακλάδωσης που να τα χωράει όλα μέσα.

Άνοιξε τρύπα-ες στην πλάτη του να περάσεις μέσα τα καλώδια και στήριξε το στον τοίχο. 

Αν θες κάτι πιο μερακλήδικο, φτιάξε κάποιο ψευτο-ντούλαπο, ανοιχτό όλο πίσω και κρέμασε το ώστε να τα καλύψεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tasoe said:

Βασικά ο φούρνος ήταν συνδεδεμένος σε άλλο σπίτι και έχει υπόλοιπο καλωδίου. Δε θα ασχοληθώ με τη συνδεσμολογία της συσκευής. Οπότε το μόνο που έχω να συνδέσω είναι το υπάρχον καλώδιο του φούρνου στο καλώδιο του τοίχου. Λες ότι οι απλές κλέμες δε μου κάνουν? Τι είναι αυτές οι wago?

https://www.hellasdigital.gr/electronics/components/wago-2-c.-caps-connector-for-all-wire-types-6mm2-transparent/?sl=en

δε χρειάζεται να βιδώσεις κτλ και πιάνουν καλύτερα. Καποιοι λενε πως εχουν μειονεκτηματα κτλ. Αυτο ειναι για εως 6mm2

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasoe είπε

καλυτερη επαφη το NYY απο το καλο στριψιμο και την μονωτικη δεν προκειται να κανει με καμια κλεμα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, tasoe είπε

Λες ότι οι απλές κλέμες δε μου κάνουν?

Υπάρχουν πορσελάνης και υπάρχουν και ειδικές για κουζίνα, 3 επαφών κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κάνω μία ανακαίνιση στο μπάνιο και στην κουζίνα μου, και θέλω τις απόψεις/ εμπειρίες σας σε κάποια θέματα:

1) Έχετε να προτείνετε κάποιο έπιπλο μπάνιου με νιπτήρα, 80-100cm, ιδανικά με 2 συρτάρια, το οποίο να μην είναι ούτε της πλάκας ούτε να ξεφεύγει πολύ σε τιμή?

2) Θέλω να κάνω walk in ντουσιέρα. Υπολογίζω ένα μήκος 1.10-1.20μ και πλάτος 80cm. Πιστέυετε ότι είναι ιδανικό, ή θέλει μικρότερο/ μεγαλύτερο?

3) Σε γραμμικό σιφώνι έχει νόημα αν έχει μόνωση? Έτσι και αλλιώς θα μπούν στο δάπεδο 2 στρώσεις τσιμεντοειδές στεγανωτικό

4) Η κουζίνα είναι σε μέτρια κατάσταση, πολλά ντουλάπια είναι φαγωμένα αλλά λόγω κόστους λέω να μην τα αλλάξω. Έτσι όπως βλέπετε τις φώτο πιστεύετε ότι επισκευάζονται με ξυλόστοκο? Επίσης θέλω να αλλάξω τα πλακάκια του τοίχου, αλλά το σπίτι είναι αρκετά παλιό και τα ντουλάπια έχουν μπεί πάνω σε πλακάκια. Πόσο εύκολο να είναι να τα βγάλω ή να τα σπάσω περιμετρικά των ντουλαπιών?

5) Το βινυλικό δάπεδο είναι καλή επιλογή να τοποθετηθεί πάνω σε παλιό μωσαικό? Να προτιμήσω κολλητό ή κουμπωτό?

1.png

2.jpg

3.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...