tilaverboy Δημοσ. 20 Ιουλίου Δημοσ. 20 Ιουλίου On 20/07/2025 at 16:45, fidepab982 said: ναι φιλε, γιατι πηρε ενα νεο παιδι στο χωριο σπιτι, ειναι δημοσιος υπαλληλος και θα κανει νεα ζωη με τα παιδακια του και τη γυναικα του. πηρε μονοκατοικια με 55 χιλιαρικα. Εσεις στις πολεις πληρωστε επι 3. Είναι ακριβώς δημόσιος υπάλληλος. Πήγαινε σαν ελεύθερος επαγγελματίας να δουλέψεις σε χωριό και όχι σε πόλη, και αν μέσα σε 2 χρόνια δεν τα μαζέψεις να έρθεις εντός της πολης εγώ σε κερνάω τον καφέ σου. Άλλες επιλογές έχει η πόλη άλλες το χωριό. Με ένα επάγγελμα δεν κρίνουμε την κατάσταση όταν το 1.500.000 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα υπόλοιπα 9.500.000 είναι στον ιδιωτικό τομέα. Από στατιστική και μόνο είστε εκτός.
lele322 Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου Αυτο το προγραμμα ηταν ανεκαθεν για επαρχια. Εγω πηρα διαμερισμα 60 τετρ, καινουριο του 2005, απλα ηταν κλειστο, 37.000. Απο Λαμια. Αθηνα το αντιστοιχο θα στοιχιζε 80.000. Οποτε εκπληρωθηκε το ονειρο μου,και δοξαζω τον θεο που δεν μένω Αθηνα. Αθηνα σας λυπαμαι. Μεχρι και το νερο θα σας κλεινουν λογω λειψυδριας. Εδω θα μαστε και θα τα δειτε. 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 9 hours ago, lele322 said: Αυτο το προγραμμα ηταν ανεκαθεν για επαρχια. Εγω πηρα διαμερισμα 60 τετρ, καινουριο του 2005, απλα ηταν κλειστο, 37.000. Απο Λαμια. Αθηνα το αντιστοιχο θα στοιχιζε 80.000. Οποτε εκπληρωθηκε το ονειρο μου,και δοξαζω τον θεο που δεν μένω Αθηνα. Αθηνα σας λυπαμαι. Μεχρι και το νερο θα σας κλεινουν λογω λειψυδριας. Εδω θα μαστε και θα τα δειτε. Μας λυπάσαι γιατί ξέρεις ότι με το οικονομικό σου στάτους θα έμενες Κολωνό. Δεν μένουμε όλοι Κολωνό. Αλλά φυσικά δεν θα έβρισκες σε καμία καλή περιοχή ούτε με 80.000 60 τμ του 2005. Άντε κάνα ισόγειο, αλλιώς μια 200αρα την θες. 3 1
miltiadis1989 Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 14 ώρες πριν, Petros_o είπε Καλησπέρα σας, σε λίγες ημέρες κλείνει 6μηνο η προέγκριση που έχω από την Alpha bank και σπίτι δυστυχώς δεν έχω βρει, έχει τύχει σε κάποιον να δώσουν παραπάνω προθεσμία στο εξάμηνο της προέγκρισης; Αν κάνω εκ νέου αίτηση με τη νέα φορολογική θα βγω εκτός λόγω μικρής αύξησης που είχα! Μίλησα με την υπάλληλο της Τράπεζας και απάντηση σαφή δεν είχε, απλά πρότεινε να κάνω αίτηση για κανονικό στεγαστικό! Εμένα πάντως μου ζήτησαν την καινούρια φορολογική με το που πήγα δεύτερη φορά στην τράπεζα. Και εγώ ήμουν ελάχιστα πάνω αλλά επειδή τα προηγούμενα 2 χρόνια ήμουν πολύ κάτω, είμαι και πάλι μέσα στο πρόγραμμα. Γενικά, ξέρω 3 διαφορετικές υποθέσεις που τους ζήτησαν την νέα φορολογική από τον δεύτερο μήνα της προέγκρισης.
lele322 Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Μας λυπάσαι γιατί ξέρεις ότι με το οικονομικό σου στάτους θα έμενες Κολωνό. Δεν μένουμε όλοι Κολωνό. Αλλά φυσικά δεν θα έβρισκες σε καμία καλή περιοχή ούτε με 80.000 60 τμ του 2005. Άντε κάνα ισόγειο, αλλιώς μια 200αρα την θες. Οπου και να μενεις δεν ζηλευω καθολου. Ειναι θεμα χρονου να σας κλεψουν σπιτι, αυτοκινητο να σας γρατσουνησουν,κινηση στους δρομους και πολλα πολλα άλλα. Βαλε και τα πανακριβα σπιτια ,αμα θες να κανεις προκοπη και αγορα σπιτιου,και ηρθε και εδεσε το γλυκο. Ειστε χαντακωμενοι απο πολλες μεριες,απλα δεν το εχετε συνειδητοποιησει ακομα. Σιγα σιγα... Εξαιρω τους βερους Αθηναιους. Αυτοι γεννηθηκαν εκει ,ολοι οι υπολοιποι βλαχοι κατεβηκαν Αθηνα ,και μετετρεψαν την Αθηνα αφορητη. 3 λεπτά πριν, lele322 είπε Οπου και να μενεις δεν ζηλευω καθολου. Ειναι θεμα χρονου να σας κλεψουν σπιτι, αυτοκινητο να σας γρατσουνησουν,κινηση στους δρομους και πολλα πολλα άλλα. Βαλε και τα πανακριβα σπιτια ,αμα θες να κανεις προκοπη και αγορα σπιτιου,και ηρθε και εδεσε το γλυκο. Ειστε χαντακωμενοι απο πολλες μεριες,απλα δεν το εχετε συνειδητοποιησει ακομα. Σιγα σιγα... Εξαιρω τους βερους Αθηναιους. Αυτοι γεννηθηκαν εκει ,ολοι οι υπολοιποι βλαχοι κατεβηκαν Αθηνα ,και μετετρεψαν την Αθηνα αφορητη. Επεξ/σία 21 Ιουλίου από lele322 1 2
Yohji Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, lele322 είπε Οπου και να μενεις δεν ζηλευω καθολου. Ειναι θεμα χρονου να σας κλεψουν σπιτι, αυτοκινητο να σας γρατσουνησουν,κινηση στους δρομους και πολλα πολλα άλλα. Βαλε και τα πανακριβα σπιτια ,αμα θες να κανεις προκοπη και αγορα σπιτιου,και ηρθε και εδεσε το γλυκο. Ειστε χαντακωμενοι απο πολλες μεριες,απλα δεν το εχετε συνειδητοποιησει ακομα. Σιγα σιγα... Εξαιρω τους βερους Αθηναιους. Αυτοι γεννηθηκαν εκει ,ολοι οι υπολοιποι βλαχοι κατεβηκαν Αθηνα ,και μετετρεψαν την Αθηνα αφορητη. Για τις τιμές έχεις δίκιο αλλά αυτό είναι γενικότερο πρόβλημα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας καθώς μπορούν να σου κλέψουν το αμάξι και να σου κλέψουν το σπίτι οπουδήποτε. Επίσης ο καθένας επιλέγει που να μείνει με τα καλά και τα κακά. Στην Αθήνα πχ έχεις να κάνεις άπειρα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις σε άλλο μέρος της Ελλάδας. Κάποιοι θέλουν αυτό κάποιοι θέλουν να είναι στο χωριό με τις κότες. Δικαίωμα του καθενός. Εγώ πάντως με τις κότες δεν θέλω να μείνω. Επεξ/σία 22 Ιουλίου από Yohji 1 1
Deu164 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Στις 21/7/2025 στις 8:11 ΜΜ, lele322 είπε Οπου και να μενεις δεν ζηλευω καθολου. Ειναι θεμα χρονου να σας κλεψουν σπιτι, αυτοκινητο να σας γρατσουνησουν,κινηση στους δρομους και πολλα πολλα άλλα. Βαλε και τα πανακριβα σπιτια ,αμα θες να κανεις προκοπη και αγορα σπιτιου,και ηρθε και εδεσε το γλυκο. Ειστε χαντακωμενοι απο πολλες μεριες,απλα δεν το εχετε συνειδητοποιησει ακομα. Σιγα σιγα... Εξαιρω τους βερους Αθηναιους. Αυτοι γεννηθηκαν εκει ,ολοι οι υπολοιποι βλαχοι κατεβηκαν Αθηνα ,και μετετρεψαν την Αθηνα αφορητη. Είχα πάει στο χωρίο πριν 2 εβδομάδες... Μόλις έφτασα την ίδια μέρα ήρθαν αστυνομικοί από την ασφάλειά στο σπίτι και μου ζήτησαν τις καταγραφές από τις κάμερες. Την προηγούμενή μέρα είχαν μπει στον διπλανό και από ότι μου είπαν τους ξάφρισαν για τα καλά όταν κατέβηκαν