Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Jvbsnsb είπε

Καλησπέρα πως κάνατε αίτημα επίσπευσης, ψάχνω στο ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό στο κτηματολόγιο, μόνο μια σχετική αίτηση για αυτούς που κάνουν το σπίτι μου 2, κάτι για κάποιον που είναι εκτός προγράμματος δεν βρίσκω για αίτημα επίσπευσης, μπορείτε να μου βρείτε το λινκ, αν γίνεται, ρωτάω γιατί γράφετε δεν αγοράσατε με το πρόγραμμα και κάνατε αίτημα επίσπευσης , ευχαριστώ, είναι για ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας και μένα. 

είμαστε σε διαδικασία να αγοράσουμε ένα ακίνητο που υπάγεται στο κτηματολόγιο της Αθήνας, η ιδιοκτήτρια έκανε πράξη αποδοχής κληρονομιάς και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η καταχώρηση της πράξης, τώρα απλά είναι στάδιο της αίτησης από 21/7, η απορία είναι αν σε λίγο καιρό που θα κάνει η τράπεζα τον νομικό έλεγχο δει ότι ακόμα εκκρεμεί η καταχώρηση θα είναι εμπόδιο για το δάνειο, ή μήπως  δεχτούν να προχωρήσουμε στην αγορά, με την απόδειξη ότι εκκρεμεί αίτηση καταχώρησης, είχατε κάτι παρόμοιο σαν αυτό κάποιος από εσάς τώρα, και αν ναι πως έγινε η διαδικασία και πόσο καιρό έκανε το κτηματολόγιο για την καταχώρηση της πράξης. Ευχαριστώ.

https://support.ktimatologio.gr/kt-ui/page/service-view?cid=4b510095-9819-11ee-b9c6-000c2979c70f

Καλήμερα, Κάνεις login με κωδικούς TAXISNET επιλέγεις  νομό και οτα, συμπληρώνεις email, τηλέφωνο και υποβάλεις ερώτημα

Επεξ/σία από Deu164
  • Like 1
  • Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το βρήκα λίγο πριν μου απαντήσεις και υπέβαλα ερώτημα στο οποίο απάντησαν και έδωσαν στην καταχώρηση της πράξης προτεραιότητα και τώρα είναι σε κατάσταση «καταχωρίζεται οριστική» πριν ήταν σε κατάσταση «αίτησης».

Δημοσ.

Μετα την υπογραφη της δανειακης με την τραπεζα ποσο καιρο κανει η εκταμιευση, οσοι προχωρησατε;

Συμβολαιο εχουμε κανει οποτε μενει η προσημειωση του ακινητου για την τραπεζα και απο οτι μου ειπε η δικηγορος εχει κανει επισπευση. 

Δημοσ.
Στις 3/8/2025 στις 10:52 ΠΜ, JDimi είπε

Μπράβο!

Νομίζω είναι αρκετοί που θα τελειώνουν αυτό το διάστημα, από την προσημειωση πόσες ημέρες έκανε να γίνει η εκταμίευση; Και από ποια τράπεζα. Εγώ τώρα είναι στον 1,5 μήνα από την υπογραφή του συμβολαίου. Ένα μήνα από την καταχώρηση εγγραπτεας πράξης και 3 εβδομάδες από την προσημειωση.

Για εμας που ειμαστε ασχετοι με το προγραμμα αλλα θελουμε να μπουμε, με 2 λογια ποια η διαδικασια;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, txcellas είπε

Μετα την υπογραφη της δανειακης με την τραπεζα ποσο καιρο κανει η εκταμιευση, οσοι προχωρησατε;

Συμβολαιο εχουμε κανει οποτε μενει η προσημειωση του ακινητου για την τραπεζα και απο οτι μου ειπε η δικηγορος εχει κανει επισπευση. 

Νομίζω εμάς έκανε 1 ή 2 εβδομαδες

Δημοσ.
Στις 8/7/2025 στις 11:51 ΜΜ, fidepab982 είπε

περασε 1 μηνας ακομα δεν εχω πληρωθει

Στις 9/7/2025 στις 9:33 ΠΜ, IcelandAir είπε

Εγώ είμαι στους 2 

Εννοείτε να πληρωθείτε το δανειο ή πουλησατε και δεν εχετε παρει τα χρηματα? Αν ειναι το δεύτερο,  προφανως δεν έχετε υπογράψει για να "φυγει" απο σας το ακινητο στον αγοραστη, ετσι?

Δημοσ.
1 hour ago, panosno1com said:

Εννοείτε να πληρωθείτε το δανειο ή πουλησατε και δεν εχετε παρει τα χρηματα? Αν ειναι το δεύτερο,  προφανως δεν έχετε υπογράψει για να "φυγει" απο σας το ακινητο στον αγοραστη, ετσι?

Μόλις υπογραφεί το συμβόλαιο, το ακίνητο ανήκει πλέον στον νέο ιδιοκτήτη.

Ο πωλητής παρέχει στον αγοραστή, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, πίστωση χρόνου x μήνες (συνήθως βάζουν 4-6 μήνες) μέχρι να πάρει την επιταγή από την τράπεζα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panosno1com είπε

Τελικά πληρώθηκα. Μου είπαν ότι έγινε ένα τυπικό δικαστήριο ότι αν κάτι παει στραβά το σπίτι πάει στην τράπεζα. Τα συμβόλαια έγιναν και τις επιταγές τις πήρα 2 μήνες μετά 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, txcellas είπε

Τόσο σύντομα; Μακάρι!

Νομίζω 2 εβδομάδες κάναμε μετά την υπογραφή για να γίνει η προσημείωση. Βάλε τον δικηγόρο να τους πρήξει. Επειδή είχα πελαγώσει είχα ρωτήσει και σε άλλη τράπεζα στην Eurobank και ο υπάλληλος από την Eurobank ( ο Θεός να τον έχει καλά) μου είπε να τους παίρνω τηλέφωνο μέρα παρά μέρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Vault13 είπε

Για εμας που ειμαστε ασχετοι με το προγραμμα αλλα θελουμε να μπουμε, με 2 λογια ποια η διαδικασια;

Για αρχή διάβασε καλά την σελίδα από το gov που αναλύει το πρόγραμμα και έχεις απορίες ρωτάς 

https://minscfa.gov.gr/programma-spiti-mou-ii/

Δημοσ.
Στις 9/8/2025 στις 6:44 ΜΜ, Jvbsnsb είπε

Καλησπέρα πως κάνατε αίτημα επίσπευσης, ψάχνω στο ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω κάτι σχετικό στο κτηματολόγιο, μόνο μια σχετική αίτηση για αυτούς που κάνουν το σπίτι μου 2, κάτι για κάποιον που είναι εκτός προγράμματος δεν βρίσκω για αίτημα επίσπευσης, μπορείτε να μου βρείτε το λινκ, αν γίνεται, ρωτάω γιατί γράφετε δεν αγοράσατε με το πρόγραμμα και κάνατε αίτημα επίσπευσης , ευχαριστώ, είναι για ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας και μένα. 

είμαστε σε διαδικασία να αγοράσουμε ένα ακίνητο που υπάγεται στο κτηματολόγιο της Αθήνας, η ιδιοκτήτρια έκανε πράξη αποδοχής κληρονομιάς και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η καταχώρηση της πράξης, τώρα απλά είναι στάδιο της αίτησης από 21/7, η απορία είναι αν σε λίγο καιρό που θα κάνει η τράπεζα τον νομικό έλεγχο δει ότι ακόμα εκκρεμεί η καταχώρηση θα είναι εμπόδιο για το δάνειο, ή μήπως  δεχτούν να προχωρήσουμε στην αγορά, με την απόδειξη ότι εκκρεμεί αίτηση καταχώρησης, είχατε κάτι παρόμοιο σαν αυτό κάποιος από εσάς τώρα, και αν ναι πως έγινε η διαδικασία και πόσο καιρό έκανε το κτηματολόγιο για την καταχώρηση της πράξης. Ευχαριστώ.

Ναι θα είναι εμπόδιο μέχρι να φανεί η καταχώρηση της πράξης.

Δημοσ.
Στις 26/8/2025 στις 8:12 ΠΜ, phanispal είπε

Και θα μεγαλώσει κι άλλο.

Δηλαδή δεν πιστεύετε πως θα υπάρξει κάποια μείωση στο μέλλον η έστω κάποια σταθερότητα στις τιμές; 

Το πρόγραμμα ξέρεις κάποιος μέχρι ποτς θα τρέχει; Υπάρχει χρονικό όριο η όσο καιρός περάσει μέχρι να τελειώσει η χρηματοδότηση; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...