ioanna9 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου και σκέφτομαι για ΣΣΑΣ οικονομικό. Γνωριζει κάνεις τι επικρατεί στην σχολή, γενικώς την ποιότητα ζωής, αν στη σχολή πας με τα πολιτικά σου, αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αν μετά από κάποια έτη σου επιτρέπουν ίσως περισσότερες εξοδους; θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος που αποφοίτησε ή βρίσκεται στη σχολή μου πει την εμπειρία του. Γνωρίζω μόνο πως έχεις εξιτήριο κάθε Τετάρτη κ παρασκευοσαββατοκυριακο αλλά και ότι μετά σου δίνεται επιλογή μεταξύ ξηρας-θαλασσας-αεροποριας. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από ioanna9
marouli821316 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 9:19 ΜΜ, ioanna9 είπε Καλησπέρα, είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου και σκέφτομαι για ΣΣΑΣ οικονομικό. Γνωριζει κάνεις τι επικρατεί στην σχολή, γενικώς την ποιότητα ζωής, αν στη σχολή πας με τα πολιτικά σου, αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αν μετά από κάποια έτη σου επιτρέπουν ίσως περισσότερες εξοδους; θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος που αποφοίτησε ή βρίσκεται στη σχολή μου πει την εμπειρία του. Γνωρίζω μόνο πως έχεις εξιτήριο κάθε Τετάρτη κ παρασκευοσαββατοκυριακο αλλά και ότι μετά σου δίνεται επιλογή μεταξύ ξηρας-θαλασσας-αεροποριας. Είμαι και εγώ μαθήτρια της Γ λυκείου φέτος, αλλά με κατεύθυνση υγείας. Ωστόσο, γνωρίζω κάποια πράγματα καθότι είμαι στην εκπαίδευση και τα ψάχνω από ενδιαφέρον. 2 φίλοι του αδερφού μου περάσανε σε σώματα ασφαλείας (πριν 2 χρόνια), συγκεκριμένα λιμενικό και πυροσβεστική. Και οι 2 είπαν ότι δεν ήταν των προσδοκιών τους η σχολή και πως δεν περνάνε καθόλου καλά! Και ο λόγος είναι ότι δεν τους δίνουν σχεδόν ποτέ άδεια, τους αγγαρεύουν και για 3 μήνες τους πήραν τα κινητά και τους δώσανε κάτι άλλα από εκεί για να επικοινωνουν μόνο με τη σχολή!! Με άλλα λόγια ήταν αποκλεισμένοι από την πραγματικότητα για ένα διάστημα... Παρόλα αυτά πληρώνονται τον μήνα κάπου στα 300€. Βέβαια, οι ΣΑΣΣ σχολές επειδή προορίζονται για ανώτερα αξιώματα η κατάσταση θα είναι καλύτερη πιθανότατα. Πράγματι, μια φίλη μου έδωσε πέρσι Πανελλήνιες και πέρασε ΣΑΝ. Αυτή έχει αρκετές άδειες, πληρώνεται και λίγο παραπάνω και... γενικά έχει καλύτερη μεταχείριση. Οπότε, στην ποιότητα ζωής σίγουρα είναι καλύτερα και για φοιτητική ζωή. Για το Οικονομικό ΣΑΣΣ, βέβαια, ο γιος μιας γνωστης της μητέρας μου (κάπου στα 30 το παιδί) που τελείωσε αυτή τη σχολή παραπονιέται για τον μισθό μετά την αποφοίτηση, ότι δεν είναι καλός και ότι είναι απλά φήμη τελικά. Αυτό ίσως να συμβαίνει τώρα με την κρίση της χώρας και λόγω του κορεσμού, αλλιώς δε νομίζω να ήταν πάντα έτσι, δε ξέρω. Για τις δε ιδεολογίες που αναφέρεις, φαντάζομαι ότι μπορείς να έχεις ελεύθερη βούληση, αλλά δε μπορείς να τις διατυμπανίζεις τις απόψεις σου φανερά γιατί στον στρατό είναι λίγο πολύ γνωστά τα ιδεώδη και η πειθαρχία/σκληραγώγηση που επικρατεί, οπότε άμα προκαλέσεις μπορεί αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε εσένα. Υ.Γ: Σου εξήγησα τι vibes έχω λάβει μιλώντας με άτομα, οπότε μπορεί αυτό που είπα να μην είναι και η πιο αξιόπιστη άποψη ενδεχομένως, γιατί ο καθένας το βιώνει διαφορετικά. Θα σου συμβούλευα να ψάξεις τα προγράμματα σπουδών της σχολής για να πάρεις πιο πολλές πληροφορίες. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή συνέχεια!
dionisis1925 Δημοσ. 19 Μαρτίου Δημοσ. 19 Μαρτίου Στις 14/3/2025 στις 9:19 ΜΜ, ioanna9 είπε Καλησπέρα, είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου και σκέφτομαι για ΣΣΑΣ οικονομικό. Γνωριζει κάνεις τι επικρατεί στην σχολή, γενικώς την ποιότητα ζωής, αν στη σχολή πας με τα πολιτικά σου, αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και αν μετά από κάποια έτη σου επιτρέπουν ίσως περισσότερες εξοδους; θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος που αποφοίτησε ή βρίσκεται στη σχολή μου πει την εμπειρία του. Γνωρίζω μόνο πως έχεις εξιτήριο κάθε Τετάρτη κ παρασκευοσαββατοκυριακο αλλά και ότι μετά σου δίνεται επιλογή μεταξύ ξηρας-θαλασσας-αεροποριας. Τι πολιτικά; Με στρατιωτικά ρούχα θα είσαι 8 ώρες στην υπηρεσία. Εξοδο κάθε Τετάρτη και από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ της Κυριακής εφόσον δεν έχεις πανεπιστημιακες υποχρεώσεις ή άλλες υπηρεσίες που ορίζει η σχολή. Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι 20-25 ημέρες άδεια, καλοκαίρι όμως δίνονται Ιούνιο και Αύγουστο γιατί τον Ιούλιο έχουν κάτι ωραίες καλοκαιρινές ασκήσεις και δεν λείπει κανείς από αυτές. Αντέχεις για 30 χρόνια να φοράς χακί; Επιλογή για αεροπορία-ξηρα και ναυτικό σου δίνεται μόνο αν έχεις καλή σειρά αλλιώς παίρνεις ότι έχει απομείνει. Έχει σελίδα η ΣΣΑΣ στο διαδίκτυο που έχει αρκετές πληροφορίες. Διάβασε προσεκτικά γιατί εφόσον αποφασίσεις και μπεις και το μετανιώσεις η παραίτηση έχει πρόστιμο, δεν φεύγεις έτσι. 2
Ubersoldier Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Αν θεωρείς πως σου αρέσει, η επιλογή της ΣΣΑΣ Οικονομικό δεν είναι κακή. Το πρόγραμμα της Σχολής είναι μεν πιο απαιτητικό από του μέσου φοιτητή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο βαρύ όσο στις αμιγώς στρατιωτικές (ΣΣΕ/ΣΝΔ/ΣΙ). Στα συν η παροχή στέγης, τροφής σε μια πόλη όπως η Θεσ/νικη και ενός περιβάλλοντος φουλ στις σημειώσεις με καμία εξάρτηση από κομματικές παρατάξεις. Επίσης αρκετές έξοδοι και η καθημερινή μετάβαση στο πανεπιστήμιο δεν σε αποκόπτει από την καθημερινότητα/πραγματικότητα.Τα πέρι κινητών αστεία εν έτει 2025(πλήρης χρήση, εκτός αν πας να φωτογραφίσεις καμιά αποθήκη ξέρω γω). Στα πλην οι κλασικές δυσκολίες του στρατιωτικού βίου, η εκτέλεση υπηρεσιών και οι ασκήσεις στα λεγόμενα σκηνάκια, οι οποίες ωστόσο είναι εστιασμένες στην γνωριμία με βασικά πράγματα που, ας είμαστε ειλικρινείς, ένας καλός κατασκηνωτής τα ξέρει και καλύτερα. Το εργασιακό περιβάλλον γενικά μετά είναι καλό, καθώς υπάρχει μια "ομοψυχία" στους απόφοιτους. Οι μεταθέσεις υφίστανται, ανάλογα βέβαια και τον κλάδο που επιλέγεται στην αποφοίτηση, αλλά γενικά είναι περιορισμένες σε μεγάλες πόλεις όπου βρίσκονται τα ταμεία. Τα μισθολογικά προβλήματα είναι γνωστά και αφορούν όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο υπάρχουν μικρές αυξήσεις στον ορίζοντα. Για εναλλακτικές καριέρες εντός μετά, κάποιοι πάνε ελεγκτικό (σκέψου σαν ΣΔΟΕ του Στρατού ένα πράγμα). Αφού περάσουν τα "υποχρεωτικά" χρόνια παραμονής(διπλάσιο του χρόνου της σχολής) για να μην χρειάζεται να καταβληθεί αποζημίωση, μπορεί κάποιος να φύγει και να δουλέψει με το πτυχίο ΑΕΙ του, ενώ ορισμένοι φεύγουν για αντίστοιχες θέσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ εντός Ευρώπης με πολύ καλές, από όσο έχω ακούσει, απολαβές. 1
lary7 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Ήμουν για 1 χρόνο στο Οικονομικο της νομικής και είχα φίλο στο οικονομικο ΣΣΑΣ, το δύσκολο κομμάτι ήταν πως ερχόντουσαν πακέτο στο αμφιθέατρο με στολές και μετά φεύγανε ολοι μαζί, ενώ εμείς συνεχίζαμε να πάμε κάπου για καφέ. Ουσιαστικά μονο στο διάλειμα μπορούσαμε να αλλάξουμε 2 κουβέντες. Αρκετοί νοίκιαζαν κρυφά στην Σαλονίκη οπότε στις εξόδους είχαν κάπου να πάνε να αράξουνε. Μέσα στην σχολή ήταν λίγο ζόρικα αλλά πιο light καταστάσεις σε σχέση με κανονικές στρατιωτικές σχολές. Ουσιαστικά το 1ο έτος είναι το δύσκολο γιατί θέλει προσαρμογή, μετά κάθε χρονιά και καλύτερα. Τα σκηνάκια στην Καναπίτσα ήταν λίγο ζόρικα το καλοκαίρι, ιδιαίτερα για τις κοπέλες αλλά συνηθίζονται και ειναι μια ενδιαφέρουσαν εμπειρία. Εγγυημένη καριέρα με λίγες μεταθέσεις και είσαι σχετικά elite σε εναν κλάδο που οι λοιποί αξιωματικοί έχουν αρκετά πιο βαρύ εργασιακό βίο.
Mpiftekis Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Εάν σε 15 χρόνια χρειαστείς ένα έξτρα εισόδημα, γιατί αυτό που έχει ο στρατός δεν είναι καλό, τότε απαγορεύεται να εργαστείς σαν ελ. επαγγελματίας (π.χ. λογιστής). Έχω φίλο που είναι στην οικονομική δ/νση του Ναυτικού στο ΓΕΕΘΑ και μου λέει ότι όλοι του οικονομικού παραιτούνται για να πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες. Η γυναίκα του που είναι κτηνίατρος ΣΣΑΣ, μπορεί και δουλεύει νόμιμα σαν ελ. επαγγελματίας και έχει κι ένα καλό εξτρα εισόδημα. Επιπλέον, οι βάρδιες θα είναι βάρδιες και δεν τις γλυτώνεις και είναι κρίμα για κάποιον που βγάζει έναν καλό βαθμό να χαραμίζεται έτσι... 1
DrLo Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2025 στις 4:27 ΜΜ, Mpiftekis είπε Η γυναίκα του που είναι κτηνίατρος ΣΣΑΣ Τι ακριβώς κάνουν οι κτηνίατροι ΣΑΣΣ στον Στρατό; Επεξ/σία 25 Μαρτίου από DrLo
Mpiftekis Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 11 ώρες πριν, DrLo είπε Τι ακριβώς κάνουν οι κτηνίατροι ΣΑΣΣ στον Στρατό; Κι εγώ την ίδια απορία είχα Μέχρι πρότινος ο στρατός είχε άλογα και σκυλιά. Τώρα έχει μόνο σκυλιά, αλλά γενικά ασχολούνται με την έλεγχο των τροφίμων που διανέμει ο στρατός δεξιά κι αριστερά.
DrLo Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε Κι εγώ την ίδια απορία είχα Μέχρι πρότινος ο στρατός είχε άλογα και σκυλιά. Τώρα έχει μόνο σκυλιά, αλλά γενικά ασχολούνται με την έλεγχο των τροφίμων που διανέμει ο στρατός δεξιά κι αριστερά. Καλά. Ότι έχει σκυλιά δε νομίζω ότι δικαιολογεί να υπάρχει Κτηνιατρική ΣΑΣΣ. Και καζανάκια έχει, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει Υδραυλικό ΣΑΣΣ. Αυτό με τα τρόφιμα το καταλαβαίνω ως ένα βαθμό αν και είναι χαζό να εκπαιδεύεται ένας ως κτηνίατρος γι'αυτό. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Στις 26/3/2025 στις 11:26 ΠΜ, DrLo είπε Καλά. Ότι έχει σκυλιά δε νομίζω ότι δικαιολογεί να υπάρχει Κτηνιατρική ΣΑΣΣ. Και καζανάκια έχει, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει Υδραυλικό ΣΑΣΣ. Αυτό με τα τρόφιμα το καταλαβαίνω ως ένα βαθμό αν και είναι χαζό να εκπαιδεύεται ένας ως κτηνίατρος γι'αυτό. Καλά πρέπει να παίρνουν ελάχιστα άτομα κάθε χρόνο. Γενικά η ΣΣΑΣ δεν εχει λόγο ύπαρξης, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να παίρνουν έτοιμους ειδικούς γιατρούς όπως παίρνει τόσα χρόνια η Αστυνομία π.χ., το ιδιο και για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Δεν είναι και West Point Στις 19/3/2025 στις 7:02 ΜΜ, marouli821316 είπε Είμαι και εγώ μαθήτρια της Γ λυκείου φέτος, αλλά με κατεύθυνση υγείας. Ωστόσο, γνωρίζω κάποια πράγματα καθότι είμαι στην εκπαίδευση και τα ψάχνω από ενδιαφέρον. 2 φίλοι του αδερφού μου περάσανε σε σώματα ασφαλείας (πριν 2 χρόνια), συγκεκριμένα λιμενικό και πυροσβεστική. Και οι 2 είπαν ότι δεν ήταν των προσδοκιών τους η σχολή και πως δεν περνάνε καθόλου καλά! Και ο λόγος είναι ότι δεν τους δίνουν σχεδόν ποτέ άδεια, τους αγγαρεύουν και για 3 μήνες τους πήραν τα κινητά και τους δώσανε κάτι άλλα από εκεί για να επικοινωνουν μόνο με τη σχολή!! Με άλλα λόγια ήταν αποκλεισμένοι από την πραγματικότητα για ένα διάστημα... Παρόλα αυτά πληρώνονται τον μήνα κάπου στα 300€. Βέβαια, οι ΣΑΣΣ σχολές επειδή προορίζονται για ανώτερα αξιώματα η κατάσταση θα είναι καλύτερη πιθανότατα. Πράγματι, μια φίλη μου έδωσε πέρσι Πανελλήνιες και πέρασε ΣΑΝ. Αυτή έχει αρκετές άδειες, πληρώνεται και λίγο παραπάνω και... γενικά έχει καλύτερη μεταχείριση. Οπότε, στην ποιότητα ζωής σίγουρα είναι καλύτερα και για φοιτητική ζωή. Για το Οικονομικό ΣΑΣΣ, βέβαια, ο γιος μιας γνωστης της μητέρας μου (κάπου στα 30 το παιδί) που τελείωσε αυτή τη σχολή παραπονιέται για τον μισθό μετά την αποφοίτηση, ότι δεν είναι καλός και ότι είναι απλά φήμη τελικά. Αυτό ίσως να συμβαίνει τώρα με την κρίση της χώρας και λόγω του κορεσμού, αλλιώς δε νομίζω να ήταν πάντα έτσι, δε ξέρω. Funny you mention that. Οι αξιωματικοι της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ έχουν πιο χαλαρή στρατιωτική εκπαίδευση ακριβώς επειδή δε προορίζονται για ανώτερα αξιώματα εντος του στρατεύματος όντας αξιωματικοί σωμάτων. Πολύ πιο αργές προαγωγές και φυσικά ελάχιστες θέσεις ανωτάτων. Καμία φήμη δεν υπάρχει για τους μισθούς των αξιωματικών. Άλλωστε είναι διαθέσιμα τα μισθολόγια τους στο ίντερνετ, ένα google search είναι. Κι ούτε η χώρα έχει τέτοια κρίση ώστε ένας απόφοιτος καλής οικονομικής σχολής να έχει χειρότερες προοπτικές απο έναν αξιωματικό οικονομικού. Το 2012 ή το 2015 ισως, τώρα με τιποτα Η μόνη περίπτωση που αξίζει το Οικονομικό της ΣΣΑΣ είναι 1. κάποιος να θέλει ντε και καλά να μείνει επαρχία, όπου οι θέσεις του ιδιωτικού τομέα είναι σαφώς λιγότερες 2. να θέλει το ωράριο 7-3.
dsi44 Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου 2.5 χρονια ζορια στη σχολη και μετα ζωαρα.Μην πας...πηγαινε εξω να φας το αγγουρι.
Ubersoldier Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου Στις 3/4/2025 στις 9:06 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Καλά πρέπει να παίρνουν ελάχιστα άτομα κάθε χρόνο. Γενικά η ΣΣΑΣ δεν εχει λόγο ύπαρξης, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να παίρνουν έτοιμους ειδικούς γιατρούς όπως παίρνει τόσα χρόνια η Αστυνομία π.χ., το ιδιο και για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Δεν είναι και West Point Funny you mention that. Οι αξιωματικοι της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ έχουν πιο χαλαρή στρατιωτική εκπαίδευση ακριβώς επειδή δε προορίζονται για ανώτερα αξιώματα εντος του στρατεύματος όντας αξιωματικοί σωμάτων. Πολύ πιο αργές προαγωγές και φυσικά ελάχιστες θέσεις ανωτάτων. Καμία φήμη δεν υπάρχει για τους μισθούς των αξιωματικών. Άλλωστε είναι διαθέσιμα τα μισθολόγια τους στο ίντερνετ, ένα google search είναι. Κι ούτε η χώρα έχει τέτοια κρίση ώστε ένας απόφοιτος καλής οικονομικής σχολής να έχει χειρότερες προοπτικές απο έναν αξιωματικό οικονομικού. Το 2012 ή το 2015 ισως, τώρα με τιποτα Η μόνη περίπτωση που αξίζει το Οικονομικό της ΣΣΑΣ είναι 1. κάποιος να θέλει ντε και καλά να μείνει επαρχία, όπου οι θέσεις του ιδιωτικού τομέα είναι σαφώς λιγότερες 2. να θέλει το ωράριο 7-3. Ο χρόνος παραμονής στον βαθμό είναι ίδιος για όλες τις προελεύσεις,είτε ναυτικός δόκιμος είσαι είτε εύελπις είτε ΣΣΑΣ/ΣΑΝ. Αυτό που αλλάζει είναι ο αριθμός των ανώτατων θέσεων,και συνεπώς οι πιθανότητες, να προαχθεί κάποιος σε βαθμό πχ Υποστράτηγου. Γιατί αν είσαι από Ευελπίδων ταξιαρχίες υπάρχουν πολλές,ενώ πχ για ΣΑΝ άντε να έχει δύο υπεύθυνους νοσηλευτικής υπηρεσίας βαθμού ταξιάρχου στα δύο μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία.
spinemm Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 03/04/2025 at 23:28, dsi44 said: 2.5 χρονια ζορια στη σχολη και μετα ζωαρα.Μην πας...πηγαινε εξω να φας το αγγουρι. 4 θες να πεις....ζωαρα οπως το βλεπει κανεις....θα αντεχες εσυ 40 χρονια (γιατι απο το 2011 και μετα τοσα χρονια υπηρετεις) με μεταθεσεις, υπηρεσιες, ασκησεις, διαφορα εξτραδακια οπως πχ αντιπροσωπειες για το οτιδηποτε, εκτος ωραριου βεβαιως....εκτος και εαν πιστευεις και εσυ τη γνωστη καραμελα περι σπιτιων που μενουν ολοι τζαμπα καθως και λοιπων ανυποστατων ισχυρισμων οπως οι "καραβαναδες δεν κανουν τιποτα εχουν τα ποδια σε ενα γραφειο, τα ξυνουν ολη μερα, παιρνουν τζαμπα φαγητο απο τη λεσχη και τα εχουν και ολα τζαμπα σε σουπερ μαρκετ μονο για αυτους...." On 19/03/2025 at 19:21, dionisis1925 said: Τι πολιτικά; Με στρατιωτικά ρούχα θα είσαι 8 ώρες στην υπηρεσία. Αντέχεις για 30 χρόνια να φοράς χακί; 24 ωρες στολη οσο εισαι στη σχολη.... 40 χρονια χακι.... Επεξ/σία 5 Απριλίου από spinemm
dsi44 Δημοσ. 5 Απριλίου Δημοσ. 5 Απριλίου εισαι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα ,ενω εγω ως πρωην στρατολογος τα εχω ζησει. 2,5 ηθελα να πω.Τα τεσσερα που λες ειναι η φοιτηση,η οποια ...ενταξει...δεν ξερω πως να το πω αλλα...οταν καταλαβεις πως λειτουργει...εε...περιπου στα 2,5 χρονια δηλαδη... τελος παντων. οποιος θελει να παιδευεται ας παει στην ελευθερη αγορα.Για τους τουριστες θα υπαρχει παντα η ΣΣΑΣ. πιο easy money δεν υπαρχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα