Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Για όποιον μπορεί να βοηθήσει:

Το επίδομα βαριάς αναπηρίας για ανήλικο ΑΜΕΑ με 67% πιστοποίηση ΚΕΠΑ συναθροίζεται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα? Όσο έχω ψάξει λέει ότι είναι μη ανταποδοτικό και δεν συναθροίζεται, στην αίτηση όμως για το φοιτητικό επίδομα στέγασης του άλλου μου παιδιού φαίνεται ότι συνυπολογίζεται και μας πετάει εκτός.

• Like 1
  • Απαντ. 505
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 7/7/2025 στις 1:16 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε

oι προσυμπληρωμενες εχουν υποβληθει απο τις 25/4. Μεχρι 15/7 που ειναι η διορια γενικα για τις δηλωσεις μπορεις να κανεις τροπ/κη

σκεφτεσαι να κανεις πολλες? ε κανε καμια δεκαρια να το φχαριστηθεις

Όχι. Γνωρίζει κάποιος αν κάποια ειδική κατηγορία πχ φοιτητές υποχρεούνται να κάνουν φορολογική δήλωση;

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

Όχι. Γνωρίζει κάποιος αν κάποια ειδική κατηγορία πχ φοιτητές υποχρεούνται να κάνουν φορολογική δήλωση;

Υποχρέωση δήλωσης θεωρητικά έχουν όλοι οι ενήλικες. Αν έχεις μηδενικό εισόδημα και δηλώνεις φιλοξενούμενος στη κατοικία των γονιών σου δεν υπάρχει πρόβλημα στο να κάνεις δήλωση. Πρόβλημα εννοώ στο να βάλουν τεκμήρια τα οποία αυξανουν το οικογενειακό εισόδημα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Το αν είσαι φοιτητής δεν σε υποχρεώνει να κάνεις δήλωση και νομίζω δεν δημιουργεί προβλήματα και στην αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικο επίδομα. 

Αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Υποχρέωση δήλωσης θεωρητικά έχουν όλοι οι ενήλικες. Αν έχεις μηδενικό εισόδημα και δηλώνεις φιλοξενούμενος στη κατοικία των γονιών σου δεν υπάρχει πρόβλημα στο να κάνεις δήλωση. Πρόβλημα εννοώ στο να βάλουν τεκμήρια τα οποία αυξανουν το οικογενειακό εισόδημα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Το αν είσαι φοιτητής δεν σε υποχρεώνει να κάνεις δήλωση και νομίζω δεν δημιουργεί προβλήματα και στην αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικο επίδομα. 

Αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε. 

Καλά μια κατηγορία έβαλα για πχ οπότε σε ευχαριστώ πολύ. Οι φοιτητές έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να είναι και εργαζόμενοι, εκτός αν δουλεύουν χωρίς ασφάλιση.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

Καλά μια κατηγορία έβαλα για πχ οπότε σε ευχαριστώ πολύ. Οι φοιτητές έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να είναι και εργαζόμενοι, εκτός αν δουλεύουν χωρίς ασφάλιση.

Ως φοιτητής εργαζόμουν κανονικά με ασφάλιση. Επίδομα ανεργίας δεν μπορείς να πάρεις ως φοιτητής. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

Οι φοιτητές έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να είναι και εργαζόμενοι, εκτός αν δουλεύουν χωρίς ασφάλιση.

Αυτό δεν ισχύει. Μπορείς να δουλεύεις κανονικά με ασφάλιση και να είσαι και φοιτητής. Μιλάω για κανονική δουλειά, όχι τύπου πρακτική άσκηση.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αυτό δεν ισχύει. Μπορείς να δουλεύεις κανονικά με ασφάλιση και να είσαι και φοιτητής. Μιλάω για κανονική δουλειά, όχι τύπου πρακτική άσκηση.

Είναι παράνομο αυτό ρε παιδιά. Είστε σίγουροι; Είναι κανείς λογιστής στην παρέα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

Είναι παράνομο αυτό ρε παιδιά. Είστε σίγουροι; Είναι κανείς λογιστής στην παρέα;

Πως είναι παράνομο; Εδώ και ειδική άδεια δίνουν άμα έχεις μέρα εργασίας εξεταστική.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

παράνομο να δουλεύεις όντας φοιτητής; Τζάμπα τα τόσα χρόνια ένσημα και εισφορές τότε :P

Φυσικά και ΔΕΝ ειναι παράνομο!!!

Δημοσ.

Παιδιά εννοώ ότι μπορείς να δουλέψεις αλλά χωρίς ένσημα. Αλλιώς δεν γίνεται κάπου το αναφέρει αν κάνεις την φορολογική δήλωση. Για αυτό οι φοιτητές δουλεύουν καφετέριες, καφέ και εστιατόρια.. που δουλευατε;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

Παιδιά εννοώ ότι μπορείς να δουλέψεις αλλά χωρίς ένσημα. Αλλιώς δεν γίνεται κάπου το αναφέρει αν κάνεις την φορολογική δήλωση. Για αυτό οι φοιτητές δουλεύουν καφετέριες, καφέ και εστιατόρια.. που δουλευατε;

Δεν υπάρχει κανένα θέμα να εργάζεσαι και να είσαι φοιτητής. Εγώ ενώ ήμουν φοιτητής έκανα 2 φορολογικές με εισόδημα από εργασία. Ταυτόχρονα, επειδή το εισόδημα μου ήταν κάτω από 3.000€/έτος φαινομουν και ως εξαρτώμενο τέκνο με αιτιολογία ότι σπούδαζα/φοιτητής. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό που αναφέρεις. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε

όχι δεν ισχύει μπορείς να έχεις κανονικά εργασία με ένσημα και δώρα και όλα. Που διάβασες ότι δεν μπορείς; Και ατομική μπορείς να έχεις και όλα. Δεν είναι σαν την Αγγλία που παίρνεις student visa που σου επιτρέπει να δουλεύεις μέχρι 20 ώρες  την εβδομάδα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, elkat είπε

Καλησπέρα σας.

Για όποιον μπορεί να βοηθήσει:

Το επίδομα βαριάς αναπηρίας για ανήλικο ΑΜΕΑ με 67% πιστοποίηση ΚΕΠΑ συναθροίζεται στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα? Όσο έχω ψάξει λέει ότι είναι μη ανταποδοτικό και δεν συναθροίζεται, στην αίτηση όμως για το φοιτητικό επίδομα στέγασης του άλλου μου παιδιού φαίνεται ότι συνυπολογίζεται και μας πετάει εκτός.

Το ανήλικο ΑΜΕΑ δεν κάνει ξεχωριστή δήλωση στο δικό του ΑΦΜ;

Όπως και να έχει το επίδομα αναπηρίας δεν μετράει ως εισόδημα  και δηλώνετε στο κωδικό 781, δεν ήταν αυτόματα δηλωμένο εκεί;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, asdfnikos είπε

όχι δεν ισχύει μπορείς να έχεις κανονικά εργασία με ένσημα και δώρα και όλα. Που διάβασες ότι δεν μπορείς; Και ατομική μπορείς να έχεις και όλα. Δεν είναι σαν την Αγγλία που παίρνεις student visa που σου επιτρέπει να δουλεύεις μέχρι 20 ώρες  την εβδομάδα.

Μάλιστα, οπότε έκανα λάθος κάπου έτσι είχα διαβάσει. Εργασία και σπουδές δεν πάνε μαζί..

Δημοσ.

Μπορείς να δουλεύεις αλλά δεν επιτρέπεται να πάρεις ταμείο ανεργίας εάν είσαι φοιτητής.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...