nchatz Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Μια ανεπιθύμητη διακοπή λειτουργίας από την πλευρά της Google εμποδίζει τους χρήστες των Google Chromecast (2ης γενιάς) και Chromecast Audio να μεταδώσουν περιεχόμενο στην τηλεόρασή τους. Με βάση τις αναφορές, οι χρήστες δεν μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στη συσκευή τους μέσω της εφαρμογής Google Home. Η διακοπή φαίνεται να οφείλεται σε πρόβλημα από την πλευρά του διακομιστή, με ακόμη και τα συνήθη βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η επανεκκίνηση του dongle να μην επιλύουν το ζήτημα. Με βάση συζητήσεις στο Reddit, το πρόβλημα επηρεάζει μόνο τις παλαιότερες συσκευές Chromecast (2ης γενιάς) και Chromecast Audio. Οι νεότερες συσκευές streaming της Google, όπως το Chromecast με Google TV, Chromecast Ultra και Google TV Streamer, δεν επηρεάζονται από αυτή τη διακοπή. Όπως αναφέρει το 9to5Google, ορισμένοι χρήστες βλέπουν ένα μήνυμα σφάλματος που αναφέρει "Untrusted device: [name] couldn't be verified. This could be caused by outdated device firmware". Η διακοπή φαίνεται να επηρεάζει χρήστες Chromecast παγκοσμίως και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένη αγορά. Φαίνεται ότι κάποιος στην Google παρέλειψε να ενημερώσει τα απαραίτητα αρχεία πιστοποιητικών για το Chromecast (2ης γενιάς) και το Chromecast Audio, γεγονός που πιθανώς προκαλεί το πρόβλημα. Ένας χρήστης του Reddit ισχυρίζεται ότι η ενδιάμεση αρχή πιστοποίησης για τα Chromecast (2ης γενιάς) έληξε στις 9 Μαρτίου 2025. Λόγω αυτού, οι διακομιστές της Google δεν επικυρώνουν αυτές τις συσκευές. Ένας χρήστης του Reddit βρήκε μια προσωρινή λύση που έχει λειτουργήσει για πολλούς. Η διαδικασία απαιτεί επαναφορά του Chromecast και χειροκίνητη ρύθμιση της ημερομηνίας του τηλεφώνου σας πριν από τις 9 Μαρτίου 2025. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Home για να ρυθμίσετε ξανά το παλιό σας Chromecast. Ωστόσο, αυτή είναι μια δύσχρηστη προσωρινή λύση για ένα πρόβλημα από την πλευρά του διακομιστή της Google, μέχρι η εταιρεία να επιλύσει το πρόβλημα. Η διακοπή συνεχίζεται για περισσότερες από 20 ώρες, χωρίς η Google να έχει αναγνωρίσει επίσημα το πρόβλημα. 'Αλλοι χρήστες αναφέρουν πρόβλημα κατά την προσπάθεια μετάδοσης περιεχομένου από το YouTube στο παλιό του Chromecast. Καθώς η διακοπή επηρεάζει μόνο παλαιότερες συσκευές, οι χρήστες των νεότερων μοντέλων Chromecast, όπως το Chromecast με Google TV, μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους κανονικά. Ενημέρωση 14/3/2025 19:40 - Η Google ξεκίνησε την κυκλοφορία διόρθωσης για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε συσκευές Chromecast 2ης γενιάς και Chromecast Audio, οι οποίες εμφάνιζαν σφάλματα "μη έμπιστης συσκευής" που απενεργοποιούσαν τη λειτουργία casting. Η εταιρεία ανακοίνωσε σε ανάρτηση υποστήριξης ότι η διόρθωση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και τόνισε πως οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες για να λάβουν την ενημέρωση. Για τους χρήστες που επιχείρησαν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και δεν μπορούν να ρυθμίσουν ξανά τις συσκευές τους, η Google ανέφερε ότι εργάζεται για την επίλυση και αυτού του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Google : Τέλειωσε η υποστήριξη . Μπορείτε να τις πετάξετε και να παρετε το πιο νεο μοντελο. Φροντίζουμε επισης για εναν καλύτερο πλανήτη με λιγότερα σκουπιδια απο ηλεκτρονικες συσκευες και δεσμευομαστε σαν εταιρεια οτι μεχρι το 2050 θα έχουμε μηδενικό αποτύπωμα. Επεξ/σία 10 Μαρτίου από poulinos 13 4 3
vasilis_ts Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου ''Tο πρόβλημα επηρεάζει μόνο τις παλαιότερες συσκευές Chromecast (2ης γενιάς) και Chromecast Audio. Οι νεότερες συσκευές streaming της Google, όπως το Chromecast με Google TV, Chromecast Ultra και Google TV Streamer, δεν επηρεάζονται από αυτή τη διακοπή.'' ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Θα έρθει και η σειρά τους. Α ρε ..... που θέλουν. 1
Directx Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Υπάρχει πρόβλημα λόγο λήξης πιστοποιητικού διάρκειας 10 ετών του συστήματος - εδώ υπάρχουν αναλυτικές αλλά ανεπίσημες οδηγίες (οπότε όλα γίνονται με ευθύνη του χρήστη) προς μερική έστω αντιμετώπιση του προβλήματος (ώστε να επιτραπεί η αναπαραγωγή περιεχομένου) μέχρι την κυκλοφορία επίσημης διόρθωσης / ενημέρωσης. Spoiler ΥΓ. Σε εμένα (και σε φίλη μου) λειτούργησε η πρώτη λύση (GUI method) που περιέχει το άρθρο -αλλά χρησιμοποίησα δικό μου κώδικα για το άνοιγμα των "Cast Debugging Settings" αντί εφαρμογής 3ου και επιπλέον δεν είχαμε κάνει προηγουμένως reset το Chromecast. Επεξ/σία 10 Μαρτίου από Directx 1
dchatz Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου άλλαξα κι εγω την ημερομηνία γέννησης με στυλό πάνω στην ταυτότητα και ....θαύμα, είμαι 10 χρόνια νεότερος. 2 3
manoliszoo Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, dchatz είπε άλλαξα κι εγω την ημερομηνία γέννησης με στυλό πάνω στην ταυτότητα και ....θαύμα, είμαι 10 χρόνια νεότερος. ζωζω εσυ εισαι... 5
menthol1979 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 49 λεπτά πριν, poulinos είπε Google : Τέλειωσε η υποστήριξη . Μπορείτε να τις πετάξετε και να παρετε το πιο νεο μοντελο. Φροντίζουμε επισης για εναν καλύτερο πλανήτη με λιγότερα σκουπιδια απο ηλεκτρονικες συσκευες και δεσμευομαστε σαν εταιρεια οτι μεχρι το 2050 θα έχουμε μηδενικό αποτύπωμα. Πριν χρόνια, αγορά Google Nexus 10 tablet από Αγγλία. 400+ ευρώ. Στα 2 χρόνια και ένα μήνα, τα φτύνει η μπαταρία, ενώ το tablet δούλευε κανονικά. Παίρνω Αγγλία γιατί η Samsung (που το κατασκέυαζε) εδώ δεν το υποστηρίζει. Μου λένε πολύ κράιμα είναι εκτός εγγύησης. Ναι λέω, να αγοράσω μια μπαταρία, να την πληρώσω βρε αδερφέ, να σας το στείλω, δικά μου έξοδα. Απάντηση: Nope. 1
cr77 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Πάρτε ρε παιδιά εκεί στη γοογλε ένα πιστοποιητικό από το papaki.com με 10 ευρώ να κάνετε τη δουλειά σας. Αν δεν τα έχετε, να κάνουμε ρεφενε.
cpc464 Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Φαντάζεστε να έβγαζε η Google αυτοκίνητα;,να σου έβγαζε μύνημα στην μέση του πουθενά οτι έληξε το πιστοποιητικό. Επεξ/σία 10 Μαρτίου από cpc464 6
k_w_t Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 1 ώρα πριν, menthol1979 είπε Πριν χρόνια, αγορά Google Nexus 10 tablet από Αγγλία. 400+ ευρώ. Στα 2 χρόνια και ένα μήνα, τα φτύνει η μπαταρία, ενώ το tablet δούλευε κανονικά. Παίρνω Αγγλία γιατί η Samsung (που το κατασκέυαζε) εδώ δεν το υποστηρίζει. Μου λένε πολύ κράιμα είναι εκτός εγγύησης. Ναι λέω, να αγοράσω μια μπαταρία, να την πληρώσω βρε αδερφέ, να σας το στείλω, δικά μου έξοδα. Απάντηση: Nope. Για ποιον λογο νομιζεις οτι σταματησε το Plaisio τα Λαπτοπ Τουβλο-Χ ? Απο κατι τετοιες καταγγελιες οτι δεν παρειχε υποστηριξη στα εκτος εγγυησης . Ειναι υποχρεωμενες οι εταιριες να εχουν ανταλλακτικα και service επι πληρωμη για καποιο χρονικο διαστημα... 3 1
Huruduru Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Οι εταιρίες κατασκευάζουν τους υπολογιστές, τα κινητά και οποιαδήποτε συσκευή πλέον με όλα τα κομμάτια να μην είναι αποσπώμενα και αν είναι αποσπώμενα τότε είναι κλειδωμένα με Serialized Firmware για να σε αποτρέψουν να επισκευάσεις την συσκευή σου μόνος σου. Κλειδώνουν τους Bootloader για να μην μπορείς να αλλάξεις λειτουργικό σύστημα αφού σταματήσουν την υποστήριξη της συσκευής σου ή απλά επειδή στην έχουν κάνει να σέρνετε από τις προμελετημένες ενημερώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα ακόμα παράδειγμα ότι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι καμία εταιρία πλέον. 1
Rattlehead Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου Μα πως να αγοράσεις και το νεοτερο? Από την BF παλεύω να βρω έστω και Amazon και είχαν μόνο τα 4η γενιας(ούτε καν το 3ης) με άνω των 100€. Οι scalpers των "μεγάλων αλυσιδων" τα έχουν μη διαθέσιμα ή τα έχουν απο 110€ και άνω. Reddit foreva 2
poulinos Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 3 hours ago, menthol1979 said: Πριν χρόνια, αγορά Google Nexus 10 tablet από Αγγλία. 400+ ευρώ. Στα 2 χρόνια και ένα μήνα, τα φτύνει η μπαταρία, ενώ το tablet δούλευε κανονικά. Παίρνω Αγγλία γιατί η Samsung (που το κατασκέυαζε) εδώ δεν το υποστηρίζει. Μου λένε πολύ κράιμα είναι εκτός εγγύησης. Ναι λέω, να αγοράσω μια μπαταρία, να την πληρώσω βρε αδερφέ, να σας το στείλω, δικά μου έξοδα. Απάντηση: Nope. γελαω οταν ακουω εταιρειες να λενε για θεματα περιβαλλοντος κτλ. ειναι τοσα πολλα τα περιστατικα και τοσο κραυγαλεα. Microsoft-φτιαξαμε ΕΝΑ ποντικι απο ανακυκλωμενο πλαστικο -> παιδια σορρυ τα windows 11 θελουν tpm θελουν rma θελουν sas,scsi ,atapi θελουν και ενα κερακι στην εκκλησια.πεταμα τα Pc. amazon -> προσεχουμε το περιβαλλον -> ποσα πραγματα για πεταμα σε πρεσα ολες οι εταιρειες -> ναι νοιαζομαστε για το περιβαλλον.σου χαλασε κατι στην τηλεοραση?δεν αξιζει να την φτιαξεις και ας κανει 10 ευρω.πεταξε την σκουπιδια παρε αλλην απλα κανεις δεν νοιαζεται.ολα ειναι απλα για να λεμε. Real story -> HUAWEI -> ερχεται ενα μηχανημα για να το κανω εγκατασταση.το μηχανημα 6-7u σε ενα Rack. τιποτα το τεραστιο.ο ογκος απο τα χαρτια τις κουτες κτλ που πεταξα απο ολες τις καρτες κτλ αν τις εβαζα την μια πανω στην αλλη και διπλα στην αλλη θα φτιαχνα ομοιωμα fiat panda. για να καταλαβεις το ποσο δεν τους νοιαζει. μου εβαλαν πχ 50 οπτικες ινες μεσα. η καθε ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ οπτικη ινα ηταν μαζι με ενα φυλλο a4 με labels μεσα σε ενα ΑΝΤΙΣΤΑΤΙΚΟ σακουλακι μεγεθους α4. κοινως για 50 ινες ηταν 50 κολλες α4 με αυτοκολλητα και 50 σακουλακια μεγεθους α4 αντιστατικα. σε καθε σακουλα εβαζες ανετα 20 ινες και λιγες λεω. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 2 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα