Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ekrepali είπε

Απο σήμερα είσαι Protergia. Το πότε θα ολοκληρωθεί η αλλαγή συστημικά δεν έχει σημασία... η αλλαγή θα πιάσει με σημερινή ημερομηνία. Κι αύριο το πρωί λογικά θα σκάσει τηλέφωνο από τον προηγούμενο πάροχο για να σε κρατήσει με νέο συμβόλαιο... θα σου πούνε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αλλαγή και σαχλαμάρες διάφορες.

Δηλαδή ο πρώτος λογαριασμός της προτεργια θα γράφει περίοδος κατανάλωσης από 7/8;

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρες!

Αφού εξάντλησα το Protergia Secure 6M (με δώρο 6 πάγια+επέκταση 2 μηνών),

έκανα αίτηση για Ήρων (Yellow One, με 50€ δώρο).

Με κάλεσαν προ ολίγου από Protergia για αντιπροσφορά:

- Πίεσαν για το Picasso αλλά δεν με έπεισε.

- Καταλήξαμε ξανά σε σταθερό Secure 12M (με 60€ δώρο)

Πιστεύω σχετικά τίμια προσφορά μιας & δεν ξεχειλίζει η αγορά από δώρα.

• Like 5
Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα. Θέλω να πάω στο Ηρων Yellow Free Student. H τιμή με ΦΠΑ της κιλοβατώρας βγαίνει αυτή τη στιγμή 0,104 με μηδενικό πάγιο. Καταναλώσεις κάνω μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα.

Εχω τις παρακάτω ερωτήσεις

1) Οταν λέει ότι εφαρμόζεται Διακύμανση Κόστους Αγοράς εννοεί ότι είναι κυμαινόμενο, σωστά;

2) Υπάρχει κάποια άλλη κρυφή χρέωση πέρα από τα κλασικά πάγια όπως ρυθμιζόμενες, ερτ, κτλ?

3) Τους ρώτησα πότε λήγει γιατί παίρνω πτυχίο σε ένα χρόνο και μου είπανε δε λήγει (ψέματα προφανώς). Στέλνουν κάποια ενημέρωση για αλλαγή προγράμματος; Ξέρει κάποιος;

Τώρα στη ΔΕΗ είμαι σε ένα ειδικό τιμολόγιο με πάγιο 5 ευρώ το μήνα και με νυχτερινό και η κιλοβατώρα βγαίνει περίπου (0.12 για νυχτερινό και 0.16 ημερίσιο). Νιώθω ότι τζάμπα τους δίνω λεφτά.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
19 minutes ago, cgioris said:

Καλημέρα στην ομάδα. Θέλω να πάω στο Ηρων Yellow Free Student. H τιμή με ΦΠΑ της κιλοβατώρας βγαίνει αυτή τη στιγμή 0,104 με μηδενικό πάγιο. Καταναλώσεις κάνω μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα.

1) Οταν λέει ότι εφαρμόζεται Διακύμανση Κόστους Αγοράς εννοεί ότι είναι κυμαινόμενο, σωστά;

2) Υπάρχει κάποια άλλη κρυφή χρέωση πέρα από τα κλασικά πάγια όπως ρυθμιζόμενες, ερτ, κτλ?

3) Τους ρώτησα πότε λήγει γιατί παίρνω πτυχίο σε ένα χρόνο και μου είπανε δε λήγει (ψέματα προφανώς). Στέλνουν κάποια ενημέρωση για αλλαγή προγράμματος; Ξέρει κάποιος;

Τώρα στη ΔΕΗ είμαι σε ένα ειδικό τιμολόγιο με πάγιο 5 ευρώ το μήνα και με νυχτερινό και η κιλοβατώρα βγαίνει περίπου (0.12 για νυχτερινό και 0.16 ημερίσιο). Νιώθω ότι τζάμπα τους δίνω λεφτά.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Φίλε μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αν δεις τις χρεώσεις του ιστορικά η τελική τιμή της κιλοβατώρας ποτέ δεν έπεσε κάτω από 15 λεπτά.  Τα 0.104 είναι μάλλον η τιμή που ισχύει αυτόν το μήνα  χωρίς  την διακύμανση κόστους αγορας. Αν θέλεις να πας για τουρισμό ώστε να πάρεις το δώρο εγγραφής 20 ευρώ+50 ευρώ από e-contract και να φύγεις σε 2 μήνες είναι ΟΚ. Αλλά αν θέλεις κάτι ποιο μόνιμο κοίτα καλύτερα κάτι άλλο.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, bob o mastoras είπε

Καλημέρες!

Αφού εξάντλησα το Protergia Secure 6M (με δώρο 6 πάγια+επέκταση 2 μηνών),

έκανα αίτηση για Ήρων (Yellow One, με 50€ δώρο).

Με κάλεσαν προ ολίγου από Protergia για αντιπροσφορά:

- Πίεσαν για το Picasso αλλά δεν με έπεισε.

- Καταλήξαμε ξανά σε σταθερό Secure 12M (με 60€ δώρο)

Πιστεύω σχετικά τίμια προσφορά μιας & δεν ξεχειλίζει η αγορά από δώρα.

Σε παρόμοια περίπτωση , δεν συμφέρει να μείνεις κανα μήνα , να φας το 50άρι και μετά με σύσταση να γυρίσεις ; Το συνολικό όφελος δεν είναι 150€ ( αν έχεις κι άλλη παροχή για να κάνεις τη σύσταση ) ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, cgioris είπε

Σας ευχαριστώ πολύ.

Εχει 0,084/kw (χωρις φπα), αλλα επειδη εχει μηχανισμο διακυμανσης οπως ειπες την τελικη τιμη την μαθαινεις μετα το τελος του μηνα, παντως τον Ιουλιο είχε 0,17452/kw.

1. Οταν λεει εχει μηχανισμο διακυμανσης, εκτος απ το οτι ειναι κυμαινομενο σημαινει οτι δεν ειναι αυτη η τελικη τιμη, στο τελος του μηνα θα διαμορφωθει η τιμη του, συνηθως αυτα που εχουν μηχανισμο διακυμανσης εχουν παντα ακριβη τιμη.

2. Αυτη ειναι η κρυφη χρεωση, ο μηχανισμος διακυμανσης που απλως το αναφερουν χωρις να το εξηγουν, και να την πατησει ο πελατης.

3. 12μηνο ειναι και αν με τη ληξη δεν ζητησεις εσυ καποια αλλαγη ανανεωνεται αυτοματα, οποτε γιαυτο σου ειπαν δεν ληγει ποτε.

οπως σου ειπαν και παραπανω αν ειναι να πας για 1-2 μηνες να φας 50+20, ειναι οκ.

Παντως για 300kw δεν σε συμφερει κανενα φοιτητικο προγραμμα, και ας εισαι φοιτητης. Ενα χρονο ακομα θα εισαι στο σπιτι; δηλαδη μπορεις να βαλεις και σταθερο;

Παντως στη ΔΕΗ πληρωνεις χρυσαφι.

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Αλλάζω σπίτι τέλος του μήνα και όπου να ναι έληγε ούτως ή άλλως και το εκπληκτικό κίτρινο της ζενίθ που είχαμε πάρει πέρσι (45% έκπτωση στην τιμή της kwh κάθε μήνα και 0 πάγιο για 12 μήνες). Βλέπω ότι κάτι τόσο φτηνό δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Η καλύτερη επιλογή για καταναλώσεις ~400kw τον μήνα ποια είναι; Έχει κάποιο σταθερό μικρή τιμή kwh και "λογικό" πάγιο; 

Δημοσ.
3 minutes ago, ^_NikitaS_^ said:

Μονό protergia με τη λογική ότι θα χρησιμοποιήσεις σύσταση, άρα θα έχεις 5 μήνες δώρο και μετά θα κάνεις και εσύ έστω μια σύσταση ώστε να πάρεις άλλα 50 ευρώ δώρο εφάπαξ. Η κιλοβατώρα στα 9,9 λεπτά. Για ένα χρόνο. Αν θες έχεις σύσταση inbox. 

Βλέπω το protergia swift on time deal που λέει ΔΙΑΤΗΡΟΎΜΕ χαμηλή τιμή 0.91 (περίπου). Τι σημαίνει διατηρούμε χαμηλή τιμή; Θα κάνουν έκπτωση ότι και να γίνει για να με φτάσουν εκεί κάθε μήνα ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, giannis808 είπε

Βλέπω το protergia swift on time deal που λέει ΔΙΑΤΗΡΟΎΜΕ χαμηλή τιμή 0.91 (περίπου). Τι σημαίνει διατηρούμε χαμηλή τιμή; Θα κάνουν έκπτωση ότι και να γίνει για να με φτάσουν εκεί κάθε μήνα ;

Σημαίνει ότι η protergia εδώ και περίπου ένα χρόνο διατηρεί ένα κυμαινόμενο πρόγραμμά της στη χαμηλή τιμή που αναφέρεται. Θέλει όμως προσοχή κάθε αρχή του μήνα να τσεκάρεις ότι δεν έχει βγει κάποιος νέος κράχτης πρόγραμμα που θα έχει αυτή την τιμή, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξεις εσωτερικά πρόγραμμα στο όποιο νέο.

Μέχρι τώρα έχει αλλάξει 4 φορές ονομασία στο φθηνό της κίτρινο (ανά τρεις-τέσσερις μήνες περίπου το κάνει)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, giannis808 είπε

Κι εγω σε αυτο ειμαι, ειναι ο κραχτης της προτεργια. Εχει την καλυτερη τιμη, ομως προυποθεση οτι και να γινει να βλεπεις καθε πρωτη του μηνα τις ανακοινωσεις ή και να ρωτας στο φορουμ, η τιμη αυτη μπορει να αλλαξει. οντως για πανω απο ενα χρονο εχουν κυμαινομενο με αυτη την τιμη αλλα περιπου καθε 4 μηνες αλλαζει ονομα και ακριβενει το παλιο, οποτε πρεπει να κανεις εσωτερικη αλλαγη στο καινουργιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, giannis808 said:

Αν δε θέλεις τον κράχτη πας στο σταθερό. Προσωπικά πήγα protergia μετά από σταθερό δεη. Έχω κόψει τον τουρισμό ή κάθε μήνα να ψάχνω ποιο πρόγραμμα με συμφέρει. Εσύ κρίνεις και πράττεις. Πάντως η διαφορά του 0,091 με το 0,099 του σταθερού είναι για γέλια ώστε να ασχοληθείς με το ανοιχτό. 

Επεξ/σία από ^_NikitaS_^
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ^_NikitaS_^ είπε

Αν δε θέλεις τον κράχτη πας στο σταθερό. Προσωπικά πήγα protergia μετά από σταθερό δεη. Έχω κόψει τον τουρισμό ή κάθε μήνα να ψάχνω ποιο πρόγραμμα με συμφέρει. Εσύ κρίνεις και πράττεις. Πάντως η διαφορά του 0,091 με το 0,099 του σταθερού είναι για γέλια ώστε να ασχοληθείς με το ανοιχτό. 

περισσοτερο απο την διαφορα τιμης, ειναι η διαφορα παγιου 5-9,90. οπως και αν θες δεσμευση ή οχι, με την προυποθεση να θελεις να ασχοληθεις παντα, αλλιως αν ειναι να ξεχαστεις προτιμας το σταθερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...