poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 25/07/2025 at 11:42, ribo7 said: Body glide εννοείτε κρέμα σαν αυτή https://www.decathlon.com.gr/el/p/119690-366495-krema-synkamatos-100-ml.html? αυτο που βοηθαει εμενα σε τρεξιμο(οχι μεγαλες αποστασεις ) ειναι να φοραω απεξω σορτσακι κολλητο ωστε αντιστοιχα να κραταει το μποξερακι πιο σταθερο απο μεσα(εκτος αν φορας κολλητο μποξερακι) On 25/07/2025 at 11:32, unforgiven said: Στο Body Glide ορκίζονται οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Και για τα πόδια, αλλά και για τις θηλές. καποια στιγμη μπορει να παρω για δοκιμη.ειναι ευκολο να την κανω τεστ. αντιστοιχη υπαρχει και για τα ποδια.κανει σαν στρωμα πανω στα ποδια οποτε να μην ειναι ευκολο να βγαλεις καμια φουσκαλα κτλ. (gehwol) Επεξ/σία 27 Ιουλίου από poulinos 1
manapa Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Εγω σε μερικούς αγώνες χρησιμοποιούσα ένα παλιό μαγιό κολυμβητήριου , το γνωστό σλιπ και απο πάνω μια βερμούδα Όποτε επερνα ένα καινούργιο μαγιό για το κολυμβητήριο , το παλιό το κρατούσα για τέτοιες χρήσεις
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου On 27/07/2025 at 11:42, manapa said: Εγω σε μερικούς αγώνες χρησιμοποιούσα ένα παλιό μαγιό κολυμβητήριου , το γνωστό σλιπ και απο πάνω μια βερμούδα Όποτε επερνα ένα καινούργιο μαγιό για το κολυμβητήριο , το παλιό το κρατούσα για τέτοιες χρήσεις γενικως παιζουν διαφοροι τροποι το να φορας κατι κολλητο και απο πανω κατι πιο χαλαρο (αντι για απευθειας κατι χαλαρο) βοηθαει
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου ας βαλω και μερικες απο γερμανια και zugspitze. o σκυλος(δεν ειναι δικος μου) ολα τα λεφτα. 5
unforgiven Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:28 πμ Στις 7/25/2025 στις 11:42 AM, ribo7 είπε Body glide εννοείτε κρέμα σαν αυτή https://www.decathlon.com.gr/el/p/119690-366495-krema-synkamatos-100-ml.html? Η original είναι αυτή. 1
satsok2 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:25 μμ Κοίταζα για κάποια μαθήματα ορειβασίας από Οκτώβρη. Με κάποια πιστοποίηση κλπ. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Η ιδέα ήταν 4 Σ/Κ και θεωρητικά μαθήματα, για ~400Ε + εξτρα τα μεταφορικά από και προς τα διάφορα βουνά κλπ. Έχει κανείς εμπειρία; Χρειάζονται και εκεί "χαρτιά"; Επίσης, αν έχει κανείς κάποια σχολή (@ Αττική) να προτείνει, ευπρόσδεκτος!
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:40 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:40 μμ 1 minute ago, satsok2 said: Κοίταζα για κάποια μαθήματα ορειβασίας από Οκτώβρη. Με κάποια πιστοποίηση κλπ. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Η ιδέα ήταν 4 Σ/Κ και θεωρητικά μαθήματα, για ~400Ε + εξτρα τα μεταφορικά από και προς τα διάφορα βουνά κλπ. Έχει κανείς εμπειρία; Χρειάζονται και εκεί "χαρτιά"; Υπάρχει το σχολείο πχ του χειμερινού βουνού που είναι πολύ ωραίο. και παιρνεις και πιστοποιηση. Σχολείο αρχαρίων ορειβασίας. το πραγματοποιει πχ ο εος αχαρνων. Δίνει αρκετά εφόδια. https://eosacharnon.gr/προγραμμα-σχολησ-ορειβασιασ-αρχαριω/ υπαρχουν και απο αλλους εος όπως και γενικα και απο πιο ιδιωτικες εταιρειες. Χαρτί μπορεί να μην σου ζητήσει κανείς. Βέβαια χωρις χαρτί έχει δικαίωμα και ο αλλος να αρνηθεί να σε πάρει μαζί σε κάποιο δύσκολο βουνό αν δεν μπορείς να αποδείξεις την εμπειρία σου ( Για το καλό το δικό σου και των άλλων). απο εκει και περα σχεδον οπου και να πας να ανεβεις δεν θα σε εμποδίσει κάποιος ακομα και αν πας μονος. εξαιρεση ειναι βουνα σε χ χώρες πχ τανζανια Kilimanjaro που δεν μπορεις να ανεβεις ουτε μονος ουτε με φιλους.πρεπει να εχεις υποχρεωτικα πιστοποιημενο τοπικο οδηγο. το ιδιο και στο tubkal στο μαροκο 1
satsok2 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:49 μμ 5 λεπτά πριν, poulinos είπε Υπάρχει το σχολείο πχ του χειμερινού βουνού που είναι πολύ ωραίο. και παιρνεις και πιστοποιηση. Σχολείο αρχαρίων ορειβασίας. το πραγματοποιει πχ ο εος αχαρνων. Δίνει αρκετά εφόδια. https://eosacharnon.gr/προγραμμα-σχολησ-ορειβασιασ-αρχαριω/ υπαρχουν και απο αλλους εος όπως και γενικα και απο πιο ιδιωτικες εταιρειες. Χαρτί μπορεί να μην σου ζητήσει κανείς. Βέβαια χωρις χαρτί έχει δικαίωμα και ο αλλος να αρνηθεί να σε πάρει μαζί σε κάποιο δύσκολο βουνό αν δεν μπορείς να αποδείξεις την εμπειρία σου ( Για το καλό το δικό σου και των άλλων). απο εκει και περα σχεδον οπου και να πας να ανεβεις δεν θα σε εμποδίσει κάποιος ακομα και αν πας μονος. εξαιρεση ειναι βουνα σε χ χώρες πχ τανζανια Kilimanjaro που δεν μπορεις να ανεβεις ουτε μονος ουτε με φιλους.πρεπει να εχεις υποχρεωτικα πιστοποιημενο τοπικο οδηγο. το ιδιο και στο tubkal στο μαροκο Σ'ευχαριστώ πολύ. Νομίζω είχα δει βιαστικά τη σελίδα τους. Το κόστος φαίνεται λογικό σε σχέση και με το πρόγραμμα (Πάρνωνα, Χελμό, Μαίναλο, Δίρφυ, Ταϋγετο, Παρνασσό, Βαρδούσια, κλπ) και ο Νοέμβρης που ξεκινούν φαίνεται να βολεύει. 1
SocialNetUsr Δημοσ. Δευτέρα στις 02:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:56 μμ Μια λεπτομέρεια που θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμη είναι ότι ορισμένες ομάδες παρέχουν λεωφορείο για τις εκπαιδεύσεις στα βουνά, ενώ άλλες ζητούν να χρησιμοποιήσεις το δικό σου μεταφορικό μέσο. Σκέψου, για παράδειγμα, να έχεις περάσει αρκετές ώρες εκπαίδευσης σε δύσκολες συνθήκες και μετά να χρειάζεται να οδηγήσεις πίσω στην Αθήνα 2
satsok2 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 μμ 6 λεπτά πριν, SocialNetUsr είπε Μια λεπτομέρεια που θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμη είναι ότι ορισμένες ομάδες παρέχουν λεωφορείο για τις εκπαιδεύσεις στα βουνά, ενώ άλλες ζητούν να χρησιμοποιήσεις το δικό σου μεταφορικό μέσο. Σκέψου, για παράδειγμα, να έχεις περάσει αρκετές ώρες εκπαίδευσης σε δύσκολες συνθήκες και μετά να χρειάζεται να οδηγήσεις πίσω στην Αθήνα Όλοι όσοι είδα (καλά μη φανταστείς και πολλούς!) παρέχουν λεωφορείο με πληρωμή. Δε με χαλάει. Ιδιαίτερα αφού πας σαν ομάδα. Αντίθετα, αυτό που λες θα ήταν κακό, να γυρίζεις μόνος και κουρασμένος τόσα χλμ. 1
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:16 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 03:16 μμ 26 minutes ago, satsok2 said: Σ'ευχαριστώ πολύ. Νομίζω είχα δει βιαστικά τη σελίδα τους. Το κόστος φαίνεται λογικό σε σχέση και με το πρόγραμμα (Πάρνωνα, Χελμό, Μαίναλο, Δίρφυ, Ταϋγετο, Παρνασσό, Βαρδούσια, κλπ) και ο Νοέμβρης που ξεκινούν φαίνεται να βολεύει. εχω κανει των αρχαριων ορειβασιας και αρχαριων αναρριχησης στον εος αχαρνων οπως και ενα αλλοσεμιναριο και δεν εχω κανεναν παραπονο. στην τιμη δεν ειναι το πουλμαν . ηταν απο τα πιο ωραια σχολεια που εχω κανει. 20 minutes ago, SocialNetUsr said: Μια λεπτομέρεια που θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμη είναι ότι ορισμένες ομάδες παρέχουν λεωφορείο για τις εκπαιδεύσεις στα βουνά, ενώ άλλες ζητούν να χρησιμοποιήσεις το δικό σου μεταφορικό μέσο. Σκέψου, για παράδειγμα, να έχεις περάσει αρκετές ώρες εκπαίδευσης σε δύσκολες συνθήκες και μετά να χρειάζεται να οδηγήσεις πίσω στην Αθήνα σωστα.στον εος το καλο ειναι οτι εβαζαν πουλμαν τουλαχιστον παλια. δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα. 12 minutes ago, satsok2 said: Όλοι όσοι είδα (καλά μη φανταστείς και πολλούς!) παρέχουν λεωφορείο με πληρωμή. Δε με χαλάει. Ιδιαίτερα αφού πας σαν ομάδα. Αντίθετα, αυτό που λες θα ήταν κακό, να γυρίζεις μόνος και κουρασμένος τόσα χλμ. βολευει το πουλμαν και συνηθως στο γυρισμο ολοι πεφτουν και κοιμουνται.πολλες φορες εχει καπου σταση για φαγητο. 1
ribo7 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:01 μμ Παίδες θα πάω πεζοπορία στον 'Ολυμπο (μέχρι οροπέδιο Μουσών) με γκρούπ, και υπάρχει δυνατότητα για ορειβασία στον Μύτικα. Δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα ή ορειβασία γενικά με εξοπλισμό. Αλλά θεωρώ πως είμαι σε καλή κατάσταση γενικά. Τι λέτε για να επιχειρήσω ανάβαση στην κορυφή? 1
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:37 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 05:37 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, ribo7 said: Παίδες θα πάω πεζοπορία στον 'Ολυμπο (μέχρι οροπέδιο Μουσών) με γκρούπ, και υπάρχει δυνατότητα για ορειβασία στον Μύτικα. Δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα ή ορειβασία γενικά με εξοπλισμό. Αλλά θεωρώ πως είμαι σε καλή κατάσταση γενικά. Τι λέτε για να επιχειρήσω ανάβαση στην κορυφή? το θεμα ειναι πως τα πας με τς υψη και ποσο sure footed νιωθεις και εισαι, παρα η εμπειρια. εξοπλισμο για το μυτικα συνηθως ενα κρανος φορας πιο πολυ για αυτους που ανεβαινουν απο λουκι. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:02 μμ από poulinos
poulinos Δημοσ. Δευτέρα στις 08:07 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:07 μμ 3 hours ago, ribo7 said: Παίδες θα πάω πεζοπορία στον 'Ολυμπο (μέχρι οροπέδιο Μουσών) με γκρούπ, και υπάρχει δυνατότητα για ορειβασία στον Μύτικα. Δεν έχω κάνει ποτέ μαθήματα ή ορειβασία γενικά με εξοπλισμό. Αλλά θεωρώ πως είμαι σε καλή κατάσταση γενικά. Τι λέτε για να επιχειρήσω ανάβαση στην κορυφή? για να το εξηγησω καλυτερα. μπορει να εισαι ο τελειος που εχει κανει απειρα βουνα κτλ και δεν κουραζεται κτλ κτλ κτλ. σε πολλα βουνα ομως υπαρχουν εκτεθειμενα κομματια με γκρεμους απο κατω. παιζει ρολο εννοειται η εμπειρια όπως και καποιος αν εχει κανει αναρριχηση εχει ενα πλεονεκτημα αλλα παιζει πολυ σημαντικο ρολο το πως νιωθεις. οσο καλος και να ειναι καποιος αν πχ εχει υψοφοβια τοτε ολα θα ειναι πιο δυσκολα.επισης ειναι ατομα που πατανε πολυ σταθερα και εχουν μαθει να εχουν ισορροπια κτλ ακομα και σε παραξενα σημεια (βραχια κτλ) ενω ειναι αλλοι που πεφτουν στο ισιωμα. αυτο σημαινει το sure footed. οτι δηλαδη ξερεις που θα πατησεις πως θα πατησεις κτλ. εκει που πχ εγω μπορει να πηγαινω βημα βημα εσυ μπορει να πηγαινεις τρεχοντας κυριολεκτικα. ειναι καθαρα ποσο ανετα νιωθεις σε εκτεθειμενα. 2
ribo7 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Ναι καταλαβαίνω πως το λες για την υψοφοβία και το sure footed. Θα προσπαθήσω να βρω και videaκια να έχω μια αίσθηση να δω πως είναι. Επίσης, ποια δωρεάν εφαρμογή χρησιμοποείτε για να βλέπετε πληροφορίες υψομέτρου, μονοπάτια, κλπ.? Έχω δει την PeakVisor αλλά είναι επί πληρωμή (βέβαια μικρό το ποσό αν είναι όντως τόσο καλή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα