chios Δημοσ. Τετάρτη στις 11:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:45 μμ 36 λεπτά πριν, zoranb είπε Μπορώ με ένα δορυφορικό πιάτο να πιάνω δωρεάν τα Ελληνικά κανάλια που πιάνω με την αναλογική κεραία; Εάν ναι, τί άλλο εκτός από το πιάτο χρειάζομαι; Έναν δέκτη κατά προτίμηση edision π.χ Piccollino S2 Full HD, γιατί μπαίνει εύκολα το τροποποιημένο λογισμικό με τα σωστά μπισκότα, στοχεύεις Hellas sat39º και βλέπεις όλα τα κανάλια, πιάτο κατά προτίμηση 80αρι. 1
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 12:17 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:17 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, chios είπε Έναν δέκτη κατά προτίμηση edision π.χ Piccollino S2 Full HD, γιατί μπαίνει εύκολα το τροποποιημένο λογισμικό με τα σωστά μπισκότα, στοχεύεις Hellas sat39º και βλέπεις όλα τα κανάλια, πιάτο κατά προτίμηση 80αρι. Ισχυει ολα τα καναλια πλεον ειναι στο hellasat2. Οποτε ακυρο τα 2 πιατα. Το θεμα ειναι οτι στον δικο μου δεν τα ανοιγει, εκανα update το μπισκότο (χειροκίνητα) αλλα τσιφος. Τεσπα δεν με ενοχλει ετσι και αλλιώς εχω επίγεια κεραία, απλα εχω χρονιά να ασχοληθώ παρόλο που εχω 3 πιατα επανω με 6 LNB συνολικά.. Ισως να θελει firmware update, δεν ξερω αν υπάρχει πλεον για τον αρχαίο amiko δέκτη που εχω edit: Τελικα καταφερα να ανοιξω μονο τα SD τα HD τα ξεχναω γιατι Αναφορά σε κείμενο Τα HD κανάλια εκπέμπουν χωρίς το αναγνωριστικό flag που ειδοποιεί τον δέκτη να προχωρήσει στην αποκρυπτογράφησή τους. Οπότε χρειάζεται προσοχή από τους χρήστες, καθώς ενδεχομένως να μην ανοίγουν σε μερικούς από τους δέκτες του εμπορίου, οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν ανεπίσημο λογισμικό με κατάλληλο patch. Οποτε δεν υπαρχει firmware για τον δεκτη μου. Αν αγορασεις δεκτη για αυτον τον σκοπο καλυτερα να πας σε κάποιον με enigma που θα εχει ποιο πολλες δυνατότητες. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:09 πμ από Petros Electron 1
zoranb Δημοσ. Πέμπτη στις 01:38 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:38 πμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, chios said: Έναν δέκτη κατά προτίμηση edision π.χ Piccollino S2 Full HD, γιατί μπαίνει εύκολα το τροποποιημένο λογισμικό με τα σωστά μπισκότα, στοχεύεις Hellas sat39º και βλέπεις όλα τα κανάλια, πιάτο κατά προτίμηση 80αρι. Tί είναι τα Μπισκότα; Γιατί προτείνεις πιάτο 80άρι; Για την περιοχή που θέλω να βάλω το πιάτο, επικρατούν πολύ δυνατοί ανέμοι και με προβληματίζει εάν θα αντέξει ένα πιάτο. Ποιός είναι όλος ο εξοπλισμός που θα χρειαστώ εκτός από το πιάτο; Εάν έχω 4-5 τηλεοράσεις στο σπίτι, μπορούν όλες να εξυπηρετούνται; Έχει κάποιο πλεονέκτημα το πιάτο σε σύγκριση με μια αναλογική κεραία; Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:40 πμ από zoranb
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 02:05 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:05 πμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, zoranb είπε Tί είναι τα Μπισκότα; Γιατί προτείνεις πιάτο 80άρι; Για την περιοχή που θέλω να βάλω το πιάτο, επικρατούν πολύ δυνατοί ανέμοι και με προβληματίζει εάν θα αντέξει ένα πιάτο. Ποιός είναι όλος ο εξοπλισμός που θα χρειαστώ εκτός από το πιάτο; Εάν έχω 4-5 τηλεοράσεις στο σπίτι, μπορούν όλες να εξυπηρετούνται; Έχει κάποιο πλεονέκτημα το πιάτο σε σύγκριση με μια αναλογική κεραία; Προτίμησε να βάλεις επίγεια κεραία γιατι τα κανάλια αυτα κανονικά δεν λαμβάνονται μεσώ δορυφόρου Ειναι καθαρα για την τροφοδοσία των επίγειων πομπων της Digea και της ΕΡΤ Απο εκει και περα οι τροποι ειναι "πλάγιοι" και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση οτι θα τα λαμβάνεις σε μόνιμη βάση. Μπλέκεις με δεκτες και ανεπίσημα λογισμικά.. Πχ τα HD καναλια δεν ανοιγουν γιατι δεν υπαρχει coded flag όποτε ο δέκτης δεν κανει προσομοίωση τον εμιουλατορα.. Για να παίζουν ολες οι ΤV πρεπει να βάλεις κεντρική δορυφορική και καθε δέκτης TV να εχει τον δικο του δορυφορικό δέκτη κατι που θα ανεβάσει κατα πολυ το κοστος, + οτι θελει μαστορα για να κεντραρει το πιατο στον δορυφορο καθοτι θελει πεδιομετρο. Μονος σου δεν θα τα καταφέρεις.. Οποτε επέλεξε την επίγεια κεραια και οχι το δορυφορικό πιατο. Απο θεμα ποιότητας ειναι ακριβως τα ιδια (κεραία και πιατο). Σε έντονη βροχη το σημα θα κοπει απο το πιατο, αλλα απο την επιγεια κεραια οχι. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:09 πμ από Petros Electron
Doubt Δημοσ. Πέμπτη στις 07:57 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:57 πμ 6 ώρες πριν, zoranb είπε Tί είναι τα Μπισκότα; Γιατί προτείνεις πιάτο 80άρι; Για την περιοχή που θέλω να βάλω το πιάτο, επικρατούν πολύ δυνατοί ανέμοι και με προβληματίζει εάν θα αντέξει ένα πιάτο. Ποιός είναι όλος ο εξοπλισμός που θα χρειαστώ εκτός από το πιάτο; Εάν έχω 4-5 τηλεοράσεις στο σπίτι, μπορούν όλες να εξυπηρετούνται; Έχει κάποιο πλεονέκτημα το πιάτο σε σύγκριση με μια αναλογική κεραία; Καλύτερα να ψάξεις κάτι μέσω ίντερνετ, πχ κάποιο πρόσθετο για kodi
chios Δημοσ. Πέμπτη στις 09:47 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:47 πμ 8 ώρες πριν, zoranb είπε Tί είναι τα Μπισκότα; Γιατί προτείνεις πιάτο 80άρι; Για την περιοχή που θέλω να βάλω το πιάτο, επικρατούν πολύ δυνατοί ανέμοι και με προβληματίζει εάν θα αντέξει ένα πιάτο. Ποιός είναι όλος ο εξοπλισμός που θα χρειαστώ εκτός από το πιάτο; Εάν έχω 4-5 τηλεοράσεις στο σπίτι, μπορούν όλες να εξυπηρετούνται; Έχει κάποιο πλεονέκτημα το πιάτο σε σύγκριση με μια αναλογική κεραία; Κανένα πλεονέκτημα δεν έχει, καλύτερα αν έχεις σήμα βάλε απλή κεραία και στείλε σήμα σε όλο το σπίτι. Με την δορυφορική δεν θα έχεις υβριδική τηλεόραση πρέπει ο δέκτης να την υποστηρίζει οπότε πας σε ακριβούς δέκτες, είναι δύσκολα να έχεις σήμα σε όλες τις τηλεοράσεις πάλι θες πολλά λεφτά για τέτοιο σύστημα. Πιάτο που ρώτησες όσο πιο μεγάλο τόσο λιγότερες διακοπές θα έχεις σε μεγάλη συννεφιά εγώ έχω πάνω από μέτρο. Τέτοιες λύσεις είναι για λευκές περιοχές που δεν υπάρχει καλό σήμα οπότε αναγκαστικά πας σε δορυφορική αλλιώς δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα μόνο μειονεκτήματα έχεις. 1
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 09:54 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:54 πμ 2 λεπτά πριν, chios είπε Κανένα πλεονέκτημα δεν έχει, καλύτερα αν έχεις σήμα βάλε απλή κεραία και στείλε σήμα σε όλο το σπίτι. Τέτοιες λύσεις είναι για λευκές περιοχές που δεν υπάρχει καλό σήμα οπότε αναγκαστικά πας σε δορυφορική αλλιώς δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα μόνο μειονεκτήματα έχεις. Ετσι ακριβως και να προσθέσω οτι δεν ανοίγουν πλέον κιολας.. Να δώσεις χρήματα για να βλέπεις μονο τα SD και οχι τα HD δεν λεει.. με πιθανότητα να τα χασεις και αυτα καποια στιγμή.. Απο την αλλη αν εισαι σε περιοχή που δεν εχει σημα επίγειο και δεν μπορεί να γινει κατι με μια καλη κεραία και ενισχυτή, βαζεις νοβα η οτε μεσω δορυφόρου και τα βλέπεις απο εκει ολα + πολλα αλλα κανάλια ακομη, με συνδρομή. Αν εχεις καλο ιντερνετ, και εχεις πχ κανενα starlink -γιατι λογικά στην περιοχή δεν θα εχει καλο ιντερνετ καλωδιακο- τοτε τα πιάνεις μεσώ web τα περισσότερα εμπεμπονται.
chios Δημοσ. Πέμπτη στις 10:34 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:34 πμ 38 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Να δώσεις χρήματα για να βλέπεις μονο τα SD και οχι τα HD δεν λεει.. Οι καινούργιοι δέκτες τα Ανοίγουν όλα και τα hd
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 11:08 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:08 πμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, chios είπε Οι καινούργιοι δέκτες τα Ανοίγουν όλα και τα hd Φαντάζομαι αυτοί που θα παίρνουν enigma λογισμικά που έχουν και ποιο πολλές δυνατότητες, και επιλογή διαφορετικών emulator. Τεσπα δεν αντιλέγω, καλο που το αναφέρεις για κάποιον που ενδιαφέρετε. Εγω ετσι και αλλιώς εχω σταματήσει το σπορ εδω και χρονια, παλιά ημουν feed hunter ειχα ενα κινητό 2.40μ και έκανα οριακές λήψεις και αναφορές.. Με την εξέλιξη του ίντερνετ αυτα κοπήκανε, τουλάχιστον απο εμενα, έχασα το ενδιαφέρον και εστίασα σε αλλα πράγματα. Και αυτα τα πιατα που εχω πανω, ειναι γιατι τα ειχα στην αποθήκη και σαπίζανε, και για να μην τα παω για σκραπ τα έβαλα ετσι να βλεπω κανένα μουσικό FTA καναλι που και που, αν και σπάνια τα χρησιμοποιώ, με αφορμή το ποστ του φίλου χθες ειπα να τα συνδέσω παλι να δω τι παίζει με τα Digea και τα ΕΡΤ στις 39 μοίρες.. Να αναφερω οτι παλια ημουν εγ/της εχω 2 πεδιομετρα στην κατοχή μου και γνωσεις οποτε δεν πληρωσα καποιον για να τα εγκαταστήσει Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:10 πμ από Petros Electron 1
andreas-d Δημοσ. Πέμπτη στις 07:35 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:35 μμ 20 ώρες πριν, Petros Electron είπε Οχι δεν μπορεις, δεν ειναι ελεύθερα FTA (free to air). Είναι κωδικοποιημένα. Επισης ειναι σε 2 δορυφόρους και θελει 2 πιατα αν θελεις να εχεις και ΕΡΤ και DIGEA. Στο εμπόριο υπαρχουν κάποιοι δορυφορικοί δέκτες που παίρνουν "κλειδια" Αυτα τα κλειδιά λοιπον ανοιγουν τα καναλια και μπορείς να τα δεις. Ο λογος που ειναι κλειδωμένα ειναι οτι απαγορεύετε η θεαση τους πλην τον Ελλαδικό χώρο για θεμα πνευματικών δικαιωμάτων στο περιεχόμενο τους. Περισσότερα μπορεις να δεις στο παρακάτω αρθρο. Ειναι αρκετά χρονια που δεν ασχολούμαι πλεον με τα δορυφορικά, δεν ξερω αν εχουν αλλάξει τα δεδομένα (πιθανον να ειναι πλεον ολα στον ιδιο δορυφορο) https://digitaltvinfo.gr/arthrografia/afieroma/doryforika-kanalia-me-biss-5/ https://www.tech-mail.gr/η-digea-ξεκίνησε-εκπομπές-από-τον-hellas-sat-39e-7686/ Εγώ μένω στην Γερμανία και έχω πιάτο 80cm με στόχευση στον hellasat 39° με quard lmb για περισσότερους δέκτες, μέχρι στιγμής έχω δύο edision piccolino HD απο satsof.net εχω περάσει το αρχείο για τον δέκτη και βλέπω κανονικά όλα τα ελεύθερα skai mega κλπ και τα ert 1-2-3 κανονικά και Maktv.
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 08:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:31 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Εγώ μένω στην Γερμανία και έχω πιάτο 80cm με στόχευση στον hellasat 39° με quard lmb για περισσότερους δέκτες, μέχρι στιγμής έχω δύο edision piccolino HD απο satsof.net εχω περάσει το αρχείο για τον δέκτη και βλέπω κανονικά όλα τα ελεύθερα skai mega κλπ και τα ert 1-2-3 κανονικά και Maktv. Ok, με πλαγιο τροπο και ανεπίσημο λογισμικό μπορεί να τα ανοίξει κάποιος. To κανουν πολλοι σε περιοχες που δε εχει σημα και στο εξωτερικό (Ευρώπη) Κανονικά τα κανάλια αυτα ειναι μονο για πανελλαδική εμβέλεια και τροφοδοσία επίγειων πομπών. Για την ιστορία άλλαξα το firmware κατάφερα να βρω ενα του 2023 (ειχα ενα του 2019 μεσα) με νεότερο MCAS και μου άνοιξε και έμενα τα HD. Δέκτης ίδιος με τον δικο σου αλλά σε μάρκα Amiko (Combo). Στην ουσία εβαλε το $ στα HD και μετα ανέλαβε ο εμιουλατορας και εγένετο το φως.. Αυτα 1 ώρα πριν, andreas-d είπε και βλέπω κανονικά όλα τα ελεύθερα skai mega κλπ και τα ert 1-2-3 κανονικά και Maktv. Δεν ειναι ελεύθερα ειναι σε κωδικοποίηση BISS. Απλα το soft που εχεις βαλει τα ανοιγει μεσω emulator Επεξ/σία Πέμπτη στις 08:51 μμ από Petros Electron
andreas-d Δημοσ. Πέμπτη στις 10:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:25 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Ok, με πλαγιο τροπο και ανεπίσημο λογισμικό μπορεί να τα ανοίξει κάποιος. To κανουν πολλοι σε περιοχες που δε εχει σημα και στο εξωτερικό (Ευρώπη) Κανονικά τα κανάλια αυτα ειναι μονο για πανελλαδική εμβέλεια και τροφοδοσία επίγειων πομπών. Για την ιστορία άλλαξα το firmware κατάφερα να βρω ενα του 2023 (ειχα ενα του 2019 μεσα) με νεότερο MCAS και μου άνοιξε και έμενα τα HD. Δέκτης ίδιος με τον δικο σου αλλά σε μάρκα Amiko (Combo). Στην ουσία εβαλε το $ στα HD και μετα ανέλαβε ο εμιουλατορας και εγένετο το φως.. Αυτα Δεν ειναι ελεύθερα ειναι σε κωδικοποίηση BISS. Απλα το soft που εχεις βαλει τα ανοιγει μεσω emulator Αν ήθελε η digea θα μπορούσε να διαθέσει τα κλειδιά biss στους Έλληνες κάτοικους εξωτερικού, με συμβολικό αντίτιμο, όχι να μας κλέβουν οι πειρατές.. Πάλι καλά που υπάρχει τρόπος.. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:26 μμ από andreas-d
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 10:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:32 μμ 3 λεπτά πριν, andreas-d είπε Αν ήθελε η digea θα μπορούσε να διαθέσει τα κλειδιά biss στους Έλληνες κάτοικους εξωτερικού, με συμβολικό αντίτιμο, όχι να μας κλέβουν οι πειρατές.. Πάλι καλά που υπάρχει τρόπος.. Και να ήθελε δεν γίνεται γιατι τα κανάλια παίζουν περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύετε η προβολή αυτού, πλην της Ελληνικής επικράτειας, βαβαια οποτε θέλουν μπορούν να αλλάξουν την κωδικοποίηση σε κατι που δεν σπάει τουλάχιστον σε επίπεδο emulator και τοτε game over 1
andreas-d Δημοσ. Πέμπτη στις 10:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:47 μμ 11 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Και να ήθελε δεν γίνεται γιατι τα κανάλια παίζουν περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύετε η προβολή αυτού, πλην της Ελληνικής επικράτειας, βαβαια οποτε θέλουν μπορούν να αλλάξουν την κωδικοποίηση σε κατι που δεν σπάει τουλάχιστον σε επίπεδο emulator και τοτε game over Πάντως πάντα θα υπάρχει τρόπος, είμαστε πάνω απο 5 εκατομμύρια οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού..
Petros Electron Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 21 ώρες πριν, andreas-d είπε Πάντως πάντα θα υπάρχει τρόπος, είμαστε πάνω απο 5 εκατομμύρια οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού.. Παλια (ισως να το κανουν και τώρα) έπαιρναν Νοva απο την Ελλάδα (τον δέκτη και την κάρτα) και το εβαζαν στην Γερμανία. Ειχαν την συνδρομή σε καποιον δικο τους απο την Ελλαδα και βλεπανε απο την Γερμανια. Φυσικα απαγορεύετε και αυτό, κάποια στιγμη η Nova εκοβε το σημα και επρεπε να τους παρεις τηλ/νο. Αλλα πως να τους πάρεις απο την Γερμανία?. Θα το έβλεπαν. Αυτο σου λεω ηταν παλια πριν βγουν τα κινητα τηλεφωνά . Τελικά κουτσα στραβά το κατάφερναν και έβλεπαν . Τωρα με το ιντερνετ μπορείς να τα δεις τα καναλια και δικτυακά αν και νομίζω οτι δεν ανοίγουν ολα σε καποιες χωρες η πεφτει μαύρο οταν παίζουν κάποια ταινία η περιεχόμενο που τα πνευματικά δικαιώματα ειναι μονο για την Ελλάδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα