Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papresa είπε

Έχουμε στην βεράντα ένα τραπέζι μεταλλικό με γυάλινη επιφάνεια σαν της φωτογραφίας. Θέλετε από τις βροχές, θέλετε από το τακτικό πλύσιμο της βεράντας από την μητέρα μου, σάπισαν μία φορά τα πόδια, ήρθε ένας φίλος με τροχό τα έκοψε λίγο, βάλαμε και καινούργιες τάπες. Ναι μεν λίγο χαμήλωσε, αλλά είναι εντάξει. Τώρα βλέπω ότι πάλι είναι έτοιμο. Αν το κόψω και άλλη φορά θα χαμηλώσει πολύ. Τι θα μπορούσα να κάνω;spacer.png Καμιά ιδέα να ντύσω με κάτι τα πόδια;

Δεν είχες ρωτήσει και πιο παλιά; 

• Like 1
  • Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Είχαμε γράψει κάτι,ρίξε μια ματιά

Λοιπόν και πολύ πρόσφατο. Το είχα ξεχάσει και δεν το ξανακοίταξα. Συγγνώμη.

Αλλά μήπως κάτι να ντύσω τα πόδια;

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, papresa είπε

H λύση δεν είναι να ντύσεις τα πόδια.

Η λύση είναι να βάλεις πέλματα ώστε  να μην ποτίζει με τα νερά του δαπέδου.

Αν οι τάπες που έβαλες είναι σαν τις κλασικές που καταλαβαίνω, τότε με το νερό που πιθανόν κρατάνε ίσως σου το σαπίσουν ξανά.

Εκεί που το έχεις κόψει πρέπει να περάσεις μίνιο για να το προστατέψεις.

Αν έχει κοντυνει αρκετά και θέλει επέκταση τότε πας για μεγάλη πατέντα, υποθέτω κόλλημα κάποιας λάμας ή σωλήνας (δεν καταλαβαίνω το προφίλ απο τη φωτό) και βάψιμο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papresa είπε

Δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Τα μεταλλικά πόδια αυτών τραπεζιών είναι ψεύτικα και σαπίζουν γρόγορα ειδικά αν βρέχονται.

Το ίδιο σάπισαν και της κόρης μου επειδή πιάνουν τα χέρια δοκίμασα κάποιες λύσεις, ηλεκτροκόληση δεν κάνει γιατί είναι πολύ λεπτά κσι τα τρυπάει στο τέλος το πέταξα και πήρα ξύλινο τα οποίο είναι πιο ανθεκτικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έκαναν την τρύπα στον πάγκο της κουζίνας για την εστία αλλά δεν κάλυψαν την ξύλινη επιφάνεια που έμεινε γυμνή περιμετρικά.

Είναι καλύτερο να την καλύψω με σιλικόνη, ταινία αλουμινίου ή κάτι άλλο?

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Axelq είπε

Μου έκαναν την τρύπα στον πάγκο της κουζίνας για την εστία αλλά δεν κάλυψαν την ξύλινη επιφάνεια που έμεινε γυμνή περιμετρικά.

Δεν χρειάζεται, εξάλλου η εστία έχει λάστιχο και δεν περνάει νερό, 

Παλιά έβαζαν ταινία αλουμινίου τα μαστορια για να δείξουν ότι κάνουν προσεκτικη δουλειά..

Βέβαια εάν θές να βάλεις κακό δεν κάνει..

• Like 2
Δημοσ.
Στις 16/10/2025 στις 9:36 ΠΜ, haris_216 είπε

Να ρωτήσω κι εγώ μήπως παίζει καμιά ιδέα

Πήρα πρόσφατα την βάση για φαλτσοπρίονο του Lidl η οποία είναι πολύ όμοια με την φωτογραφία. Η βάση μια χαρά, ανθεκτική, αντέχει το "τέρας" (σχεδόν 50ετίας) που του έχω βάλει πάνω. 

Υπάρχει μόνο ένα "μειονέκτημα" το οποίο δεν έχει να κάνει με τη βάση αυτή καθαυτή αλλά με τη χρήση που του κάνω εγώ. Δηλαδή, λόγω χώρου, δεν είναι πρακτικό να είναι πάντα μες τη μέση και καλό είναι να μετακινείται/αποθηκεύεται. Επειδή επίσης δεν είναι πρακτικό το βάλε/βγάλε πάνω στη βάση του φαλτσοπρίονου, η λύση για την ώρα είναι αυτό (η μεταφορά) να γίνεται σπάνια και πάντα με τη βοήθεια και 2ου ατόμου.

Η βάση της φωτογραφίας (όπως και κάποιες άλλες) έχουν τα ροδάκια που φαίνονται και κατά συνέπεια αναδιπλώνοντας τα πόδια και σηκώνοντας από τη μία πλευρά μπορείς να το τσουλήσεις (σαν καρότσι λαϊκής) όπου θέλεις. Βέβαια αυτές οι βάσεις είναι και σημαντικά ακριβότερες και σε καμία περίπτωση (κατά τη γνώμη μου πάντα) δεν δικαιολογείται η διαφορά μόνο για τα ροδάκια (άσχετα που εμένα θα μου ήταν, όχι απαραίτητα αλλά χρήσιμα)

Το ερώτημα λοιπόν. Έχει κανείς να προτείνει ροδάκια παρόμοια με αυτά που να φαίνονται στην φωτογραφία που να έχουν ήδη κάποια μορφής στήριξη που θα βιδώσω πάνω στη βάση; Δεν με απασχολεί το μήκος της ντίζας που ενώνει τους δύο τροχούς καθώς, αν είναι πολύ μακρύ, ενδεχομένως μπορεί να κοπεί.

Ίσως να ήμουν οκ και με δύο ξεχωριστά ροδάκια που θα μπορούσαν να πιάσουν εκεί που φαίνεται στην φωτογραφία (προφανώς όχι αυτά που είναι για καρέκλες, περιστρεφόμενα, κλπ) αν και ίσως να μην είχε την ίδια μηχανική αντοχή η στήριξή τους, σε σχέση με αυτή τη μονοκόματη που φαίνεται στη φωτό

image.jpeg.ed211f00d79beeee19e05b021b3d268e.jpeg

https://bikestation.gr/trochoi-elastika/voithitikes-rodes

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Axelq είπε

Υπάρχει και σε χρώμα ξύλου αν ΄έχει μεγάλο κενό να το καλύψεις

• Like 2
Δημοσ.

Θελει μία φίλη να βάλει laminate σε δωμάτιο 4χ4 περίπου με παράθυρο ,  δάπεδο από μωσαικό και ζήτησε βοήθεια. Το δάπεδο του δωματίου βρίσκεται 4-5 εκατοστά πιο χαμηλά από το δάπεδο του υπόλοιπου σπιτιού και θέλει να το φέρει στο ίδιο επίπεδο.

Επειδή διαμένει στο ίδιο σπίτι της πρότεινα να αποφύγουμε λάσπες τσιμέντα και όλη αυτή τη βρωμιά να βάζαμε μονωτικό dow ( λείο-επίπεδο) κολητό 3 εκατοστα και πάνω σε αυτό το laminate.Θα χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο από το γιο της άρα ήπια χρήση καθώς και καλύτερη θερμομόνωση διότι είναι ισόγειο. Θα είναι εντάξει ή πρέπει να πάει πάει σε γέμισμα με μπετό και να υποστεί όλη αυτή τη φασαρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Θελει μία φίλη να βάλει laminate σε δωμάτιο 4χ4 περίπου με παράθυρο ,  δάπεδο από μωσαικό και ζήτησε βοήθεια. Το δάπεδο του δωματίου βρίσκεται 4-5 εκατοστά πιο χαμηλά από το δάπεδο του υπόλοιπου σπιτιού και θέλει να το φέρει στο ίδιο επίπεδο.

Επειδή διαμένει στο ίδιο σπίτι της πρότεινα να αποφύγουμε λάσπες τσιμέντα και όλη αυτή τη βρωμιά να βάζαμε μονωτικό dow ( λείο-επίπεδο) κολητό 3 εκατοστα και πάνω σε αυτό το laminate.Θα χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο από το γιο της άρα ήπια χρήση καθώς και καλύτερη θερμομόνωση διότι είναι ισόγειο. Θα είναι εντάξει ή πρέπει να πάει πάει σε γέμισμα με μπετό και να υποστεί όλη αυτή τη φασαρία.

Θα βάλει XPS 400 και δεν θα έχει θέμα ακόμα και με βαριά χρήση. Πάνω από αυτό κατάλληλο υπόστρωμα laminate για να καλύτερο αποτέλεσμα. Μια χαρά θα είναι. 

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δεν κάνει το φελιζολ όσο σκληρό και να είναι για το laminate..

Κάποια στιγμή θα πιεστεί και θα έχεις πρόβλημα, νομίζω μία προεργασία με τσιμέντο αμμοκονια είναι καλύτερη λύση..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...