fastnq2 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 31 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Οτι κοιταζει την ισχυουσα εκκαθαρισμενη δηλωση ειναι δεδομενο και διαπιστωμενο: εχεις στο μεταξυ παρεις λεφτα αλλα η δηλωση σου λεει αυτη τη στιγμη οτι εισαι πένητας? εγκρινεσαι και εισπραττεις απροβληματιστα για 6 μηνες. Δεν εχεις παρει λεφτα αλλα η δηλωση σου λεει αυτη τη στιγμη οτι εισαι κονομημενος? Απορριπτεσαι και περιμενεις ποτε θα βγει η νεα δηλωση που θα σε δειχνει πένητα για να ξανα αιτηθεις και να εγκριθεις. Αυτο με το τελευταιο 6μηνο το εχω κι εγω υποψη μου, αλλα ειναι ασαφες και δε ξερω αν το εχει χρησιμοποιησει κανεις. Μεσα στα εισοδηματα τι περιλαμβανονται? θα μπουν στη δηλωση, ετσι κι αλλιως. Απο τη δηλωση αντλει τα στοιχεια η πλατφορμα του εεε και αποφασιζει αν θα σε εγκρινει ή θα σε απορριψει. Οποιοσδηποτε αυτη τη στιγμη που μιλαμε αιτηθει στη πλατφορμα, αυτη θα ανατρεξει στην ισχυουσα δηλωση του και αν δει οτι υπαρχει εισοδημα <2400 και ακινητα <90000 θα τον εγκρινει στη στιγμη. Στην δική μου πάντως επειδή μπήκα από περιέργεια, δεν εμφανίζει την ισχύουσα δήλωση που έκανα πριν περίπου μια εβδομάδα, αλλα ούτε και τη περσινή. Το ποσό που εμφανίζει είναι το μισό της φετινής δήλωσης μου(περίπου) μείον το 20% αν θυμάμαι καλά που αφαιρείται πριν υπολογιστει το αν και πόσο δικαιούται κάποιος. Επιμένω για το κέντρο κοινότητας, αν τελικά λόγω της δήλωσης σε βγάζει εκτός, πήγαινε και διεκδίκησε το. Φυσικά και ισχύει το 6μηνο, ξόδεψε είκοσι λεπτά και διάβασε τις διατάξεις του εεε. Σαν εισόδημα περνάει στο σύστημα ότι δηλώνεται περιοδικά, δηλαδή μισθοί, ενοίκια εισπρακτεα κλπ. Δεν θα επιμείνω άλλο στην κουβέντα ωστόσο, είμαστε και εκτός θέματος.
GREGORYMO Δημοσ. 29 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 4 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Οτι κοιταζει την ισχυουσα εκκαθαρισμενη δηλωση ειναι δεδομενο και διαπιστωμενο: εχεις στο μεταξυ παρεις λεφτα αλλα η δηλωση σου λεει αυτη τη στιγμη οτι εισαι πένητας? εγκρινεσαι και εισπραττεις απροβληματιστα για 6 μηνες. Δεν εχεις παρει λεφτα αλλα η δηλωση σου λεει αυτη τη στιγμη οτι εισαι κονομημενος? Απορριπτεσαι και περιμενεις ποτε θα βγει η νεα δηλωση που θα σε δειχνει πένητα για να ξανα αιτηθεις και να εγκριθεις. Αυτο με το τελευταιο 6μηνο το εχω κι εγω υποψη μου, αλλα ειναι ασαφες και δε ξερω αν το εχει χρησιμοποιησει κανεις. Μεσα στα εισοδηματα τι περιλαμβανονται? θα μπουν στη δηλωση, ετσι κι αλλιως. Απο τη δηλωση αντλει τα στοιχεια η πλατφορμα του εεε και αποφασιζει αν θα σε εγκρινει ή θα σε απορριψει. Οποιοσδηποτε αυτη τη στιγμη που μιλαμε αιτηθει στη πλατφορμα, αυτη θα ανατρεξει στην ισχυουσα δηλωση του και αν δει οτι υπαρχει εισοδημα <2400 και ακινητα <90000 θα τον εγκρινει στη στιγμη. Το σκεπτικό σού είναι ποτέ η όχι θα φανεί η νέα δήλωση ανάλογα αν σε βάζει η σε βγάζει εκτός ΚΕΑ.
fitsoulas2024 Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 5 ώρες πριν, fastnq2 είπε Στην δική μου πάντως επειδή μπήκα από περιέργεια, δεν εμφανίζει την ισχύουσα δήλωση που έκανα πριν περίπου μια εβδομάδα, αλλα ούτε και τη περσινή. Oπως ειπαμε, η φετινη δηλωση δεν εμφανιζεται ακομα, θελει καποιο διαστημα. Αν αιτηθεις τωρα εεε, θα αντλησει τα στοιχεια της δηλωσης του 2024, δλδ που αφορα τα εισοδηματα του 2023. Μπορει να φαινεται αστειο, αλλα τα εισοδηματα του '23 θα κρινουν σημερα εαν θα εγκριθεις ή οχι για τους επομενους 6 μηνες😀 5 ώρες πριν, fastnq2 είπε Επιμένω για το κέντρο κοινότητας, αν τελικά λόγω της δήλωσης σε βγάζει εκτός, πήγαινε και διεκδίκησε το. Φυσικά και ισχύει το 6μηνο, ξόδεψε είκοσι λεπτά και διάβασε τις διατάξεις του εεε. Τις εχω διαβασει προ πολλου, αλλα να μεινουμε στην ουσια και τη πραξη. Τι ακριβως θα κανω στο κεντρο κοινοτητας(κεπ εννοεις φανταζομαι), αν πχ. περυσι ελαβα απο το θειο μου μια δωρεα 20000€ και λογω αυτης η πλατφορμα με απορριπτει, το κεπ θα φροντισει να μη ληφθει υποψη?
Free Bird Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Στις 29/3/2025 στις 6:38 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε Oπως ειπαμε, η φετινη δηλωση δεν εμφανιζεται ακομα, θελει καποιο διαστημα. Αν αιτηθεις τωρα εεε, θα αντλησει τα στοιχεια της δηλωσης του 2024, δλδ που αφορα τα εισοδηματα του 2023. Μπορει να φαινεται αστειο, αλλα τα εισοδηματα του '23 θα κρινουν σημερα εαν θα εγκριθεις ή οχι για τους επομενους 6 μηνες😀 Το ίδιο γίνεται και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σε ερώτησή μου γιατί γίνεται αυτό, η απάντηση ήταν ότι περιμένουν να λήξη η ημερομηνία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και μετά να γίνουν οι οποίες αιτήσεις των πολιτών για ΚΕΑ, Κοινωνικό τιμολόγιο κλπ. Δε μπαίνει δηλαδή η κάθε υπηρεσία όταν κάνει αίτηση κάποιος και να δει εάν ο συγκεκριμένος έχει υποβάλει δήλωση. Οι αιτήσεις θα γίνουν αφού έχουν γίνει όλες οι δηλώσεις και τελειώσει η διαδικασία ...
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Free Bird είπε Το ίδιο γίνεται και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σε ερώτησή μου γιατί γίνεται αυτό, η απάντηση ήταν ότι περιμένουν να λήξη η ημερομηνία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και μετά να γίνουν οι οποίες αιτήσεις των πολιτών για ΚΕΑ, Κοινωνικό τιμολόγιο κλπ. Δε μπαίνει δηλαδή η κάθε υπηρεσία όταν κάνει αίτηση κάποιος και να δει εάν ο συγκεκριμένος έχει υποβάλει δήλωση. Οι αιτήσεις θα γίνουν αφού έχουν γίνει όλες οι δηλώσεις και τελειώσει η διαδικασία ... Κάποιο λάθος κάνεις. Μόνο το Κοτ πάει με την λήξη των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό γίνεται ειδικά στο Κοτ γιατί οποίος το δικαιούται με ΒΑΣΗ την φορολογική δήλωση το παίρνει για 1 χρόνο. Θα μπορούσε όμως κάποιος να κάνει την φορολογική δήλωση ΝΩΡΙΣ και να τσιμπήσει Κοτ έως 18 μήνες αντί για 12. Για τα υπόλοιπα επιδόματα σε λίγες ημέρες θα ανοίξει το σύστημα. Επεξ/σία 31 Μαρτίου από GREGORYMO Συμπληρώμα
HuskerDu Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου Ξέρει κανείς στον Πίνακα 6. το πεδίο 619 τι ακριβώς είναι? Πέρυσι στην προηγούμενη δουλειά όταν αποχώρησα πήρα ένα χρηματικό ποσό και το έχει περασμένο στο 619 στην προσυμπληρωμένη δήλωση. 619. Εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, με ηλεκτρονική πληροφόρηση.
GREGORYMO Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 35 λεπτά πριν, HuskerDu είπε Ξέρει κανείς στον Πίνακα 6. το πεδίο 619 τι ακριβώς είναι? Πέρυσι στην προηγούμενη δουλειά όταν αποχώρησα πήρα ένα χρηματικό ποσό και το έχει περασμένο στο 619 στην προσυμπληρωμένη δήλωση. 619. Εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, με ηλεκτρονική πληροφόρηση. Η αποζημίωση που πήρες 1
HuskerDu Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου 3 minutes ago, GREGORYMO said: Η αποζημίωση που πήρες Άρα είναι σωστά, στο 613 έχει περασμένο και τον φόρο που παρακρατήθηκε.
fitsoulas2024 Δημοσ. 31 Μαρτίου Δημοσ. 31 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Free Bird είπε Το ίδιο γίνεται και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σε ερώτησή μου γιατί γίνεται αυτό, η απάντηση ήταν ότι περιμένουν να λήξη η ημερομηνία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και μετά να γίνουν οι οποίες αιτήσεις των πολιτών για ΚΕΑ, Κοινωνικό τιμολόγιο κλπ. Δε μπαίνει δηλαδή η κάθε υπηρεσία όταν κάνει αίτηση κάποιος και να δει εάν ο συγκεκριμένος έχει υποβάλει δήλωση. Οι αιτήσεις θα γίνουν αφού έχουν γίνει όλες οι δηλώσεις και τελειώσει η διαδικασία ... 5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Κάποιο λάθος κάνεις. Μόνο το Κοτ πάει με την λήξη των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό γίνεται ειδικά στο Κοτ γιατί οποίος το δικαιούται με ΒΑΣΗ την φορολογική δήλωση το παίρνει για 1 χρόνο. Θα μπορούσε όμως κάποιος να κάνει την φορολογική δήλωση ΝΩΡΙΣ και να τσιμπήσει Κοτ έως 18 μήνες αντί για 12. Το κοτ ανανεωνεται καθε φθινοπωρο. Τα στοιχεια της τρεχουσας εγκεκριμενης δηλωσης κρινουν και παλι. Οποιος εχει ισχυον εεε κερδιζει κοτΑ για ενα χρονο. Ακομα και αν την αλλη μερα βγει απο το εεε! Επεξ/σία 31 Μαρτίου από fitsoulas2024
stapd_21 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Καλημέρα σε όλους. Μια βοήθεια. Κάνω χρόνια μόνος μου τη φορολογική μου δήλωση (μισθωτός γαρ) καθώς δεν έχω και κανένα περιουσιακό στοιχείο. Πέρσι αγόρασα ένα αυτοκίνητο με προκαταβολή 10000 και τα υπόλοιπα 8000 με δάνειο. Τι ποσά συμπληρώνω στους κωδικούς; Στον 719 όλη την αξία του αυτοκινήτου (18000) και στον 781 το ποσό του δανείου; Έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
turbat0s Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 4 ώρες πριν, stapd_21 είπε Στον 719 όλη την αξία του αυτοκινήτου (18000) και στον 781 το ποσό του δανείου Σωστά, επίσης στον 727 το ποσό των δόσεων που κατέβαλες το 2024. 1
fire1 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου Πως βλεπουμε τον φορο σε μια προσυμπληρωμενη δηλωση πριν υποβληθει?Εννοω αν ειναι χρεωστικο η πιστοτικο .
eidikos33 Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου 43 λεπτά πριν, famas είπε Επιλέγεις συνέχεια υποβολής. Πόσες φορές μπορείς να το κάνεις; 2-3; Επίσης πως είναι προσυμπληρωμενη αφου δεν έχουν συμπληρωθεί τα εισοδήματα από τόκους και από ενοίκια για παράδειγμα.
gokuthelegend Δημοσ. 1 Απριλίου Δημοσ. 1 Απριλίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Πόσες φορές μπορείς να το κάνεις; 2-3; Επίσης πως είναι προσυμπληρωμενη αφου δεν έχουν συμπληρωθεί τα εισοδήματα από τόκους και από ενοίκια για παράδειγμα. Έχω παρατηρήσει και σε δικά μου άτομα ότι ναι μεν είναι προσυμπληρωμένη αλλά δεν υπήρχαν συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει τελειοποιηθεί και προσωπικά δεν θα το εμπιστευόμουν. Πέρσι που είχε προσυμπληρωθεί στην αδερφή μου διαπιστώσαμε σοβαρά λάθη και αποφασίσαμε να μην το διακινδυνεύσουμε και πήγαμε σε λογιστή για να γίνει σωστά η δήλωση. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Επεξ/σία 1 Απριλίου από gokuthelegend 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα