StamTheMan Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 5 ώρες πριν, ekrepali είπε Η ACS έχει κάνα μήνα που βάζει τις παραγγελίες από Ali σε locker. Πανελλαδικώς, όχι μόνο Καλαμάτα. To Skroutz last mile εμένα μού τη δίνει στα νεύρα. Αργούν να παραλάβουν απ'τους πωλητές, αργούν τη διακίνηση στο hub, αργούν τη μεταφορά στη τελική πόλη... και μετά ξαφνικά σκάει sms ότι το φέρνει η ACS. Εν τω μεταξύ τα SMS της ACS αργούν πολύ να έρθουν στο κινητό. Πχ σκανάρει ο διανομέας το δέμα στις 9:30, παίρνεις SMS στις 11:20 και έρχεται ο courier στις 11:30. Κάποιες φορές μπορεί να έρθει ο courier νωρίτερα απ'το SMS. Δε προλαβαίνεις δηλαδή αν λείπεις απ'το χώρο παράδοσης να το κάνεις ανακατεύθυνση σε locker και χάνεις τζάμπα μια μέρα. 5 ώρες πριν, greekboy είπε Σιγουρα κανα χρονο θυμαμαι εγω... Και το πιο σπαστικο ειναι οτι τα πανε οπου να ναι, οτι τους βολευει αυτους... Μαλλον ειναι τα κατα τοπους. Παραγγελνω συνεχεια ανταλλακτικα απο αλι,αυτο το μηνα ξεκινησαν να τα πηγαινουν σε locker.
navigatoras Δημοσ. 17 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου (επεξεργασμένο) τα πραγματα είναι απλά! Τα locker ειναι μια βολική λύση, όχι με τον τρόπο που τα πασάρει η ACS, θα μπορούσε να το κάνει όπως η box now (δες αρχικό ποστ). Όχι με πειθαναγκασμό αλλά όποιον εξυπηρετεί η μέθοδος. Και η Skroutz και ACS έχουν λάθος τιμολογιακή πολιτικη όσον αφορά την σχέση κόστους locker/delivery, αυτό τους κρατά πίσω. Γιατί να παω να πάρω το πακέτο απο 2 Km μακριά όταν (νομίζω πως) θα το πάρω στην πόρτα μου με ίδιο κόστος; η καλύτερη ιδέα, ας τα δώσουν υποεργολαβία στην efood και wolton που έχουν οδηγούς και μηχανάκια.. Επεξ/σία 17 Αυγούστου από navigatoras 1 1
gazp Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Η ACS στα μέρη μου είναι μακράν ότι χειρότερο. Παρήγγειλα ένα ανταλλακτικό από το Ebay στα 130€ και πιο συγκεκριμένα από την Αγγλία μιας και εδώ ή σε κάποια άλλη χώρα πλην της Αγγλίας δεν υπάρχει. Βάσει tracking number το δέμα έφτασε στη Θεσσαλονίκη με άγνωστο Last mile διανομέα, όπου έμεινε κάποιες μέρες και μετά το πακέτο επέστρεψε στην Αγγλία, το έβλεπα να ταξιδεύει κανονικά. Κάνω τις σχετικές διαδικασίες και παίρνω refund. Επειδή το ανταλλακτικό το χρειάζομαι, το βάζω ξανά σε παραγγελία, απο διαφορετικό πωλητή. Ξανά, το πακέτο φτάνει στη Θεσσαλονίκη και μένει εκεί 2 ημέρες οπότε τη δεύτερη μέρα που με έχουν ζώσει τα φίδια, επικοινωνώ με τον πωλητή και του εξηγώ την κατάσταση. Μέχρι να βγάλουμε άκρη περνά άλλη μια μέρα και το tracking number ενημερώνεται: Φυσικά, το δέμα ταξιδεύει ξανά πίσω στην Αγγλία! Ξανά διαδικασία για refund, ξανά χωρίς το ανταλλακτικό. Μετά από αρκετό ψάξιμο και επειδή είχα κρατήσει και το Tracking Number της πρώτης παραγγελίας, διαπίστωσα ότι το δέμα μου το είχε αναλάβει η ACS, έφτασε και τις 2 φορές στο υποκατάστημα στο Ίλιον όπου και μένω και αφού έμεινε εκεί 2-3 μέρες, το έστειλαν πίσω με αιτιολογία "αδυναμία παράδοσης". Προφανώς και δεν έλαβα καμμία ειδοποίηση ούτε να πάω να παραλάβω, ούτε χαρτί "δε σας βρήκαμε" είχαν αφήσει και φυσικά δεν πέρασαν ούτε απ' έξω διότι πάντα κάποιος είναι σπίτι. Σημειωτέον, το σπίτι μου είναι σχεδόν δίπλα στο κατάστημα, παραγγέλνω από το Ebay πάνω από 10 χρόνια και πιο παλιά μου είχαν φέρει αρκετά δέματα (που αρκετές φορές έπρεπε να πάω να τα παραλάβω απ' το κατάστημα γιατί "δε με βρήκανε"). Μερικούς μήνες μετά, είμαι ακόμα χωρίς το ανταλλακτικό και δεν έχω κουράγιο να ξανακάνω τρίτη φορά την ίδια διαδικασία. Φυσικά κανείς τους δεν γνώριζε τίποτε. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από gazp 1
Nabuko Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου Στις 9/1/2025 στις 3:04 ΜΜ, navigatoras είπε Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια έξαρση στην δημιουργία και χρήση των smart Lockers, των οποίων την χρησιμότητα κατανοώ και εκτιμώ. Τα smart lockers φεύγουν από τα πεζοδρόμια και γίνονται...καταστήματα
konstantinos77g Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Έχει κάνα μήνα που αρπάχτηκα με την Courierου της ACS, αυτό είναι κάτι συνηθισμένο, το έχετε ζήσει όλοι... 😉 Από εκείνη την ημέρα ότι δέμα μου έρχεται γενικά μέσω της ACS και τα περισσότερα μέσω Skroutz, χωρίς καμία ειδοποίηση και εννοείται πώς δεν είναι κανένας σπίτι, έρχεται η Courierou και τα πετάει άντε να πω ότι τα αφήνει στην είσοδο της αυλής, μπροστά από τον δρόμο!! (Σας επισυνάπτω και φωτογραφία για να καταλάβετε...) Είμαι επαρχία αλλά κωμόπολη, βλέπετε κάτι χωράφια, ο δρόμος φαίνεται μικρός αλλά είναι πολυσύχναστος γιατί στα 30 μέτρα είναι η κεντρική λεωφόρος οπότε καταλαβαίνετε τι κόσμος περνάει... Τι μπορώ να κάνω;;; Γνωρίζω πάνω κάτω στα χρόνια που ψωνίζω online τι μπορώ να κάνω, αλλά ανάλογη περίπτωση δεν θυμάμαι να έχω πετύχει... Και μήπως μάθω κάτι καινούργιο... Εννοείται έχω στείλει ήδη αίτημα στο Skroutz και αναμένω απάντηση!! Πέρα από καταγγελία μπορώ που δεν έχω πρόβλημα να κάνω, μπορώ να κάνω κάτι άλλο πριν; Εννοείται πώς τους έχω ενημερώσει στο υποκατάστημα, αλλά πετάνε χαρταετό... Και γενικά αν κλαπούν τα δέματα την ευθύνη ποιος την έχει;; Στην ACS εννοείται πως θα περάσουν στα συστήματα τους ότι "παραδόθηκε"!! 😳 Thank U!! 😊😉
Grfoxz Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, konstantinos77g είπε Έχει κάνα μήνα που αρπάχτηκα με την Courierου της ACS, αυτό είναι κάτι συνηθισμένο, το έχετε ζήσει όλοι... 😉 Από εκείνη την ημέρα ότι δέμα μου έρχεται γενικά μέσω της ACS και τα περισσότερα μέσω Skroutz, χωρίς καμία ειδοποίηση και εννοείται πώς δεν είναι κανένας σπίτι, έρχεται η Courierou και τα πετάει άντε να πω ότι τα αφήνει στην είσοδο της αυλής, μπροστά από τον δρόμο!! (Σας επισυνάπτω και φωτογραφία για να καταλάβετε...) Είμαι επαρχία αλλά κωμόπολη, βλέπετε κάτι χωράφια, ο δρόμος φαίνεται μικρός αλλά είναι πολυσύχναστος γιατί στα 30 μέτρα είναι η κεντρική λεωφόρος οπότε καταλαβαίνετε τι κόσμος περνάει... Τι μπορώ να κάνω;;; Γνωρίζω πάνω κάτω στα χρόνια που ψωνίζω online τι μπορώ να κάνω, αλλά ανάλογη περίπτωση δεν θυμάμαι να έχω πετύχει... Και μήπως μάθω κάτι καινούργιο... Εννοείται έχω στείλει ήδη αίτημα στο Skroutz και αναμένω απάντηση!! Πέρα από καταγγελία μπορώ που δεν έχω πρόβλημα να κάνω, μπορώ να κάνω κάτι άλλο πριν; Εννοείται πώς τους έχω ενημερώσει στο υποκατάστημα, αλλά πετάνε χαρταετό... Και γενικά αν κλαπούν τα δέματα την ευθύνη ποιος την έχει;; Στην ACS εννοείται πως θα περάσουν στα συστήματα τους ότι "παραδόθηκε"!! 😳 Thank U!! 😊😉 Όταν είχα θέμα με ACS, τα κλασσικά ήρθαμε δεν σας βρήκαμε κτλ, πήρα στα κεντρικά μετά από πολύ αναμονή και σύνδεση σε άλλους βρήκα ένα τηλέφωνο παραπόνων. Πήρα εκεί και έκανα τη καταγγελία μου. Μπορώ να πω ότι από τότε δεν το ξαναέκαναν. Κανε και εσύ το ίδιο, έχοντας έτοιμους τους αριθμούς αποστολής. Αυτό είναι παράνομο χωρίς συνενόηση πρέπει να παραλάβεις εσύ ο ίδιος και μόνο εσύ. Γίναμε Αμερική. 1
konstantinos77g Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου On 13/09/2025 at 18:28, Grfoxz said: Όταν είχα θέμα με ACS, τα κλασσικά ήρθαμε δεν σας βρήκαμε κτλ, πήρα στα κεντρικά μετά από πολύ αναμονή και σύνδεση σε άλλους βρήκα ένα τηλέφωνο παραπόνων. Πήρα εκεί και έκανα τη καταγγελία μου. Μπορώ να πω ότι από τότε δεν το ξαναέκαναν. Κανε και εσύ το ίδιο, έχοντας έτοιμους τους αριθμούς αποστολής. Αυτό είναι παράνομο χωρίς συνενόηση πρέπει να παραλάβεις εσύ ο ίδιος και μόνο εσύ. Γίναμε Αμερική. Thanks για το μήνυμα! 😊 Τα γνωρίζω όσα αναφέρεις... Θα ξεκινήσω με την ACS και έτσι και ξανά δω δέμα στην αυλή μου θα προχωρήσω και σε παραπέρα καταγγελίες εκτός ACS! Αλλιώς δεν καταλαβαίνουν... Αυτό έχουν δείξει... Thanks again! 😉
haris_216 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Αυτό που αρχικά ξεκίνησε σαν μία υπηρεσία διευκόλυνσης (courier) που θα μου έφερνε το δέμα στο σπίτι χωρίς πολλά-πολλά και αν δεν με έβρισκε θα άφηνε χαρτάκι να πάω να το πάρω (όλα κομπλέ μέχρι εδώ) έχει καταλήξει σε κάποιες περιπτώσεις σαν full time job για τον παραλήπτη. Αφού πρέπει να είναι on alert για το αν έφτασε ή όχι το δέμα, σε ποιο κατάστημα ή hub είναι, να τρώει ώρες στα τηλέφωνα, να πρέπει να πάει σε locker στου "διαόλου τη μάνα" και στο τέλος να μένει και χωρίς δέμα. Και όλα αυτά χωρίς να "ανοίγει μύτη" σε αυτές τις εταιρίες όπου προφανώς αξιολογήσεις/παράπονα/καταγγελίες εγγράφονται στα...(για να είμαι κόσμιος δεν θα πω το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό) παλαιότερα των υποδημάτων τους. 2
greekboy Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου να ρωτησω κατι, σε καταστηματα που πληρωνουμε μεταφορικα 3-4-5€ μπορουμε καπως να εξασφαλισουμε οτι θα μας τα φερνουν στην πορτα μας? ειναι ευθυνη της κουριερ ή του καταστηματος; εχει αρχισει και γινεται εκενευριστικο, ως τωρα στο aliexpress δεν εδινα σημασια, λες οκ τσαμπα μεταφορικα να πεταχτω να το παρω, αλλα οταν πληρωνεις 3-7€ εξτρα.... 1
konstantinos77g Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 4 hours ago, greekboy said: να ρωτησω κατι, σε καταστηματα που πληρωνουμε μεταφορικα 3-4-5€ μπορουμε καπως να εξασφαλισουμε οτι θα μας τα φερνουν στην πορτα μας? ειναι ευθυνη της κουριερ ή του καταστηματος; εχει αρχισει και γινεται εκενευριστικο, ως τωρα στο aliexpress δεν εδινα σημασια, λες οκ τσαμπα μεταφορικα να πεταχτω να το παρω, αλλα οταν πληρωνεις 3-7€ εξτρα.... Τίποτα δεν είναι δωρεάν... 😉 Αυτοί κλείνουν οικονομικές συμφωνίες με αυτές τις εταιρίες... 😉
mechpanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Στις 16/9/2025 στις 11:12 ΠΜ, haris_216 είπε Αυτό που αρχικά ξεκίνησε σαν μία υπηρεσία διευκόλυνσης (courier) που θα μου έφερνε το δέμα στο σπίτι χωρίς πολλά-πολλά και αν δεν με έβρισκε θα άφηνε χαρτάκι να πάω να το πάρω (όλα κομπλέ μέχρι εδώ) έχει καταλήξει σε κάποιες περιπτώσεις σαν full time job για τον παραλήπτη. Αφού πρέπει να είναι on alert για το αν έφτασε ή όχι το δέμα, σε ποιο κατάστημα ή hub είναι, να τρώει ώρες στα τηλέφωνα, να πρέπει να πάει σε locker στου "διαόλου τη μάνα" και στο τέλος να μένει και χωρίς δέμα. Και όλα αυτά χωρίς να "ανοίγει μύτη" σε αυτές τις εταιρίες όπου προφανώς αξιολογήσεις/παράπονα/καταγγελίες εγγράφονται στα...(για να είμαι κόσμιος δεν θα πω το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό) παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αυτό που περιγράφεις με μεγάλη ακρίβεια έγινε, γιατί οι μεγάλοι retailers πήγαν θέλησαν να κάνουν disrupt την αλυσίδα αξίας που χτιζόταν για αιώνες, χωρίς να υπάρχει από πίσω η υποδομή στην εφοδιαστική αλυσίδα. Και πας στην ACS και βλέπεις Zara Μάρα μέχρι 'κει 'πάνω γιατί το fast fashion μαζικής κατανάλωσης επιτάσσει με ένα warehouse να θες να επιτύχεις τζίρο που κάνουν 100 φυσικά καταστήματα χωρίς να έχεις τα έξοδα χώρου και ανθρώπων κατευθείαν από την οθόνη στα χέρια του πελάτη. Ε ποιος θα το πάει στον πελάτη όμως δεν κάθισες να σκεφτείς. Όσο ήταν χαμηλά ο όγκος το μοντέλο δούλευε τώρα που έφαγαν κορεσμό οι μεταφορείς και ειδικά αυτοί που είναι άθλιοι τύπου acs που παίρνουν όλο το μεταφορικό έργο χωρίς να έχουν από πίσω τίποτα κλάταρε και το μοντέλο.
Grfoxz Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αυτό που περιγράφεις με μεγάλη ακρίβεια έγινε, γιατί οι μεγάλοι retailers πήγαν θέλησαν να κάνουν disrupt την αλυσίδα αξίας που χτιζόταν για αιώνες, χωρίς να υπάρχει από πίσω η υποδομή στην εφοδιαστική αλυσίδα. Και πας στην ACS και βλέπεις Zara Μάρα μέχρι 'κει 'πάνω γιατί το fast fashion μαζικής κατανάλωσης επιτάσσει με ένα warehouse να θες να επιτύχεις τζίρο που κάνουν 100 φυσικά καταστήματα χωρίς να έχεις τα έξοδα χώρου και ανθρώπων κατευθείαν από την οθόνη στα χέρια του πελάτη. Ε ποιος θα το πάει στον πελάτη όμως δεν κάθισες να σκεφτείς. Όσο ήταν χαμηλά ο όγκος το μοντέλο δούλευε τώρα που έφαγαν κορεσμό οι μεταφορείς και ειδικά αυτοί που είναι άθλιοι τύπου acs που παίρνουν όλο το μεταφορικό έργο χωρίς να έχουν από πίσω τίποτα κλάταρε και το μοντέλο. Δεν φταίνε οι μεγαλοι retailers, σε όλο τον κόσμο εχει αλλάξει το μοντέλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σε πολλές μάλιστα υπάρχει και παράδοση την ιδια μέρα (αμαζον). Το φταίξιμο είναι 100% στις ελληνικές εταιρείες κούριερ που δεν θέτει η καθε μια της αυστηρούς κανόνες παραλαβής και διακίνησης και γενικότερη εταιρική γραμμή και αρνούνται να επενδύσουν σε δίκτυο. Αντίθετα αφήνουν το κάθε τοπικό κατάστημα να κάνει του κεφαλιού του. Για τον λογο ακριβως αυτο κάποιες εταιρείες ειναι "εξαιρετικές" σε συγκεκριμένες περιοχες και σε άλλες είναι χάλια και κάποιες άλλες είναι εφευρετικές στον τρόπο παράδοσης οπως στον φιλο. 1 1
mechpanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Ναι δεν έχεις άδικο. Στην Αμερική η Amazon ας πούμε επενδύει μέχρι και με παράδοση με drones και προσπαθεί συνεχώς να καινοτομήσει για να μπορέσει να υποστηρίξει αυτό το business model. Στην Ελλάδα το εξειδικεύω, το last mile delivery έχει μείνει στην δεκαετία του '90 και του 2000, με τοπικά καταστήματα franchise, με στόλο ότι να 'ναι, προσωπικό ό,τι υπάρχει διαθέσιμο και στα όρια του. Δεν επένδυσαν σε αυτοματοποίηση, εκσυγχρονισμό και επαρκή υποδομή, παρότι είχαν μπροστά τους μια αγορά που άλλαζε με ταχύτατους ρυθμούς. Κι εγώ αντιμετώπισα τεράστια κοροϊδία με δέμα που είχε έρθει 5 ημέρες στο κατάστημα, το είχαν παρατημένο μέσα στο cage το οποίο επίτηδες δεν είχαν ανοίξει, χύμα έξω στο πεζοδρόμιο και φαινόταν στο tracking "σε διακίνηση προς το κατάστημα". Με το γαϊδούρι να ερχόταν από το Hub στο κατάστημα, 5 μέρες δεν θα έκανε. Και καλά εγώ που είχα παραγγείλει ένα αυτόματο πότισμα κήπου (με χάλασε βέβαια, έβαλα ένα της πλάκας που βρήκα τοπικά αντί για το καλό που ήθελα γιατί έπρεπε να φύγω για το εξοχικό), άλλοι είχαν να παραλάβουν υλικά για την δουλειά τους, άλλος φάρμακα για κατοικίδιο...πολύ πιο σημαντικά δηλαδη... Άρα ναι δεν είναι ότι φταίνε οι retailers, αλλά η μη ανταπόκριση των courier. 1
konstantinos77g Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μου απάντησαν από το Skroutz. Το ότι άργησαν λίγες ημέρες για εμένα είναι θετικό και δεν έστειλαν κάποιο αυτοματοποιημένο μήνυμα. Στα ~3 χρόνια που είμαι πελάτης του Skroutz Plus είμαι τόσο ικανοποιημένος ως πελάτης που ανάλογη αντιμετώπιση δεν έχω δει ποτέ και από καμία εταιρία στην Ελλάδα!! Σας παραθέτω την απάντηση τους. "Καλησπέρα σας από τη Skroutz! Είμαι η Νικόλ από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και ελπίζω να είστε καλά. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και κατανοώ απόλυτα την έντονη ενόχλησή σας και πολύ ειλικρινά, λυπάμαι βαθιά για την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί. Η εικόνα που μου περιγράφετε είναι απαράδεκτη και δεν ανταποκρίνεται ούτε στις δικές μας αξίες, ούτε στο επίπεδο εξυπηρέτησης που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Είναι σαφές πως η εμπειρία σας δεν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση, και αυτό κάνει την κατάσταση ακόμη πιο σοβαρή. Θα προχωρήσω άμεσα σε αναφορά προς τη μεταφορική με τα στοιχεία που μας στείλατε (και τις φωτογραφίες), ζητώντας πλήρη διερεύνηση για τις πρακτικές που ακολουθούν στην περιοχή σας. Παράλληλα, θα εξετάσουμε και εσωτερικά πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την επιλογή μεταφορικής για τις μελλοντικές σας παραγγελίες, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο. Αναφορικά με το πολύ σημαντικό ερώτημά σας: σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής δέματος με ευθύνη της μεταφορικής, η ευθύνη βαραίνει εμάς, και σε καμία περίπτωση εσάς. Αναλαμβάνουμε πλήρως την υποχρέωση να σας εξυπηρετήσουμε είτε με αντικατάσταση είτε με επιστροφή χρημάτων, χωρίς καμία επιβάρυνση. Και πάλι ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την όλη ταλαιπωρία. Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα