Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mindreader είπε

Κανω,  οπως ολοι, καθιερωμενες μεταφορες χρηματων σε δικα μου προσωπα της οικογενειας.

Αντι να τα στελνω ως μεταφορες χρηματων, μεταξυ λογαριασμων στο ebanking,

υπαρχει μηπως τροπος, μες το web banking,

να τα στελνω σε λογαριασμο ή καρτα αλλου, και να φαινεται ως 'χρεωση' στην καρτα μου,

ωστε να προσμετραται ως 'κινηση' στο 'αφορολογητο';

Αντι δηλαδη να ειναι απο 'λογαριασμο' σε 'λογαριασμο',

να ειναι απο την 'χρεωστικη μου καρτα' προς 'καρτα' ή 'λογαριασμο αλλου',

και αυτο να φαινεται ως χρεωση στην καρτα μου και να μετρα στο αφορολογητο;

Γινεται;

Όχι. Μπορείς να κάνεις αγορές για οικογενειακά σου πρόσωπα αντί να στέλνεις λεφτά κι αν είναι πολύ κοντινα (τύπου αδερφός/αδερφή) να τους δινεις την κάρτα σου για αγορές και να στα γυρνάνε μετρητά. 

• Like 1
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, mindreader είπε

Κανω,  οπως ολοι, καθιερωμενες μεταφορες χρηματων σε δικα μου προσωπα της οικογενειας.

να τα στελνω σε λογαριασμο ή καρτα αλλου, και να φαινεται ως 'χρεωση' στην καρτα μου,

Γινεται;

Μόνο η αγορά κάποιου προϊόντος η υπηρεσίας μετρά στο αφορολογητο 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Γινεται;

Και να μπορούσες να το κάνεις δεν θα προσμετρούσαν στο αφορολόγητο. Μετράνε συγκεκριμένες κατηγορίες. Επίσης η τράπεζα γνωρίζει ότι είναι μεταφορά και όχι πληρωμή οπότε δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/12/2024 at 08:11, nikos032 said:

Απ' ότι διάβασα, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ για να προσμετρηθούν θα πρέπει να είναι στο όνομα σου. Δε γνωρίζω αν άλλαξε κάτι επ' αυτού.

Αυτό θυμάσαι μήπως που το έχεις δει; Εγώ χρόνια τώρα όταν πίστευα ότι δεν θα φτάσω το όριο πλήρωνα λογαριασμούς συγγενών για να το φτάσω και δεν είχα κάποιο θέμα ποτέ.

Επίσης πως θα το δει κάποιος αυτό; Εννοώ όταν πληρώνεις από το ebanking της τράπεζας δεν φαίνεται σε ποιον ανήκει η παροχή και ούτε η αντίστοιχη ΔΕΚΟ ξέρεις από ποιον πληρώθηκε. Εννοώ πως θα γίνει η ταυτοποίηση για να μην μετρήσουν;  Ή βασίζεται στην σωστή, από τον χρήστη, διόρθωση του ποσού που στέλνει η τράπεζα στην φορολογική δήλωση;

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
Δημοσ.

Πρακτικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κανονικά προσμετρώνται όλοι οι λογαριασμοί ανεξαρτήτως ονόματος κλπ. Ούτε κανένας κάθεται να ασχοληθεί, οι τράπεζες στέλνουν τα συνολικά ποσά και τέλος

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Οταν το paypal χρησιμοποιει την συνδεδεμενη χρεωστικη μου καρτα, οχι δηλαδη απο το paypal balance (γιατι ειμαι απο τους λιγους που κανω και top up)

αυτο μετραει στο αφορολογητο;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mindreader είπε

Οταν το paypal χρησιμοποιει την συνδεδεμενη χρεωστικη μου καρτα, οχι δηλαδη απο το paypal balance (γιατι ειμαι απο τους λιγους που κανω και top up)

Στο e-banking τηε ΚΑΘΕ τράπεζας υπάρχει σημείο που βλέπεις την αξία των συναλλαγών που έχεις κάνει και υπολογίζεται στο αφορολογητο.

Στην revolut Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στο e-banking τηε ΚΑΘΕ τράπεζας υπάρχει σημείο που βλέπεις την αξία των συναλλαγών που έχεις κάνει και υπολογίζεται στο αφορολογητο.

Στην revolut Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο?

Η revolut δεν είναι Ελληνική τράπεζα και δεν έχει υποχρέωση να ενημερώνει την Ελληνική εφορία για το τι χαλάς, οπότε όχι, δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Παρόλα αυτά ενδέχεται να έρθει στο προσεχές μέλλον στην Ελλάδα (ήδη έχουν αρχίσει να παίζουν διαφημίσεις).

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Για αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά δες στο e-banking της τράπεζάς σου αν έχει μετρήσει τις συγκεκριμένες συναλλαγές στο αφορολόγητο.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Η revolut δεν είναι Ελληνική τράπεζα και δεν έχει υποχρέωση να ενημερώνει την Ελληνική εφορία για το τι χαλάς, οπότε όχι, δεν έχει κάτι αντίστοιχο. Παρόλα αυτά ενδέχεται να έρθει στο προσεχές μέλλον στην Ελλάδα (ήδη έχουν αρχίσει να παίζουν διαφημίσεις).

Η Revolut δεν είναι Ελληνική τράπεζα όντως, αλλά βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση όποτε έχει κανονικότατα και με το νόμο υποχρέωση να ενημερώνει την Εφορία για το τι χαλάς και για το πόσα έχεις.

'Όντως δεν υπάρχει κάποιο μενού που να βλέπεις το αφορολόγητο σου αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να δηλώσεις αυτές τις συναλλαγές για να προσμετρηθούν στο αφορολόγητο σου αν χρειάζεται.

Επεξ/σία από kon1to
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kon1to είπε

Η Revolut δεν είναι Ελληνική τράπεζα όντως, αλλά βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση όποτε έχει κανονικότατα και με το νόμο υποχρέωση να ενημερώνει την Εφορία για το τι χαλάς και για το πόσα έχεις.

Σαφώς ναι, αλλά όχι αυτόματα. Αν όμως για κάποιο λόγω ζητήσει η εφορία τότε ναι, θα ενημερώσει (πχ λόγω υποψίας διακίνησης μαύρου χρήματος).

8 λεπτά πριν, kon1to είπε

Όντως δεν υπάρχει κάποιο μενού που να βλέπεις το αφορολόγητο σου αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να δηλώσεις αυτές τις συναλλαγές για να προσμετρηθούν στο αφορολόγητο σου αν χρειάζεται.

Αυτό ναι, γίνεται. Πρέπει όμως να ξέρεις και ποιες συναλλαγές προσμετρούνται στο αφορολόγητο, καθώς δεν μετράνε όλες.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.

αυτο με την revolut ειναι λιγο περιεργο παντως, πως να δηλωσει καποιος αφορολογητο ενω δεν εχει ενημερωθει η ααδε για αυτες τις συναλλαγες δηλαδη δεν ειναι προσυμπληρωμενες

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

αυτο με την revolut ειναι λιγο περιεργο παντως, πως να δηλωσει καποιος αφορολογητο ενω δεν εχει ενημερωθει η ααδε για αυτες τις συναλλαγες δηλαδη δεν ειναι προσυμπληρωμενες

Δεν είναι προσυμπληρωμένες ούτε οι αγορές με Ελληνικές κάρτες. Στην φορολογική δήλωση, το πεδίο στο οποίο πρέπει να δηλώσεις το ποσό των αποδείξεων είναι κενό και πρέπει να το συμπληρώσεις εσύ (ή ο λογιστής σου). Απλώς αν πατήσεις πάνω στο πεδίο θα ανοίξει ένα διαφορετικό παράθυρο που σου δείχνει τα ποσά που κατανάλωσες, με βάση την αναφορά που έστειλαν οι τράπεζες. Εσύ (ή ο λογιστής σου, τον οποίο όμως θα πρέπει να έχεις ενημερώσει εσύ) θα πρέπει να ελέγξετε αν τα ποσά είναι σωστά ή αν δεν είναι σωστά, και να συμπληρώσετε χειροκίνητα τα ποσά που θέλετε.

Δημοσ.

Οι τράπεζες ενημερώνουν την ααδε για τις δαπάνες μας;

Δεν θυμάμαι να ενημέρωσα ποτέ τον λογιστή για τα έξοδα για αφορολόγητο, απο τότε που έγινε το 30% ηλεκτρονικά(ούτε και μου ζήτησε δηλαδή).  Ούτε μπήκε πρόστιμο. 

Στην εφαρμογή της τράπεζας το παρακολουθώ γενικώς, πόσα έξοδα έχω για αφορολόγητο. Την διαδικασία δεν ξέρω. 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, kogba είπε

Δεν θυμάμαι να ενημέρωσα ποτέ τον λογιστή για τα έξοδα για αφορολόγητο, απο τότε που έγινε το 30% ηλεκτρονικά(ούτε και μου ζήτησε δηλαδή).  Ούτε μπήκε πρόστιμο. 

Λογικά ο λογιστής θα έχει άλλους 100 πελάτες, αν έπρεπε να πάρει τον καθένα για να επιβεβαιώσει τα έξοδα για το αφορολόγητο προφανώς θα τελείωνε του χρόνου ανήμερα. Οι περισσότεροι ούτε καν ρωτάνε, απλώς συμπληρώνουν το ποσό που στέλνουν οι τράπεζες και τελειώνει εκεί το θέμα. Το σωστό φυσικά θα ήταν να γίνει κάποιος έλεγχος μεταξύ λογιστή και πελάτη. Ο πελάτης έχει υποχρέωση να κρατά τις αποδείξεις ασχέτως αν οι τράπεζες ενημερώνουν την εφορία, ώστε αν γίνει έλεγχος να έχεις αποδεικτικά στοιχεία.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...