Dark_Nightfall Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 18 λεπτά πριν, xp-user είπε Προς γνωση και ενημερωση.Η αδελφη μου εψαχνε για αγορα απευθυνθηκε σε μεσιτη και τη πηγε σε μια πολυκατοικια στη Νεα Σμυρνη που ηταν στα μπετα να της δειξει τον δευτερο οροφο υπεγραψε πριν εντολη στον μεσιτη αλλα οταν το ειδε δεν της αρεσε ...ευχαριστω...παρακαλω . Μετα απο καν 2 χρονια που ειχε τελειωσει η πολυκατοικια της ειπε μια συναδελφος της για μια πολυκατοικια που τελειωσε απεναντι απο το σπιτι της Παει τη βλεπει ειχε μεινει μονο το ρετιρε στον 8ο Της αρεσε το αγορασε και μετα απο καποιο διαστημα της ηρθε μυνηση απο τον μεσιτη που της ειχε δειξει τον 2ο στα μπετα .Εγινε καποια στιγμη το δικαστηριο και φυσικα ο μεσιτης τον ηπιε γιατι η εντολη που ειχε απο την αδελφη μου ηταν ο δευτερος . Ας με διορθώσει κάποιος η σύμβαση δεν μπορεί να έχει απεριόριστη διάρκεια , δεν θυμάμαι τώρα πόσο είναι αλλά μετά από 2 χρόνια νομίζω ακυρώνεται αν δεν πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο , με επιφύλαξη.
xsterg Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 33 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Ας με διορθώσει κάποιος η σύμβαση δεν μπορεί να έχει απεριόριστη διάρκεια , δεν θυμάμαι τώρα πόσο είναι αλλά μετά από 2 χρόνια νομίζω ακυρώνεται αν δεν πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο , με επιφύλαξη. ναι, υπαρχει χρονικη διαρκεια δεσμευσης. συνηθως ειναι 2 χρονια. αναγραφεται παντως επανω στο χαρτι του μεσιτη. 1
spikou23 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα. Για να πάρεις μια υπεύθυνη απάντηση πρέπει να πας με το έγγραφο της μεσιτικής σύμβασης που υπέδειξες σε ένα δικηγόρο. Έτσι όπως τα χεις γράψει αρχικά (δεν κάθισα να διαβάσω όλο το θρεντ) η εντολή υπόδειξης αναφέρεται σε άλλο ακίνητο από αυτό στο οποίο κατέληξες. Εάν δεν υπάρχουν ειδικότεροι όροι στη σύμβαση, θεωρώ πως έχεις πολύ καλές ελπίδες να δικαιωθείς από ένα Δικαστήριο και να μην πληρώσεις τίποτα στο μεσίτη. Εάν τώρα τα ακίνητα που μνημονεύονται ως υποδειχθέντα στην εντολή είναι ενδεικτικά και περιλαμβάνονται και ρήτρες που αφορούν και "οποιοδήποτε άλλο ακίνητο θα υποδειχθεί από τον μεσίτη" ή κάτι παρόμοιο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Σε κάθε περίπτωση μετά την πάροδο 12 μηνών μπορείς να καταγγείλεις τη μεσιτική σύμβαση αζημίως, ακόμη κι αν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, μην παραγνωρίζεις την τυχόν επιθυμία του εργολάβου να διατηρήσει τις καλές του σχέσεις με το μεσίτη, ειδικά εάν έχουν χρόνια συνεργασία. ΥΓ. Δικηγόρος είμαι, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι σε διακοπές, δεν έχω μαζί μου τα βιβλία και τις σημειώσεις μου και βέβαια η παρούσα συμβουλή μου δεν υποκαθιστά την επίσημη συμβουλή δικηγόρου. 5
Vagosman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Ρε παίδες υπερασπίζεστε έναν consultant μεσίτη; Σας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου; Του έδειξε σπίτι με βιμπερ κ αμοιβή μέσω κανονικού μεσιτικού; Θέλετε να πληρώνετε τα λαμόγια που το μόνο που κάνουν είναι να σηκώσουν αγγελία στο ίντερνετ; Και αυτά κοστολογούνται 5κ σαν υπηρεσία διαμεσολάβησης; Τι σημασία έχει πόσα μπορεί να διαθέσει κάποιος; Πρέπει να τα σκορπά; Είναι λαμόγια και μάλιστα στον χείριστο βαθμό. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις, απειροελαχιστες. 4
primeragt Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Τελικά καλός κλάδος δεν πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα. Για όλους κάτι έχουμε να πούμε. Μεσίτες λαμόγια, λογιστές το ίδιο για τους ίδιους αλλά κ άλλους λόγους, γιατροι; Τα παίρνουν.. Δικηγόροι αλλά λαμόγια , μηχανικοί μπογιατζηδες ηλεκτρολόγοι φαναρτζηδες αλλά λαμόγια. Τελικά για όλους κάτι έχουμε να πούμε.....Για κάθε κλάδο κάτι θα βρούμε να του προσαψουνε.
June Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 24 λεπτά πριν, primeragt είπε Τελικά καλός κλάδος δεν πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα. Για όλους κάτι έχουμε να πούμε. Μεσίτες λαμόγια, λογιστές το ίδιο για τους ίδιους αλλά κ άλλους λόγους, γιατροι; Τα παίρνουν.. Δικηγόροι αλλά λαμόγια , μηχανικοί μπογιατζηδες ηλεκτρολόγοι φαναρτζηδες αλλά λαμόγια. Τελικά για όλους κάτι έχουμε να πούμε.....Για κάθε κλάδο κάτι θα βρούμε να του προσαψουνε. Για κάθε κλάδο εκτός απ' τον δικό μας. Ο οποίος φυσικά είναι και κακοπληρωμένος, σε αντίθεση με όλους τους άλλους! Κανόνας στην Ελλάδα.. 1
kirileman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 1 hour ago, Vagosman said: Είναι λαμόγια και μάλιστα στον χείριστο βαθμό. Καλά τα λες. Λαμόγια νόμιμοι μεσίτες. Καμία σχέση με τους σοβαρούς παραμεσίτες δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Είναι αλλιώς να σου παίρνει 2% ένας αγράμματος μεσίτης και αλλιώς 20 χιλιαρικάκια ένας δικηγόρος με τα πτυχία του, τη γραβάτα του κλπ. Άσε που οι δεύτεροι δεν είναι ψιλικατζήδες, δεν ασχολούνται με ενοίκια και φθηνά διαμερίσματα για πλεμπαίους.
liopyr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 8 hours ago, athankar said: Βασικά εγώ είμαι μεσίτης και πέρα από το επαγγελματικά ορθό, το οποίο είναι να πληρώνουμε για την υπηρεσία που λαμβάνουμε, γελάω μερικές φορές με κάποιους που βγαίνουν στην αγορά ακινήτων να αγοράσουν, ενώ δεν έχουν ιδέα. Κάνουν τόσο σημαντικά λάθη σε όλα τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση και η διαδικασία, που καταλλήγουν να πληρώνουν περισσότερα ή να βρίσκονται εκτεθειμένοι. Δεν θέλω να εμβαθύνω, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Επίσης, σε ενοικιάσεις και αγορές, χρειάζεται να προβάλει κάποιος την αξιοπιστία του, πως θα γίνει αυτό όταν ζητάς από έναν ιδιοκτήτη να παρακάμψει και αυτός τον επαγγελματία που μεσολάβησε; Αυτά τα λίγα, καλό καλοκαίρι σε όλους Σε ποια ακριβώς διαπραγμάτευση αναφέρεσαι; Δηλαδή με ποιο τρόπο συμφέρει τον μεσίτη να πουληθεί φθηνότερα κάτι στον αγοραστή από την στιγμή που η αμοιβή του προκύπτει από ποσοστό της πώλησης; Επίσης, σε ποια διαδικασία ακριβώς η συμμετοχή του μεσίτη είναι απαραίτητη; Υπάρχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τράπεζες στην μέση. Ο μεσίτης τι ακριβώς κάνει σε όλη αυτή την υπόθεση για τον αγοραστή; 2
mamak1989 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Alkoulaki έχεις χαρτί σίγουρα όταν σε βάζουν να υπογράψεις κρατάνε 1 αυτοί ένα εσύ και άλλο ένα δίνουν στον ιδιοκτήτη από ότι ξέρω(έχω βάλει και εγώ υπογραφή σε τέτοιο χαρτί από την στιγμή που έβαλες υπογραφή είσαι νομικά υπεύθυνος εκτός και εάν περάσει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα(6 μήνες αν θυμάμαι καλά) όλα αυτά τα λέει το χαρτί που έβαλες την υπογραφή σου
Vagosman Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Οκ με πείσατε , η αμοιβή ενός ανθρώπου να είναι 5k+ για να σηκώσει αγγελία στο ίντερνετ, να φουσκώσει τα μυαλά του ιδιοκτήτη προς όφελος κυρίως δικό του, να το δείξει για 5 λεπτά (και αν) και τέλος να περιμένει μέσα στο γραφείο του συμβολαιογράφου να πέσει η υπογραφή να πάρει τα μαύρα του και να φύγει. Όχι δεν είναι παράσιτο. 3 1
alkoulaki Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 12 ώρες πριν, spikou23 είπε Καλησπέρα. Για να πάρεις μια υπεύθυνη απάντηση πρέπει να πας με το έγγραφο της μεσιτικής σύμβασης που υπέδειξες σε ένα δικηγόρο. Έτσι όπως τα χεις γράψει αρχικά (δεν κάθισα να διαβάσω όλο το θρεντ) η εντολή υπόδειξης αναφέρεται σε άλλο ακίνητο από αυτό στο οποίο κατέληξες. Εάν δεν υπάρχουν ειδικότεροι όροι στη σύμβαση, θεωρώ πως έχεις πολύ καλές ελπίδες να δικαιωθείς από ένα Δικαστήριο και να μην πληρώσεις τίποτα στο μεσίτη. Εάν τώρα τα ακίνητα που μνημονεύονται ως υποδειχθέντα στην εντολή είναι ενδεικτικά και περιλαμβάνονται και ρήτρες που αφορούν και "οποιοδήποτε άλλο ακίνητο θα υποδειχθεί από τον μεσίτη" ή κάτι παρόμοιο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Σε κάθε περίπτωση μετά την πάροδο 12 μηνών μπορείς να καταγγείλεις τη μεσιτική σύμβαση αζημίως, ακόμη κι αν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη διάρκεια. Επίσης, μην παραγνωρίζεις την τυχόν επιθυμία του εργολάβου να διατηρήσει τις καλές του σχέσεις με το μεσίτη, ειδικά εάν έχουν χρόνια συνεργασία. ΥΓ. Δικηγόρος είμαι, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι σε διακοπές, δεν έχω μαζί μου τα βιβλία και τις σημειώσεις μου και βέβαια η παρούσα συμβουλή μου δεν υποκαθιστά την επίσημη συμβουλή δικηγόρου. Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Αποφάσισα να αποτανθώ σε δικηγόρο και εξετάζουμε ήδη την υπόθεση καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν κ άλλες παραλείψεις και παρατυπίες. Διάβασα τόσα πολλά εδώ που θύμωσα ακόμα περισσότερο - και με τον εαυτό μου αλλά και με την στάση του μεσίτη και δεν έχω σκοπό να χαρίσω κοντά 10Κ σε κανέναν. Μόλις έχω περισσότερα θα ενημερώσω για το θέμα! 10 ώρες πριν, kirileman είπε Καλά τα λες. Λαμόγια νόμιμοι μεσίτες. Καμία σχέση με τους σοβαρούς παραμεσίτες δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Είναι αλλιώς να σου παίρνει 2% ένας αγράμματος μεσίτης και αλλιώς 20 χιλιαρικάκια ένας δικηγόρος με τα πτυχία του, τη γραβάτα του κλπ. Άσε που οι δεύτεροι δεν είναι ψιλικατζήδες, δεν ασχολούνται με ενοίκια και φθηνά διαμερίσματα για πλεμπαίους. Είναι πολυ σωστό αυτό που λες. Είναι σαφές για εμένα ότι προτιμώ χίλιες φορές να δώσω αμοιβή σε έναν δικηγόρο να με συμβουλεύσει, να με κατευθύνει και να αναλάβει δράση, παρά να δώσω αέρα λεφτά σε εναν παραμεσίτη/property consultant που κάνει αρπαχτές! 1 ώρα πριν, Vagosman είπε Οκ με πείσατε , η αμοιβή ενός ανθρώπου να είναι 5k+ για να σηκώσει αγγελία στο ίντερνετ, να φουσκώσει τα μυαλά του ιδιοκτήτη προς όφελος κυρίως δικό του, να το δείξει για 5 λεπτά (και αν) και τέλος να περιμένει μέσα στο γραφείο του συμβολαιογράφου να πέσει η υπογραφή να πάρει τα μαύρα του και να φύγει. Όχι δεν είναι παράσιτο. Κυριολεκτικά τρελό..
Morosana Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, liopyr είπε Σε ποια ακριβώς διαπραγμάτευση αναφέρεσαι; Δηλαδή με ποιο τρόπο συμφέρει τον μεσίτη να πουληθεί φθηνότερα κάτι στον αγοραστή από την στιγμή που η αμοιβή του προκύπτει από ποσοστό της πώλησης; Επίσης, σε ποια διαδικασία ακριβώς η συμμετοχή του μεσίτη είναι απαραίτητη; Υπάρχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τράπεζες στην μέση. Ο μεσίτης τι ακριβώς κάνει σε όλη αυτή την υπόθεση για τον αγοραστή; Τον συμφέρει να πουληθεί γρήγορα και να πληρωθεί, οπότε προτιμά να χάσει 200 που δεν τα είχε και από χθες και να κόψει 10 χιλιάρικα για τον αγοραστή παρά να μένει στην αρχική τιμή, να χαλάσει η δουλειά και να μη πάρει τίποτα. Όσες φορές έχει χρειαστεί να αγοράσουμε μέσω μεσίτη του κάνουμε πρόταση ότι για κάθε 10K που θα κόβει θα κερδίζει από εμάς ένα επιπλέον χιλιάρικο και μάντεψε για ποιον δουλεύει στο τέλος αν του δώσεις κίνητρο. 1
alkoulaki Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 8 ώρες πριν, liopyr είπε Σε ποια ακριβώς διαπραγμάτευση αναφέρεσαι; Δηλαδή με ποιο τρόπο συμφέρει τον μεσίτη να πουληθεί φθηνότερα κάτι στον αγοραστή από την στιγμή που η αμοιβή του προκύπτει από ποσοστό της πώλησης; Επίσης, σε ποια διαδικασία ακριβώς η συμμετοχή του μεσίτη είναι απαραίτητη; Υπάρχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τράπεζες στην μέση. Ο μεσίτης τι ακριβώς κάνει σε όλη αυτή την υπόθεση για τον αγοραστή; Εδώ νομίζω ότι ο μεσίτης αν είναι σοβαρός, οφείλει να εξηγήσει σε τι σε δεσμεύει και πως είναι ολόκληρη η διαδικασία. Γιατί καλούμαι να έχω απόλυτη γνώση εγώ και πώς θα την αποκτήσω δλδ? Να κάτσουμε κάτω σε ενα γραφείο, να μου πει τι κάνει, πώς το κάνει, σε τι με δεσμεύει κτλ. Να μου βρει ευκαιρίες, να κρατήσει αρχείο με τα στοιχεία μου, να με βοηθήσει να γίνει μια πώληση. Όχι να μου δώσει να υπογράψω ένα χαρτί στη μέση του δρόμου πάνω στο καπώ αυτοκινήτου και να μετα να θέλει σχεδόν 10Κ. Δεν συμφέρει τον μεσίτη να διαπραγματευτεί μια τιμή με εναν αγοραστή που ψήνεται αντί να τον χάσει και να ψάχνει νέο από την αρχή? 11 ώρες πριν, primeragt είπε Τελικά καλός κλάδος δεν πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα. Για όλους κάτι έχουμε να πούμε. Μεσίτες λαμόγια, λογιστές το ίδιο για τους ίδιους αλλά κ άλλους λόγους, γιατροι; Τα παίρνουν.. Δικηγόροι αλλά λαμόγια , μηχανικοί μπογιατζηδες ηλεκτρολόγοι φαναρτζηδες αλλά λαμόγια. Τελικά για όλους κάτι έχουμε να πούμε.....Για κάθε κλάδο κάτι θα βρούμε να του προσαψουνε. Καλό είναι να μη γενικεύουμε γενικώς, συμφωνώ. Ταυτόχρονα νομίζω όλοι έχουμε παραδείγματα που κάποιος τεχνίτης, δικηγόρος, μηχανικός κτλ έχει προσπαθήσει να μας εξαπατήσει με δόλο - θες γιατί κρίνει ότι δεν υπάρχει γνώση? Θες γιατί κάνει αρπαχτές? Τι να πω. Πιστεύω οι περισσότεροι προσεγγίζουμε τους 'επαγγελματίες' στην παροχή υπηρεσιών με επιφύλαξη περισσότερο από ότι με εμπιστοσύνη - από κάπου προέρχεται αυτό. Η ανέχεια, η ατιμωρησία και η έλλειψη σύγχρονων κανόνων οδηγούν εκεί - στο να ψάχνεις ανάμεσα στα λαμόγια τον σωστό επαγγελματία. Και βέβαια υπάρχουν λαμόγια!
kirileman Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 23 minutes ago, alkoulaki said: Είναι πολυ σωστό αυτό που λες. Είναι σαφές για εμένα ότι προτιμώ χίλιες φορές να δώσω αμοιβή σε έναν δικηγόρο να με συμβουλεύσει, να με κατευθύνει και να αναλάβει δράση, παρά να δώσω αέρα λεφτά σε εναν παραμεσίτη/property consultant που κάνει αρπαχτές! Κυριολεκτικά τρελό.. Πράγματι, τρελό. Βέβαια είναι παράνομο δικηγόροι να προσφέρουν μεσιτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής κατά παράβαση του Ν. 4072/2012... Άρθρο 202. Ποινικές κυρώσεις. Όποιος ενεργεί μεσιτικές πράξεις ή εμφανίζει τον εαυτό του ως μεσίτη αστικών συμβάσεων, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 198 και χωρίς να έχει εγγραφεί στο Γ.Ε.ΜΗ., τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έξι (6) μήνες μέχρι δύο (2) έτη ή με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ ή και με τις δύο ποινές... ... αλλά σημασία έχει ο πελάτης να νιώθει καλά και προς Θεού, να μην πληρώσει μεσίτη! 1
mechpanos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Περί δικηγόρων, μεσιτών, κλπ. Όταν είχα πάει να πάρω το δικό μου σπίτι, ο ιδιοκτήτης το είχε βάλει σε μεσίτη. Ο μεσίτης μου είπε ενδιαφέρεσαι ΟΚ αλλά για να πάμε να στο ανοίξω να το δεις κλπ. υπογράφεις σύμβαση, στο οποίο και συμφώνησα. Η πρώτη κίνηση που έκανα όταν εκδήλωσα ενδιαφέρον, ήταν να πάω σε μηχανικό. Καθώς είμαι μηχανικός ο ίδιος (μηχανολόγος όμως) συναναστρέφομαι με του κλάδου, πήγα σε 2 διαφορετικούς, να πάρω γνώμες με τα σχέδια κλπ που μου είχε δώσει ο μεσίτης, με τον έναν πήγαμε και για αυτοψία, με τον άλλον έλεγχο των στατικών και των αδειών στο γραφείο. Αφού έλεγξε τις άδειες, μου λέει έκανες καλά που ήρθες και το είδαμε, στο εξωτερικό πάντα σε κάθε αγορά προηγείται ο νομικός έλεγχος και ο έλεγχος τίτλων. Μου βρήκε κάποιες αυθαιρεσίες, το λέω στον μεσίτη, του λέω το θέλω τακτοποιημένο για να προχωρήσω στην αγορά, ναι λέει εννοείται. Του βγάζει ο μηχανικός του ένα λαμόγιο απότι έμαθα (του μεσίτη) ένα κουστούμι γύρω στα 15 χιλιάρικα!!! Βάζω δικηγόρο, πάει ελέγχει τα χαρτιά του σπιτιού, έχει κατασχέσεις (το ξέραμε) και είχε περίπλοκη διαδικασία για να ξεχρεώσει και να κάνουμε άρση της κατάσχεσης, η οποία θα γινόταν με τα χρήματα της προκαταβολής, που ήταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό... Μην τα πολυλογώ, το να βάλω μηχανικό και δικηγόρο να επιμεληθούν στενά της διαδικασίας ήταν οι πιο σωστές κινήσεις που έκανα. Ο δε μεσίτης, έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει τον πωλητή να ρίξει όσο περισσότερο το τίμημα, για να ψηθώ εγώ να αναλάβω τα διαδικαστικά έξοδα και το τρέξιμο για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία και να τσεπώσει το ποσοστό. Δεν τον ενδιέφερε το μέγιστο κέρδος, να πάει ψηλά το τίμημα για λογαριασμό του πελάτη, αλλά απλά να τελειώσει τη δουλειά και να πουληθεί, όσο κι όσο. Το μόνο που έκανε ήταν να παίρνει τηλέφωνα αυτόν να τον πρήζει να ρίξει το τίμημα και εμένα να με ψήσει να προχωρήσω και ότι θα τα καταφέρει.... Εμφανίστηκε στο συμβολαιογράφο κατά την σύναψη του συμβολαίου, για να πάρει τα λεφτά (μαύρα) καθώς υπέδειξε και στους 2 μας να αναφέρουμε ότι δεν μεσολάβησε αυτός!!! Εντέλει ζημίωσε τρελά τον πελάτη του, τόσο με την πίεση για πτώση της τιμής, όσο και με της βλακείες του συνεργάτη-μηχανικού του, καθώς ούτε το ποσό της τακτοποίησης ίσχυε... Φίλος μετά από εμένα αγόρασε σπίτι μέσω μεσιτικού, του λέω βάλε δικηγόρο και μηχανικό να δουν τα χαρτιά του σπιτιού, η μεσίτρια του πιπίλιζε το μυαλό ότι όλα είναι εντάξει και οι πωλητές είναι νοικοκυραίοι άνθρωποι, δεν έδωσε εκεί 100€ για ένα έλεγχο τίτλων και έτρεχε 2 χρόνια να ξεμπλέξει αφού είχε δώσει λεφτά για "καπάρο" και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μεταβίβαση (είχε και αυτό κατασχέσεις!!!)... Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2024 από mechpanos 2 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα