BigBlack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 44 minutes ago, Amaretos said: Το προβλημα μου κυριως δεν ειναι τα πλακακια, εχω βρει να ταιριαζουν, η ερωτηση μου ειναι αν μπορει να γιινει πατητη σε μισο τοιχο και κατω Εξαρτάται από το πόσο καλό μάστορα έχεις. Οτι γίνεται, γίνεται. 1
Amaretos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Εξαρτάται από το πόσο καλό μάστορα έχεις. Οτι γίνεται, γίνεται. Δεν εχω , για αυτο πριν αρχισω να ψαχνω ηθελα να ξερω αν γινεται η αν λεω βλακειες Αν εχει καποιος να μου προτεινει ας στειλει κανα μυνηματακι
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στη χωρα που ζω είναι αρκετά διαδεδομένο τα μπάνια να έχουν επίστρωση βινυλίου στο μπάνιο, τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοιχους που μου αρέσει αρκετά. κάτι τέτοιο ή σε ποιό ρεαλιστικό, όπου και τοιχος και πάτωμα είναι έτσι Στην Ελλάδα έχω ένα μικρό μπάνιο, ιδανικό για τέτοιο πάτωμα καθώς είναι αρκετά στενό και σίγουρα καλύπτεται με ένα πλάτος ρολλού 2m στο πάτωμα. κάτω έχει παλιό μωσαικό που δε μου αρέσει και στους τοίχους έχει πλακάκια με λουλουδάκια κλπ που είχαν τα μπάνια το ΄70 ερωτήσεις Τι ποιότητας vinyl ρολό χρειάζεται και με τι κόλλα κολιέται κάτω; για τους τοιχους δεν είμαι σίγουρος ακόμα αλλά ίσως πρέπει για να "καπακώσει" το γύρισμα του πατώματος για έχτρα προστασία από τον κίνδυνο να περάσει νερό μέσα. Υπάρχει καμία αξιοπιστή πηγή προμήθειας στην Αθήνα; Στην τοποθέτηση μου φαίνεται αρκετά ευκολο με λίγη εμπείρία μονο να χρειάζεται στις ενώσεις στις γωνίες που κυρνά σαν σοβατεπι και πρέπει να κολληθούν 2 τμήματα με κορδόνι pvc και θερμοπίστολο Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από DrLo
BigBlack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 38 minutes ago, Amaretos said: Δεν εχω , για αυτο πριν αρχισω να ψαχνω ηθελα να ξερω αν γινεται η αν λεω βλακειες Αν εχει καποιος να μου προτεινει ας στειλει κανα μυνηματακι Οι καλοί μάστορες είναι κλεισμένοι για μήνες, οι λιγότερο καλοί επίσης. Ο δικος μου εναμιση χρονο τωρα εχει δουλειές ακριβες στην "αθηναική ριβιέρα" και με τρενάρει ανελέητα για ένα wc που θέλω. Στο τέλος θα το φτιάξω μόνος μου... 2
hp8 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, DrLo είπε Στη χωρα που ζω είναι αρκετά διαδεδομένο τα μπάνια να έχουν επίστρωση βινυλίου στο μπάνιο, τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοιχους Τι ποιότητας vinyl ρολό χρειάζεται και με τι κόλλα κολιέται κάτω; Στη χώρα που ζεις δεν υπάρχουν μάστορες να ρωτήσεις ώστε να έχεις μέτρο σύγκρισης ? βινύλιο για μπάνια
DrLo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, hp8 είπε Στη χώρα που ζεις δεν υπάρχουν μάστορες να ρωτήσεις ώστε να έχεις μέτρο σύγκρισης ? βινύλιο για μπάνια Στη χώρα που ζω υπαρχουν μάστορες αλλά 1. Δεν είναι απαραίτητα ευκολη η επικοινωνία 2. Για να μιλήσεις σε μάστορα εδώ θες 100 ευρώ 3. Αυτό που λές μπορεί να το πει ο καθένας για οποιοδήποτε τοπικ στο insomnia 4. Δε νομίζω να μπρούσαν να μου προτείνουν κάποιο μαγαζί στην Αθήνα. κατά τα άλλα, είμαι σε θέση να γκουγκλάρω και μόνος μου, το νόημα της ερώτησής μου είναι αν ήξερε κάποιος κάτι παραπάνω από προσωπική εμπειρία. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από DrLo 1
Sadako Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Μιας και ανέφερε ο φίλος για βινύλια, ήθελα εδώ και καιρό να ρωτήσω κι όλο το ξεχνάω. Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από βινύλια σε πάγκο κουζίνας. Στο σπίτι που νοικιάζω ο ιδιοκτήτης έχει βάλει λευκό ντουροπάλ, το οποίο οκ, όσο κι αν προσέξεις θα ξεφύγει καμιά φορά και αφήνει σημάδι με το παραμικρό. Έχω δει κάτι βιντεάκια κατά καιρούς με μάστορες που περνάνε βινύλια (οκ και για αισθητικούς λόγους) και γίνονται σαν καινούρια. Αλλά πάντα είχα την απορία: 1. Πόσο εύκολο είναι να τα περάσεις μόνος σου (γύρω γύρω από νεροχύτες, εστίες κλπ) χωρίς να μείνουν σημάδια με φουσκαλίτσες κλπ. Ή και να τα αφαιρέσεις αν πάει κάτι στραβά ή αν αλλάξεις γνώμη και θέλεις κάτι άλλο. 2. Και κυριότερο, πόσο ανθεκτικά είναι πραγματικά στην χρήση. Δηλαδή με τον καιρό, θερμότητα σε σημεία δίπλα από τις εστίες ή από κάποιο air fryer ή τοστιέρα , γρατσουνιές, ίσως λίγο νερό σε δύσκολα σημεία αν δεν το πάρεις αμέσως. Όλα αυτά προφανώς με την προϋπόθεση να αξίζει περισσότερο από το να αλλάξεις πάγκο, γιατί όπως είπα είναι ενοικιαστής και όχι ιδιοκτήτης για να πάω σε πιο μόνιμη λύση όπως θα μου άρεσε εμένα.
pavloa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω θέμα με υγρασία στο σπίτι. Το σπίτι μου είναι στον τρίτο και από πάνω έχω και άλλον όροφο, από δίπλα υπάρχει άλλη οικοδομή. Στην ουσία το σπίτι μου τελειώνει εκεί που τελειώνει η ταράτσα του. Ο τέταρτος δεν έχει θέμα με υγρασία. Οι φωτογραφίες είναι από την ταράτσα της διπλανής οικοδομής, ο τοίχος που φαίνεται είναι ο τέταρτος της οικοδομής που μένω. Ο διπλανός δεν έχει θέμα από υγρασία από ότι μου είπε. Πάντως ειπε ότι χρειαστεί θα με βοηθήσει να το φτιάξουμε. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση, τι μπορώ να βάλω ώστε να γίνει σωστή μόνωση? https://ibb.co/KjmjhCv9 https://ibb.co/PvvZTy8Z https://ibb.co/7xJ43y18 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από pavloa
AnalysisParalysis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Στις 23/2/2025 στις 2:48 ΜΜ, hp8 είπε έχεις αργήσει Υπάρχει με αυτοκόλλητο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Στις 23/2/2025 στις 5:01 ΜΜ, BigBlack είπε Δε μας λες και που τα βρίσκεις; Πριν δυο χρόνια έφαγα όλη την αγορά να βρω αυτούς που κλείνουν με βέλκρο και οι ελάχιστοι που το γνώριζαν τους έφερναν μονο με παραγγελία ολοκληρη την κουλούρα. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα από αυτα που περνάνε οι ψυκτικοι για εγκατάσταση κλιματιστικου? Δηλαδή να προτιμήσω αυτά και να έχω μαζί μου ευκαιρα κατά την εγκατάσταση;
BigBlack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 1 minute ago, AnalysisParalysis said: Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα από αυτα που περνάνε οι ψυκτικοι για εγκατάσταση κλιματιστικου? Δηλαδή να προτιμήσω αυτά και να έχω μαζί μου ευκαιρα κατά την εγκατάσταση; Εϊναι πανάκριβα και με περιορισμενη διαθεσιμότητα. Αν δεν εμπιστεύεσαι τι θα βάλει το συνεργείο πάρε το κλασικό isopipe, το απλο. 1
AnalysisParalysis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, BigBlack είπε Εϊναι πανάκριβα και με περιορισμενη διαθεσιμότητα. Αν δεν εμπιστεύεσαι τι θα βάλει το συνεργείο πάρε το κλασικό isopipe, το απλο. Μπορώ να τα φέρω από εξωτερικό. Γι αυτό ρωτάω. Σε ευχαριστώ πολύ. Η ποιότητα με ενδιαφέρει και όχι η ευκολία για τον μάστορα. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από AnalysisParalysis 1
BigBlack Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 1 minute ago, AnalysisParalysis said: Μπορώ να τα φέρω από εξωτερικό. Γι αυτό ρωτάω. Σε ευχαριστώ πολύ. Μα σε καινούργιο σωλήνα δεν εχει νοημα να βάλεις αυτοκόλλητο μονωτικο. Είναι απαραίτητο όμως σε ήδη περασμένους σωλήνες κάποιας σταθερής εγκατάστασης. 7 minutes ago, AnalysisParalysis said: Η ποιότητα με ενδιαφέρει και όχι η ευκολία για τον μάστορα. Η καλή ποιότητα στην ελλάδα είναι της isopipe. Για τον μαστορα στην τοποθέτηση δεν εχει διαφορα σε ευκολία ο καλης με τον κακής ποιότητας, θέμα κόστους είναι. Οπότε αν δεν εμπιστεύεσαι το συνεργείο, προμηθευσου εσύ. 1
AnalysisParalysis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, DrLo είπε Στη χωρα που ζω είναι αρκετά διαδεδομένο τα μπάνια να έχουν επίστρωση βινυλίου στο μπάνιο, τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοιχους που μου αρέσει αρκετά. κάτι τέτοιο Και στην δικιά μου. Λατρεύω τα βινύλικα δαπεδα και είχαμε αποφασίσει με την γυναίκα μου να βάλουμε σε όλο το σπίτι βινύλικα δαπεδα και όχι πλακακια. Αυτά που κλικαρουν ομωσ όχι που κολλάνε. Είχαμε δει και κάτι σχέδια καταπληκτικά. Και όταν κατεβήκαμε κάτω και δεν βρήκαμε καμία σοβαρή επιλογή σε βινύλιο να μας αρέσει τελευταία στιγμή στα δωμάτια μας βάλαμε ένα laminate που μας άρεσε πολύ και στα άλλα πλακακια. Βασικά το βινύλιο με 5mm πάχος είναι που θέλει την τέλεια επίπεδη τσιμεντοκονια η να την κάνεις πάνω σε πλακάκι. Και βασικά έχουμε θέματα. Και κάθε φορά που πάω να κάνω κάτι διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα πέφτω στο ίδιο πρόβλημα. Δεν μπορώ να βρω κατάλληλα συνεργεία να το υλοποιήσω. Ίσως go with the flow λοιπόν! Καλή υγρομονωση από κάτω και καλή επιτυχία σου εύχομαι. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από AnalysisParalysis
hp8 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Πιστεύετε ότι είναι καλύτερα από αυτα που περνάνε οι ψυκτικοι για εγκατάσταση κλιματιστικου? ιδιες ειναι Η δαφορα ειναι στις εσωτερικές διαμέτρους των μονώσεων Των ψυκτικών ειναι σε ιντσες και των υδραυλικών σε χιλιοστά Δηλαδή μια σωλήνα φ18mm εξωτερική σε ιντσες εξωτερική είναι 3/4 δηλ 19,05 mm περίπου Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από hp8 1
BigBlack Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 1 hour ago, hp8 said: ιδιες ειναι Η δαφορα ειναι στις εσωτερικές διαμέτρους των μονώσεων Των ψυκτικών ειναι σε ιντσες και των υδραυλικών σε χιλιοστά Δηλαδή μια σωλήνα φ18mm εξωτερική σε ιντσες εξωτερική είναι 3/4 δηλ 19,05 mm περίπου Νομίζω πως ο φίλος ενδιαφερόταν για την ποιότητα σαν υλικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα