Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Morosana είπε

Αν σου πουν ότι ο ιδιοκτήτης δεν δέχεται είναι red flag ότι θα έχεις να κάνεις με κάποιον που με το που θα περνάει έστω και μια μέρα από τη συμφωνημένη θα σε πρήζει στα τηλέφωνα. 

1 ώρα πριν, george1807 είπε

Όπως αντίστοιχα είναι red flag για τον ιδιοκτήτη κάποιος να μην έχει στην άκρη 500€ και εσένα δεν νομίζω να σου άρεσε να σε πληρώνουν στη δουλειά μετά από μια βδομάδα από όσο θα έπρεπε.

Εδώ βλέπουμε πως κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις και ο καθένας ανάλογα το συμφέρον βλέπει μόνο τη μια όψη και αγνοεί την άλλη. Μέχρι να γυρίσει ο τροχός. Τότε τα βλέπουμε ανάποδα.

Το να ζητάει ο ιδιοκτήτης τα χρήματα συγκεκριμένη ακριβώς ημερομηνία είναι red flag. Ενω το να μην έχει τα χρήματα ο ενοικιαστής και να λέει θα σε πληρώσω όταν πληρωθώ... είναι οκ. Που δεν είναι απλά red flag, είναι πιο κόκκινο και από φιέστα του Ολυμπιακού.

Όσο αυτό με τους φοιτητές, έχω την ίδια απορία. Για ποιο λόγο μερικοί προτιμούν μόνο φοιτητές;

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως έχω αρχίσει να απελπιζομαι με την κατάσταση. Όλα τα καλά και οικονομικά είναι για τουρίστες ή φοιτητές. Για τους υπόλοιπους είναι κάτι χρεπια με τιμές στο Θεό. Μας τιμωρούν για κάποιο λόγο; Δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό. Έχω αγανακτήσει...

20 λεπτά πριν, Neptu είπε

Εδώ βλέπουμε πως κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις και ο καθένας ανάλογα το συμφέρον βλέπει μόνο τη μια όψη και αγνοεί την άλλη. Μέχρι να γυρίσει ο τροχός. Τότε τα βλέπουμε ανάποδα.

Το να ζητάει ο ιδιοκτήτης τα χρήματα συγκεκριμένη ακριβώς ημερομηνία είναι red flag. Ενω το να μην έχει τα χρήματα ο ενοικιαστής και να λέει θα σε πληρώσω όταν πληρωθώ... είναι οκ. Που δεν είναι απλά red flag, είναι πιο κόκκινο και από φιέστα του Ολυμπιακού.

Όσο αυτό με τους φοιτητές, έχω την ίδια απορία. Για ποιο λόγο μερικοί προτιμούν μόνο φοιτητές;

Ναι εντάξει, αλλά ας το δούμε και από την άποψη ότι εγώ το ακίνητο θα αρχίσω να το απασχολώ από την αρχή του μήνα (δηλαδή από τότε που θα ξεκινήσει το συμβόλαιο). Δεν τους λέω να μπω μέσα και να τους τα δώσω μετά, ούτε ότι περιμένω το συμβόλαιο και μετά θα τους δώσω τα χρήματα, ούτε ότι θα τα καθυστερω όταν μένω εκεί. Τους λέω απλά ότι ναι θέλω να το ενοικιάσω απλά θα δώσω τα χρήματα με την σύνταξη του συμβολαίου. Δηλαδή πχ αν κάποιος τους δώσει τα χρήματα τώρα, θα πληρώσει μερα παραπάνω; Πάλι το πρώτο ενοίκιο και εγγύηση ότι θα αφήσει το σπίτι χωρίς φθορές δεν πληρώνει;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Neptu είπε

Είναι απλό παιδιά. Ο φοιτητής αφενός εξαρτάται οικονομικά ακόμα από τους γονείς του, οι οποίοι είναι και αυτοί που συμβάλλονται στο μισθωτήριο ή μπαίνουν ως εγγυητές και αφετέρου έχει μια προοπτική μίσθωσης επί τετραετία ή και παραπάνω. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, george1807 είπε

Όπως αντίστοιχα είναι red flag για τον ιδιοκτήτη κάποιος να μην έχει στην άκρη 500€ και εσένα δεν νομίζω να σου άρεσε να σε πληρώνουν στη δουλειά μετά από μια βδομάδα από όσο θα έπρεπε. Φυσικά αν είναι μια φορά υπάρχει κατανόηση, αλλά αν γίνεται συστηματικά είναι κοροϊδία.

Ακριβώς αυτό. τεράστιο red flag και από μεριάς σου.

Δε βλέπω γιατί πρέπει πχ στο μέλλον να απασχολεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν πχ εσένα σε πληρώνουν με 2-3 μέρες καθυστέρηση από τη δουλειά σου και δεν έχεις τη ρευστότητα να μην έχει συνέπεια σε αυτόν.

1 ώρα πριν, pink_glitter είπε

Μας τιμωρούν για κάποιο λόγο; 

Ποιός σου υποχέθηκε ότι θα έχεις λόγο στο πόσο, σε ποιόν και πότε θα νοικιάζει κάποιος τη περιουσία του;

Τι "δικαίωμα" φαντάζεσαι ότι έχεις πάνω σε αυτήν που θεωρείς "τιμωρία" να μη σου νοικιάζει σπίτι γιατί έτσι απλά γουστάρει; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pink_glitter είπε

Πάντως έχω αρχίσει να απελπιζομαι με την κατάσταση. Όλα τα καλά και οικονομικά είναι για τουρίστες ή φοιτητές. Για τους υπόλοιπους είναι κάτι χρεπια με τιμές στο Θεό. Μας τιμωρούν για κάποιο λόγο; Δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό. Έχω αγανακτήσει...

Ναι εντάξει, αλλά ας το δούμε και από την άποψη ότι εγώ το ακίνητο θα αρχίσω να το απασχολώ από την αρχή του μήνα (δηλαδή από τότε που θα ξεκινήσει το συμβόλαιο). Δεν τους λέω να μπω μέσα και να τους τα δώσω μετά, ούτε ότι περιμένω το συμβόλαιο και μετά θα τους δώσω τα χρήματα, ούτε ότι θα τα καθυστερω όταν μένω εκεί. Τους λέω απλά ότι ναι θέλω να το ενοικιάσω απλά θα δώσω τα χρήματα με την σύνταξη του συμβολαίου. Δηλαδή πχ αν κάποιος τους δώσει τα χρήματα τώρα, θα πληρώσει μερα παραπάνω; Πάλι το πρώτο ενοίκιο και εγγύηση ότι θα αφήσει το σπίτι χωρίς φθορές δεν πληρώνει;

Ίσως αυτό που δεν προσμετράς είναι πως ο κάθε ιδιοκτήτης μπαίνει σε μια τουλάχιστον τριετή μισθωτική συμφωνία μαζί σου.

Αυτός βάζει ένα σπίτι στη συμφωνία, που το βλέπεις είναι υπαρκτό, πιάνεις τα ντουβάρια, τις πόρτες, έχει φυσική υπόσταση  και είναι της αρεσκείας σου.

Από την άλλη εσύ βάζεις μια υποσχετική πως θα είσαι συνεπής στην καταβολή του συμφωνηθέντος μισθώματος. Αυτό είναι ακριβώς αυτό: μια υποσχετική, ένας αέρας κοπανιστός, τίποτα το απτό.

Ποιος πιστεύεις πως έχει μεγαλύτερη ανάγκη από εξασφάλιση της φερεγγυότητας του άλλου και το αναζητεί ακόμη και στις λεπτομέρειες της επικοινωνίας σας;

Αυτός που βάζει τα ντουβάρια ή αυτός που βάζει την υπόσχεση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BadIndian είπε

Είναι απλό παιδιά. Ο φοιτητής αφενός εξαρτάται οικονομικά ακόμα από τους γονείς του, οι οποίοι είναι και αυτοί που συμβάλλονται στο μισθωτήριο ή μπαίνουν ως εγγυητές και αφετέρου έχει μια προοπτική μίσθωσης επί τετραετία ή και παραπάνω. 

Σύμφωνα με αυτό, οι γονείς του φοιτητή που τα βρίσκουν τα χρήματα; Και εκείνοι εργαζόμενοι δεν είναι; Ποια είναι η διαφορά;

Επίσης για να ψάχνω να μετακομίσω από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, ποιος λέει ότι θα κάτσω εκεί έναν χρόνο και θα φύγω; 

1 ώρα πριν, DrLo είπε

Ακριβώς αυτό. τεράστιο red flag και από μεριάς σου.

Δε βλέπω γιατί πρέπει πχ στο μέλλον να απασχολεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν πχ εσένα σε πληρώνουν με 2-3 μέρες καθυστέρηση από τη δουλειά σου και δεν έχεις τη ρευστότητα να μην έχει συνέπεια σε αυτόν.

Ποιός σου υποχέθηκε ότι θα έχεις λόγο στο πόσο, σε ποιόν και πότε θα νοικιάζει κάποιος τη περιουσία του;

Τι "δικαίωμα" φαντάζεσαι ότι έχεις πάνω σε αυτήν που θεωρείς "τιμωρία" να μη σου νοικιάζει σπίτι γιατί έτσι απλά γουστάρει; 

Κανένας δεν μου υποσχέθηκε τίποτα, αλλά δεν βλέπω την λογική πισω από το γεγονός ότι οτιδήποτε καλό και οικονομικό πάει σε συγκεκριμένες ομάδες, και εμάς μας καθίζουν κάτι παλαιά χτίσματα/τρύπες σε τιμές υψηλότερες και από τα καλά. Και εννοώ την γενική πραγματικότητα, δεν κατονομαζω κανέναν.

Επίσης είστε πολύ απότομος χωρίς κανένα λόγο!

Επεξ/σία από pink_glitter
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Σαν χρόνια και μόνιμος ενοικιαστής ( ποτέ δεν είχα δικό μου σπίτι ) τα τελευταία 20 χρόνια.. ναι καλά κάνεις και εχεις απελπιστεί και έχεις αγανακτήσει.

Σπίτια πλέον ΔΕΝ υπάρχουν. Ή θα ειναι πανάκριβα ( 600+ € ) ή θα είναι χρέπια ( 400+ € ) για ένα διαμέρισμα των 70-80τμ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Apokios είπε

Σαν χρόνια και μόνιμος ενοικιαστής ( ποτέ δεν είχα δικό μου σπίτι ) τα τελευταία 20 χρόνια.. ναι καλά κάνεις και εχεις απελπιστεί και έχεις αγανακτήσει.

Σπίτια πλέον ΔΕΝ υπάρχουν. Ή θα ειναι πανάκριβα ( 600+ € ) ή θα είναι χρέπια ( 400+ € ) για ένα διαμέρισμα των 70-80τμ

Δεν ψάχνω καν 70-80 τμ. Με 35-40 τμ θα είμαι πανευτυχής.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pink_glitter είπε

Δεν ψάχνω καν 70-80 τμ. Με 35-40 τμ θα είμαι πανευτυχής.

Τα 35-40 τουλαχιστον αναφορικά με την τιμή έχουν την ίδια τιμή με τα 55-60 😛

Λογω του οτι σπάνια τα νοικιάζουν σε μακροχρόνια μίσθωση. Τα έχουν για φοιτητές και rbnb το καλοκαίρι ;)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Apokios είπε

Τα 35-40 τουλαχιστον αναφορικά με την τιμή έχουν την ίδια τιμή με τα 55-60 😛

Λογω του οτι σπάνια τα νοικιάζουν σε μακροχρόνια μίσθωση. Τα έχουν για φοιτητές και rbnb το καλοκαίρι ;)

Μα αυτό ακριβώς αναφέρω παραπάνω. Βλέπεις μια διχωρη 35 τμ με 300€-350€. Παίρνεις τηλέφωνο να ρωτήσεις - "α αυτό είναι μόνο για φοιτητές". Μετά βλέπεις κάτι μονόχωρες 25 τμ με 300€-400€ πάλι και εκεί όλα κομπλέ.

Στο τέλος θα αρχίσω να δηλώνω φοιτήτρια, επικαλούμενη τη μεταπτυχιακή εργασία που χρωστάω ακόμα 🥲

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Σύμφωνα με αυτό, οι γονείς του φοιτητή που τα βρίσκουν τα χρήματα; Και εκείνοι εργαζόμενοι δεν είναι; Ποια είναι η διαφορά;

Επίσης για να ψάχνω να μετακομίσω από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο, ποιος λέει ότι θα κάτσω εκεί έναν χρόνο και θα φύγω; 

Η διαφορά των γονέων εργαζόμενοι ή μη με εσάς και μη το πάρετε προσωπικά, είναι πως ΔΕΝ υπάρχει γονιός που δεν έχει ένα 500άρι καβάτζα (για να μη σας πω πολλά παραπάνω) και αν μιλάμε για γονείς φοιτητών αυτόματα σημαίνει πως είναι στη βιοπάλη εδώ και 18+ χρόνια, άρα πληρώνονται καλύτερα από εσάς, έχουν περισσότερες οικονομίες από εσάς και φυσικά είναι το ιδανικό προφίλ ενοικιαστή. Δε σας γνωρίζω αλλά πάω στοίχημα ότι είστε νέα και άπειρη στην αγορά εργασίας, χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω με αυτό. Όσο για το τελευταίο που λέτε κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τον εκμισθωτή για το αντίθετο, αφού τη ζωή σας την ορίζετε η ίδια βάσει πολλών άλλων μεταβλητών παραγόντων (εργασία, ερωτική ζωή, οικονομικά κτλ.). Ο φοιτητής αν μείνει ευχαριστημένος από το σπίτι δεν έχει κανένα λόγο να το αλλάξει ή για να το πω διαφορετικά δεν έχουν λόγο οι γονείς του να το αλλάξουν. Ρωτήσατε γιατί προτιμούν φοιτητές και σας απάντησα. Αν σας αρέσει η όχι μου είναι αδιάφορο, διότι έτσι έχουν τα πράγματα αφενός και αφετέρου όπως σας επισήμαναν και άλλοι θα πρέπει να δείτε λίγο και την σκοπιά αυτού που (σας) το νοικιάζει. Όχι μόνο τη δική σας. Αυτά χωρίς καμία διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης.

Επεξ/σία από BadIndian
  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, BadIndian είπε

Η διαφορά των γονέων εργαζόμενοι ή μη με εσάς και μη το πάρετε προσωπικά, είναι πως ΔΕΝ υπάρχει γονιός που δεν έχει ένα 500άρι καβάτζα (για να μη σας πω πολλά παραπάνω) και αν μιλάμε για γονείς φοιτητών αυτόματα σημαίνει πως είναι στη βιοπάλη εδώ και 18+ χρόνια, άρα πληρώνονται καλύτερα από εσάς, έχουν περισσότερες οικονομίες από εσάς και φυσικά είναι το ιδανικό προφίλ ενοικιαστή. Δε σας γνωρίζω αλλά πάω στοίχημα ότι είστε νέα και άπειρη στην αγορά εργασίας, χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω με αυτό. Όσο για το τελευταίο που λέτε κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τον εκμισθωτή για το αντίθετο, αφού τη ζωή σας την ορίζετε η ίδια βάσει πολλών άλλων μεταβλητών παραγόντων (εργασία, ερωτική ζωή, οικονομικά κτλ.). Ο φοιτητής αν μείνει ευχαριστημένος από το σπίτι δεν έχει κανένα λόγο να το αλλάξει ή για να το πω διαφορετικά δεν έχουν λόγο οι γονείς του να το αλλάξουν. Ρωτήσατε γιατί προτιμούν φοιτητές και σας απάντησα. Αν σας αρέσει η όχι μου είναι αδιάφορο, διότι έτσι έχουν τα πράγματα αφενός και αφετέρου όπως σας επισήμαναν και άλλοι θα πρέπει να δείτε λίγο και την σκοπιά αυτού που (σας) το νοικιάζει. Όχι μόνο τη δική σας. Αυτά χωρίς καμία διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης.

Κύριε μου όντως δεν γνωρίζετε. Ναι μπορεί να είμαι σχετικά νέα στη "βιοπάλη" αλλά βγάζω ίσα η και λίγο παραπάνω από ορισμένους με 18+ χρόνια εργασίας εξαιτίας του τομέα και της εξειδίκευσης μου. Τώρα το γιατί δεν έχω χρήματα στην άκρη, είναι το αποτέλεσμα μιας μείξης συγκυριών (βοήθησα άτομα στο φιλικό μου περιβάλλον τα οποία δεν φέρθηκαν εντάξει, και ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης εδώ μου έριξε την τελευταία κεραμύδα με αυτό που έγινε). Το να θέλω να μείνω κάπου καλα χωρίς όμως να δίνω 800-900€ ,ή να απορώ γιατί είναι λογικό να μείνω σε ένα παμπάλαιο κτήριο των 20 τμ και να πληρώνω τα ίδια με κάποιον που ζει σε ένα καλύτερο σπίτι των 35 τμ με τα ίδια χρήματα, απλώς επειδή σπουδάζει , νομίζω είναι εύλογο. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Neptu είπε

Άλλο να έχει μείνει κάποιος από λεφτά στις 29 ενώ πληρώνεται πρώτη και άλλο να έχεις ξεμείνει από την πρώτη εβδομάδα, πιστεύω έχει μεγάλη διαφορά.

Ποτέ δε θα νοίκιαζα σε φοιτητή γιατί τις περισσότερες φορές ξεκινάνε να μείνουν σε ένα σπίτι και μετά παίζει κάποια γκομενοδουλεια και σε αφήνει μέση της σεζόν για να συζήσει. Ο λόγος που αρκετοί τους προτιμούν είναι ότι έχουν σπάσει ένα μεγάλο διαμέρισμα σε μικρότερα και  μόνο φοιτητής δέχεται να μείνει σε σπίτι με κοινό ρολόι κτλ 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...