Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Αλεξανδρος A.92 said:

Διαφωνουμε. Το να ζητησω 100 ευρο στον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ στο ιντερνετ δεν δειχνει υποπτη συμπεριφορα. Μπορει ευκολα  να τα χρειαζομαι και να εχω πραγματικη αναγκη η να ψαχνω για μ@λακες. Τιποτα απο τα δυο δεν ειναι υποπτο ή παρανομο. 

Συμφωνω αλλα αυτο μπορει να ειναι 2 γειτονες που απλα βριστηκαν και τσακωθηκαν ουτως ωστε να χρησιμοποιηθει στο μελλον οταν καποιος ξεφυγει και κανει καποια παρανομια. Εδω τι παρανομια να γινει? 

Μα αυτό λέω. Ο τύπος δεν ήρθε και μου είπε "Έχεις να μου δώσεις 100€;". Είπε μια ψεύτικη ιστορία που δεν στέκει. Είπε ότι έχασε την κάρτα του και γι αυτό εγώ πρέπει να του στείλω χρήματα στον δικό του λογαριασμό. Πες οτι του τα εβαζα, σε τι θα τον βοηθουσε; Τι διαφορά θα είχαν αυτά τα χρήματα με αυτά που υποτίθεται πως είχε στον λογαριασμό του και πως θα τα χρησιμοποιούσε χωρίς κάρτα; Ο λόγος που είπε δεν βγάζει απλά κανέναν νόημα. Πέρα από αυτο, η συνομιλία πήρε 2 ημέρες. δηλαδή 2 ημέρες δεν μπορούσε να πάει σε τράπεζα; Και τελευταίο, αν είχε πρόβλημα, δεν θα ζήταγε από συγγενείς και φίλους; Η όλη κατασκευασμένη ιστορία δικαιολογεί την υποψία για απάτη. 

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, giwrgostr said:

Με την ίδια λογική, όλοι οι δράστες στις τηλεφωνικές απάτες είναι αθώοι αν δεν την πατήσεις; Ή το θεωρούμε κακό μόνο αν το κάνει άγνωστος, αλλά αν το κάνει γνωστός, είναι μια χαρά πρακτική;

Συγκρίνεις την γιαγιά με άνοια που θα την πάρουν και θα της πουν ότι πεθαίνει η κόρη της στο νοσοκομείο για να της αποσπάσουν 20k ευρώ με ένα «γνωστό» σου που σου ζήτησε ένα κατοστάρικο να τα φάει στα φρουτάκια;

Δηλαδή τώρα στα σοβαρά θεωρείς ότι το «έχασα την κάρτα μου» μπορεί να θεωρηθεί απάτη σε οποιοδήποτε δικαστήριο;

2 hours ago, giwrgostr said:

Προς το παρόν έχει στείλει μόνο σε πρώην άτομα θητείας, αλλά είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να το κάνει και σε άτομα που κάνουν τώρα τη θητεία τους. 

Τα άτομα που κάνουν τώρα την θητεία τους είναι ανήλικα; Δεν μπορούν να τον διαολοστείλουν αν τους ζητήσει λεφτά;

Δημοσ.
1 minute ago, Malthador said:

Δηλαδή τώρα στα σοβαρά θεωρείς ότι το «έχασα την κάρτα μου» μπορεί να θεωρηθεί απάτη σε οποιοδήποτε δικαστήριο;

Το να πεις ψέματα ότι έχασες την κάρτα σου για να πάρεις λεφτά που δεν θα επιστρέψεις ναι θεωρείται ξεκάθαρα απάτη από την ερμηνία του νόμου. Ο νόμος ορίζει πολύ συγκεκριμένα ότι απάτη είναι κάθε προσπάθεια να βγάλεις κέρδος υποστηρίζοντας μια ψεύτικη ιστορία ή παραποιώντας την αλήθεια. 

• Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Το να πεις ψέματα ότι έχασες την κάρτα σου για να πάρεις λεφτά που δεν θα επιστρέψεις ναι θεωρείται ξεκάθαρα απάτη από την ερμηνία του νόμου. Ο νόμος ορίζει πολύ συγκεκριμένα ότι απάτη είναι κάθε προσπάθεια να βγάλεις κέρδος υποστηρίζοντας μια ψεύτικη ιστορία ή παραποιώντας την αλήθεια. 

Την εχασα και την βρηκα μετα απο μια μερα στο σπιτι κατω απο τον καναπε. Στο μεταξυ ζητησα απο τον φιλο μου 100 ευρω για να τα φαω σε φρουτακια και θα του τα εδινα την επομενη ημερα. Ειμαι απατεωνας, ή ξεχασιαρης τζογαδορος?

Στο ξαναλεω, δεν υπαρχει απατη οσο ΔΕΝ εχεις δωσει χρηματα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

και πως ξερουμε οτι δεν εχασε την καρτα του; δεν στεκει από πουθενά η ιστορία νομικα.

ποιος μου λεει οτι μετα δεν θα τα εδινε πίσω τα δανεικά;

δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ειναι πιθανη απατη...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Ψεύτικη ιστορία είναι να πεις δώσε μου 1000€ να σου τα επενδύσω και θα πάρεις πίσω 1300 σε δύο μήνες. Ψεύτικη ιστορία είναι να πεις σου πουλάω 400€ το νέο iphone και να του στείλεις το κουτί άδειο. Ψεύτικη ιστορία είναι να πεις χτύπησε ο γιος σου και χρειάζονται για το νοσοκομείο 5000€. Αυτά είναι απάτες. Το να πεις σε κάποιον δεν έχω λεφτά, έχασα την κάρτα ή ότι άλλο τέτοιο και δάνεισε μου 100€ δεν είναι απάτη. Αν κάνεις μήνυση για κάτι τέτοιο θα πρέπει να πας στο δικαστήριο σαν παράσταση κατηγορίας και να αποδείξεις πως ο άλλος δεν είχε χάσει την κάρτα του και έλεγε ψέματα. Πόσο εύκολο πιστεύεις πως είναι αυτό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα μου έστειλε ξανά και παραδέχθηκε ότι η ιστορία του ήταν ψεύτικη. Λέει ότι χρωστάει χρήματα και έψαχνε να τα βρει. Υποστηρίζει ότι θα τα επέστρεφε. Αλλά ακόμα και να τον πιστέψω ότι δεν είχε πρόθεση απάτης, ξέρουμε ότι τέτοιες καταστάσεις είναι φαύλος κύκλος και δεν θα έβλεπα χρήματα. Ίσως να έχετε δίκαιο και στα αυτιά κάποιου άλλου η υπόθεση να ακουγόταν πολύ αμφίβολη, αλλά στα δικά μου μάτια φαίνοταν σίγουρο ότι κάτι πήγαινε λάθος. Πάντως ειλικρινά δεν τρόλαρα, πραγματικά πίστευα ότι αυτό που αναφέρω ήταν το σωστό να κάνω.

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.

Ο γνωστός σου ζήτησε δανεικά 100 ευρώ.

Το αν του τα δώσεις ή όχι είναι δικό σου θέμα.

Αν του τα δώσεις, το που θα τα χρησιμοποιήσει αυτός είναι δικό του θέμα. 

Το αν κάποιος τρίτος του δανείσει χρήματα είναι δικό του θέμα και δεν σου πέφτει λόγος.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 minutes ago, Nabuko said:

Ο γνωστός σου ζήτησε δανεικά 100 ευρώ.

Το αν του τα δώσεις ή όχι είναι δικό σου θέμα.

Αν του τα δώσεις, το που θα τα χρησιμοποιήσει αυτός είναι δικό του θέμα. 

Το αν κάποιος τρίτος του δανείσει χρήματα είναι δικό του θέμα και δεν σου πέφτει λόγος.

Επιτέλους! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, giwrgostr said:

Πέρα από αυτό, ποια η λογική να ζητήσει από εμένα λεφτά σε μια ανάγκη που δεν έχουμε μιλήσει για μήνες; Γιατί δεν έστειλε σε συγγενείς και φίλους; 

υπαρχει λογικη. αφου ζητησε απο συγγενεις και φιλους και ειτε τα πηρε ειτε οχι τωρα εφτασε στους παλιους γνωστους. μετα θα βγει και σε ατομα σε facebook κτλ να πει οτι εσπασε το ποδι του και αν δεν μαζεψει 20.000 ευρω θα του το κοψουν.

21 minutes ago, giwrgostr said:

Τώρα μου έστειλε ξανά και παραδέχθηκε ότι η ιστορία του ήταν ψεύτικη. Λέει ότι χρωστάει χρήματα και έψαχνε να τα βρει. Υποστηρίζει ότι θα τα επέστρεφε. Αλλά ακόμα και να τον πιστέψω ότι δεν είχε πρόθεση απάτης, ξέρουμε ότι τέτοιες καταστάσεις είναι φαύλος κύκλος και δεν θα έβλεπα χρήματα. Ίσως να έχετε δίκαιο και στα αυτιά κάποιου άλλου η υπόθεση να ακουγόταν πολύ αμφίβολη, αλλά στα δικά μου μάτια φαίνοταν σίγουρο ότι κάτι πήγαινε λάθος. Πάντως ειλικρινά δεν τρόλαρα, πραγματικά πίστευα ότι αυτό που αναφέρω ήταν το σωστό να κάνω.image.png.20b47dbaef3b7ed37c5798d19e900028.png

ουτε θα στα γυρισει.αλλα δεν φταιει αυτος.εσυ απορω γιατι συνεχιζεις να μιλας με ενα τετοιο ατομο που σε εχει μονο για να σου ζητησει λεφτα. μυαλο δεν βαζετε μερικοι. ουτε καν θα ειχα απαντησει το μυνημα.

και θα στο πω και χυμα.τσακωθηκαμε με "φιλο" που τον ηξερα κανα 20 χρονια επειδη ηθελε να του δανεισω ενα ποσο το οποιο παιζει να το επαιρνα σε 100 ατοκες δωσεις τα επομενα 5 χρονια. 

οπως εχουν πει σε αλλο θεμα.εχεις 2 επιλογες.

η να μην δωσεις χρηματα και να τσακωθεις με τον αλλον και να τελειωσει εκει

ή να του δανεισεις και να τσακωθειτε λιγο αργοτερα που δεν θα στα γυρισει και θα σε κανει block/

οποτε διαλεγω την πρωτη περιπτωση

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 5
Δημοσ.
17 minutes ago, poulinos said:

ουτε θα στα γυρισει.αλλα δεν φταιει αυτος.εσυ απορω γιατι συνεχιζεις να μιλας με ενα τετοιο ατομο που σε εχει μονο για να σου ζητησει λεφτα. μυαλο δεν βαζετε μερικοι. ουτε καν θα ειχα απαντησει το μυνημα.

Όχι εντάξει τον μπλόκαρα, απλά ήθελα να δω μέχρι που θα το πάει και αν θα πει την αλήθεια. Χρήματα δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω. Μάστιγα ο τζόγος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένεις να ασχοληθεί η αστυνομία (άσε που δεν υπήρχε βάσιμος λόγος για καταγγελία για ένα τζογαδόρο όπως σου είπαν ) εδώ η άλλη κοπέλα πήγε στο αστυνομικό τμήμα να ζητήσει προστασία γιατί ο άλλος τριγυρνούσε απο κάτω να την μαχαιρώσει και την έδιωξαν λέγοντας της να πάρει το 100 χωρίς να την προσταυτεύσουν και την σκότωσε μπροστά στον φρουρό που δεν έκανε τίποτα και εσύ θες να ασχοληθεί ο αστυνομικός που είναι κοπρόσκυλο - τεμπελόσκυλο και άχρηστος και το μόνο που περιμένει  είναι να σχολάσει απο την βάρδια του.

Επεξ/σία από ptriv1
Δημοσ.
7 minutes ago, giwrgostr said:

Όχι εντάξει τον μπλόκαρα, απλά ήθελα να δω μέχρι που θα το πάει και αν θα πει την αλήθεια. Χρήματα δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω. Μάστιγα ο τζόγος

καλα εκανες.μαστιγα ο τζογος και γενικως πολλοι δανειζονται λεφτα απλα για να περνανε καλα και ξερουν οτι δεν θα τα δωσουν.ειχε ανοιχτει και παρομοιο θεμα εδω μεσα απο αλλον τζαμπατζη που ζηταγε λεφτα για να παντρεψει την κορη του και οταν ο αλλος του ειπε οτι πχ δεν εχω 2000 εχω 1000 ο αλλος ξυνισε.απειρα λαμογια δυστυχως. οπως εγραψα πιο πανω και στις 2 περιπτωσεις η φιλια θα χαλασει απλα στην μια περιπτωση θα εχεις χασει και τα λεφτα σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giwrgostr είπε

και γι αυτό εγώ πρέπει να του στείλω χρήματα στον δικό του λογαριασμό.

Είπε ότι πρέπει να του δώσεις χρήματα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...