Therempant Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Έλεγαν κάτι ότι θα έρχονται πλέον προσυμπληρωμενες? Εμένα μου ζητάει κανονικά συμπλήρωση και απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις.
The_Judas Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στην γυναίκα μου βγάζει ένα ποσό από το 2023... :"Αναδρομικά μισθών και πάγιας αντιμισθίας που φορολογούνται στο έτος που ανάγονται (υποβάλλεται Τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν)." Οπότε πρέπει να γίνει τροποποίηση στο 2023... με τι πρόστιμο; πως μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις περιπτώσεις; όταν είχαμε κάνει δήλωση πέρσι δεν μας είχε εμφανίσει κάποιο ποσό... Στο δικό μου Ε3, εμφανίζει ένα ποσό στα έξοδα από το Mydata. Εγώ ήμουν πέρσι μπλοκάκιας αλλά δεν έχω δεν έχω δηλώσει ποτέ έξοδα, σε καμία περιοδική μου δήλωση ΦΠΑ είναι όλα μηδενικά... τι μπορεί να ισχύει σε αυτή την περίπτωση; edit: Με λίγο ψάξιμο είδα ότι το ποσό εξόδων είναι το σταθερό που έχω στην Nova. Εγώ δεν το είχα δηλώσει ποτέ ως έξοδο στις περιοδικές. Υποχρεούνται οι πάροχοι να το βάζουν μόνοι τους; edit2: Τελικά η nova τα χαρακτήριζε μόνη της και τα έστελνε στο mydata. Πρέπει να μπεις στην εφαρμογη να το αλλάξεις... έλεος. Πως γίνεται η αλλαγή στο mydata; Βλέπω έχει επιλογή απόρριψη παραστατικού. είναι safe να το κάνω από εκεί; Επεξ/σία 24 Μαρτίου από The_Judas 1
gokuthelegend Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 4 ώρες πριν, Therempant είπε Έλεγαν κάτι ότι θα έρχονται πλέον προσυμπληρωμενες? Εμένα μου ζητάει κανονικά συμπλήρωση και απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις. Ναι, έχει ξεκινήσει από πέρσι αυτό. Αλλά όχι σε όλους. Είχε έρθει προσυμπληρωμένη στην αδερφή μου αλλά για επιβεβαίωση πήγαμε και σε λογιστή, και διόρθωσε αρκετά πράγματα, οπότε εγώ προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν ακόμη.
senes Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Εντός του 2024 πουλήσαμε διαμέρισμα στο οποίο εγώ είχα την ψιλή κυριότητα και η μητέρα μου την επικαρπία. Η μητέρα μου το δήλωνε και στο Ε2 επειδή είχε εισόδημα από την εκμίσθωση του διαμερίσματος. Τώρα στο Ε2 πρέπει να δηλώσουμε τη διαγραφή του λόγω πώλησης και οι δύο;
GREGORYMO Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 3 ώρες πριν, senes είπε Εντός του 2024 πουλήσαμε διαμέρισμα στο οποίο εγώ είχα την ψιλή κυριότητα και η μητέρα μου την επικαρπία. Η μητέρα μου το δήλωνε και στο Ε2 επειδή είχε εισόδημα από την εκμίσθωση του διαμερίσματος. Τώρα στο Ε2 πρέπει να δηλώσουμε τη διαγραφή του λόγω πώλησης και οι δύο; Αυτό αφορά το Ε9
senes Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου To E9 ενημερώθηκε αυτόματα από το MyProperty. Εγώ ρωτάω για το Ε2 (πίνακας ΙΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗΣ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ή ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ - ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - ΔΩΡΕΑ - ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΛ.). Δεν πρέπει να δηλωθεί και εκεί η πώληση;
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 9 hours ago, Therempant said: Έλεγαν κάτι ότι θα έρχονται πλέον προσυμπληρωμενες? Εμένα μου ζητάει κανονικά συμπλήρωση και απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε, Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προβεί σε προσυμπλήρωση της Δήλωσής σας με βάση το σύνολο των στοιχείων, που μέχρι στιγμής είναι στη διάθεσή μας, και υπολογίσαμε τη φορολογική σας υποχρέωση. Εφόσον τα στοιχεία είναι ακριβή και δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν προσυμπληρωθεί, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ενέργεια για την υποβολή της δήλωσής σας, καθώς αυτή θα οριστικοποιηθεί από την υπηρεσία μας, με εσωτερική διαδικασία, την Παρασκευή 25/4/2025. Σε κάθε περίπτωση, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να υποβάλετε νωρίτερα τη δήλωσή σας. Εφόσον τα στοιχεία δεν είναι ακριβή ή ελλείπουν στοιχεία, υποχρεούστε να τροποποιήσετε ή/και να συμπληρώσετε τα ορθά στοιχεία και να υποβάλετε εσείς τη δήλωσή σας, μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της. Ειδικότερα: α) μέχρι την Πέμπτη 24/4/2025 μπορείτε να υποβάλετε αρχική δήλωση κτλ κτλ κτλ
GREGORYMO Δημοσ. 24 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 1 ώρα πριν, senes είπε To E9 ενημερώθηκε αυτόματα από το MyProperty. Εγώ ρωτάω για το Ε2 (πίνακας ΙΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗΣ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ή ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ - ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ - ΔΩΡΕΑ - ΓΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΛ.). Δεν πρέπει να δηλωθεί και εκεί η πώληση; Η μητέρα θα δηλώσει τους μήνες που πήρε ενοίκιο. ΕΣΥ δεν δήλωνες και ΔΕΝ θα δηλώσεις ούτε τώρα τίποτα
b00mb00m Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και στην δουλειά μου εκτός των άλλων είχα και κάποια έξοδα κίνησης. Δηλαδή έκανα κάποια ταξίδια και τα χρήματα που ξόδευα σε διατροφή ή καύσιμα ή εισητήρια μου τα έκανε κατάθεση η εταιρία στον λογαριασμό μου αφού τους παρέδιδα τις αποδείξεις. Για ό,τι χρήματα έχω πάρει έχω παραδώσει τις αποδείξεις. Αναλυτικά πρόκειται για αποδείξεις διατροφής, καυσίμων, εισητηρίων. Αυτά που και πως δηλώνονται; Φαντάζομαι πρέπει να δηλωθούν και δε φορολογούνται διότι δεν είναι έσοδα. Είναι χρήματα που έδωσα και τα πήρα πίσω.
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2025 στις 12:46 ΜΜ, gokuthelegend είπε Ναι, έχει ξεκινήσει από πέρσι αυτό. Αλλά όχι σε όλους. Είχε έρθει προσυμπληρωμένη στην αδερφή μου αλλά για επιβεβαίωση πήγαμε και σε λογιστή, και διόρθωσε αρκετά πράγματα, οπότε εγώ προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν ακόμη. Τι παιζει με αυτο το πραγμα? Στις 25/4 λεει θα υποβληθουν αυτοματως οι προσυμπληρωμενες. Κι αν θες να κανεις διορθωση ή συμπληρωση θα γινει με κατοπινη τροποποιητικη. Μπορει ο φορολογουμενος να ακυρωσει τη προσυμπληρωση? ή να μεταφερει την ημερομηνια υποβολης για αργοτερα? Επεξ/σία 26 Μαρτίου από fitsoulas2024
gokuthelegend Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Τι παιζει με αυτο το πραγμα? Στις 25/4 λεει θα υποβληθουν αυτοματως οι προσυμπληρωμενες. Κι αν θες να κανεις διορθωση ή συμπληρωση θα γινει με κατοπινη τροποποιητικη. Μπορει ο φορολογουμενος να ακυρωσει τη προσυμπληρωση? ή να μεταφερει την ημερομηνια υποβολης για αργοτερα? Δεν έχω ιδέα. Έτσι κι αλλιώς η προθεσμία για τις πληρωμές είναι τέλος Ιουλίου ανεξαρτήτως πότε θα κάνεις την δήλωση, δηλαδή δεν αλλάζει κάτι αν την κάνεις τώρα ή αν την κάνεις σε 2 μήνες. Οπότε κάντην τώρα για να ξεμπερδεύεις. Και εμείς από εβδομάδα θα πάμε σε λογιστή.
fitsoulas2024 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 10 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Δεν έχω ιδέα. Έτσι κι αλλιώς η προθεσμία για τις πληρωμές είναι τέλος Ιουλίου ανεξαρτήτως πότε θα κάνεις την δήλωση, δηλαδή δεν αλλάζει κάτι αν την κάνεις τώρα ή αν την κάνεις σε 2 μήνες. Tελος Ιουλιου ειναι για τις μη προσυμπληρωμενες, για τις προσυμπληρωμενες θα γινει αυτοματη υποβολη στις 25/4. Καποιος μπορει να εχει το λογο του να θελει να τη κανει μετα τις 25/4, γινεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα