Doubt Δημοσ. Τρίτη στις 01:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:58 μμ 23 λεπτά πριν, famas είπε Ο νιπτήρα είναι χωνευτός στο έπιπλο και κρατιέται γερά Είστε για νέο έπιπλο για λόγους αισθητικής και υγιεινής. Ενημέρωσε ιδιοκτήτη. 1
AlexDeLarge Δημοσ. Τρίτη στις 03:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:36 μμ Καλησπέρα, μετακομίζει η κοπέλα μου την επόμενη εβδομάδα και θέλουμε να βάψουμε το καινούριο σπίτι γιατί δεν βγαίνει οικονομικά να φέρουμε μάστορα. Δεν είμαι γνώστης αλλά γενικά πιάνουν τα χέρια μου. Το σπίτι είναι studio γύρω στα 30 τ.μ. Ανακαλύψαμε επίσης πως πίσω απο την ντουλάπα στην γωνία είχε μούχλα. Πρέπει να το ξυσουμε και να περάσουμε κατι απο πάνω τύπου αστάρι και μετά να το βάψουμε απο πάνω; Θα ήθελα συμβουλές για το τι υλικά θα χρειαστώ και πως να κάνω την δουλειά οσο πιο ανώδυνα και σωστά γίνεται. Γνωρίζω μονο πως θέλει πλαστικό χρώμα και φαντάζομαι κάτι τύπου υδροχρωμα για το ταβάνι. Δεν θέλει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, το κλασσικό που έχουν τα περισσότερα σπίτια. Σκέφτηκα να πάω να ρωτήσω σε κάποιο χρωματοπωλειο να μου δώσουν αυτοι οτιδήποτε χρειάζεται. Αλλά νιώθω πως θα μου δώσουν τα πιο ακριβά χωρις λόγο υλικά. Θέλουμε να είναι budget friendly αλλά να μην πάρουμε καμία σαβούρα.
vins Δημοσ. Τρίτη στις 03:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:55 μμ 19 minutes ago, AlexDeLarge said: Καλησπέρα, μετακομίζει η κοπέλα μου την επόμενη εβδομάδα και θέλουμε να βάψουμε το καινούριο σπίτι γιατί δεν βγαίνει οικονομικά να φέρουμε μάστορα. Δεν είμαι γνώστης αλλά γενικά πιάνουν τα χέρια μου. Το σπίτι είναι studio γύρω στα 30 τ.μ. Ανακαλύψαμε επίσης πως πίσω απο την ντουλάπα στην γωνία είχε μούχλα. Πρέπει να το ξυσουμε και να περάσουμε κατι απο πάνω τύπου αστάρι και μετά να το βάψουμε απο πάνω; Θα ήθελα συμβουλές για το τι υλικά θα χρειαστώ και πως να κάνω την δουλειά οσο πιο ανώδυνα και σωστά γίνεται. Γνωρίζω μονο πως θέλει πλαστικό χρώμα και φαντάζομαι κάτι τύπου υδροχρωμα για το ταβάνι. Δεν θέλει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, το κλασσικό που έχουν τα περισσότερα σπίτια. Σκέφτηκα να πάω να ρωτήσω σε κάποιο χρωματοπωλειο να μου δώσουν αυτοι οτιδήποτε χρειάζεται. Αλλά νιώθω πως θα μου δώσουν τα πιο ακριβά χωρις λόγο υλικά. Θέλουμε να είναι budget friendly αλλά να μην πάρουμε καμία σαβούρα. Εχω βρεθεί στην ακριβώς ίδια θέση με σένα στο παρελθόν. Λοιπον: πρέπει να βρεις από που βγήκε η υγρασία αν θες να κάνεις σωστή δουλειά. Στη δικιά μας περίπτωση, το μπάνιο ήταν ακριβώς από πίσω και βρεχόταν ο τοίχος και σταδιακά ξέρναγε η μεσοτοιχία γιατί ήταν λεπτή. Εγώ είχε χρειαστεί να το σκάψω, είδα ότι δεν είχε διαρροή από κάπου, το άφησα να αεριστεί και να στεγνώσει, σοβατισα, σπατουλαρισα, αστάρωμα και έβαψα. Επίσης στο μπάνιο πέρασα χρώμα ειδικό kitchen and bath. Ετσι λύθηκε το θέμα. Χρώματα είχα πάρει από Leroy που είχε προσφορά και κράτησαν μια χαρά (για τέτοια δουλειά). Το ταβάνι με είχε παιδέψει γιατί πήγα να το περάσω υδροχρωμα και άρχισαν να φεύγουν φλούδες μετά από 5’. Το πέρασα με ρολό σκέτο νερό και άρχισα να ξύνω. Αφού στέγνωσε καλά το έβαψα. Γενικα κι εμένα πιάνουν τα χεριά μου πολύ, αλλά μιλάμε είχα αγανακτήσει. Βέβαια παντρευτήκαμε μετά οπότε άξιζε τον κόπο 😅 Ελπιζω να μην συναντήσεις αναποδιές, αλλά οπλισου με υπομονή και θα τα καταφέρεις. Τιπ: βάλε αυτές τις άσπρες στολές μιας χρήσης για το βάψιμο, ή έστω ένα καπέλο ή αυτά τα σκουφάκια για ντουζ. 1
AlexDeLarge Δημοσ. Τρίτη στις 03:59 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:59 μμ 1 λεπτό πριν, vins είπε Λοιπον: πρέπει να βρεις από που βγήκε η υγρασία αν θες να κάνεις σωστή δουλειά. Στη δικιά μας περίπτωση, το μπάνιο ήταν ακριβώς από πίσω και βρεχόταν ο τοίχος και σταδιακά ξέρναγε η μεσοτοιχία γιατί ήταν λεπτή. Εγώ είχε χρειαστεί να το σκάψω, είδα ότι δεν είχε διαρροή από κάπου, το άφησα να αεριστεί και να στεγνώσει, σοβατισα, σπατουλαρισα, αστάρωμα και έβαψα. Επίσης στο μπάνιο πέρασα χρώμα ειδικό kitchen and bath. Ετσι λύθηκε το θέμα. Είναι απο την πλευρά του μπαλκονιού, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαρροή απο την βρύση έξω. Γενικά ο ιδιοκτήτης είπε πως δεν έχει θέματα με υγρασίες κ.λ.π. σκέφτομαι μήπως απλα δεν ανέπνεε ο τοίχος επειδή ηταν κολλημένη η ντουλάπα και δεν μπήκε στον κόπο να καθαρίσει κάνεις. Θα το περάσω με κάποιο γυαλόχαρτο να δω αν είναι απλά επιφανειακό.
NikosKallithea Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ 16 λεπτά πριν, AlexDeLarge είπε οσο πιο ανώδυνα και σωστά γίνετα Αφου δεν γίνεται, το βάψιμο ενω φαίνεται απλό είναι αρκετά δύσκολο. Πρωτα τρίβεις τους τοιχους με ενα λεπτό γυαλοχαρτο, μετα περνάς ασταρι αφηνεις μια μέρα και μετα περνάς το χρωμα και την επόμενη το δεύτερο χερι. Θελουν μόνωση με χαρτοτενια ολα τα κουφωματα και ότι δεν πρέπει να βαφτεί πριζες κλπ (οι πριζες βέβαια καλο θα ηταν να αφαιρεθούν😁) Επίσης ολο το σπιτι πρέπει να στρωθεί με χαρτόνι στο πατωμα. Τα ταβάνια γίνονται πάντα άσπρα, στους τοιχους βαζεις οτι χρωμα θελεις αλλα πρέπει να μιλησεις με τον ιδιοκτήτη αν πρόκειται να αλλάξεις τα υπάρχοντα χρώματα του σπιτιού.
vins Δημοσ. Τρίτη στις 04:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:02 μμ (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, AlexDeLarge said: Είναι απο την πλευρά του μπαλκονιού, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαρροή απο την βρύση έξω. Γενικά ο ιδιοκτήτης είπε πως δεν έχει θέματα με υγρασίες κ.λ.π. σκέφτομαι μήπως απλα δεν ανέπνεε ο τοίχος επειδή ηταν κολλημένη η ντουλάπα και δεν μπήκε στον κόπο να καθαρίσει κάνεις. Θα το περάσω με κάποιο γυαλόχαρτο να δω αν είναι απλά επιφανειακό. Αν έχει μούχλα, πρόσεχε. Θα βάλεις γάντια μιας χρήσης και θα πάρεις προϊόν που σκοτώνει τη μούχλα, θα βάλεις και μάσκα και θα το καθαρίσεις με προσοχή σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. (Όχι χλωρίνη). Θα έχεις μια σακούλα δίπλα και θα πετάς μέσα με προσοχή ολα όσα χρησιμοποιείς στο καθάρισμα και στο τέλος και τα γάντια. Κλείνεις τη σακούλα και την πετάς απευθείας σκουπίδια. 16 minutes ago, NikosKallithea said: Αφου δεν γίνεται, το βάψιμο ενω φαίνεται απλό είναι αρκετά δύσκολο. Πρωτα τρίβεις τους τοιχους με ενα λεπτό γυαλοχαρτο, μετα περνάς ασταρι αφηνεις μια μέρα και μετα περνάς το χρωμα και την επόμενη το δεύτερο χερι. Θελουν μόνωση με χαρτοτενια ολα τα κουφωματα και ότι δεν πρέπει να βαφτεί πριζες κλπ (οι πριζες βέβαια καλο θα ηταν να αφαιρεθούν😁) Επίσης ολο το σπιτι πρέπει να στρωθεί με χαρτόνι στο πατωμα. Τα ταβάνια γίνονται πάντα άσπρα, στους τοιχους βαζεις οτι χρωμα θελεις αλλα πρέπει να μιλησεις με τον ιδιοκτήτη αν πρόκειται να αλλάξεις τα υπάρχοντα χρώματα του σπιτιού. Καλά δεν είναι και τόσο δύσκολο αν πρόκειται για τέτοια δουλειά. Απλά θέλει υπομονή και καλή προετοιμασία. Εγώ ας πούμε δεν είχα χαρτωσει όλο το σπίτι. Το έκανα από τοίχο σε τοίχο. Αν εχεις στην ουσία ένα χρώμα δεν θες και κοψίματα σούπερ κλπ. Κι αν ξέφευγε και κάτι στο πάτωμα είχα μια σφουγγαρίστρα δίπλα και πέρναγα. Το ίδιο και για κουφώματα, πολλά πανιά και μόλις ξέφευγα το σκούπιζα εκείνη την ώρα και δεν υπήρχε κανένα θέμα. Για τις πρίζες συμφωνώ, παίρνει λίγο παραπάνω αλλά γίνεται σωστή δουλειά, ειδικά αν δεν ξέρεις να κόβεις καλά. ΥΓ βλέπω μιλάς για αστάρωμα, κάτι που δεν χρειάζεται εφόσον δεν συντρέχει καποιος λόγος και από τη στιγμή που χρησιμοποιήσεις ίδιο υλικό πχ πλαστικό σε πλαστικό. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:18 μμ από vins
AlexDeLarge Δημοσ. Τρίτη στις 04:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:31 μμ 27 λεπτά πριν, vins είπε βλέπω μιλάς για αστάρωμα, κάτι που δεν χρειάζεται εφόσον δεν συντρέχει καποιος λόγος και από τη στιγμή που χρησιμοποιήσεις ίδιο υλικό πχ πλαστικό σε πλαστικό Σε περίπτωση που χρειαστεί ξύσιμο για να φύγει η μουχλα, δεν πρέπει να περάσω κάτι απο πάνω για να είναι λειος ο τοίχος;
vins Δημοσ. Τρίτη στις 04:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:36 μμ (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, AlexDeLarge said: Σε περίπτωση που χρειαστεί ξύσιμο για να φύγει η μουχλα, δεν πρέπει να περάσω κάτι απο πάνω για να είναι λειος ο τοίχος; Πρώτα πρέπει να σκοτώσεις τη μούχλα. Μετα θα ξύσεις. Αν ξυσεις και έχουν μείνει σπόρια από τη μούχλα θα ξαναβγεί. Μετα το ξύσιμο πρέπει να καθαρίσεις καλά, να ασταρωσεις, να στοκάρεις να έρθει ο τοιχος στα ίσα, αφήνεις να στεγνώσει καλά και ασταρωνεις το σημείο που στοκαρες και βάφεις. Και πιο πάνω έγραψα ότι δεν χρειάζεται αστάρωμα εφόσον δεν συντρέχει λόγος. Δηλαδή αν έχεις έναν τοίχο βαμμένο που είναι οκ και απλά θες να ξανά βάψεις με ίδιο υλικό Στη δική σου περίπτωση συντρέχει λόγος, γιατί θα ξύσεις, στοκαρεις κλπ. Επομένως το αστάρωμα θα χρειαστεί όπου το κάνεις αυτό. Οπως επίσης και αν στοκαρεις τρύπες στον τοίχο. Γιατί ο στόκος δεν είναι ίδιο υλικό με την μπογιά. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:37 μμ από vins
papoys1 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Στις 21/10/2025 στις 3:36 ΜΜ, AlexDeLarge είπε Καλησπέρα, μετακομίζει η κοπέλα μου την επόμενη εβδομάδα και θέλουμε να βάψουμε το καινούριο σπίτι γιατί δεν βγαίνει οικονομικά να φέρουμε μάστορα. Δεν είμαι γνώστης αλλά γενικά πιάνουν τα χέρια μου. Το σπίτι είναι studio γύρω στα 30 τ.μ. Ανακαλύψαμε επίσης πως πίσω απο την ντουλάπα στην γωνία είχε μούχλα. Πρέπει να το ξυσουμε και να περάσουμε κατι απο πάνω τύπου αστάρι και μετά να το βάψουμε απο πάνω; Θα ήθελα συμβουλές για το τι υλικά θα χρειαστώ και πως να κάνω την δουλειά οσο πιο ανώδυνα και σωστά γίνεται. Γνωρίζω μονο πως θέλει πλαστικό χρώμα και φαντάζομαι κάτι τύπου υδροχρωμα για το ταβάνι. Δεν θέλει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, το κλασσικό που έχουν τα περισσότερα σπίτια. Σκέφτηκα να πάω να ρωτήσω σε κάποιο χρωματοπωλειο να μου δώσουν αυτοι οτιδήποτε χρειάζεται. Αλλά νιώθω πως θα μου δώσουν τα πιο ακριβά χωρις λόγο υλικά. Θέλουμε να είναι budget friendly αλλά να μην πάρουμε καμία σαβούρα. Η μουχλα μπορεί να είναι από θέμα κακού αερισμού ειδικά αν είναι και στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Καθάρισέ την καλά με λίγο βρεγμένο πανί και κάποιο ειδικό υγρό για μούχλα άνοιξε παράθυρα όταν έχει αεράκι και λίγη υγρασία να στεγνώσει. Πέρασε το σημείο με ειδικό αντιμουχλικό και το υπόλοιπο σπίτι πλαστικό εσωτερικής χρήσης. όχι υδρόχρωμα εκτός και ξέρεις ότι ήταν και πρίν βαμένο με τέτοιο. Μην αραιώνεις πολύ το πλαστικό λίγο νερό σύμφωνα με τις τις οδηγίες και ας σου φαίνεται παχύρευστο όχι απότομες κινήσεις στο ρολό και δεν στάζει.Κάποια σταγόνα να έχεις ένα βρεγμένο πανί στο πάτωμα και να τη μαζεύεις αμέσως. Απλά πριν βάψεις μαζεύεις τυχόν έπιπλα που ακουμπάνε σε τοίχους στο κέντρο να έχεις πρόσβαση στους τοίχους και σε αυτά αν θέλεις αφού είσαι αρχάριος ρίξε κάποιο ειδικό πλαστικό (φθηνά είναι) από πάνω. Βάλε και καμιά χαρτοταινία για προστασία αφού είσαι αρχάριος και δεν θα μπορείς να κάνεις σωστά κοψίματα σε κασώματα - διακόπτες- παράθυρα κ.λ.π. Πρώτα κάνεις κοψίματα με πινέλο μετά ρολό και αν δεν έχεις υπομονή μην το επιχειρείς πάρα μάστορα😜
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα