Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2025

Μήνυμα προστέθηκε από Thresh,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gregory22 είπε

Πάντως για τον Λούις δεν λέτε τίποτα που τον πέταξε με 250 χλμ πάνω στις μπαριέρες ε? οχι εκείνο δεν μετράει. Τώρα μη μου πείτε οτι δεν έφταιγε που τον πέταξε, γιατί πήρε ποινή έστω κι αν ήταν χάδι, ενώ αν δεν δεν έφταιγε δεν θα έπαιρνε καθόλου. Μην τα ρίχνουμε όλα σε έναν, όλοι εχουνε τις κακές τους στιγμές.

Δεν τα ριχνουμε ολα σε εναν και ολοι εχουν τις κακες στιγμες τους.

Αλλα υπαρχουν δυο βασικες διαφορες:

• ειναι πολυ σημαντικο αν υπηρχε ή οχι προθεση. Ο Μαξ ειναι εμφανες οτι αρκετα τρακαρισματα/συμβαντα δεν τα κανει επειδη του γλυστρησε το μονοθεσιο ή υπολογισε λαθος αλλα τα εκανε επιτηδες (πχ Βραζιλια 2021, Σαουδικη Αραβια 2021, Βαρκελωνη 2025 )
  • ποσο συχνα εχουν προκαλεσει τρακαρισματα με δικια τους ευθυνη(ασχετα αν ειχαν προθεση ή οχι). Αυτο φαινεται ευκολα και απο τα penalty points που εχουν μαζεψει.
    Ποιος ειναι ο οδηγος που εχει προκαλεσει τα περισσοτερα τρακαρισματα τον τελευταιο χρονο;
Επεξ/σία από haHa
  • Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, majnun είπε

Δεν παίρνω θέση στο ποιος φταίει ή αν το ρήμα κοπάνησε υποδηλώνει ότι είχε ευθύνη ο Ολλανδός τότε δεν το έχω θέσει σωστά.

Πάντως είχε δύο επαφές σε πολύ μικρό διάστημα.

Το σκεφτόμουν το περιστατικό χθες που με αστείες ταχύτητες οδηγός κινήθηκε προς τη λωρίδα μου και τα χρειάστηκα. Ολοι αυτοί οι αθλητές κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες και ακρίβεια για τα δικά μας μέτρα.

Είναι διαφορετικά τα δεδομένα όμως με τα ΙΧ στον δρόμο 

Όπως και να έχει είχε 2 επαφές που η μία ήταν συνέχεια της άλλης 

Δημοσ.

ναι σύμφωνοι, έτσι ειναι, η παραμικρή επαφή μπορει να ειναι μοιραία και να σε βγάλει εκτος αγώνα, το λιγότερο. αλλα ο ιδιος ο Max έχει κάνει πολυ χειρότερα, χωρίς να δείχνει να σέβεται και πολύ τον αντίπαλο, ειδικά οταν επιτίθεται. πόσες φορες έχει προκαλέσει επαφή ή και σύγκρουση με την επικίνδυνη οδήγηση του? και ποσες αλλες φορες εχει αναγκασει τον αντιπαλο να υποχωρησει, ακριβως για να μην συγκρουστουνε. ναι οδηγαρα, αλλα και επικίνδυνος, ας ειμαστε αντικειμενικοί. για το περιστατικό στο Silverstone που αναφέρθηκε φαντάζομαι πιο πριν, σίγουρα ο έστω και λίγο πιο πισω ευθυνεται αλλα με την ιδια λογικη του Max, ας αφηνε το γκαζι να τον περασει ο Hamilton για να μη βγει εξω. Και μετα στην Ιταλια σε αναλογη περιπτωση που εκεινος επιτεθηκε, τον καβάλησε τον Hamilton, χωρίς καν να σταματήσει να δει αν έπαθε κάτι

μην εχουμε 2 μετρα και 2 σταθμα

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, imr είπε

Τίποτα απολύτως δεν έχει εκτός από όλο το μάρκετινγκ της φεραρι.

Δεν έχει απολύτως τίποτα διαφορετικό από τους περισσότερους οδηγούς του γκριντ και υπάρχει η πιθανότητα να μη δει και ποτέ πρωτάθλημα. 

Το οτι είναι μπροστά από χαμ σε ομάδα και αυτοκινητο που είναι στημένη γύρω του δεν μου λέει τίποτα. 

