fitsoulas2024 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Στις 10/5/2025 στις 4:07 ΜΜ, Nikos_makrhs είπε Καλησπέρα, να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση που δεν νομίζω να έχει απαντηθεί νωρίτερα με μια γρήγορα ματιά που έκανα. Ήρθε προσυμπληρωμένη η δήλωση και υποβάλω τροποποιητική καθώς στο 049 δεν μου έχουν προσμετρήσει έξοδα με κάρτα ρεβολουτ που είναι λογικό, καθώς ποτέ δεν γινόταν αυτό, αλλά φέτος δεν μου μέτρησαν και πληρωμές με RF. Με λίγα λόγια μου μέτρησαν μόνο πληρωμές σε pos. Προφανώς το ποσό εξόδων είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν "αντλήσει" και χτυπάει σφάλμα στο τέλος και λέει να προσκομίσω ή να αποστείλλω τα δικαιολογητικά που το αποδεικνύουν αυτό ( καθώς από εκεί που ήταν να πληρώσω φόρο θα έχω και επιστροφή φαντάζομαι). Επιστροφη απο τον 049?? Τις προηγουμενες χρονιες σου ειχαν μετρησει πληρωμες με RF?
Nikos_makrhs Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Επιστροφη απο τον 049?? Τις προηγουμενες χρονιες σου ειχαν μετρησει πληρωμες με RF? Με βάση το 049 χτίζεις το αφορολόγητο, οπότε φαντάζομαι πως ναι. Άλλες χρονιές δεν θυμάμαι να είχα πολλές πληρωμές με RF, αλλά έχω την εντύπωση ότι το υπολόγιζαν. Το βασικό μου μέλημα είναι να υπολογιστούν τώρα τα έξοδα με ρεβολουτ και να μην δημιουργηθεί θέμα με το statement. Μπορώ να πάω τα statement στην αρμόδια ΔΟΥ όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, αλλά λέει ότι μπορείς και να τα αποστείλλεις και αναρωτιέμαι που και αν το έκανε κάποιος άλλος..
Jiakometi Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 40 λεπτά πριν, Nikos_makrhs είπε Με βάση το 049 χτίζεις το αφορολόγητο, οπότε φαντάζομαι πως ναι. Άλλες χρονιές δεν θυμάμαι να είχα πολλές πληρωμές με RF, αλλά έχω την εντύπωση ότι το υπολόγιζαν. Το βασικό μου μέλημα είναι να υπολογιστούν τώρα τα έξοδα με ρεβολουτ και να μην δημιουργηθεί θέμα με το statement. Μπορώ να πάω τα statement στην αρμόδια ΔΟΥ όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, αλλά λέει ότι μπορείς και να τα αποστείλλεις και αναρωτιέμαι που και αν το έκανε κάποιος άλλος.. Στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου δεν προσμετρώνται δαπάνες που έχουν γίνει με εταιρικές κάρτες ή κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. (πχ Revolut) Δες εδώ 1
mezger Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 hour ago, Jiakometi said: Στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου δεν προσμετρώνται δαπάνες που έχουν γίνει με εταιρικές κάρτες ή κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. (πχ Revolut) Δες εδώ Μην αναπαράγεις πράγματα που διαβάζεις σε άρθρα σχεδόν 10ετίας, πήγαινει στην πηγή και δες τις οδηγίες στην ίδια τη δήλωση στον 049-050, φυσικά και μετράει η revolut Quote Γράψτε το ποσό των δαπανών που πραγματοποιήσατε στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., και έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης όπως ενδεικτικά κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες [χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες (prepaid card)], με πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 4537/2018 (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές, τραπεζικές ή ταχυδρομικές επιταγές), μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e- banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (ewallet), paypal κ.λπ., καθώς και με καταβολή μετρητών προς Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν.4537/2018 (σε γκισέ ή σε μηχάνημα easy-pay). @Nikos_makrhs μην δοκιμάσεις όπως λες να πας statement στη ΔΟΥ, είναι απίθανο να σε αφήσουν να δεις άνθρωπο, τα στέλνεις ηλεκτρονικά από τα αιτήματα.
Nikos_makrhs Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Jiakometi είπε Στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου δεν προσμετρώνται δαπάνες που έχουν γίνει με εταιρικές κάρτες ή κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. (πχ Revolut) Δες εδώ Στο «χτίσιμο» του αφορολογήτου δεν φαίνονται τα έξοδα με ρεβολουτ στην προσυμπληρωμένη δήλωση. Μπορείς να το προσθέσεις μόνος σου στο 049 στα λοιπά έξοδα. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ζητάνε αποδεικτικό, ενώ παλαιότερα έδειχνες τα statement αν είχες επιλεγεί για έλεγχο. 2 ώρες πριν, mezger είπε Μην αναπαράγεις πράγματα που διαβάζεις σε άρθρα σχεδόν 10ετίας, πήγαινει στην πηγή και δες τις οδηγίες στην ίδια τη δήλωση στον 049-050, φυσικά και μετράει η revolut @Nikos_makrhs μην δοκιμάσεις όπως λες να πας statement στη ΔΟΥ, είναι απίθανο να σε αφήσουν να δεις άνθρωπο, τα στέλνεις ηλεκτρονικά από τα αιτήματα. Φίλε μου mezger πολύ χρήσιμο αυτό δεν το γνώριζα και σε ευχαριστώ! Έψαξα αρκετά και βρήκα αυτό το section για υποβολής αίτησης, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι το σωστό. " Συμμόρφωση μετά από ειδοποίηση βάσει διασταύρωσης εντοπισμού φορολογικής υποχρέωσης εισοδήματος, με υποβολή δικαιολογητικών / διευκρινίσεων / χειρόγραφης δήλωσης". Ειδάλλως αν τα στείλω στο δηλωμένο email της ΔΟΥ μου, δεν θα τα δουν και λάβουν υπ'όψιν ποτέ; EDIT : Εντόπισα και αυτό που μου φαίνεται ότι ταιριάζει παραπάνω Συμμόρφωση μετά από ειδοποίηση βάσει διασταύρωσης εντοπισμού φορολογικής υποχρέωσης ΦΠΑ/ ειδικών φόρων, με υποβολή δικαιολογητικών / διευκρινίσεων Επεξ/σία 13 Μαϊου από Nikos_makrhs
mezger Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 hour ago, Nikos_makrhs said: Φίλε μου mezger πολύ χρήσιμο αυτό δεν το γνώριζα και σε ευχαριστώ! Έψαξα αρκετά και βρήκα αυτό το section για υποβολής αίτησης, αλλά δεν γνωρίζω αν είναι το σωστό. " Συμμόρφωση μετά από ειδοποίηση βάσει διασταύρωσης εντοπισμού φορολογικής υποχρέωσης εισοδήματος, με υποβολή δικαιολογητικών / διευκρινίσεων / χειρόγραφης δήλωσης". Ειδάλλως αν τα στείλω στο δηλωμένο email της ΔΟΥ μου, δεν θα τα δουν και λάβουν υπ'όψιν ποτέ; EDIT : Εντόπισα και αυτό που μου φαίνεται ότι ταιριάζει παραπάνω Συμμόρφωση μετά από ειδοποίηση βάσει διασταύρωσης εντοπισμού φορολογικής υποχρέωσης ΦΠΑ/ ειδικών φόρων, με υποβολή δικαιολογητικών / διευκρινίσεων Αυτό που θέλεις είναι "Δηλώσεις εισοδήματος - έλεγχος δικαιολογητικών για ηλεκτρονικές δηλώσεις κατόπιν σχετικής ειδοποίησης" (στα Αιτήματα πάντα) 1 1
Nikos_makrhs Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 34 λεπτά πριν, mezger είπε Αυτό που θέλεις είναι "Δηλώσεις εισοδήματος - έλεγχος δικαιολογητικών για ηλεκτρονικές δηλώσεις κατόπιν σχετικής ειδοποίησης" (στα Αιτήματα πάντα) Έχεις δίκαιο αυτό είναι το σωστό! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την καθοδήγηση!
adi32 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου η εκπτωση του 3% ισχυει αν πληρωθει με την πιστωτικη σε δοσεις ?
GREGORYMO Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου 4 ώρες πριν, adi32 είπε η εκπτωση του 3% ισχυει αν πληρωθει με την πιστωτικη σε δοσεις ? Την τράπεζα σου θα ρωτήσεις
asdfnikos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 5 ώρες πριν, adi32 είπε η εκπτωση του 3% ισχυει αν πληρωθει με την πιστωτικη σε δοσεις ? Αν γίνουν δόσεις απο το ebanking μέσω πιστωτικής τότε παίρνεις το 3%
Lewnidas1995 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) παιδια καλησπερα. Φετος η φορολογικη μου συμπληρωθηκε αυτοματα και εβγαλε ενα ποσο πληρωμης γυρω στα 300€. Απευθυνθηκα στην λογιστρια της οικογενειας μηπως μπορουμε να γλυτωσουμε αυτο το ποσο αλλα μου ειπε πως δεν γινεται δυστηχως και ετσι πηρε το μεροκαματο της αφου εκανε οριστικοποιηση. Πριν καποια χρονια ειχε βγει στην μανα μου ενα κουστουμι περιπου στα 8000€ απο κατι χωραφια που δηλωσε και εκανε τα μαγικα της και τα γλυτωσαμε. Υπαρχει περιπτωση αν μου ειπε ψεματα επειδη βαρεθηκε να ασχοληθει ή όντως δεν υπαρχει τροπος πλεον για πολλες τροποποιησεις για αποφυγη πληρωμης εφοριας; Το εισοδημα μου ηταν 14.000€. Ειχα κρατησεις ΦΜΥ 550€ απο την εταιρια που δουλεψα για 10 μηνες το 2024. Τον γεναρη απολυθηκα απο αλλη εταιρια και πηρα περιπου στα 4.500€ αποζυμιωση αδειες κλπ ολα μαζι αλλα δεν ειχε καθολου ΦΜΥ. Το ποσο των συναλαγων με καρτα ηταν 7.400€ Επεξ/σία 18 Μαϊου από Lewnidas1995
GREGORYMO Δημοσ. 18 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 18 Μαϊου 2 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε παιδια καλησπερα. Φετος η φορολογικη μου συμπληρωθηκε αυτοματα και εβγαλε ενα ποσο πληρωμης γυρω στα 300€. Απευθυνθηκα στην λογιστρια της οικογενειας μηπως μπορουμε να γλυτωσουμε αυτο το ποσο αλλα μου ειπε πως δεν γινεται δυστηχως και ετσι πηρε το μεροκαματο της αφου εκανε οριστικοποιηση. Πριν καποια χρονια ειχε βγει στην μανα μου ενα κουστουμι περιπου στα 8000€ απο κατι χωραφια που δηλωσε και εκανε τα μαγικα της και τα γλυτωσαμε. Υπαρχει περιπτωση αν μου ειπε ψεματα επειδη βαρεθηκε να ασχοληθει ή όντως δεν υπαρχει τροπος πλεον για πολλες τροποποιησεις για αποφυγη πληρωμης εφοριας; Το εισοδημα μου ηταν 14.000€. Ειχα κρατησεις ΦΜΥ 550€ απο την εταιρια που δουλεψα για 10 μηνες το 2024. Τον γεναρη απολυθηκα απο αλλη εταιρια και πηρα περιπου στα 4.500€ αποζυμιωση αδειες κλπ ολα μαζι αλλα δεν ειχε καθολου ΦΜΥ. Το ποσο των συναλαγων με καρτα ηταν 7.400€ Σωστά είναι
Lewnidas1995 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 16 hours ago, GREGORYMO said: Σωστά είναι Δηλαδή δν μπορούν πλέον οι λογιστές να πειράξουν πράγματα ώστε να γλυτώσουμε την πληρωμή ;
sphinxgr Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 25 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε Δηλαδή δν μπορούν πλέον οι λογιστές να πειράξουν πράγματα ώστε να γλυτώσουμε την πληρωμή ; Νόμιμα, όχι.
adi32 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 18 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Νόμιμα, όχι. Με λαδωμα εννοεις? Το συστημα επιτρεπει πχ να δηλωσεις πιο λιγο εισοδημα ? Δεν ξερω καν αν μπορεις να τροποποιησεις νουμερα και αν χτυπαει μετα αυτοματα ή πρεπει να το ψαξει καποιος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα