Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, jimis_vts είπε

Αν είναι όλα οκ κομπλέ. Απλά θέλει προσεκτικό τσεκάρισμα.

οκ, ευχαριστώ. άρα δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Ούτε κάποιου είδους επιβεβαίωση. Αν δε κάνουμε τίποτα, κατατίθεται η δήλωση για όλους. Απλά ή όλη φασαρία είναι μήπως έχει λάθη. Σωστά;

• Απαντ. 505
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neptu είπε

οκ, ευχαριστώ. άρα δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Ούτε κάποιου είδους επιβεβαίωση. Αν δε κάνουμε τίποτα, κατατίθεται η δήλωση για όλους. Απλά ή όλη φασαρία είναι μήπως έχει λάθη. Σωστά;

Όχι μόνο αν έχει λάθη, αλλά και αν λείπουν πράγματα που θέλετε να δηλωθούν, κατά βάση από το πεδίο κινήσεων για τις οποίες δεν έχει ενημέρωση η φορολογική διοίκηση.

7 ώρες πριν, Jackob2 είπε

Κρίμα που η ticket restaurant δεν υπολογίζεται στις δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα

Αν μιλάμε για τις διατακτικές σίτισης αυτές δεν αποτελούν εισόδημα οπότε και η χρήση τους δεν συνδέεται με τις αγορές που πρέπει να κάνει κανείς απ' το εισόδημά του ώστε να δικαιούται το αφορολόγητο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Neptu είπε

Ερώτηση κρίσεως. Πως ξέρεις ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην αυτόματη συμπλήρωση; Φαντάζομαι ότι δεν είσαι λογιστής οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Εγώ προσωπικά θα έβαζα να την δει λογιστής όπως και να έχει, ή έστω θα έκανα μια σύγκριση με την περσινή δήλωση αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 1-2 χρόνια.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

Αυτό μου είπε και ο λογιστής μου...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ερώτηση κρίσεως. Πως ξέρεις ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην αυτόματη συμπλήρωση; Φαντάζομαι ότι δεν είσαι λογιστής οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Εγώ προσωπικά θα έβαζα να την δει λογιστής όπως και να έχει, ή έστω θα έκανα μια σύγκριση με την περσινή δήλωση αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία 1-2 χρόνια.

είμαι σίγουρος διότι είναι δήλωση συγγενή που την κάνω εγώ τα τελευταία (αρκετά) χρόνια. Μια μικρή σύνταξη παίρνει κι έχει ένα σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και οι αποδείξεις για το 30% είναι πάντα οκ. Κυριολεκτικά ούτε 5 λεπτά δε μου έπαιρνε κάθε χρονιά να την συμπληρώσω.

Φέτος δε την έκανα, αλλά μπήκα και την είδα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Neptu είπε

είμαι σίγουρος διότι είναι δήλωση συγγενή που την κάνω εγώ τα τελευταία (αρκετά) χρόνια. Μια μικρή σύνταξη παίρνει κι έχει ένα σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και οι αποδείξεις για το 30% είναι πάντα οκ. Κυριολεκτικά ούτε 5 λεπτά δε μου έπαιρνε κάθε χρονιά να την συμπληρώσω.

Φέτος δε την έκανα, αλλά μπήκα και την είδα.

Την κάνεις εσύ, και πως είσαι σίγουρος ότι την κάνεις σωστά; Και εγώ την προσωπική μου δήλωση την κάνω μόνος μου, και ξέρω τι έχω και τι πρέπει να δηλώσω. Την κάνω μόνος μου τα τελευταία 10 χρόνια. Την 1η φορά όμως είχα πάει σε λογιστή και την είχε κάνει αυτός για να δω πως την έκανε και απλώς κάθε χρόνο συμπλήρωνα τα ίδια.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Την κάνεις εσύ, και πως είσαι σίγουρος ότι την κάνεις σωστά; Και εγώ την προσωπική μου δήλωση την κάνω μόνος μου, και ξέρω τι έχω και τι πρέπει να δηλώσω. Την κάνω μόνος μου τα τελευταία 10 χρόνια. Την 1η φορά όμως είχα πάει σε λογιστή και την είχε κάνει αυτός για να δω πως την έκανε και απλώς κάθε χρόνο συμπλήρωνα τα ίδια.

κι εγώ τη δική μου την κάνω μόνος και κατα καιρούς έχω κάνει σε κάτι συγγενείς. Εννοείται ότι πρώτη φορά δε την έκανα μόνος. Και φυσικά όταν έμπλεκε το πράγμα με κληρονομιές και διάφορα θέματα δεν ακουμπούσα. Εδώ μιλάμε για απλά πράγματα όμως. Μια σύνταξη κι ένα σπίτι. Επι χρόνια τα ίδια. Εντάξει αν δεν είμαι ικανός να κάνω μόνος μια τέτοια δήλωση (που την έχω δει και έτοιμη από λογιστή) ας πάω να κρεμαστώ.

Στις περισσότερες δηλώσεις πλέον μια επιβεβαίωση πατάς. Και επαναλαμβάνω δε μιλάμε για περιπτώσεις με κληρονομικά, ενοίκια, αποζημιώσεις και δε συμμαζεύεται....εκεί πας σε λογιστή. Αναφέρομαι σε απλές δηλώσεις που είναι όλα έτοιμα, σταθερά τα ίδια επι χρόνια. Γιατί πολλοί πηγαίνουν και τα σκάνε σε λογιστή για κάτι τέτοιο ποτέ δε το κατάλαβα. Βασικά ξέρω. Είναι ψυχολογικό. Μη κάνω κανένα λάθος.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Neptu είπε

κι εγώ τη δική μου την κάνω μόνος και κατα καιρούς έχω κάνει σε κάτι συγγενείς. Εννοείται ότι πρώτη φορά δε την έκανα μόνος. Και φυσικά όταν έμπλεκε το πράγμα με κληρονομιές και διάφορα θέματα δεν ακουμπούσα. Εδώ μιλάμε για απλά πράγματα όμως. Μια σύνταξη κι ένα σπίτι. Επι χρόνια τα ίδια. Εντάξει αν δεν είμαι ικανός να κάνω μόνος μια τέτοια δήλωση (που την έχω δει και έτοιμη από λογιστή) ας πάω να κρεμαστώ.

Στις περισσότερες δηλώσεις πλέον μια επιβεβαίωση πατάς. Και επαναλαμβάνω δε μιλάμε για περιπτώσεις με κληρονομικά, ενοίκια, αποζημιώσεις και δε συμμαζεύεται....εκεί πας σε λογιστή. Αναφέρομαι σε απλές δηλώσεις που είναι όλα έτοιμα, σταθερά τα ίδια επι χρόνια. Γιατί πολλοί πηγαίνουν και τα σκάνε σε λογιστή για κάτι τέτοιο ποτέ δε το κατάλαβα. Βασικά ξέρω. Είναι ψυχολογικό. Μη κάνω κανένα λάθος.

Έτσι είναι απλά κι εγώ μέχρι φέτος δεν είχα προβλήματα (συνήθως μηδενικές έβγαιναν), μόνο τώρα που μου έβγαλε χρεωστικό 370€ και ψάχνομαι να δω από που προέρχεται και την κατέθεσα με επιφύλαξη στέλνοντας κάποια δικαιολογητικά μπας και μου μιλήσει κάνας άνθρωπος από εκεί μέσα και μου πει πως και γιατί χρεώθηκα φέτος... Πφ... Πόσο δύσκολο θα ήταν με την τεχνητή νοημοσύνη στις μέρες μας να σου έβγαζε μήνυμα "Κύριε τάδε χρεωστικό 370€ διότι έχετε τεκμαρτό εισόδημα τόσο ή για αυτό το λόγο" ΕΛΕΟΣ!

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, e-k είπε

Έτσι είναι απλά κι εγώ μέχρι φέτος δεν είχα προβλήματα (συνήθως μηδενικές έβγαιναν), μόνο τώρα που μου έβγαλε χρεωστικό 370€ και ψάχνομαι να δω από που προέρχεται και την κατέθεσα με επιφύλαξη στέλνοντας κάποια δικαιολογητικά μπας και μου μιλήσει κάνας άνθρωπος από εκεί μέσα και μου πει πως και γιατί χρεώθηκα φέτος... Πφ... Πόσο δύσκολο θα ήταν με την τεχνητή νοημοσύνη στις μέρες μας να σου έβγαζε μήνυμα "Κύριε τάδε χρεωστικό 370€ διότι έχετε τεκμαρτό εισόδημα τόσο ή για αυτό το λόγο" ΕΛΕΟΣ!

Μπορείς να  δεις μόνος σου από που προκύπτει. Λογικά αποδείξεις ίσως είναι αφού δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Μπορείς να  δεις μόνος σου από που προκύπτει. Λογικά αποδείξεις ίσως είναι αφού δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικό. 

Όχι, δεν μπορώ να το δω από που προκύπτει. Δεν μου γράφει κάτι. Που να κοιτάξω;

Επεξ/σία από e-k
Δημοσ.
4 ώρες πριν, e-k είπε

Έτσι είναι απλά κι εγώ μέχρι φέτος δεν είχα προβλήματα (συνήθως μηδενικές έβγαιναν), μόνο τώρα που μου έβγαλε χρεωστικό 370€ και ψάχνομαι να δω από που προέρχεται και την κατέθεσα με επιφύλαξη στέλνοντας κάποια δικαιολογητικά μπας και μου μιλήσει κάνας άνθρωπος από εκεί μέσα και μου πει πως και γιατί χρεώθηκα φέτος...

Η επιφύλαξη πρέπει να είναι συγκεκριμένη (δηλ. εσύ να ξέρεις πού υπάρχει λάθος στην εκκαθάριση, και να αποστέλλεις τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται η ύπαρξη αυτού τού λάθους), κι όχι γενική ή αόριστη. Το «δεν ξέρω γιατί μου βγήκε τόσος φόρος φέτος» δεν είναι διατύπωση επιφύλαξης αλλά άγνοιας.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, e-k είπε

Όχι, δεν μπορώ να το δω από που προκύπτει. Δεν μου γράφει κάτι. Που να κοιτάξω;

Μπορεί να μη συγκέντρωσες τις αποδείξεις, να έκανες κάποια αγορά μηχανής -αυτοκινήτου και να την πάτησες με τα τεκμήρια. Κάποια έξτρα εισοδήματα φέτος, κάποιο ενοίκιο που λαμβάνεις.

κατι θα άλλαξε δε μπορεί. Μπορεί να μην άλλαξε το σύνολο των εισοδημάτων αλλά το είδος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, d_gkal είπε

Πήραν παράταση οι δηλώσεις;

Τελικά δόθηκε παράταση (ΦΠ και ΝΠ), μέχρι την άλλη Δευτέρα.
https://www.taxheaven.gr/news/71236/paratash-ypobolhs-forologikwn-dhlwsewn-fysikwn-kai-nomikwn-proswpwn

Επεξ/σία από Zazula
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...