Αν πήγενε o Leclerc στη μερσεντες ούτε τον αντονελι δεν θα περνουσε

Απο που προκειπτει οτι το μονοθέσιο ειναι στημενο πανω στον λεκλερκ? γιατι πιο πολυ ακουγεται οτι επειδη πηγαν με τα μετρα του χαμιλτον απετυχε τοσο πολυ το 99% νεο μονοθέσιο της φοραδας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Με τον leclerc δεν έφταιγε ο max 

O leclerc έκλεισε αριστερά και τον χτύπησε 

Και οι 2 ειχαν ευθυνη στην επαφη γιατι:

• και οι 2 συνεκλιναν ο ενας προς τον αλλον. Αυτο αναφερεται και στην αποφαση της FIA που ειδε την τηλεμετρια:
    Car 16 proceeded to move to overtake Car 1 on the start finish straight. 
    Both cars were moving slightly towards each other in the middle of the track and a minor collision occurred as a result.
    Both drivers were of the view that this was an avoidable collision and could potentially have resulted in a major crash but neither driver was wholly or predominantly to blame. In the circumstances, we took no further action.
  • Ο Leclerc ειχε προσπερασει και ηταν μπροστα(οχι ολοκληρος μπροστα, αλλα ηταν μπροστα). Ο προπορευομενος στην ευθεια συχνα μπορει να κανει στριμωξει αυτον που ειναι απο πισω, αρκει να μην τον βγαλει εκτος πιστας στην ευθεια. Οι μισες αμυνες ετσι γινονται.
Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βλέπει κανείς ότι η Ferrari για να μην είμαι άδικος , θα πω απο το τελευταίο πρωτάθλημα οδηγών του Ραικκονεν το 2007 , μετά απο εκεί και έπειτα το χάος έχει καταντήσει νεκροταφείο παγκοσμίων πρωταθλητών , ακόμα και αν ο Alonso έφτασε κοντά σε μια απο τις σεζόν του ως οδηγός το 2012 με την Scuderia να το κατακτήσει και το έχασε στον τελευταίο αγώνα στο Interlagos για 3 βαθμούς απο τον Vettel , δεν το λέω εγώ η ιστορία μιλάει απο μόνη της αν προσθέσουμε και τον Χάμιλτον με τα 7 πρωταθλήματα του , Vettel και Alonso άλλα 6 μαζί και οι 2 , μιλάμε έχουμε μια ομάδα που ουσιαστικά εδώ και πολλά χρόνια είναι στο μέτριο , πέρυσι έφτασε κοντά στο κατασκευαστών που είχε και έναν πολύ καλό Sainz , και τελικά δεν το πήρε ούτε αυτό. 

Σίγουρα ένα νέο μονοθέσιο όταν είσαι πολλά χρόνια σε μια άλλη ομάδα , παίρνει καποια περίοδο εξοικείωσης μέχρι να το φέρεις σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς αγώνα , όμως μιλάμε για έναν 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλήτή που τρέχει απο το 2007 με την McLaren στην πρώτη του χρονιά διεκδικούσε πρωτάθλημα  με team mate τον Alonso παρακαλώ ,  μέχρι το 2012  όταν τα μονοθέσια ήταν να το πω διαφορετικά , και συνεχίζει χωρίς να έχει κάνει αποχή απο το άθλημα αδιάκοπα για 18 χρόνια και αγωνίζεται  , δεν ξέρω αν είναι τόσο δύσκολο να φέρεις ένα μονοθέσιο το 2025 στα μέτρα σου απο θέμα set up , η αν απλά το μονοθέσιο δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω όσο και αν προσπαθεί ο Hamilton , ο Vettel έφυγε απο Red Bull και έφερε 3 νίκες στην πρώτη του χρονιά ως οδηγός στην Ferrari  το 2015  , και αποτελέσματα στο βάθρο απο όσο θυμάμαι απέναντι σε μια Mercedes που τότε με Hamilton ,Nico Rosberg είχαν διαλύσει τον συναγωνισμό και είχαν πάρει όλες τις νίκες μονο εκείνοι οι 2 στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς. 

Μεχρι στιγμής μια νίκη που έχει κάνει αυτή ήταν στα πλαίσια του Sprint Race στο GP της Κινας , απο εκεί και έπειτα? Τι ταμείο να κάτσει να κάνει καποιος ?Είναι δίκαιο η άδικο να κρίνει κανείς καποιον οδηγό όχι νεοφερμένο ούτε καποιον που οδηγεί και έχει πάρει και τερματισμούς στο βάθρο, αλλά έναν 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλήτή F1, Η Ferrari πέρυσι το 2024 ούτε λίγο ούτε πολύ πήρε 5 νίκες με Leclerc και Sainz, ανεξάρτητα αν υπήρχε η άνοδος της McLaren και το πολύ καλά ακόμα ως τότε σχεδιασμένο και εξελιγμένο μονοθέσιο της Red Bull. Δηλαδή πόση περίοδο χάριτος μπορεί να δώσει κανείς στον Hamilton ? Αυτό μήπως δείχνει και ως καποιο βαθμό ότι δεν ήταν μονο οι ικανότητες του οδηγικά αλλά και τα πολύ καλά μονοθέσια που οδηγούσε και πήρε 7 πρωταθλήματα  τα πιο πολλά απο τα 6 στην Mercedes τα πήρε δια περιπάτου με εξαίρεση του 2016 που το έχασε  απο τον team mate του τοτε Nico Rosberg στο τελευταίο GP.

Να βλέπω μια Ferrari να την προσπερνάει η Kick Sauber με κινητήρα Ferrari του Huuuuulkenberg  , σε ευθεία στα ίσα , αυτο απο μονο του μου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά , είχα προσδοκίες απο τους χρόνους των χειμερινών δοκιμών και πίστευα οτι ο Hamilton θα φέρει ξανά την Ferrari στον θρόνο του πρωταθλητή χωρίς τυμπανοκρουσίες , με σωστή οδήγηση , και με το It`s Hammer time αλλά μάλλον θα μείνω με τις προσδοκίες μου φαίνεται. Ακόμα είναι νωρίς αλλά η McLaren με Norris και Piastri μου   φαίνεται δύσκολο να χάσει και τα 2 πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, ας δούμε ίσως στα επόμενα GP να ταιριάζουν λίγο καλύτερα στο μονοθέσιο της Ferrari να φέρουν κανένα πακέτο αναβάθμισης μήπως και γίνει το θαύμα της νίκης.

Επεξ/σία από Gtx3071r
  • Like 1
Δημοσ.
31 minutes ago, haHa said:

Δεν τα ριχνουμε ολα σε εναν και ολοι εχουν τις κακες στιγμες τους.

Αλλα υπαρχουν δυο βασικες διαφορες:

• ειναι πολυ σημαντικο αν υπηρχε ή οχι προθεση. Ο Μαξ ειναι εμφανες οτι αρκετα τρακαρισματα/συμβαντα δεν τα κανει επειδη του γλυστρησε το μονοθεσιο ή υπολογισε λαθος αλλα τα εκανε επιτηδες (πχ Βραζιλια 2021, Σαουδικη Αραβια 2021, Βαρκελωνη 2025 )
  • ποσο συχνα εχουν προκαλεσει τρακαρισματα με δικια τους ευθυνη(ασχετα αν ειχαν προθεση ή οχι). Αυτο φαινεται ευκολα και απο τα penalty points που εχουν μαζεψει.
    Ποιος ειναι ο οδηγος που εχει προκαλεσει τα περισσοτερα τρακαρισματα τον τελευταιο χρονο;

Εγώ καταλαβαίνω το point σού και συμφωνώ κιόλας..Αυτό όμως, κατά την άποψή μου, δεν έχει να κάνει με το επίπεδο τού οδηγού. Δλδ εγώ ξεχωρίζω το ένα από το άλλο.Εσυ μάλλον τα βάζεις όλα σε ένα πακέτο . Σεβαστό και αυτό 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eri77 είπε

Εγώ καταλαβαίνω το point σού και συμφωνώ κιόλας..Αυτό όμως, κατά την άποψή μου, δεν έχει να κάνει με το επίπεδο τού οδηγού. Δλδ εγώ ξεχωρίζω το ένα από το άλλο.Εσυ μάλλον τα βάζεις όλα σε ένα πακέτο . Σεβαστό και αυτό 

Σε ποιο σημειο στο παραπανω μηνυμα μου αναφερω οτι εχει "να κάνει με το επίπεδο τού οδηγού" ;

Δημοσ.
4 minutes ago, haHa said:

Σε ποιο σημειο στο παραπανω μηνυμα μου αναφερω οτι εχει "να κάνει με το επίπεδο τού οδηγού" ;

Όχι,πουθενά..είχα τήν εντύπωση ότι επειδή ο Max έχει αυτό το χαρακτήρα, κατά την άποψή σού δεν είναι και top of the top. Μάλλον έβγαλα λάθος συμπέρασμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, eri77 είπε

Όχι,πουθενά..είχα τήν εντύπωση ότι επειδή ο Max έχει αυτό το χαρακτήρα, κατά την άποψή σού δεν είναι και top of the top. Μάλλον έβγαλα λάθος συμπέρασμα 

Το αντιθετο και εχω γραψει την αποψη μου αρκετες φορες, αναφερομενος μαλιστα σε μεγαλες χρονικες περιοδους, οχι απλα σε μερικους αγωνες.
Γενικοτερα, κανενας οδηγος δεν εχει φθασει την αποδοση Μαξ και Χαμιλτον 2018-2021 και κανενας οδηγος δεν εχει φθασει την αποδοση του Μαξ απο το 2022 και μετα. Οδηγει απλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ(ασχετα απο τις επαφες που προκαλει) .

2021:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/759055-formula-1-2021/page/228/#comment-58697279

Αναφορά σε κείμενο

Με τετοια διαφορα στην απόδοση που έχουν τα μονοθεσια, πιστεύω οτι ο Max θα το πάρει ανετα με ~50 πόντους διαφορά. 

Το αξιζει, γιατι εδω και 3 χρόνια οδηγει εξαιρετικά και είναι ο μονος που εφθασε την απόδοση του Χάμιλτον.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/759055-formula-1-2021/page/449/#comment-58797732

Αναφορά σε κείμενο

Ο Leclerc ειναι ταχυτατος αλλα πρεπει να κανει το επομενο step-up, να σταματησει να παιζει συγκρουομενα και να φθασει σε αποδοση τον Max, που εδω και 2-3 χρονια οδηγει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/759055-formula-1-2021/page/122/#comment-58617535

Αναφορά σε κείμενο

Ισχυει. Max και Hamilton οδηγουν σε αλλο επιπεδο εδω και 2+ χρονια. 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/759055-formula-1-2021/page/618/#comment-58904239

Αναφορά σε κείμενο

Κατα τα αλλα, οπως εχω γραψει απο τα μεσα της σεζον, ο Μαξ οδηγει καλυτερα(και οδηγει εξαιρετικα εδω και 3 χρονια) και εχει και καλυτερο μονοθεσιο και για αυτο δικαιουται τον τιτλο.

2025:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/836919-formula-1-2025/page/217/#comment-60750773

Αναφορά σε κείμενο

Με διαφορα εδω και 3 χρόνια , κανενας δεν οδηγει στο επίπεδο του τα τελευταία 3 χρονια. 

Επεξ/σία από haHa
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 hours ago, Charismo said:

Κι εγώ πιστεύω πως ο Hadjar έχει λαμπρό μέλλον.

Ακόμα και σε ψυχολογικό επίπεδο φαίνεται να το κατέχει. Μετά την πρεμιέρα και το DNF στην Αυστραλία, καθώς και τα ατυχή σχόλια του Helmut Marko δεν πτοήθηκε καθόλου και είναι κάθε εβδομάδα και καλύτερος.

Μεχρι να παει 2ος στη Red Bull...

• Haha 1
Δημοσ.
1 minute ago, Witcher1st said:

Μεχρι να παει 2ος στη Red Bull...

Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν φτιάξει μονοθέσιο της προκοπής ή να τον αρπάξει καμία από τις άλλες top ομάδες.

Δημοσ.
4 hours ago, eri77 said:

Οκ..κατάλαβα . Troll 

Δεν τρολαρω καθόλου. Καλος οδηγός ο Leclerc, όπως (σχεδόν) όλοι στην φ1 είναι κορυφαιοι. Δεν φτάνεις εκεί τυχαία. 

Αλλά εσύ τον συγκρίνεις με τον Σένα και τον σουμαχερ. 

Τι παραπάνω έχει ο λεκλερκ από τον Ράσελ? 

Δημοσ.

Ο norris φαίνεται πως είναι ταχύτατος όπως και ο leclerc αλλά και οι δύο στις κρίσιμες στιγμές έχουν κάνει μεγάλα λάθη.
Ο Piastri μπορεί να μην έχει την ταχύτητα του norris αλλά είναι πολύ σταθερός χωρίς λάθη και τις κρίσιμες στιγμές όταν έπρεπε να περάσει το μπροστά όχημα το έκανε. Ο μαξ είναι οδηγάρα και ευτυχώς ήταν και αυτός στον τελευταίο αγώνα και είχε ενδιαφέρον. Τους πέρασε 10 φορές και απείλησε μέχρι και τον δεύτερο νόρις σε κάποια φάση με θεωρητικά χειρότερο όχημα . 
Ο χάμιλτον δείχνει να είναι χειρότερος του sainz στη φεράρι. Ο sainz δείχνει να χάνει από άλμπον στην williams, είναι λίγο άτυχος άλλα χάνει.
?? Max > albon >sainz > hamilton ? 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...