Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ναι.

Αν έχεις τέτοιους είδους υποψίες κάνεις ΑΠΟΠΟΊΗΣΗ.

Μπορείς να κάνεις αποποίηση πριν πεθάνουν; Γιατί υποτίθεται πως αν δεν έχετε επαφές τότε ενδεχομένως να μην ξέρεις αν ζουν ή αν πέθαναν.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Μπορείς να κάνεις αποποίηση πριν πεθάνουν; Γιατί υποτίθεται πως αν δεν έχετε επαφές τότε ενδεχομένως να μην ξέρεις αν ζουν ή αν πέθαναν.

ΟΧΙ 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

ΟΧΙ 

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, σε αυτή την περίπτωση αν κάποιος δεν έχει απολύτως καμία επαφή με κάποιον συγγενή, οπότε και δεν μπορεί να ξέρει αν ζει ή αν πέθανε, τότε παίζει το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια κληρονομία, οπότε ίσως και χρέη, χωρίς να το ξέρει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, σε αυτή την περίπτωση αν κάποιος δεν έχει απολύτως καμία επαφή με κάποιον συγγενή, οπότε και δεν μπορεί να ξέρει αν ζει ή αν πέθανε, τότε παίζει το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια κληρονομία, οπότε ίσως και χρέη, χωρίς να το ξέρει;

εχεις διενεξη με καποιο συγγενη και υποψιαζεσαι οτι θα σου μεταβιβασει τα χρεη του για να σε εκδικηθει?😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

εχεις διενεξη με καποιο συγγενη και υποψιαζεσαι οτι θα σου μεταβιβασει τα χρεη του για να σε εκδικηθει?😆

Διένεξη όχι, αλλά ο συγκεκριμένος συγγενής δεν φημίζεται στον οικογενειακό κύκλο για την σωστή διαχείριση των οικονομικών του. Αν οι υπόλοιποι συγγενείς που έχουν σχέσεις μαζί του κάνουν αποποίηση κληρονομιάς, εγώ που δεν έχω καμία επαφή με τους συγγενείς πως θα το μάθω;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε

Διένεξη όχι, αλλά ο συγκεκριμένος συγγενής δεν φημίζεται στον οικογενειακό κύκλο για την σωστή διαχείριση των οικονομικών του. Αν οι υπόλοιποι συγγενείς που έχουν σχέσεις μαζί του κάνουν αποποίηση κληρονομιάς, εγώ που δεν έχω καμία επαφή με τους συγγενείς πως θα το μάθω;

Από 01/01/2026, το κράτος θα ειδοποιει τούς κληρονόμους.

Κάνε τον σταυρό να μην πεθάνει το 2025

• Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Είσαι λογιστής?

Τι ποσο αποδείξεων με κάρτα έχεις μαζέψει?

a) οχι δεν ειμαι.

b) ειναι πάνω απο το 30% (περιπου 140000ε)

10 ώρες πριν, alexander098 είπε

Για εισόδημα από 12.000€ και πάνω, αφαιρούνται 20€ από το αφορολογητο ανά 1000€ εισοδήματος. Συνεπώς η φοροαπαλλαγή πεφτει στα 650€ περίπου.

Σε ευχαριστώ πολύ Alexander. 
Βρήκα και τον νόμο και έτσι πλησιάζουν οι υπολογισμοί μου το αποτέλεσμα της εφορίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι.

Δημοσ.

Πωλήθηκε ένα αγροτεμάχιο και η κατάθεση έγινε το 2024 μαζί με προσύμφωνο, το συμβόλαιο όμως έγινε το 2025. Θα δηλωθεί φέτος για περυσι ή του χρόνου; Ο ένας λογιστής είπε φέτος και ο άλλος του χρόνου…

Δημοσ.

Δεν ειμαι λογιστής αλλά θεωρώ οτι το συμβόλαιο είναι πιο ισχυρό και επίσημο.

Ρωτα και τον συμβολαιογραφο σου.

ηλεκτρονικά δεν γινεται πλεον η μεταβίβαση; 

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα πραγματικά γεγονότα....

Πως θα δικαιολογήσεις το ποσό που εισέπραξες από τη πώληση του αγροτεμαχίου δίχως να δηλώσεις τίποτα;

Δημοσ.

τ

14 ώρες πριν, atheato είπε

Πωλήθηκε ένα αγροτεμάχιο και η κατάθεση έγινε το 2024 μαζί με προσύμφωνο, το συμβόλαιο όμως έγινε το 2025. Θα δηλωθεί φέτος για περυσι ή του χρόνου; Ο ένας λογιστής είπε φέτος και ο άλλος του χρόνου…

τη χρονιά του συμβολαίου, όλο το ποσό (που αναγράφεται στο συμβόλαιο), στο πεδίο για τις πωλήσεις περιουσίας. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάναμε τακτοποίηση αυθαιρέτου η οποία ολοκληρώθηκε τώρα τον Μάιο (πληρώσαμε περίπου 2.200 ευρώ για την όλη διαδικασία στον μηχανικό). Ενδεχομένως να έχουν αλλάξει ελαφρώς τα τμ καθώς και ένας χώρος που ήταν δηλωμένος ως υπόγειο / αποθήκη μετατράπηκε σε κατοικία. Ο μηχανικός που μας εξυπηρέτησε μας είπε να επικοινωνήσουμε με τον λογιστή μας για να ενημερώσουμε το Ε9. Θα μιλήσουμε με τον λογιστή όπως και να έχει αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς μέχρι να βρούμε τον λογιστή, ξέρει κανείς αν πληρώνουμε πρόστιμο και πόσο; Ο μηχανικός χωρίς να είναι σίγουρος μας είπε ότι αν κάνουμε την διόρθωση συγκεκριμένες ημερομηνίες τότε δεν πληρώνουμε πρόστιμο αλλά δεν ήταν σίγουρος και μας είπε να ρωτήσουμε τον λογιστή μας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...