Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουν τρελαθει να παιρνουν καθε λιγο απο προτεργια για ανανεωση ενω δεν εχει ληξει το εξτρα διμηνο 

Θα βγαλει κανας αλλος προσφορα με καλα δωρα ή συστασεις να κονομησει ?

• Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, stylish είπε

Η Ήρων έχει κίτρινο χωρίς πάγιο ; (econtract για τα 50 ρωταω)

έχει το παρακάτω:

https://www.heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/yellow-free-home/

αλλά όπως σε όλα τα προγαραμμάτα με μηδενικό πάγιο θα υπλογίζεις μεγάλη τιμή στην κιλοβατώρα. (Απρίλιο είχε 16 λεπτά)

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ioio είπε

Άλλαξε ο συντελεστής Χ της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από 1,1357 σε 1,2119. Αρα θα επηρεαστεί η χρέωση προμήθειας που εφαρμόζεται. Είναι μια αύξηση της τάξης του 6,7%. Θέλω να δω πόσο περίπου θα μου έρθει ο επόμενος λογαριασμός. Προσωπικά δεν θα φύγω πάντως. Είναι μικρή η διαφορα από ότι υπολογίζω χοντρά χοντρά για τις δικές μου καταναλώσεις και νομίζω ότι θα το ανεχτώ. Θα φανεί και στον επόμενο σίγουρα. 

Το παρακάτω είχα υπογράψει εγώ στο smart night 45% το φθινόπωρο του 2024.

Το παραθέτω για να κάνεις υπολογισμούς αμα θες. Ο συντελεστής Χ της παραγράφου 3.1 αλλάζει. Λογικά είχες υπογράψει το ίδιο.

Screenshot_20250513_225239_Samsung Notes.jpg

Είναι σαν να χάνω της έκπτωση συνέπειας και λίγο παραπάνω. Κάπως έτσι το υπολόγισα εγώ χοντρά χοντρά...

Κι εγώ στο smart night είναι, το σκέφτομαι όμως να πάω στο σταθερό της, power home secure 2.0, έχει μεν 9,9€ πάγιο, σταθερή τιμη κιλοβατωρας 0.9€, έκπτωση συνέπειας 52% και δώρο τα 3 πρώτα πάγια (έως 31/5).

Καταναλώνω γύρω στις 600kwh μηνιαίως.

Αξίζει λέτε η αλλαγή ή να μείνω στ'αυγα μου;

Δημοσ.
49 minutes ago, Vassilis_24 said:

Κι εγώ στο smart night είναι, το σκέφτομαι όμως να πάω στο σταθερό της, power home secure 2.0, έχει μεν 9,9€ πάγιο, σταθερή τιμη κιλοβατωρας 0.9€, έκπτωση συνέπειας 52% και δώρο τα 3 πρώτα πάγια (έως 31/5).

Θέλεις να φύγεις από πρόγραμμα που τώρα έχει κάπου στα 0,07€/kwh και άντε να πάει το πολύ 0,10-11€, με πάγιο 0€ για πρόγραμμα με 0,09€ και πάγιο 10€. 

600*0.09= 54€

600*0,11(στη χειρότερη με βάση το χειμώνα)= 66€

Μπορείς να απαντήσεις μόνος σου. 

Δημοσ.

Στη protergia μπορεις να καταχωρησεις μονος σου την ενδειξη μετρητη οποτε θελεις?

Κοντευω να κλεισω μηνα και εχω παρατηρησει οτι στο app εχει συνεχεια την επιλογη για καταχωρηση. Ειχα δωσει 30 Απριλιου αλλα βλεπω οτι καθε μερα μπορω να δωσω νεα και να την αλλαξω. Ρωταω γιατι δεν ειμαι σε μηνιαια καταμετρηση.

Επισης καθε ποτε του μηνα εκδιδει λογαριασμο?

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ioio είπε

Άλλαξε ο συντελεστής Χ της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από 1,1357 σε 1,2119. Αρα θα επηρεαστεί η χρέωση προμήθειας που εφαρμόζεται. Είναι μια αύξηση της τάξης του 6,7%. Θέλω να δω πόσο περίπου θα μου έρθει ο επόμενος λογαριασμός. Προσωπικά δεν θα φύγω πάντως. Είναι μικρή η διαφορα από ότι υπολογίζω χοντρά χοντρά για τις δικές μου καταναλώσεις και νομίζω ότι θα το ανεχτώ. Θα φανεί και στον επόμενο σίγουρα. 

Το παρακάτω είχα υπογράψει εγώ στο smart night 45% το φθινόπωρο του 2024.

Το παραθέτω για να κάνεις υπολογισμούς αμα θες. Ο συντελεστής Χ της παραγράφου 3.1 αλλάζει. Λογικά είχες υπογράψει το ίδιο.

Screenshot_20250513_225239_Samsung Notes.jpg

Είναι σαν να χάνω της έκπτωση συνέπειας και λίγο παραπάνω. Κάπως έτσι το υπολόγισα εγώ χοντρά χοντρά...

Υπήρξε ενημέρωση της εταιρείας προς τους πελάτες; Αν ναι, πότε και με ποιο τρόπο; Ρωτάω επειδή έχω χάσει επεισόδια.

Δημοσ.

Η περίφημη απάντηση. 

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας και για την ευκαιρία να σας παρέχουμε διευκρινίσεις, σε απάντηση του αιτήματος σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας my RAE με α/α τάδε, αναφορικά με τον κωδικό πελάτη x.

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), με την υπ’ αριθμ. Ε-282/2024 απόφαση, ενέκρινε τις νέες αριθμητικές τιμές των συντελεστών απωλειών ενέργειας στο Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ), όπως αυτοί υπολογίζονται από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1179/Β’ στις 12.03.2025, ως εκ τούτου οι νέες τιμές ισχύουν από την 1η Μαϊου 2025.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ρυθμιστικών δεδομένων και των διατάξεων του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου, ο συντελεστής "χ" που εφαρμόζεται στο τιμολόγιό σας για τον υπολογισμό της χρέωσης προμήθειας, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3.1 των Ειδικών Όρων του προϊόντος σας, διαμορφώνεται, κατόπιν σχετικού υπολογισμού, σε 1,2119 για την περίοδο από 01.05.2025 και εφεξής.

Ο εν λόγω συντελεστής αφορά το σύνολο των απωλειών δικτύου, όπως αυτές καθορίζονται στο πλαίσιο της Οριστικής Εκκαθάρισης από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου (ΕΔΔΗΕ), και λαμβάνει υπόψη την εφαρμογή ενός ειδικού διορθωτικού παράγοντα, του Συντελεστή Κανονικοποίησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου.

Κατά συνέπεια, ο εφαρμοστέος συντελεστής στο τιμολόγιό σας περιλαμβάνει το σύνολο του σχετικού εκτιμώμενου κόστους απωλειών του Δικτύου, το οποίο ανακτάται στο πλαίσιο της αρχής της κοστοστρέφειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες. Η εν λόγω αναπροσαρμογή εφαρμόζεται ενιαία, τόσο για Πελάτες στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ΕΔΔΗΕ ΔΣ), όσο και για Πελάτες στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ).

Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, η εν λόγω προσαρμογή του συντελεστή "Χ", ως αποτέλεσμα των ανωτέρω δεν εμπίπτει στην πρόβλεψη περί τροποποίησης τιμολογιακών όρων μετά την παρέλευση εξαμήνου, όπως αυτή αναφέρεται στους συμβατικούς όρους και ευθυγραμμίζεται με τις τρέχουσες διαδικασίες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο διαχείρισης των σχετικών παραμέτρων τιμολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση κι εφόσον επιθυμείτε, παραμένει στη διάθεσή σας η δυνατότητα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης ή μετάβασης σε άλλο τιμολογιακό πρόγραμμα της επιλογής σας, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη ZeniΘ.

ΖeniΘ - Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.

Θρί λίτλ μπέρντς γουέρ σίτινγκ ον Ε τρί.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρεται να μου στείλει κάποιος πρόσκληση για protergia; Ευχαριστώ!

edit: Έλαβα ήδη! Άμεση εξυπηρέτηση!

Επεξ/σία από whirlwind91
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, adi32 είπε

Εχουν τρελαθει να παιρνουν καθε λιγο απο προτεργια για ανανεωση ενω δεν εχει ληξει το εξτρα διμηνο 

Θα βγαλει κανας αλλος προσφορα με καλα δωρα ή συστασεις να κονομησει ?

Το 6μηνο σου έχει λήξει και είσαι στο extra δίμηνο; 

Γιατί το δικό μου 6μηνο λήγει 10 Ιουνίου αλλά δεν έχω καμία ενόχληση ακόμη! 

Δημοσ.
Στις 10/5/2025 στις 8:36 ΜΜ, St4lker είπε

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να επιλέξω καποιον φθηνότερο πάροχο;

Έχω το my home enter Γ1/Γ1Ν της ΔΕΗ (πρασινο), αλλα πλέον δεν με αφήνει να βάζω την ακριβή μέτρηση απο το ρολόι, οποτε ο λογάριασμος έρχεται έναντι, και συνήθως ακριβός.

Πρέπει να υπολογίσω πόσες kWh έκαψα πέρυσι και να βγάλω τον μέσο όρο που καίω το μήνα;

Καλό θα ήταν να έχεις το μέσο όρο, αν ενδιαφέρεσαι για σταθερό. Δες και πμ

Στις 11/5/2025 στις 5:55 ΜΜ, SkyNet είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 
Ενδιαφέρομαι να αλλάξω τον πάροχο σε 2 σπίτια το ένα έχει πολύ μικρή κατανάλωση (κάτω από 100Kwh) και το άλλο έχει μια κατανάλωση περίπου 200-300kwh το μήνα. Στο δεύτερο θα με ενδιέφερε συνδυαστικά με αέριο. Είδα τις προσφορές Zenith και Protergia και μου φάνηκαν αρκετά ανταγωνιστικές. Τι θα προτείνατε για την περίπτωση μου; 

Για κατανάλωση γύρω στις 100kWh το Protergia student, (δεν θέλει απόδειξη σπουδών) με 9,90€

Για μεγαλύτερη το Protergia swift on time 0,0909 πάγιο 5€ ή το σταθερό της Ζενίθ secure 2 με 0,090 και πάγιο 9,90€

Συνδυάζονται με αέριο Protergia 0.0369 σταθερό και πάγιο 9,90€ και Ζενίθ 0,031 σταθερό και πάγιο 9,90€

Στις 12/5/2025 στις 4:19 ΜΜ, error14 είπε

Είμαι στο Power Home Smart Night, με την έκπτωση 40% που υπήρχε. Νομίζω είμαι ΟΚ, αλλά μήπως αξίζει να δω για Protergia;

Κάτσ' σταυγάσ!

Στις 13/5/2025 στις 8:48 ΠΜ, panos_1986 είπε

Είμαι σε πρασινο τιμολόγιο και καταναλώνω από 60 μέχρι 120 kWh ανάλογα το μήνα. Δεν μπορώ να καταλάβω αν με συμφέρει κάποιο μπλε τιμολογιο ή κίτρινο με αυτές τι καταναλώσεις που έχω. Είμαι στο φυσικό αέριο αττικής το πράσινο και το μόνο που με έσωζε ίσως κάπως ήταν οι πόντοι απο την κάρτα της Alpha bank, γλίτωνα κανά 4ευρω ανά δεύτερο μήνα.

Κάποια βοήθεια για κάτι καλύτερο?

Για κατανάλωση γύρω στις 100kWh το Protergia student, (δεν θέλει απόδειξη σπουδών) με 9,90€

Σταθερό δεν συμφέρει σε αυτή την κατανάλωση λόγω υψηλού παγίου, εκτός κι αν πας στην Protergia με σύσταση

11 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Κάτσ' σταυγάσ κι σύ!

4 ώρες πριν, teo_3 είπε

Η περίφημη απάντηση. 

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας και για την ευκαιρία να σας παρέχουμε διευκρινίσεις, σε απάντηση του αιτήματος σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας my RAE με α/α τάδε, αναφορικά με τον κωδικό πελάτη x.

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), με την υπ’ αριθμ. Ε-282/2024 απόφαση, ενέκρινε τις νέες αριθμητικές τιμές των συντελεστών απωλειών ενέργειας στο Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ), όπως αυτοί υπολογίζονται από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1179/Β’ στις 12.03.2025, ως εκ τούτου οι νέες τιμές ισχύουν από την 1η Μαϊου 2025.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ρυθμιστικών δεδομένων και των διατάξεων του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου, ο συντελεστής "χ" που εφαρμόζεται στο τιμολόγιό σας για τον υπολογισμό της χρέωσης προμήθειας, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3.1 των Ειδικών Όρων του προϊόντος σας, διαμορφώνεται, κατόπιν σχετικού υπολογισμού, σε 1,2119 για την περίοδο από 01.05.2025 και εφεξής.

Ο εν λόγω συντελεστής αφορά το σύνολο των απωλειών δικτύου, όπως αυτές καθορίζονται στο πλαίσιο της Οριστικής Εκκαθάρισης από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου (ΕΔΔΗΕ), και λαμβάνει υπόψη την εφαρμογή ενός ειδικού διορθωτικού παράγοντα, του Συντελεστή Κανονικοποίησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου.

Κατά συνέπεια, ο εφαρμοστέος συντελεστής στο τιμολόγιό σας περιλαμβάνει το σύνολο του σχετικού εκτιμώμενου κόστους απωλειών του Δικτύου, το οποίο ανακτάται στο πλαίσιο της αρχής της κοστοστρέφειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες. Η εν λόγω αναπροσαρμογή εφαρμόζεται ενιαία, τόσο για Πελάτες στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ΕΔΔΗΕ ΔΣ), όσο και για Πελάτες στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ).

Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, η εν λόγω προσαρμογή του συντελεστή "Χ", ως αποτέλεσμα των ανωτέρω δεν εμπίπτει στην πρόβλεψη περί τροποποίησης τιμολογιακών όρων μετά την παρέλευση εξαμήνου, όπως αυτή αναφέρεται στους συμβατικούς όρους και ευθυγραμμίζεται με τις τρέχουσες διαδικασίες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο διαχείρισης των σχετικών παραμέτρων τιμολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση κι εφόσον επιθυμείτε, παραμένει στη διάθεσή σας η δυνατότητα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης ή μετάβασης σε άλλο τιμολογιακό πρόγραμμα της επιλογής σας, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη ZeniΘ.

ΖeniΘ - Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.

Θρί λίτλ μπέρντς γουέρ σίτινγκ ον Ε τρί.

Να τους πεις ότι ο εν λόγω συντελεστής έχει τροποποιηθεί μεν αλλά στα 1,1619, πώς βγάζουν αυτοί το 1,2119;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilham είπε

Δεν θέλει απόδειξη σπουδών; Δηλαδή μπορεί να πάει κάποιος στο πρόγραμμα που δεν είναι φοιτητής; Μετά τις 115 KWh του προγράμματος πόσο χρεώνει την KWh;

Δημοσ.
Στις 13/5/2025 στις 4:29 ΜΜ, desiro είπε

Παιδιά τελειώνει το κλειδωμενο προγραμμα της elpedison τελη Μαιου!! Εχει κανεις καποια προταση για τουρισμο?? 4 παροχες εχω!! Εχουν μειωθει κατα πολυ τα δωρα βλεπω!! Θα πρποτιμουσα προτασεις για κιτρινο με κλειδωμενη τιμη ή καποια δωρα εστω!!

Με 4 παροχές είναι μονόδρομος η Προτέργια. Θα λάβεις συσταση για την μία και θα μεταφερεις σταδιακώς και τις άλλες τρεις. Καλύτερη επιλογή το value swift.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Protergia γίνεται να κάνεις σύσταση ξανά μια παροχή που έχει συστηθεί στο παρελθόν και έχει λάβει το promo 50€ με διαφορετικό ΑΦΜ όμως την επόμενη φορά που θα στείλει την σύσταση. Υπάρχει περιορισμός; 

Επεξ/σία από vklon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...