πρωί στην παραλία .... Πριν 1 χρόνο το ίδιο στον άλλον γείτονα… Ηταν μέσα στο σπίτι μεσημέρι και κοιμόταν, η γυναίκα και τα παιδιά έλειπαν, Ξύπνησε και βρήκε το σπίτι άνω κάτω έκτος από το υπνοδωμάτιο που κοιμόταν. Τα πεθερικά μου ήρθαν 2-3 μέρες τα περασμένα Χριστούγεννα και τους άνοιξαν το σπίτι. Στην Αθήνα έχει ακροβάτες, ελαφροχέριδες, αετονύχηδες και η επαρχία από άκρη σε άκρη έχει γεμίσει με οπαδούς της ρόμα που έχουν αδυναμία σε κάθε είδους μέταλλο scrap η οχι, και καθε λογής πολύτιμα αντικείμενα... Αν είναι και σε απομακρυσμένο σημείο είναι ικανοί να το κατεδαφίσουν για να πάρουν και τον οπλισμό του κτιρίου... Εχω ακούσει περιπτώσεις που έχουν ξηλώσει μέχρι και κάγκελα... Αν σε βάλουν στο μάτι τελείωσε μικρή σημασία έχει αν έχεις το σπίτι στο φεγγάρι ή στον πάτο της θάλασσας στην πόλη η στο χωρίο. Οι εποχές που στα χωρία κοιμόταν καλοκαίρι 24//7 με τις πόρτες ανοιχτές έχουν περάσει προ πόλου ανεπιστρεπτή. 3
lele322 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 19 λεπτά πριν, Deu164 είπε Είχα πάει στο χωρίο πριν 2 εβδομάδες... Μόλις έφτασα την ίδια μέρα ήρθαν αστυνομικοί από την ασφάλειά στο σπίτι και μου ζήτησαν τις καταγραφές από τις κάμερες. Την προηγούμενή μέρα είχαν μπει στον διπλανό και από ότι μου είπαν τους ξάφρισαν για τα καλά όταν κατέβηκαν πρωί στην παραλία .... Πριν 1 χρόνο το ίδιο στον άλλον γείτονα… Ηταν μέσα στο σπίτι μεσημέρι και κοιμόταν, η γυναίκα και τα παιδιά έλειπαν, Ξύπνησε και βρήκε το σπίτι άνω κάτω έκτος από το υπνοδωμάτιο που κοιμόταν. Τα πεθερικά μου ήρθαν 2-3 μέρες τα περασμένα Χριστούγεννα και τους άνοιξαν το σπίτι. Στην Αθήνα έχει ακροβάτες, ελαφροχέριδες, αετονύχηδες και η επαρχία από άκρη σε άκρη έχει γεμίσει με οπαδούς της ρόμα που έχουν αδυναμία σε κάθε είδους μέταλλο scrap η οχι, και καθε λογής πολύτιμα αντικείμενα... Αν είναι και σε απομακρυσμένο σημείο είναι ικανοί να το κατεδαφίσουν για να πάρουν και τον οπλισμό του κτιρίου... Εχω ακούσει περιπτώσεις που έχουν ξηλώσει μέχρι και κάγκελα... Αν σε βάλουν στο μάτι τελείωσε μικρή σημασία έχει αν έχεις το σπίτι στο φεγγάρι ή στον πάτο της θάλασσας στην πόλη η στο χωρίο. Οι εποχές που στα χωρία κοιμόταν καλοκαίρι 24//7 με τις πόρτες ανοιχτές έχουν περάσει προ πόλου ανεπιστρεπτή. Η πλαστιγγα γερνει και παλι προς επαρχια. Λιγοτερη εγκληματικοτητα απο Αθηνα, ή πιο ερασιτεχνικη τελοςπαντων.Λιγοτερα νευρα, δεν υπαρχει κινηση ,λιγοτερος πλυθησμος,ποιοτητα ζωης. Φτηνοτερη ζωη. Το οτι εχει 2-3 μπραντσάδικα και κλαμπ παραπανω, μου ειναι εντελως αδιαφορο 1
Yohji Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, lele322 είπε Η πλαστιγγα γερνει και παλι προς επαρχια. Λιγοτερη εγκληματικοτητα απο Αθηνα, ή πιο ερασιτεχνικη τελοςπαντων.Λιγοτερα νευρα, δεν υπαρχει κινηση ,λιγοτερος πλυθησμος,ποιοτητα ζωης. Φτηνοτερη ζωη. Το οτι εχει 2-3 μπραντσάδικα και κλαμπ παραπανω, μου ειναι εντελως αδιαφορο Αν νομίζεις ότι τα μπραντσαδικα είναι το selling point μάλλον δεν έχεις ζήσει ποτέ εδώ. Αντικειμενικά σε όλες τις πρωτεύουσες μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις σε μικρότερα μέρη είτε αυτό είναι το κλάμπινγκ είτε είναι η ολυμπιακή τοξοβολία είτε το οτιδήποτε. Κάποιοι θέλουμε την ποικιλία και τις κοινότητες μας κάποιοι θέλετε την ησυχία σας και αυτό είναι οκ. Για σένα μπορεί να γέρνει προς την επαρχία αλλά για πολλούς γέρνει προς την πόλη τι να κάνουμε τώρα. 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 14 ώρες πριν, lele322 είπε Η πλαστιγγα γερνει και παλι προς επαρχια. Λιγοτερη εγκληματικοτητα απο Αθηνα, ή πιο ερασιτεχνικη τελοςπαντων.Λιγοτερα νευρα, δεν υπαρχει κινηση ,λιγοτερος πλυθησμος,ποιοτητα ζωης. Φτηνοτερη ζωη. Το οτι εχει 2-3 μπραντσάδικα και κλαμπ παραπανω, μου ειναι εντελως αδιαφορο Το οτι θεωρείς οτι η Αθήνα σε σύγκριση με τη Λαμία το μόνο που προσφέρει είναι 2-3 μπραντσάδικα παραπάνω νομίζω τα λέει όλα. Προσωπικά χαίρομαι που δε ζεις στην Αθηνα να την μποτιλιάρεις. Τουλάχιστον να ζουν αυτοί που εκτιμούν και εκμεταλλεύονται τα θετικά της... 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 14 ώρες πριν, lele322 είπε Λιγοτερα νευρα, δεν υπαρχει κινηση ,λιγοτερος πλυθησμος,ποιοτητα ζωης. Φτηνοτερη ζωη. Θα ηθελα ολα αυτα που αναφερεις να μας τα περιεγραφες μενοντας 1 χρονια ή μερικους μηνες στο κεντρο του Βολου ή του Αργους ας πουμε. Δεν ειναι ιδιες πολεις αλλα απο τα παραπανω που περιγραφεις δεν προσφερουν τιποτα απολυτως. Εκτος αν εννοεις τα 100-150 ευρο που θα γλιτωσεις στο νοικι. (Τα οποια θα χασεις πολλαπλασια απο τον εισοδημα σου μενοντας εκει βεβαια)
IcelandAir Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 18 ώρες πριν, lele322 είπε Η πλαστιγγα γερνει και παλι προς επαρχια. Λιγοτερη εγκληματικοτητα απο Αθηνα, ή πιο ερασιτεχνικη τελοςπαντων.Λιγοτερα νευρα, δεν υπαρχει κινηση ,λιγοτερος πλυθησμος,ποιοτητα ζωης. Φτηνοτερη ζωη. Το οτι εχει 2-3 μπραντσάδικα και κλαμπ παραπανω, μου ειναι εντελως αδιαφορο Καλύτερη ποιότητα ζωής απο άποψη καθαρότητας αέρα κλπ βεβαίως. Από άποψη υγειονομικής περίθαλψης δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Στο χωριό μου το πιο κοντινό κέντρο υγείας είναι 30 λεπτά με το αμάξι. Το κέντρο υγείας έχει έναν παθολόγο μόνο. Καταλαβαίνεις…
fidepab982 Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, IcelandAir είπε Καλύτερη ποιότητα ζωής απο άποψη καθαρότητας αέρα κλπ βεβαίως. Από άποψη υγειονομικής περίθαλψης δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Στο χωριό μου το πιο κοντινό κέντρο υγείας είναι 30 λεπτά με το αμάξι. Το κέντρο υγείας έχει έναν παθολόγο μόνο. Καταλαβαίνεις… Δίπλα σου είναι. Τι θέλεις , να στο φέρουμε απέναντι από το σπιτάκι σου?
IcelandAir Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 24 λεπτά πριν, fidepab982 είπε Δίπλα σου είναι. Τι θέλεις , να στο φέρουμε απέναντι από το σπιτάκι σου? Βρε συ , το χωριό έχει 130 κατοίκους και οι 110 είναι 75+ ετών . Υπάρχουν και άλλα χωριά που είναι ακόμη πιο μακριά. Με ένα ασθενοφόρο να εξυπηρετεί γίνεται μάχη
IcelandAir Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου Καλησπέρα παιδιά, Ήθελα να ρωτήσω για πληροφορίες σχετικά με το πιστοποιητικό μεταγραφής ακινήτου που βγαίνει από το κτηματολόγιο, για μεταβίβαση ακινήτου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα σπίτι μου 2. Ενώ έχω ολοκληρώσει τις διαδικασίες του συμβολαίου κτλ , εδώ και 2 μήνες περιμένω να εκδοθεί αυτό το πιστοποιητικό προκειμένου η τράπεζα να κάνει εκταμίευση του ποσού στον πωλητή. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ολοκληρώσει την διαδικασία, και αν ναι πόσο καιρό του πήρε; Το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα