Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοίτα λίγο αυτό  μήπως σε βοηθήσει..

11 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Έχει ένα "χείλος" που το φρενάρει αλλά είναι τόσο δυνατό το μοτέρ που αν δεν κόψει από το limit switch το μαζεύει μέσα. Και το πρόβλημά μου είναι ότι σιγά σιγά απ' ότι φαίνεται χάνεται η άνω ρύθμιση του limit switch. 
Θα τον φωνάξω τον μάστορα να μου το βγάλει, θα μου το ρυθμίσει πάλι ΟΚ, αλλά κάθε φορά αυτό θα γίνεται... αναρωτιέμαι τί άλλο μπορεί να γίνει! Μια σκέψη που κάνω, είναι να βάλω εξωτερικό "επαγωγικό" switch καθώς κάτω στο αλουμινένιο ρολό έχω ανοξείδωτους πίρους ασφάλισης, αν πιάσει τον πίρο να κόψει το ρεύμα από την πάνω κίνηση. Α στο καλό!

https://youtu.be/jUVEbJCHzcQ?si=zCHIHce077WAOObL

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Κοίτα λίγο αυτό  μήπως σε βοηθήσει..

32 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό το ξέρω. Το θέμα είναι ότι όπως λέει και στην αρχή του βίντεο, χάνει τη ρύθμιση με την πάροδο του χρόνου και το ρουφάει μέσα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αυτό το ξέρω. Το θέμα είναι ότι όπως λέει και στην αρχή του βίντεο, χάνει τη ρύθμιση με την πάροδο του χρόνου και το ρουφάει μέσα.

Δεν μου έχει τύχει ποτέ, εδώ στην Γερμανία σχεδόν όλα τα ρολά είναι ηλεκτρικά και σαν ηλεκτρολόγος,αλλά και στο δικό μου σπίτι τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ.. τι να πω..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Δεν μου έχει τύχει ποτέ, εδώ στην Γερμανία σχεδόν όλα τα ρολά είναι ηλεκτρικά και σαν ηλεκτρολόγος,αλλά και στο δικό μου σπίτι τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ.. τι να πω..

Κι εμένα από τα 18 που έχει το σπίτι, μόνο ένα μου το έχει κάνει 2 φορές.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Κι εμένα από τα 18 που έχει το σπίτι, μόνο ένα μου το έχει κάνει 2 φορές.

Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα τότε?? Γιατί δεν το αλλάζεις ούτε μεγάλο κόστος έχει και είναι σχετικά εύκολο..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas-d είπε

Στις 5/9/2025 στις 7:05 ΜΜ, andreas-d είπε

Συγνώμη σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις απο εμένα πού είμαι απο το 1989 υδραυλικός με άδεια εξασκησεως επαγγέλματος απο 27-2-2001 μέχρι σήμερα..

Σιφωνι πλυντηρίου είναι αυτό και μόνο αυτό..

Άσχετο αλλά με το θέμα από τις προάλλες ορκιζόμουν οτι είσαι υδραυλικός...αν επιτρέπεται, τελικά τι ισχύει;

Έχεις τελειώσει και τα δύο; 

Τι απ'ολα εξασκείς...;

(αν επιτρέπεται ξαναλέω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Άσχετο αλλά με το θέμα από τις προάλλες ορκιζόμουν οτι είσαι υδραυλικός...αν επιτρέπεται, τελικά τι ισχύει;

Έχεις τελειώσει και τα δύο; 

Τι απ'ολα εξασκείς...;

(αν επιτρέπεται ξαναλέω)

Και τα δύο φίλε μου, όσο παράξενο και να σου φαίνεται.. τα τελευταία 13 χρόνια δουλεύω ως ηλεκτρολόγος..

Η γνώση δεν έχει όρια σε κάνει ποιο παραγωγικό και ευέλικτο. 

Εκτός αυτού εδώ στο εξωτερικό προτιμούν μία εταιρεία που τα κάνει όλα, από το να έχει πολλούς διαφορετικούς μαστορους..

Επεξ/σία από andreas-d
  • Like 2
Δημοσ.

Ρε σατανά, πες αλήθεια...μήπως είσαι σαν εμένα που είναι μηχανολόγος αλλά όταν πήγα να πάρω την άδεια ασκήσεως, μου έδωσαν μαζί και για πάσης φύσεως και ισχύος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων;;; (και δεν είχα ιδέα τί είναι ρελέ διαρροής)

👀🤣💪

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! 
Εχω ένα θέμα με το ψυγείο το οποίο εδώ κι μια εβδομάδα ανά διαστήματα κάνει έναν δυνατό θόρυβο τύπου βουητό όχι συνεχόμενο. Κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά από κάποια ώρα σταματάει τελείως και μετά πάλι από την αρχή. Επειδή όλες μου οι εμπειριες με τεχνικούς που έχω φωνάξει από δουλευταρά και γκουγκλ ήταν τραγικές (9 στις δέκα με έκλεψαν αποδεδειγμένα) είπα να αναζητήσω κάποιον τεχνικό από εδώ (περιοχή Θεσσαλονίκη).
Το ψυγείο είναι ένα candy με τον καταψύκτη κάτω περίπου δεκαετίας. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lefteraz είπε

Καλησπέρα! 
Εχω ένα θέμα με το ψυγείο το οποίο εδώ κι μια εβδομάδα ανά διαστήματα κάνει έναν δυνατό θόρυβο τύπου βουητό όχι συνεχόμενο. Κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά από κάποια ώρα σταματάει τελείως και μετά πάλι από την αρχή. Επειδή όλες μου οι εμπειριες με τεχνικούς που έχω φωνάξει από δουλευταρά και γκουγκλ ήταν τραγικές (9 στις δέκα με έκλεψαν αποδεδειγμένα) είπα να αναζητήσω κάποιον τεχνικό από εδώ (περιοχή Θεσσαλονίκη).
Το ψυγείο είναι ένα candy με τον καταψύκτη κάτω περίπου δεκαετίας. 

Μήπως απλά γέρασε ο συμπιεστής και κάνει θόρυβο;

Μήπως κουνιέται, δονήται κλπ;

Τι σου είπαν όσοι ήρθαν και τι πρότειναν ως λύση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Ρε σατανά, πες αλήθεια...μήπως είσαι σαν εμένα που είναι μηχανολόγος αλλά όταν πήγα να πάρω την άδεια ασκήσεως, μου έδωσαν μαζί και για πάσης φύσεως και ισχύος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων;;; (και δεν είχα ιδέα τί είναι ρελέ διαρροής)

👀🤣💪

υδραυλικός με πτυχίο και άδεια είμαι, απλά η εταιρεία που δουλεύω στην Γερμανία φτιάχνει και ηλεκτρικά έργα και με τα χρόνια τα έμαθα και αυτά, σε καλό μου βγήκε γιατί όταν αγόρασα σπίτι δικό μου εδω στην Γερμανία το έκανα ολική ανακαίνιση και σχεδόν δεν μου στοίχισε τίποτα, διότι μόνο για υδραυλικά και ηλεκτρικά θες 60-70.000€

Ο πρώτος πίνακας που έφτιαξα πριν 10 χρόνια.. έλειπε η γέφυρα στην γείωση..

inbound682219939855627408.jpg

Επεξ/σία από andreas-d
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Μήπως απλά γέρασε ο συμπιεστής και κάνει θόρυβο;

Μήπως κουνιέται, δονήται κλπ;

Τι σου είπαν όσοι ήρθαν και τι πρότειναν ως λύση;

Για την συγκεκριμένη δουλειά ακόμα δεν φώναξα κάποιον. Είπα μηπως βρω από εδώ κάποιον επαγγελματία. Τελικά κάθισα να εντοπίσω από που βγαίνει ο ήχος και βρήκα ότι είναι από τον ανεμιστήρα εξαερισμού της κατάψυξης. Και με το χέρι που το γυρνάω κάνει ένα σαν βουητό. Λέω να το αλλάξω το ανεμιστήρακι και ελπίζω ότι θα είναι εντάξει μετά…!

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Lefteraz είπε

Για την συγκεκριμένη δουλειά ακόμα δεν φώναξα κάποιον. Είπα μηπως βρω από εδώ κάποιον επαγγελματία. Τελικά κάθισα να εντοπίσω από που βγαίνει ο ήχος και βρήκα ότι είναι από τον ανεμιστήρα εξαερισμού της κατάψυξης. Και με το χέρι που το γυρνάω κάνει ένα σαν βουητό. Λέω να το αλλάξω το ανεμιστήρακι και ελπίζω ότι θα είναι εντάξει μετά…!

Πριν κάνεις αλλαγή εξαρτημάτων και ανοίγεις δουλειές δεν κάνεις πρώτα μια 24ωρη απόψυξη? Μπορεί απλά να έχει πιάσει πάγο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...