Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, uniquegr said:

Τα καλύτερα firewalls είναι το openwrt που τρέχει σε linux και το pfSense που τρέχει σε BSD. Εσύ νομίζεις ότι η επιτυχία τους έχει να κάνει με το μικρό τους μέγεθος; Αν τώρα θέλεις να συγκρίνεις ίδια πράγματα, έλα να δούμε τί πόροι χρειάζονται για να τρέξει κάποιος έναν browser σε ένα linux based σύστημα και πόσους παραπάνω πόρους χρειάζεται ένα windows based μηχάνημα, μόνο και μόνο για να τρέξει το λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή σου γράφω απο ένα dell wyse 5070 με 8gb ram και alpine linux σε data mode με xfce4, όλα στη ραμ. Συνήθως έχω 6 καρτέλες ανοιχτές στον firefox και η ανάλυση της οθόνης μου είναι 4K@60Hz. Το ίδιο μηχάνημα σε windows (10) δεν πάει βήμα. Στο linux απλά πετάει. Και αυτό το μηχανάκι καίει στο ρελαντί 5 βατ, ενώ σε full φορτίο 15 βατ, μετρημένα στη πρίζα.

Αλήθεια, για πες μας ένα καλό windows based firewall, να δω κάτι... Εξήγησέ μας μετά, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των servers τρέχουν linux.

Αν δεν σου αρέσει το linux, μαγκιά σου. Καλό όμως είναι να μη λες ανυπόστατα πράγματα ( δηλαδή, μπούρδες ).

Και όλα τα τρακτέρ του κόσμου τρέχουν σε βενζινοκινητήρα, ο βενζινοκινητήρας είναι καλύτερος από το linux.

Εγώ σου γράφω από έναν Threadripper με 24 πυρήνες/48 thread και 128GB ram, έχω κι εγώ έναν παλιό i3 που τρέχει ακόμα windows 7. Δεν μου λείπουν οι πόροι. Αυτό που βάλατε linux σε υπολογιστή του προπάππου σας και τρέχει είναι το ίδιο το ανέκδοτο από μόνο του.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των server τρέχουν linux γιατί ο server χρειάζεται όσο πιο αποδοτικό κώδικα για τις λειτουργίες που θα κάνει ώστε να επιτύχει την βέλτιστη ταχύτητα, δεν θα τρέξει photoshop ούτε θα παίξει παιχνίδια. Υπάρχουν μικροσυσκευές που τρέχουν κώδικα σε assembly. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Θεωρείς το linux "καλύτερο" γιατί τρέχει σε servers, εγώ δεν είμαι server, είμαι user.

25 minutes ago, cpc464 said:

Τι σχέση έχει το pc σου με το γεγονός οτι πολλά πράγματα τρέχουν σε linux ,

...ότι το συγκρίνετε με τα windows γιατί το linux τρέχει σε servers. Καλά κάνει και τρέχει σε servers, είναι ότι πρέπει για τέτοια λειτουργία. Για χρήση από ανθρώπους ως users δεν κάνει. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλό για να τρέξει σε router ή σε server.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Confused 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Diavolos666 said:

...ότι το συγκρίνετε με τα windows γιατί το linux τρέχει σε servers. Καλά κάνει και τρέχει σε servers, είναι ότι πρέπει για τέτοια λειτουργία. Για χρήση από ανθρώπους ως users δεν κάνει. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλό για να τρέξει σε router ή σε server.

Η διαφωνία όμως έχει να κάνει με το OSS όχι με τι είναι για user η server.

Δημοσ.

Τώρα που πρέπει να πληρώσουν πνευματικά δικαιώματα για την εκπαίδευση των Τ.Ν. τώρα βάλθηκαν αν αποτιμήσουν την αξία του λογισμικού ανοικτού κώδικα! Και ὁ  νοῶν νοείτω. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εγώ σου γράφω από έναν Threadripper με 24 πυρήνες/48 thread και 128GB ram, έχω κι εγώ έναν παλιό i3 που τρέχει ακόμα windows 7. Δεν μου λείπουν οι πόροι. Αυτό που βάλατε linux σε υπολογιστή του προπάππου σας και τρέχει είναι το ίδιο το ανέκδοτο από μόνο του.

Ξεκινάμε απο τα βασικά. Το μηχάνημα που περιέγραψα έχει παραχθεί το 2020 και η κύρια δουλειά του είναι thin client, κάτι για το οποίο το αγόρασα αρχικά. Επειδή όμως θα χρησιμοποιούσα το Alpine linux για το VDI, πειραματίστηκα με την εγκατάστασή του ως full desktop υπολογιστή, με το σετάρισμα που περιέγραψα παραπάνω. Όσο εσύ κι εγώ χαζεύουμε στο διαδίκτυο ή κάνουμε δουλειές μέσω του browser, εγώ έχω οικονομικό όφελος απο την ηλεκτρική ενέργεια που γλυτώνω, ενώ το μηχάνημα συμπεριφέρεται σαν τον i5 10600 μου. Windows 7 δεν θα έτρεχα, παρά μόνο αν ήθελα να τρέξω συγκεκριμένες εφαρμογές και σε αυτή τη περίπτωση, θα προτιμούσα το virtual environment. Φυσικά κάτω απο το linux, βλέπε: proxmox. Μπορεί να μας βλέπεις σαν ανέκδοτο, αλλά να ξέρεις ότι εγώ βλέπω κάτι το τραγικό, την ανάγκη σου να σε σφάξει ο πασάς για ν'αγιάσεις, παραμένεις προσκολλημένος σε κάτι και το υπερασπίζεσαι φανατικά, προσβάλλοντας τις περισσότερες φορές όσους έχουν δοκιμάσει και τις δύο προσεγγίσεις και δείχνουν προτίμηση σε κάτι άλλο ( linux ).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των server τρέχουν linux γιατί ο server χρειάζεται όσο πιο αποδοτικό κώδικα για τις λειτουργίες που θα κάνει ώστε να επιτύχει την βέλτιστη ταχύτητα, δεν θα τρέξει photoshop ούτε θα παίξει παιχνίδια.

Ακριβώς το ίδιο λέμε λοιπόν, ότι το linux έχει πιο αποδοτικό κώδικα. Γνωρίζεις άραγε ότι σε benchmarks, hackintosh που έτρεχε μέσα στο proxmox είχε καλύτερες επιδόσεις απο τον ίδιο πραγματικό macintosh ( πριν τη σειρά M )? Και ποιος σου είπε ότι το linux δεν μπορεί να τρέξει αποδοτικά photoshop? Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει photoshop, διαφορετικά εκεί είναι που θα είχε πάρει τα σώβρακα της MS και των Windows. Έχω τρέξει και photoshop και illustrator σε windows 10 vm, μέσα στον proxmox με pci passthrough. Όχι μόνο δεν υστερεί σε τίποτα, αντιθέτως, υπερέχει σημαντικά. Αν ίσχυαν αυτά που λες, θα έπρεπε να είχα αντίθετα αποτελέσματα.

Όσο για τα παιχνίδια, τα έχουμε ξαναπεί. Όσα παιχνίδια υποστηρίζονται κανονικά για linux, στη χειρότερη περίπτωση ΔΕΝ υστερούν. Και αλήθεια, αν το linux δεν κάνει για παιχνίδια, τότε γιατί η valve και η steam έχουν αρχίσει να το υποστηρίζουν?

...ότι το συγκρίνετε με τα windows γιατί το linux τρέχει σε servers. Καλά κάνει και τρέχει σε servers, είναι ότι πρέπει για τέτοια λειτουργία. Για χρήση από ανθρώπους ως users δεν κάνει.

Οι servers είναι φυσιολογικά μηχανήματα, δεν έχουν κάτι το διαφορετικό. Απλά συνήθως σετάρονται για να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές, συνήθως headless. Διαθέτω server μηχάνημα με Xeon 24C/48T και 128Gb ECC DDR4. Κανονικότατα τρέχει Windows, όπως και bare metal Linux. Αντί όμως να αφιερώσω τόσους πολλούς πόρους σε ένα λειτουργικό, το μηχάνημα έχει ρυθμιστεί να τους διαθέτει ( σε πρώτη φάση ) μεταξύ των vm's μου.

Για χρήση από ανθρώπους ως users δεν κάνει. Κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλό για να τρέξει σε router ή σε server.

Όλοι οι πορωμένοι με τα windows, αυτό λέτε ή αυτό υποννοείτε. Και κάνοντας αυτό, φάσκετε και αντιφάσκετε. Παραδέχεσαι για παράδειγμα ότι κάνει καλύτερη διαχείριση πόρων, παραδέχεσαι ότι στους servers που αναλάμβάνουν δύσκολο φορτίο είναι "μανούλα" το linux, αλλά υποστηρίζεις ότι δεν είναι καλό για "χρήση απο ανθρώπους". Μια χαρά κάνουμε desktop χρήση, χωρίς να υστερεί σε τίποτα ( αντιθέτως, υπερέχει ) απο τα Windows. Και σε τελική ανάλυση, πόσο είναι το ποσοστό όσων κάνουμε χρήση της σουίτας της adobe επί των συνολικών χρηστών υπολογιστών; Ελάχιστο. Πόσοι χρησιμοποιούν μόνο ένα browser και ένα υπολογιστικό φύλλο ή ένα επεξεργαστή κειμένου στη καθημερινότητά τους; Οι περισσότεροι. Και αυτοί, δεν κάνουν τίποτα άλλο απο το να πατάνε το κουμπί για να ανάψουν το pc τους και να κάνουν διπλό κλικ στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν. Άσε δε που το linux ( στις βασικές εκδόσεις του τουλάχιστον ), είναι πιο σταθερό απο τα Windows. Κάνει τα updates στο υπόβαθρο, χωρίς να πρέπει να σταματήσει ο χρήστης την εργασία σου και δεν κρασάρει σχεδόν ποτέ. Και μην ακούσω ( διαβάσω ) για δυσκολία εγκατάστασης και συντήρησης του λειτουργικού απο τον χρήστη. Πέραν του ότι αυτό είναι ένας μύθος, ο απλός χρήστης δεν εγκαθιστά λειτουργικό, ούτως ή άλλως, ενώ αν προκύψει πρόβλημα, πηγαίνει στον τεχνικό.

Δημοσ.
3 hours ago, Diavolos666 said:

Για χρήση από ανθρώπους ως users δεν κάνει.

Προφανώς κάνει. Άλλο αν δεν σου αρέσει εσένα ή αν έχεις άλλες ανάγκες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

απλά στο linux δεν έχεις άλλη επιλογή.

Ωρε διάολε666, αδιάβαστο σε βλέπω...

Στο Linux υπάρχει και κλειστό λογισμικό. Για παράδειγμα:

NVIDIA drivers (proprietary).

Steam (με DRM), Microsoft Teams, Zoom, Spotify.

RHEL (Red Hat Enterprise Linux) – παρότι βασίζεται σε open-source, η επίσημη διανομή είναι συνδρομητική.

Μπορεί το Linux να προωθεί το open-source φιλοσοφικά, αλλά δεν αποκλείει το κλειστό λογισμικό.

6 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Στα windows αν θέλεις δίνεις τον κώδικά σου τσάμπα και ανοιχτά και απλώς δεν πληρώνεσαι (όπως στο linux), αλλιώς τον κρατάς κλειστό και τον χρεώνεις.

Στα Windows μπορείς να έχεις open-source εφαρμογές (π.χ. Notepad++).

Μπορείς όμως να τις πουλήσεις ή να τις χρεώσεις για υποστήριξη, όπως κάνουν στο Linux (Canonical με Ubuntu, SUSE κ.λπ.).

Δεν ισχύει ότι όποιος κάνει open source δεν πληρώνεται. Red Hat, Canonical, Docker κ.λπ. κερδίζουν χρήματα από open source μέσω υποστήριξης, συνδρομών ή extra υπηρεσιών.

Το Linux προωθεί το open source, αλλά δεν επιβάλλει το δωρεάν λογισμικό.
Τα Windows επιτρέπουν open source, αλλά είναι χτισμένα πάνω σε proprietary λογική.
Το θέμα δεν είναι αν το open source σημαίνει “δεν πληρώνεσαι”, αλλά πώς βγάζεις χρήματα από αυτό (μέσω υποστήριξης, υπηρεσιών, premium εκδόσεων κ.λπ.).

• Thanks 1
Δημοσ.

Κλασικά το γυρίσατε σε Windows vs Linux. Προβλέψιμο.

Σαν Windows χρήστης έχω να πω ότι οι Windows χρήστες φανατίζονται και λίγο και δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μπορούν να κάνουν ακριβώς τα ίδια και με Linux.

• Like 4
Δημοσ.

Το καλύτερο λειτουργικό είναι αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του καθενός. 
Αν πιάσουμε να συγκρίνουμε ένα χαρακτηριστικό προφανώς κάποιο είναι αντικειμενικά καλύτερο από το άλλο.
Είναι γεγονός ότι ο απλός χρήστης θα πάρει Windows άντε και κάποιοι MacOS. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, tuxpower said:

Ωρε διάολε666, αδιάβαστο σε βλέπω...

Στο Linux υπάρχει και κλειστό λογισμικό. Για παράδειγμα:

NVIDIA drivers (proprietary).

Steam (με DRM), Microsoft Teams, Zoom, Spotify.

RHEL (Red Hat Enterprise Linux) – παρότι βασίζεται σε open-source, η επίσημη διανομή είναι συνδρομητική.

Μπορεί το Linux να προωθεί το open-source φιλοσοφικά, αλλά δεν αποκλείει το κλειστό λογισμικό.

Στα Windows μπορείς να έχεις open-source εφαρμογές (π.χ. Notepad++).

Μπορείς όμως να τις πουλήσεις ή να τις χρεώσεις για υποστήριξη, όπως κάνουν στο Linux (Canonical με Ubuntu, SUSE κ.λπ.).

Δεν ισχύει ότι όποιος κάνει open source δεν πληρώνεται. Red Hat, Canonical, Docker κ.λπ. κερδίζουν χρήματα από open source μέσω υποστήριξης, συνδρομών ή extra υπηρεσιών.

Το Linux προωθεί το open source, αλλά δεν επιβάλλει το δωρεάν λογισμικό.
Τα Windows επιτρέπουν open source, αλλά είναι χτισμένα πάνω σε proprietary λογική.
Το θέμα δεν είναι αν το open source σημαίνει “δεν πληρώνεσαι”, αλλά πώς βγάζεις χρήματα από αυτό (μέσω υποστήριξης, υπηρεσιών, premium εκδόσεων κ.λπ.).

Ναι αλλά το linux δεν έχει προστασία DRM & Πειρατεία, μιας και είναι ανοιχτού λογισμικού. Τι σημασία έχει αν είναι κλειστού κώδικα το πρόγραμμα στο linux αν μπορεί κάποιος απλά να προσπερνάει τον έλεγχο πιστότητας?

Το θέμα δεν είναι μόνο ποιος μπορεί να δει τον κώδικα, ακόμα και άτομα της τεχνολογίας δεν έχουν επίγνωση του τι τρέχουν σε κάθε πρόγραμμα, το πρόβλημα με τις μεγάλες εταιρίες είναι ότι θέλουν να προστατέψουν το λογισμικό τους.

Η Valve π.χ. αναγκάστηκε να κάνει δικό της DRM και όχι μόνο δεν είναι εύκολο (μιας και έγινε σε ανοιχτού κώδικα λειτουργικό) έχει και επιπλέον κόστος, ο λόγος που επένδυσαν είναι γιατί πουλάνε και παιχνιδοκονσόλες και θέλουν να έχουν ως λειτουργικό κάτι ελαφρύ.
Η Nvidia από την άλλη πουλάει hardware και απλώς δεν δίνει τον κώδικα σε χαμηλού επιπέδου στοιχεία του υλικού και σύνδεσης οπότε με αυτό τον τρόπο έχει ένα DRM.

Τέλος ακόμα και αν ήθελαν να φτιάξουν όλοι προγράμματα, τότε εκτός του ότι το linux το χρησιμοποιούν πολύ λίγοι, έχει και ένα σκασμό versions οι οποίες μεταξύ τους δεν έχουν όλες compatibility.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Diavolos666 είπε

το linux δεν έχει προστασία DRM

Το Linux υποστηρίζει DRM. 

Η Valve π.χ. αναγκάστηκε να κάνει δικό της DRM

Η Valve έκανε το Steam DRM όχι επειδή το Linux είναι open-source, αλλά επειδή όλες οι πλατφόρμες χρειάζονται DRM για προστασία (Windows, macOS, Linux).

Τα περισσότερα παιχνίδια της Valve (π.χ. CS:GO, Dota 2) έχουν DRM ακόμα και στα Windows.

Widevine DRM (της Google): Επιτρέπει σε Netflix, Disney+, Spotify Web να δουλεύουν στο Linux. 

Το ότι ένα λειτουργικό σύστημα είναι ανοιχτού κώδικα δεν σημαίνει ότι τα προγράμματα που τρέχουν πάνω του δεν μπορούν να έχουν DRM.

το linux το χρησιμοποιούν πολύ λίγοι, έχει και ένα σκασμό versions οι οποίες μεταξύ τους δεν έχουν όλες compatibility.

Μερικώς σωστό.

Ναι, το Linux έχει μικρότερο ποσοστό σε σχέση με Windows/macOS (~3%-4%). Στα στατιστικά Server & Cloud, το 90% των cloud υποδομών και servers τρέχουν Linux (Amazon, Google, Facebook, Tesla, κλπ.).

Η Valve έλυσε το πρόβλημα με το Proton & Steam Play, επιτρέποντας Windows παιχνίδια να τρέχουν σε Linux.

Οι περισσότερες μεγάλες εφαρμογές χρησιμοποιούν Flatpak, Snap, AppImage, που λειτουργούν σε όλες τις διανομές.

Η αλήθεια είναι ότι το Linux είναι πιο σταθερό και προσαρμόσιμο σε διαφορετικά είδη hardware.

Επεξ/σία από tuxpower
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tuxpower είπε

Η αλήθεια είναι ότι το Linux είναι πιο σταθερό και προσαρμόσιμο σε διαφορετικά είδη hardware.

Η αλήθεια είναι ότι αν και δεν το περίμενα, ισχύει. 2 χρόνια που χρησιμοποιώ καθημερινά Linux, δεν μου έχει κρασάρει ποτέ ( με εξαίρεση μερικές χειροκίνητες εγκαταστάσεις kernel που έβγαλε κάτι panic, μπούταρα με τον προηγούμενο και όλα καλά, αλλά εγώ το πείραξα ). Απο πλευράς προσαρμοστικότητας, τί να πούμε; Για τα διαφορετικά DE που ο καθένας μπορεί να επιλέξει τί του ταιριάζει περισσότερο, ακόμα και tilling window managers? Απο τα αμέτρητα θέματα; Απο τη δυνατότητα να επιλέξει ο χρήστης ποια πακέτα θα εγκαταστήσει, έχοντας τη δυνατότητα να εγκαταστήσει ένα "γυμνό" σύστημα με τα άκρως απαραίτητα; Απο τη δυνατότητα ( για τον πιο έμπειρο χρήστη ) να κάνει compile απο τον πηγαίο κώδικα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο για τη διανομή που έχει επιλέξει; Τέλος, ως προς τη προσαρμοστικότητα σε διάφορα είδη hardware, στο pc που προανέφερα ( dell wyse ) το Alpine δεν μου αναγνώριζε αρχικά το wifi module. Με την εγκατάσταση της τελευταίας διαθέσιμης έκδοσης του kernel, το είδε μια χαρά.

Τέλος ακόμα και αν ήθελαν να φτιάξουν όλοι προγράμματα, τότε εκτός του ότι το linux το χρησιμοποιούν πολύ λίγοι, έχει και ένα σκασμό versions οι οποίες μεταξύ τους δεν έχουν όλες compatibility.

Και επειδή το χρησιμοποιούν πολύ λίγοι - όπως υποστηρίζεις - πρέπει να δεχτούμε την αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία και να κάτσουμε στα αβγά μας ( windows ). Αρχικά, αυτό που λες δεν ισχύει. Ακόμα και μέσα σε container μπορεί να τρέξει κάποιος εφαρμογές που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες για τη distro που θα επιλέξει. Απο'κει και πέρα, το πρόβλημα δεν είναι το πλήθος των χρηστών, αλλά το μονοπώλιο της Microsoft το οποίο θα καταρρεύσει αν εταιρείες κολοσσοί ( βλέπε Adobe ) αποφασίσουν να γράψουν προγράμματα για το Linux, ακόμα και κλειστού κώδικα, επ'αμοιβής.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, uniquegr είπε

Γιατί τόσο μίσος για τους λινουξάκηδες;

Και δεν είναι μόνο το κόστος των αδειών χρήσης. Είναι και το κόστος των ίδιων των υπολογιστών που τρέχουν το λειτουργικό. Οι περισσότερες υπηρεσίες τρέχουν web based εφαρμογές, άρα το μόνο που κάνει ο υπολογιστής είναι να "σερφάρει". Βλέπεις λοιπόν τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν μηχανήματα των οποίων οι δυνατότητες είναι άνω του απαιτούμενου, ενώ τις περισσότερες φορές βλέπεις και απαρχαιωμένα μηχανήματα που αν τα αντικαθιστούσαν με νεώτερης γενιάς, απο τη κατανάλωση ρεύματος και μόνο θα έκαναν απόσβεση σε μερικά χρόνια.

... καλά κράτα και ένα μικρό καλάθι σε αυτό... στην Ελλάδα είμαστε. Μάχη γίνεται καθημερινά με το τμήμα IT να ζητάμε τα αυτονόητα...

Δημοσ.

Να ναι καλα οσοι εργαζονται σε software ανοιχτου κωδικα. Πολλες φορες μου εχει λυσει τα χερια. Οσο για το λινουξ, θα πω 2 - 3 λογια για το ubuntu το οποιο χρησιμοποιω και εχω αποψη. Αν δεν ερθει προεγκατεστημενο σε υπολογιστες δυσκολα θα ανεβασει σημαντικα το ποσοστο του και ειναι πολυ κριμα. Το 80% περιπου των ανθρωπων δε χρειαζονται κατι παραπανω ειτε για desktop, ειτε για laptop, ειτε για tablet. Θα ειναι 100% καλυμενοι. Επισης και στο gaming εχουν γινει τεραστια βηματα. Τωρα για καποιον που θελει να εχει τη δυνατοτητα να κανει σ ενα υπολογστη πολλα διαφορετικα πραματα, δυστυχως τα windows θα του λυσουν τα χερια. Και λεω δυστυχως επειδη μου τη δινει η νοοτροπια της microsoft. Πχ πως εκανε τα windows μονοπωλιο με το ετσι θελω. Ομως ακομη και γω που εχω αρκετα παραπανω γνωσεις απ το μεσο χρηστη, πριν λιγους μηνες που προσπαθησα να εγκαταλειψω εντελως τα windows, δεν τα καταφερα και τα ξαναεγκατεστησα σε dualboot. Δεν ειμαι σιγουρος πως αυτα που ηθελα να κανω δε γινονται με τιποτα στα ubuntu. Οτιδηποτε ή σχεδον οτιδηποτε κατορθωνεται αν αφιερωσεις αρκετο χρονο, ενεργεια, και μυαλο. Προτιμω να εχω και windows ομως μαζι με το λινουξ για να ξελασπωνει εκει που τα πραματα γινονται πολυ πολυπλοκα στο ubuntu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...