GREGORYMO Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 29 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε Κάθε χρόνο τέτοια παράταση παίρνουν; Έχει σημασία?
Zazula Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TechWeirdo είπε Κάθε χρόνο τέτοια παράταση παίρνουν; Φέτος δόθηκε λόγω τεχνικών δυσκολιών στις δηλώσεις Ν τις τελευταίες μέρες. Επεξ/σία 14 Ιουλίου από Zazula
fitsoulas2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 13/7/2025 στις 8:00 ΜΜ, gokuthelegend είπε Ερώτηση κρίσεως. Πως ξέρεις ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην αυτόματη συμπλήρωση; Φαντάζομαι ότι δεν είσαι λογιστής οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Εγώ προσωπικά θα έβαζα να την δει λογιστής όπως και να έχει, ή έστω θα έκανα μια σύγκριση με την περσινή δήλωση αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 1-2 χρόνια. Οι αυτοματες προσυμπληρωμενες δηλωσεις ειναι απλες δηλωσεις και δε χρειαζονται κατι αλλο, παρα μονο αν εντωμεταξυ προεκυψε. Εξαλλου και τα ποσά που εχουν, προσυμπληρωμενα ειναι(μισθος, τοκοι, αγορες καρτας κλπ). Επεξ/σία 14 Ιουλίου από fitsoulas2024
gokuthelegend Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Οι αυτοματες προσυμπληρωμενες δηλωσεις ειναι απλες δηλωσεις και δε χρειαζονται κατι αλλο, παρα μονο αν εντωμεταξυ προεκυψε. Εξαλλου κα τα ποσά που εχουν προσυμπληρωμενα ειναι(μισθος, τοκοι, αγορες καρτας κλπ). Η αδερφή μου δήλωνε φιλοξενούμενη στο σπίτι των γονέων μέχρι που βρήκε δουλειά και νοίκιασε δικό της σπίτι. Πέρσι της βγήκε προσυμπληρωμένη δήλωση και δεν φαινόταν ούτε φιλοξενούμενη ούτε ότι νοίκιαζε. 1
e-k Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Neptu είπε Μπορεί να μη συγκέντρωσες τις αποδείξεις, να έκανες κάποια αγορά μηχανής -αυτοκινήτου και να την πάτησες με τα τεκμήρια. Κάποια έξτρα εισοδήματα φέτος, κάποιο ενοίκιο που λαμβάνεις. κατι θα άλλαξε δε μπορεί. Μπορεί να μην άλλαξε το σύνολο των εισοδημάτων αλλά το είδος. Όχι δεν είναι αυτά. α. Δεν έχω εισοδήματα, 0€, nada. β. Δεν αγόρασα κάτι, αντιθέτως πούλησα μοτοσικλέτα 3500€ (κωδ. 781). γ. Έβαλα ανάλωση κεφαλαίου (κωδ. 787) ίση με τα έξοδα στο κωδ. 049. Κάθε χρόνο την φτιάχνω εγώ, πρόπερσι που δούλευα (2022) βγήκε πιστωτικό, πέρυσι πρώτη χρονιά που ήμουν άνεργος (όλο το 2023) βγήκε μηδενικό, φέτος πάλι άνεργος (όλο το 2024) μου ζητάει 370€! Παίζει με τις αυτοματοποιημένες που έκαναν στην ΑΑΔΕ για τους γονείς μου να έγινε κάνα λάθος στην παραχωρημένη δωρεάν σε εμένα κατοικία από αυτούς. Ίσως να είναι κάνα bug; Τι να πω; Να αυξήθηκε η αξία του σπιτιού και εν συνεπεία και τα τεκμήρια για αυτό; Δεν νομίζω. 17 ώρες πριν, Zazula είπε Η επιφύλαξη πρέπει να είναι συγκεκριμένη (δηλ. εσύ να ξέρεις πού υπάρχει λάθος στην εκκαθάριση, και να αποστέλλεις τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται η ύπαρξη αυτού τού λάθους), κι όχι γενική ή αόριστη. Το «δεν ξέρω γιατί μου βγήκε τόσος φόρος φέτος» δεν είναι διατύπωση επιφύλαξης αλλά άγνοιας. Είναι συγκεκριμένη! Πέρυσι είχε βγει μηδενική με τα ίδια στοιχεία. Φέτος ζητάνε 370€! Επεξ/σία 14 Ιουλίου από e-k
asdfnikos Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, e-k είπε Όχι δεν είναι αυτά. α. Δεν έχω εισοδήματα, 0€, nada. β. Δεν αγόρασα κάτι, αντιθέτως πούλησα μοτοσικλέτα 3500€ (κωδ. 781). γ. Έβαλα ανάλωση κεφαλαίου (κωδ. 787) ίση με τα έξοδα στο κωδ. 049. Κάθε χρόνο την φτιάχνω εγώ, πρόπερσι που δούλευα (2022) βγήκε πιστωτικό, πέρυσι πρώτη χρονιά που ήμουν άνεργος (όλο το 2023) βγήκε μηδενικό, φέτος πάλι άνεργος (όλο το 2024) μου ζητάει 370€! Παίζει με τις αυτοματοποιημένες που έκαναν στην ΑΑΔΕ για τους γονείς μου να έγινε κάνα λάθος στην παραχωρημένη δωρεάν σε εμένα κατοικία από αυτούς. Ίσως να είναι κάνα bug; Τι να πω; Να αυξήθηκε η αξία του σπιτιού και εν συνεπεία και τα τεκμήρια για αυτό; Δεν νομίζω. Είναι συγκεκριμένη! Πέρυσι είχε βγει μηδενική με τα ίδια στοιχεία. Φέτος ζητάνε 370€! Πέρασε τα στοιχεία σε ένα πρόγραμμα υπολογισμού φορολογικής δήλωσης και περσινό κάνει δεν έχουν αλλάξει κάτι μεγάλο σε απλούς φόρους να δεις από που προκύπτει ο φόρος.
e-k Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 35 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Η αδερφή μου δήλωνε φιλοξενούμενη στο σπίτι των γονέων μέχρι που βρήκε δουλειά και νοίκιασε δικό της σπίτι. Πέρσι της βγήκε προσυμπληρωμένη δήλωση και δεν φαινόταν ούτε φιλοξενούμενη ούτε ότι νοίκιαζε. Ρε φίλε όντως παίζει με τις αυτοματοποιημένες να τα έχουν [...] όλα εκεί μέσα. Κάποιο bug ίσως. Μόλις τώρα, asdfnikos είπε Πέρασε τα στοιχεία σε ένα πρόγραμμα υπολογισμού φορολογικής δήλωσης και περσινό κάνει δεν έχουν αλλάξει κάτι μεγάλο σε απλούς φόρους να δεις από που προκύπτει ο φόρος. Σύνδεσμος για πρόγραμμα; Έστω όνομα προγράμματος;
Zazula Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, e-k είπε Είναι συγκεκριμένη! Πέρυσι είχε βγει μηδενική με τα ίδια στοιχεία. Φέτος ζητάνε 370€! Αυτό που γράφω είναι συγκεκριμένο: Στη δήλωση με επιφύλαξη ο φορολογούμενος υποδεικνύει πού βρίσκεται το λάθος ή ποιο στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η φορολογική αρχή είναι εσφαλμένο.
e-k Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Zazula είπε Αυτό που γράφω είναι συγκεκριμένο: Στη δήλωση με επιφύλαξη ο φορολογούμενος υποδεικνύει πού βρίσκεται το λάθος ή ποιο στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η φορολογική αρχή είναι εσφαλμένο. Βρε αδερφέ, δεν ζητάω εγώ από την ΑΑΔΕ να μου δώσει 370€. Αυτοί ζητάνε, αυτοί πρέπει να μου πουν τι άλλαξε. Απλή κοινή λογική. Έχω σπάσει το κεφάλι μου τόσες μέρες δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Παίζει όντως να είναι και bug με την δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και τις αυτοματοποιημένες των γονιών. Αυτό μόνο άλλαξε από πέρυσι, όλα τα άλλα είναι γνωστά σε εμένα και ελεγχόμενα. Κάνω τις δηλώσεις τις δικές μου και των γονιών μου πολλά χρόνια [άνω των δέκα (10)]. Επεξ/σία 14 Ιουλίου από e-k
GREGORYMO Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, e-k είπε Βρε αδερφέ, δεν ζητάω εγώ από την ΑΑΔΕ να μου δώσει 370€. Αυτοί ζητάνε, αυτοί πρέπει να μου πουν τι άλλαξε. Απλή κοινή λογική. Έχω σπάσει το κεφάλι μου τόσες μέρες δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Παίζει όντως να είναι και bug με την δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και τις αυτοματοποιημένες των γονιών. Βάλε την συνοχή του Ε1 χωρίς προσωπικά στοιχεία ΜΗΠΩΣ κάποιος σκεφτεί κάτι
Zazula Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, e-k είπε Βρε αδερφέ, δεν ζητάω εγώ από την ΑΑΔΕ να μου δώσει 370€. Αυτοί ζητάνε, αυτοί πρέπει να μου πουν τι άλλαξε. Απλή κοινή λογική. Μόνο που η φορολογική αρχή δεν λειτουργεί με βάση το τι θεωρεί καθείς κοινή λογική, αλλά με το τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία· και για τη δήλωση με επιφύλαξη τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Η πράξη βεβαίωσης φόρου περιέχει επαρκή στοιχεία για να εξαγάγει κανείς το πώς προέκυψε το ποσό τού φόρου, και αν ο φορολογούμενος δεν έχει τρόπο ή γνώσεις για να το αποκωδικοποιήσει υπάρχουν επαγγελματίες με ακριβώς τέτοιο αντικείμενο παρεχομένων υπηρεσιών. 2
asdfnikos Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, e-k είπε Βρε αδερφέ, δεν ζητάω εγώ από την ΑΑΔΕ να μου δώσει 370€. Αυτοί ζητάνε, αυτοί πρέπει να μου πουν τι άλλαξε. Απλή κοινή λογική. Έχω σπάσει το κεφάλι μου τόσες μέρες δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Παίζει όντως να είναι και bug με την δωρεάν παραχωρημένη κατοικία και τις αυτοματοποιημένες των γονιών. https://www.nextech.gr/eFN/NeaInfo.htm Άμα δεν τα καταφέρνεις απλά δώσε 30 - 40 ευρώ σε έναν λογιστή να σου τα εξηγήσει 1
e-k Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 30 λεπτά πριν, Zazula είπε Μόνο που η φορολογική αρχή δεν λειτουργεί με βάση το τι θεωρεί καθείς κοινή λογική, αλλά με το τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία· και για τη δήλωση με επιφύλαξη τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Η πράξη βεβαίωσης φόρου περιέχει επαρκή στοιχεία για να εξαγάγει κανείς το πώς προέκυψε το ποσό τού φόρου, και αν ο φορολογούμενος δεν έχει τρόπο ή γνώσεις για να το αποκωδικοποιήσει υπάρχουν επαγγελματίες με ακριβώς τέτοιο αντικείμενο παρεχομένων υπηρεσιών. Συμφωνούμε, υπάρχουν επαγγελματίες με ακριβώς αυτό το αντικείμενο και τους πληρώνει το κράτος, τους πληρώνει το κράτος για να μας βοηθάν, εμάς, τους έξυπνους φορολογούμενους που έχουμε και τους τρόπους και τις γνώσεις. Σου ξαναλέω τόσα χρόνια τις κάνω εγώ τις δηλώσεις. 32 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Βάλε την συνοχή του Ε1 χωρίς προσωπικά στοιχεία ΜΗΠΩΣ κάποιος σκεφτεί κάτι Συνόψεις εδώ... https://i.ibb.co/zW3FGNhR/1.jpg https://i.ibb.co/MD8kcpSV/image.jpg Ευχαριστώ και @asdfnikos για το σύνδεσμο θα κοιτάξω να το δουλέψω κι αυτό μπας και βγάλω άκρη μέχρι να μου μιλήσει κάποιος από την ΑΑΔΕ. 1
Zazula Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου @e-k, επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι «όλα τα έχεις υπό τον έλεγχό σου» και ότι ανήκεις στους φορολογούμενους «με τους τρόπους και τις γνώσεις», και παρά ταύτα από τα πράγματα προκύπτει ότι εδώ έλεγχος δεν υπάρχει ούτε γνώση για το τι έχει συμβεί. Τις επιφάνειες της δωρεάν παρεαχωρημένης κατοικίας γιατί τις έσβησες; Βγάζουν τεκμήριο διαβίωσης. 1
e-k Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Zazula είπε @e-k, επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι «όλα τα έχεις υπό τον έλεγχό σου» και ότι ανήκεις στους φορολογούμενους «με τους τρόπους και τις γνώσεις», και παρά ταύτα από τα πράγματα προκύπτει ότι εδώ έλεγχος δεν υπάρχει ούτε γνώση για το τι έχει συμβεί. Τις επιφάνειες της δωρεάν παρεαχωρημένης κατοικίας γιατί τις έσβησες; Βγάζουν τεκμήριο διαβίωσης. Δεν έχουν αλλάξει. Μην ανησυχείς, είναι ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές. Κάτω από 200τμ είναι το σπίτι. Διψήφια είναι. Τώρα σκέφτηκα ότι ίσως παίζει να δήλωσε λάθος ο αγοραστής της μοτοσικλέτας ότι μου την πούλησε αντί ότι την αγόρασε; Πφ... Θα σκάσει ο εγκέφαλός μου από τις σκέψεις με τα πιθανά σενάρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα