Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Vasilis3797 είπε

Εχω ενεργό ηλεκτρονικό μισθωτήριο απο τον Οκτώβριο 2024 στην προσυμπληρωμένη δήλωση δεν είχε περαστεί αυτόματα,μπήκα να κάνω τροποποιητική περνώντας το στον κωδικό 081 μεχρι εδω οκ αυτό που κολλάω να προχωρήσω είναι τους προηγούμενους 9 μήνες που δεν υπήρχε ενεργό μισθωτήριο (στη ιδια κατοικία) να τους δηλώσω στο σύνολο σαν 12 μήνες του πίνακα 5 (μήνες ιδιοκατοίκησης,κωδικός 215) ;

Ήδη άρθρα γράφουν ότι αν δεν είναι 12 οι μήνες μισθώσεως, θα πρέπει να δωθεί η επιστροφή ενός ενοικίου ως 3/12 πχ για τρεις μήνες μίσθωσης.

Είναι εύκολο να το διασταυρώσουν αν έχουν τον αριθμό του μισθωτηρίου. Στο Ε2 του ιδιοκτήτη μάλιστα, γίνεται αυτόματη ενημέρωση πόσα ήταν τα έσοδα του από τα ενεργά μισθωτήρια, χωρίς να έχει συμπληρώσει τίποτα, μόλις πρωτοανοίγει το Ε2 να το συμπληρώσει.

Μεγάλος στόχος του κράτους με την επιστροφή ενοικίου είναι η αληθής δήλωση και φορολόγηση των ενοικίων. Άρα, μάλλον θα ξεσκιστούν στις διασταυρώσεις. Μάλιστα λένε ότι ίσως κάνουν υποχρεωτική την πληρωμή ενοικίου μέσω τραπέζης, αν θέλει κάποιος αυτήν την επιστροφή (πηγή: ειδήσεις του ΣΚΑΙ).

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
  • Απαντ. 525
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, doll είπε

Γιατί απλά 1. Δεν το ήξερα 2. Δεν ήταν υποχρεωτικό 3. Γιατί ποιος λογιστής το συμπληρώνει 4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ??? (αυτό 3 φορές το έγραψα 1 δεν απάντησες....).  

Και γιατί αφού το ζήτησαν δεν έβγαλαν ένα video ή μια σύσταση βρε αδελφέ. Σβήστε ΠΡΩΤΑ όλη την γραμμή με τα δεδομένα και ξαναπεράστε την από την αρχή. Τόσο δύσκολο? Αλλά και τα site. Εχουν ολόκληρα copy-paste άρθρα αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα...........

2. Δεν ήταν υποχρεωτικό. Συμπληρώνεις στην φορολογική δήλωση ΜΟΝΟ τα υποχρεωτικά πεδία?

4 ώρες πριν, doll είπε

Γιατί απλά 1. Δεν το ήξερα 2. Δεν ήταν υποχρεωτικό 3. Γιατί ποιος λογιστής το συμπληρώνει 4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ??? (αυτό 3 φορές το έγραψα 1 δεν απάντησες....).  

Και γιατί αφού το ζήτησαν δεν έβγαλαν ένα video ή μια σύσταση βρε αδελφέ. Σβήστε ΠΡΩΤΑ όλη την γραμμή με τα δεδομένα και ξαναπεράστε την από την αρχή. Τόσο δύσκολο? Αλλά και τα site. Εχουν ολόκληρα copy-paste άρθρα αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα...........

2. Δεν ήταν υποχρεωτικό. Συμπληρώνεις στην φορολογική δήλωση ΜΟΝΟ τα υποχρεωτικά πεδία?

4 ώρες πριν, doll είπε

4 ώρες πριν, doll είπε

3. Γιατί ποιός λογιστής το συμπληρώνει.

Γκάλοπ θα κάνουμε να βρούμε ποσοστό λογιστών που συμπληρώνουν?

4 ώρες πριν, doll είπε

4 ώρες πριν, doll είπε

3. Γιατί ποιός λογιστής το συμπληρώνει.

Γκάλοπ θα κάνουμε να βρούμε ποσοστό λογιστών που συμπληρώνουν?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά μπήκε σε τρεις μέρες στο ΙΒΑΝ της μητέρας μου η επιστροφή φόρου που προέκυψε, από τη δήλωση αναδρομικών  που έκανα. Μειωμένη κατά 1,5 ευρώ περίπου. Γρήγορα μπήκε.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω θέμα με τη δήλωση Ε3 και θέλω να ρωτήσω επαγγελματίες που κάνουν πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Είπα στο λογιστή μου ότι κάνω πωλήσεις (υπάρχει σχετικό εικονίδιο ναι-όχι) που φυσικά το ξέρει γιατί έχω eshop από το 2022. Και του είπα συγκεκριμένα ότι δεν έχει τσεκάρει το εικονίδιο (ίδια ιστορία έγινε και πέρσι και το τσέκαρε με τροποποίηση). Επίσης η δήλωση ρωτάει για συνεργαζόμενες πλατφόρμες και το σαητ. Αυτά δεν μου τα συμπλήρωσε ούτε πέρσι. Μου είπε ότι δεν είναι υποχρεωτικά και ρώτησε συναδέλφους τους (!). Τώρα βλέπω ότι έστειλε το Ε3 και δεν τσέκαρε ότι κάνω πωλήσεις μέσω διαδικτύου, δεν συμπλήρωσε συνεργαζόμενες πλατφόρμες αλλά στον κωδικό που γράφει για το τζίρο ανα καδ, έγραψε το τζίρο που έκανα μέσω διαδικτύου. Οπότε ρωτάω άλλους επαγγελματίες με eshop αν μπορούν να κάνουν ένα τσεκ στο Ε3 να δουν ο λογιστής τι δήλωσε εκει που γράφει για σαητ, πλατφόρμες. Μήπως οι λογιστές μεταξύ τους έχουν συνεννοηθεί να μην τα συμπληρώνουν γιατί δεν είναι απαραίτητα; Θα τον ξαναρωτήσω βέβαια, αν και τον έχω πρήξει ήδη. Πφφ τους χρυσοπληρώνουμε για τις επαγγ. δηλώσεις και δεν τις συμπληρώνουν σωστά!

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, 1comment said:

Έχω θέμα με τη δήλωση Ε3 και θέλω να ρωτήσω επαγγελματίες που κάνουν πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Είπα στο λογιστή μου ότι κάνω πωλήσεις (υπάρχει σχετικό εικονίδιο ναι-όχι) που φυσικά το ξέρει γιατί έχω eshop από το 2022. Και του είπα συγκεκριμένα ότι δεν έχει τσεκάρει το εικονίδιο (ίδια ιστορία έγινε και πέρσι και το τσέκαρε με τροποποίηση). Επίσης η δήλωση ρωτάει για συνεργαζόμενες πλατφόρμες και το σαητ. Αυτά δεν μου τα συμπλήρωσε ούτε πέρσι. Μου είπε ότι δεν είναι υποχρεωτικά και ρώτησε συναδέλφους τους (!). Τώρα βλέπω ότι έστειλε το Ε3 και δεν τσέκαρε ότι κάνω πωλήσεις μέσω διαδικτύου, δεν συμπλήρωσε συνεργαζόμενες πλατφόρμες αλλά στον κωδικό που γράφει για το τζίρο ανα καδ, έγραψε το τζίρο που έκανα μέσω διαδικτύου. Οπότε ρωτάω άλλους επαγγελματίες με eshop αν μπορούν να κάνουν ένα τσεκ στο Ε3 να δουν ο λογιστής τι δήλωσε εκει που γράφει για σαητ, πλατφόρμες. Μήπως οι λογιστές μεταξύ τους έχουν συνεννοηθεί να μην τα συμπληρώνουν γιατί δεν είναι απαραίτητα; Θα τον ξαναρωτήσω βέβαια, αν και τον έχω πρήξει ήδη. Πφφ τους χρυσοπληρώνουμε για τις επαγγ. δηλώσεις και δεν τις συμπληρώνουν σωστά!

Μπορώ να σου πω με αρκετή βεβαιότητα ότι κανείς λογιστής με φυσιολογικό φόρτο εργασίας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με προαιρετικά πεδία όπως αυτά που αναφέρεις. Δεν είναι θέμα συννενόησης, εφόσον δεν εξυπηρετούν κανένα (φορολογικό ή λογιστικό) σκοπό, και δεν ελέγχονται στους ελέγχους, δεν εχει νόημα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, 1comment είπε

Πφφ τους χρυσοπληρώνουμε για τις επαγγ. δηλώσεις και δεν τις συμπληρώνουν σωστά!

ετσι ειναι 😀 το ιδιο συμβαινει και με δικηγορους, ακομα και με γιατρους

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mezger είπε

Μπορώ να σου πω με αρκετή βεβαιότητα ότι κανείς λογιστής με φυσιολογικό φόρτο εργασίας δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με προαιρετικά πεδία όπως αυτά που αναφέρεις. Δεν είναι θέμα συννενόησης, εφόσον δεν εξυπηρετούν κανένα (φορολογικό ή λογιστικό) σκοπό, και δεν ελέγχονται στους ελέγχους, δεν εχει νόημα.

Το θέμα είναι αν όντως είναι προαιρετικά. Σε ένα έλεγχο η εφορία δηλαδή δεν θα δώσει βάση ότι η τάδε επιχείρηση κάνει ηλ. συναλλαγές αλλά στο Ε3 δεν το δηλώνει, ούτε δηλώνει ιστοσελίδα και συνεργαζόμενες πλατφόρμες; Αν είναι προαιρετικά πάω πάσο.

Δημοσ.
16 minutes ago, 1comment said:

Το θέμα είναι αν όντως είναι προαιρετικά. Σε ένα έλεγχο η εφορία δηλαδή δεν θα δώσει βάση ότι η τάδε επιχείρηση κάνει ηλ. συναλλαγές αλλά στο Ε3 δεν το δηλώνει, ούτε δηλώνει ιστοσελίδα και συνεργαζόμενες πλατφόρμες; Αν είναι προαιρετικά πάω πάσο.

Σε βρήκα για να μην έχεις καμία αμφιβολία: https://www.taxheaven.gr/circulars/29888/pol-1215-2018

Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι η εισαγωγή ή η διόρθωση του αριθμού παροχής της ΔΕΗ, του ΑΜΚΑ του υπόχρεου ή κάποιου εξαρτώμενου μέλους του, του ΑΦΜ του αντισυμβαλλόμενου στις περιπτώσεις που ζητείται από την ηλεκτρονική εφαρμογή, η τροποποίηση του αριθμού του τραπεζικού λογαριασμού (ΙBAN), η εισαγωγή κενού ή ημιτελούς ακινήτου ή των στοιχείων των συνιδιοκτητών ακινήτων στο Ε2, η μεταβολή κάποιου πληροφοριακού στοιχείου του Πίνακα Β΄ της πρώτης σελίδας του Ε3, η τροποποίηση στοιχείων του υπόχρεου νομικού προσώπου/οντότητας ή του εκπροσώπου αυτού, κλπ. 

Αυτή η εγκύκλιος για να καταλάβεις έχει βγει πριν καταργήσουν τελείως το πρόστιμο όταν από την δήλωση δεν προκύπτει φόρος πάνω απο 100€, και έλεγε ότι ενώ για άλλα πεδία της δήλωσης που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα έμπαινε πρόστιμο (ακόμα και να μην έβγαινε τελικά φόρος), για τα αμιγώς πληροφοριακά πεδία ακόμα και τότε δεν μπορούσε να μπει πρόστιμο.

Οπότε αν ελεγκτής να ζητήσει να συμπληρωθούν τέτοια πεδία πληροφοριακά (που δεν συμβαίνει γιατί ψάχνουν -και συνήθως βρίσκουν- πιο σημαντικά πράγματα), τα συμπληρώνεις τότε με τροποποιητική χωρίς πρόστιμο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 1comment είπε

Τι θα ΠΕΙ προαιρετικά?

Όποιος θέλει τα συμπληρώνει?

ΥΓ. Και γιατί να θέλει?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι θα ΠΕΙ προαιρετικά?

Όποιος θέλει τα συμπληρώνει?

ΥΓ. Και γιατί να θέλει?

Είναι για να βγάζουν στατιστικά όπως στης παλιότερες δηλώσεις υπήρχε πλαίσιο που έγραφε υποβάλετε δήλωση για πρώτη φορά; ώστε να έχουν στατιστικά στοιχεία πόσοι υπέβαλαν πρώτη φορά.

Δημοσ.

Αν αγορασω απο καταστημα μηχανακι καινουργιο η μεταχειρισμενο και πληρωσω με καρτα σε pos θα προσμετρηθει στο αφορολογητο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, asdfnikos είπε

Είναι για να βγάζουν στατιστικά όπως στης παλιότερες δηλώσεις υπήρχε πλαίσιο που έγραφε υποβάλετε δήλωση για πρώτη φορά; ώστε να έχουν στατιστικά στοιχεία πόσοι υπέβαλαν πρώτη φορά.

Στατιστικός ήταν δηλαδή και ο κωδικός 081 που ΤΩΡΑ γίνεται χαμός?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

Αν αγορασω απο καταστημα μηχανακι καινουργιο η μεταχειρισμενο και πληρωσω με καρτα σε pos θα προσμετρηθει στο αφορολογητο?

Ναι. Ούτως ή άλλως απαγορεύεται να πληρώσεις μετρητά >500€.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Δηλαδή δεν μπορούν να δουν αν στο ίδιο ΑΦΜ έχει υποβληθεί άλλη δήλωση παλιότερα; Τόσο χάλια είναι το πληροφοριακό τους σύστημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...