Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, διαθέτω μια ιστοσελίδα με ειδήσεις της περιφέρειας μου,τελευταία αυξήθηκε η θεαματικοτητα και εδώ και εδώ και λίγους μήνες ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις με προσέγγισαν για να διαφημίσω στην σελίδα μου τα μαγαζιά τους. Το θέμα είναι ότι εγώ την έχω σαν χομπυ την σελίδα(μίας και είμαι φοιτητής) αλλά δεν θα με χάλαγε να είχα και μερικά έσοδα. Πως μπορώ να λαμβάνω νόμιμα τα έσοδα; χρειάζεται έναρξη επιχείρηση; να σημειώσω ότι δεν έχω κατοικία για έναρξη στο σπίτι, μιας και μένω με κάποιος συγγενείς μου. Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kozanitis_itis είπε

Καλησπέρα, διαθέτω μια ιστοσελίδα με ειδήσεις της περιφέρειας μου,τελευταία αυξήθηκε η θεαματικοτητα και εδώ και εδώ και λίγους μήνες ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις με προσέγγισαν για να διαφημίσω στην σελίδα μου τα μαγαζιά τους. Το θέμα είναι ότι εγώ την έχω σαν χομπυ την σελίδα(μίας και είμαι φοιτητής) αλλά δεν θα με χάλαγε να είχα και μερικά έσοδα. Πως μπορώ να λαμβάνω νόμιμα τα έσοδα; χρειάζεται έναρξη επιχείρηση; να σημειώσω ότι δεν έχω κατοικία για έναρξη στο σπίτι, μιας και μένω με κάποιος συγγενείς μου. Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω;

ευχαριστώ 

γιατι δεν τα περνεις στο χερι?
θελεις να το κανεις με συνδρομη?
paypal stride και να χρεωνεις με το μηνα η το χρονο να ειναι μονιμα σαν μπανερ πανω κατω δεξια αριστερα ?? απλα πεταω ιδεες
εκτος αν θελουν να κοψουν τιμολογιο/αποδ 

Δημοσ.
1 hour ago, makiss8 said:

θελεις να το κανεις με συνδρομη?
paypal stride και να χρεωνεις με το μηνα η το χρονο να ειναι μονιμα σαν μπανερ πανω κατω δεξια αριστερα ?? απλα πεταω ιδεες
εκτος αν θελουν να κοψουν τιμολογιο/αποδ 

Λόγο ότι μου φαίνονται αρκετά τα έσοδα, θα προτιμούσα να τα παίρνω νόμιμα και ας φορολογουνται. Επίσης πιστεύω ότι και οι εταιρίες θα θέλουν να δείξουν τα έσοδα τους. 

Δημοσ.

Για τι ποσά μιλάμε τον μήνα;

Μπορείς να κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρησης ακόμη και με παραχώρηση κάποιου δωματίου.

Απλά ξεκινάς με 9% φορολογία για τα πρώτα 10κ, 24% ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές μηνιαίως. (κατώτερη κλίμακα 153, για τα πρώτα πέντε έτη).

Δημοσ.
31 minutes ago, christakos07 said:

Για τι ποσά μιλάμε τον μήνα;

Μπορείς να κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρησης ακόμη και με παραχώρηση κάποιου δωματίου.

Απλά ξεκινάς με 9% φορολογία για τα πρώτα 10κ, 24% ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές μηνιαίως. (κατώτερη κλίμακα 153, για τα πρώτα πέντε έτη).

Όπως υπολόγισε(σχετικά με ότι μου είπαν) περιπου 250-400€ τον μήνα, μελλοντικά δεν γνωρίζω αν αυξηθούν ή μειωθούν τα έσοδα 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kozanitis_itis είπε

Όπως υπολόγισε(σχετικά με ότι μου είπαν) περιπου 250-400€ τον μήνα, μελλοντικά δεν γνωρίζω αν αυξηθούν ή μειωθούν τα έσοδα 

με 250€ το μηνα θα βάζεις και απο την τσέπη σου να ξέρεις....

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
23 minutes ago, kozanitis_itis said:

153 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, 30 ευρώ στην καλύτερη έξοδα λογιστή, 9% φορολογία σε ό,τι απομένει. Τον ΦΠΑ ποιος θα τον επιβαρύνεται;

Αν βγάζεις 250, θα σου μένουν στην καλύτερη 60. Αν βγάζεις 400 κάπου στα 197. Τα συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι ο ΦΠΑ επιβαρύνει την άλλη πλευρά.

Καλύτερα λιγότερα και μαύρα.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή τι ποσό θα πρέπει να λαμβάνω   το minimum για να βγάζω ένα αξιοπρεπές ποσό τον μήνα(ποσο πριν τις κρατήσεις ΦΠΑ  εισφορές κλπ..) ; 

Δημοσ.
32 minutes ago, dbrillis said:

ορισε πρώτα ποιο ποσό ειναι αξιοπρεπές για εσενα. Μην μας ζητας να απαντήσουμε σε γενικότητες. 

Θεωρώ ότι Μαξ 450-500€ ΚΑΘΑΡΑ τον μήνα, είναι αρκετά για το κόστος συντήρησης της σελίδας, αλλά για να έχω τόσα καθαρά πόσα θα πρέπει να βγάζω πριν τις εισφορές; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kozanitis_itis είπε

Θεωρώ ότι Μαξ 450-500€ ΚΑΘΑΡΑ τον μήνα, είναι αρκετά για το κόστος συντήρησης της σελίδας, αλλά για να έχω τόσα καθαρά πόσα θα πρέπει να βγάζω πριν τις εισφορές; 

Τουλάχιστον 850€. 

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, sphinxgr said:

Τουλάχιστον 850€. 

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το ψάξω παραπάνω αν ανέβει η θεαματικοτιτα στην σελίδα, μιας και έχω πρόβλημα(δεν διαθέτω σπίτι) θα προτιμούσα να ενοικιαζα δικό μου μέρος (σπίτι ή γραφείο) οπότε είναι δύσκολο ακόμα το θέμα. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kozanitis_itis είπε

ευχαριστώ 

Εγω εχω ανοιξει ΚΑΔ 63113000 και με αυτο μπορω και εισπρατω εσοδα απο google αλλα και κανονικα οποιος θελει διαφήμιση. Υποψην οτι εχω ηδη βιβλια σαν αγροτης και απλα ανοιξα ενα νεο ΚΑΔ δεν ηθελα κατι εξτρα απο αυτα που ηση πληρωνω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης άλλη μια τελευταία ερώτηση, σε περίπτωση που έκανα όλες τις διαδικασίες και είχα επαγγελματικό λογαριασμό σε τράπεζα, μετά το μόνο που θα έμενε ήταν να έστελνα το Ibank σε μια εταιρία και να έβαζε το ποσό; πως θα κόβεται ηλεκτρονικά η απόδειξη; 

2 minutes ago, gorge18 said:

Εγω εχω ανοιξει ΚΑΔ 63113000 και με αυτο μπορω και εισπρατω εσοδα απο google αλλα και κανονικα οποιος θελει διαφήμιση. Υποψην οτι εχω ηδη βιβλια σαν αγροτης και απλα ανοιξα ενα νεο ΚΑΔ δεν ηθελα κατι εξτρα απο αυτα που ηση πληρωνω... 

Όταν πάω να λάβω ένα χρηματικο ποσό για διαφήμιση,θα πρέπει να στέλνω κάποια απόδειξη ηλεκτρονικά; Με τι τρόπο γίνεται αυτό; 

Επεξ/σία από kozanitis_itis
Δημοσ.
5 ώρες πριν, makiss8 είπε

Η επιχείρηση που θα πληρώσει για την διαφήμιση μπορεί να θέλει να βάλει τα χρήματα που πλήρωσε στα έξοδά της, οπότε ο φίλος θα πρέπει να κόψει τιμολόγιο. Οπότε αναγκαστικά πάει σε έναρξη κάποιου είδους επιχείρησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...