asdfnikos Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου Στις 25/8/2025 στις 11:46 ΜΜ, massey είπε Εχω κανει τη δηλωση μεσα στο πρωτο μηνα που ανοιξαν οι δηλωσεις και ακομα να παρω την επιστροφη φορου. Ειναι συνηθες ή απλα ετυχε σε μενα; έχει εμφανιστεί στις επιστροφές? μπορεί να έχει πιστωθεί σε κάποια οφέλη και να μην το κατάλαβες. 15 ώρες πριν, s93060 είπε Καλησπέρα σας ο γιος μου που είναι προστατευόμενο μελος ως φοιτητής δούλεψε το καλοκαίρι σε ένα μπιτς μπαρ και ο ιδιοκτήτης τον πλήρωνε στο χέρι Στην εργανη είναι κανονικά δηλωμένος με μισθό γύρω στα 850€ μεικτά τώρα που τελείωσε την δουλειά του είπε ότι δεν χρειάζεται να του βάλει χρήματα στην τράπεζα για να φαίνεται ο μισθός που πήρε απλά του είπε ότι πρέπει να δαπανήσει το 30% σε αγορές 2 ερωτήσεις έχω 1. Πώς θα πρέπει να καταναλώσει το ποσό και από ποιον λογαριασμό αφού δεν έχει δηλωθεί κάποιος λογαριασμός τραπεζης 2. Του χρόνου πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση και άρα τον χάνω από προστατευόμενο μέλος α21 κτλ… ευχαριστω Ευχαριστώ Από την δική του κάρτα πρέπει να καταναλώσει το 30% απο κάρτα με δικό του ΑΦΜ. Το ότι λέει ο ιδιοκτήτης ότι δεν χρειάζεται να καταβάλει τα χρήματα σε λογαριασμό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. έχει πλέον καταργηθεί η πληρωμή μισθού σε μετρητά. Πρέπει να γίνεται μέσω τράπεζας υποχρεωτικά. Τώρα άμα δεν θελεις να μπλέκεις με τον ιδιοκτήτη απλά βάλε χρήματα στον λογαριασμό του παιδιού και ας πληρώνει απο εκεί για να φτάσει το 30% 2. Απο το 1 λεπτό σε εισοδήματα που αποκτάει ένας ενήλικος πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση. Θα κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση αλλά θα παραμείνει και σαν προτατευόμενο μέλος διότι δεν ξεπερνάει τα 3.000. Αλλά τα εισοδηματά του θα προστεθούν στο οικογενειακό εισόδημα και θα επηρεάσει τα επιδόματα κτλπ. 1 1
massey Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 6 ώρες πριν, asdfnikos είπε έχει εμφανιστεί στις επιστροφές? μπορεί να έχει πιστωθεί σε κάποια οφέλη και να μην το κατάλαβες. Δεν εμφανιζεται στις επιστροφες ουτε εχω καμια οφειλη ωστε να πιστωθηκε εκει και τη δηλωση την εκανα αρχες απριλη και δεν ξέρω και που να απευθυνθώ
asdfnikos Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, massey είπε Δεν εμφανιζεται στις επιστροφες ουτε εχω καμια οφειλη ωστε να πιστωθηκε εκει και τη δηλωση την εκανα αρχες απριλη και δεν ξέρω και που να απευθυνθώ Μπες εδώ : https://www1.aade.gr/saadekef/eticketaade στα ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ και στείλε ένα αίτημα και ρώτησε τι έχει απογίνει η επιστροφή. Θα σου απαντήσουν. Επέλεξε διαδικασία αίτηση για συμψηφισμό . Επεξ/σία 31 Αυγούστου από asdfnikos
s93060 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 8 ώρες πριν, asdfnikos είπε έχει εμφανιστεί στις επιστροφές? μπορεί να έχει πιστωθεί σε κάποια οφέλη και να μην το κατάλαβες. Από την δική του κάρτα πρέπει να καταναλώσει το 30% απο κάρτα με δικό του ΑΦΜ. Το ότι λέει ο ιδιοκτήτης ότι δεν χρειάζεται να καταβάλει τα χρήματα σε λογαριασμό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. έχει πλέον καταργηθεί η πληρωμή μισθού σε μετρητά. Πρέπει να γίνεται μέσω τράπεζας υποχρεωτικά. Τώρα άμα δεν θελεις να μπλέκεις με τον ιδιοκτήτη απλά βάλε χρήματα στον λογαριασμό του παιδιού και ας πληρώνει απο εκεί για να φτάσει το 30% 2. Απο το 1 λεπτό σε εισοδήματα που αποκτάει ένας ενήλικος πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση. Θα κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση αλλά θα παραμείνει και σαν προτατευόμενο μέλος διότι δεν ξεπερνάει τα 3.000. Αλλά τα εισοδηματά του θα προστεθούν στο οικογενειακό εισόδημα και θα επηρεάσει τα επιδόματα κτλπ. Το 30% είναι επι των μεικτών αποδοχών ή επι των καθαρών ; υπάρχει κάποιο σάιτ που βλέπω τι αποδοχές που του έχει δηλώσει ;
GREGORYMO Δημοσ. 31 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2 ώρες πριν, s93060 είπε Το 30% είναι επι των μεικτών αποδοχών ή επι των καθαρών ; υπάρχει κάποιο σάιτ που βλέπω τι αποδοχές που του έχει δηλώσει ; Επί των μικτών αλλά μικρή ή διαφορά αφού δεν έχει φόρο. Στο e-banking της Τράπεζας
PharmChem Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 14 ώρες πριν, s93060 είπε Το 30% είναι επι των μεικτών αποδοχών ή επι των καθαρών ; υπάρχει κάποιο σάιτ που βλέπω τι αποδοχές που του έχει δηλώσει ; Είναι επί των μεικτών αποδοχών μείον τις ασφαλιστικές εισφορές (ΕΦΚΑ, Επικουρικά ταμεία κλπ). Ουσιαστικά αφορά στο 30% του καθαρού εισοδήματος μαζί με τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ), δηλαδή το φορολογητέο εισόδημα.
Zazula Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Στις 17/7/2025 στις 8:08 ΠΜ, Zazula είπε Επειδή οι φορολογικοί έλεγχοι μου 'ναι κάτι σαν εξειδίκευση τα τελευταία χρόνια, προσωπικά γνωρίζω πλείστες περιπτώσεις προσώπων που ούτε ΟΠΕΚΕΠΕδες ήταν ούτε τίποτα τρομεροί φοροφυγάδες, και τις αγορές με κάρτες που 'χαν κάνει σε σημαντικό εύρος τις μετάνοιωσαν πικρά όταν συνειδητοποίησαν πώς τις εργαλειοποιεί αρχικά ο αλγόριθμος και κατόπιν κι ο ίδιος ο έλεγχος. Κλασικότατη πλέον περίπτωση για το πώς στέλνεται ένας ελεγχόμενος σε έμμεσες τεχνικές (hint: δεν θέλετε με τίποτα να ελεγχθείτε με έμμεσες, ακόμη κι αν είστε ο πλέον εντάξει φορολογικά): Η αιτιολογία τής φορολογικής αρχής είναι ότι δεν επαρκεί το εισόδημα, και δεν έχει την παραμικρή σημασία αν έχετε επικαλεστεί ήδη φορολογηθέν κεφάλαιο προς ανάλωση — όπως βλέπετε, δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη στα εισοδήματα η ανάλωση κεφαλαίου. Ούτε έχει σημασία αν οι πληρωμές σας με τραπεζικά μέσα δεν ήταν προσωπικές δαπάνες (όπως στο εδώ παράδειγμα, όπου όλες ήταν πληρωμές προμηθευτών ατομικής επιχείρησης κι ουδεμία σχέση υπάρχει με προσωπικές δαπάνες)· οι ελεγκτικοί αλγόριθμοι αγνοούν παντελώς το τι αναφέρουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι στους κωδικούς 049-050 και κάνουν τους υπολογισμούς τους για τα χρηματικά διαθέσιμα με βάση το τι ραπόρτο πήραν απ' τις τράπεζες. 1
Zazula Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Στον Υποπίνακα «Στοιχεία Ακινήτων» πατάς πρώτα καταχώρηση εγγραφής, και κατόπιν μεταφορά στη δήλωση. Λογικά μετά η κύρια κατοικία θα πρέπει να εμφανίζεται σωστά καταχωρημένη στον Πίνακα 5.
Silverage Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Έκανα την αρχική φορολογική δήλωση κάπου τον Μάιο αν θυμάμαι καλά και μου βγήκε να πληρώσω 120€ τα οποία και πλήρωσα την ίδια μέρα. Αρχές Σεπτεμβρίου χρειάστηκε να πάω σε άλλον λογιστή να μου κάνει τροποποιητική γιατί ο πρώτος λογιστής μου είχε δηλώσει λάθος το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έβγαζε τεκμήριο (δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το εισόδημα, απλά δεν ήθελα να έχω 4000€ τεκμήριο). Επισύναψε τα έγγραφα που ζητούσαν στα "Αιτηματά μου" και σήμερα το απόγευμα μου ήρθε απάντηση ότι η δήλωση εκκαθαρίστηκε. Μπαίνοντας στο myaade βλέπω στις οφειλές εκτός ρύθμισης ότι χρωστάω πάλι τα 120€ και μάλιστα ληξιπρόθεσμα απο 31/7/2025 με κάτι ψιλά τόκους. Ήξερα ότι μάλλον θα πλήρωνα 100€ πρόστιμο επειδή ήταν εκπρόθεσμη η τροποποιητική. Θα πρέπει να ξαναπληρώσω τα 120€ ή έχει πάθει κάποια μαλάκυνση το σύστημα και παίζει ξέρω γω αύριο να φτιάξει;
Zazula Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, Silverage είπε Ήξερα ότι μάλλον θα πλήρωνα 100€ πρόστιμο επειδή ήταν εκπρόθεσμη η τροποποιητική. Όχι διότι στην τροποποιητική από την οποία δεν προκύπτει νέος φόρος >100€ δεν καταλογίζεται το πρόστιμο των 102,40€. Για το άλλο, από τη σελίδα του προσωπικού σου λογαριασμού δες πρώτα αν φαίνεται κανονικά στις Πληρωμές σου. 1
gpapadakis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) On 20/08/2025 at 11:31, 1comment said: Αυτά είναι γνωστά. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κατάθεση 20 ή 50 χιλιάδων έτσι εύκολα. Γίνεται πλήρης έλεγχος εισοδημάτων 5 χρόνια πίσω (σε περίπτωση που η υπόθεση πάει δικαστικά) και ταυτόχρονα αφαιρούν τις δαπάνες, αντικειμενικές ή μη, τις αγορές με κάρτα και όλες γενικά τις πληρωμές που φαίνονται είτε από ηλ. πληρωμή ή από τον αφμ. Αφαιρώντας όλα αυτά, τότε προκύπτει το καθαρό εισόδημα προς κατάθεση. Μπορεί π.χ. στη δήλωση να λέει καθαρό εισόδημα 10Κ. Στο φορολογικό έλεγχο, αυτό δεν ισχύει! Θα αφαιρέσουν και τις αγορές με κάρτα αλλά και λογ/σμούς δεκο (νερό, ρεύμα, τηλ) ή οτιδήποτε έρχεται στο αφμ σου (ασφάλειες) όπως επίσης και όλα τα τεκμήρια (αμάξι, σπίτι). Μετά θα βγει το καθαρό ποσό που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια κατάθεση μετρητών τέτοιου ύψους! Αν μάλιστα το εισόδημα ήταν έτσι κι αλλιώς κατατεθειμένο σε λογ/σμο από τον εργοδότη και δεν έγινε προηγουμένως ίση ανάληψη, πάλι δεν δικαιολογείται η κατάθεση μετρητών. Απο οτι ειδα αλλου, για τον υπολογισμο εισοδηματος προς αναλωση, η εφορια λαμβανει υποψη τις ηλεκτρονικες αγορες μονο εφοσον δεν υπαρχουν τεκμηρια διαβιωσης (π.χ. κατοικιας, αυτοκινητου). Δηλαδη δεν αθροιζονται τεκμηρια + αποδειξεις. Ετσι δεν ειναι? "Πώς εμπλέκονται οι δαπάνες με αποδείξεις Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν κάποιος φορολογούμενος δεν έχει τεκμαρτές δαπάνες (αυτοκίνητο, κύρια κατοικία κτλ), η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να προσδιορίσει τις δαπάνες του βάσει της κοινωνικής, οικονομικής και οικογενειακής του κατάστασης. Συνεπώς, ο αρμόδιος Έφορος μπορεί από το εισόδημα να αφαιρέσει τις δαπάνες των κωδικών 049-050, κατά τον προσδιορισμό του διαθέσιμου κεφαλαίου του έτους." https://www.sofokleousin.gr/i-pagida-ton-apodeikseon-kai-ta-tekmiria Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου από gpapadakis
Zazula Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 44 λεπτά πριν, gpapadakis είπε Απο οτι ειδα αλλου, για τον υπολογισμο εισοδηματος προς αναλωση, η εφορια λαμβανει υποψη τις ηλεκτρονικες αγορες μονο εφοσον δεν υπαρχουν τεκμηρια διαβιωσης (π.χ. κατοικιας, αυτοκινητου). Δηλαδη δεν αθροιζονται τεκμηρια + αποδειξεις. Ετσι δεν ειναι? Για τον υπολογισμό διαθέσιμων κεφαλαίων προς ανάλωση για σκοπούς ελέγχου έχω γράψει εδώ. Στον έλεγχο δεν λαμβάνονται υπόψη τα τεκμήρια αλλά μόνον οι πραγματικές δαπάνες, με μόνη εξαίρεση το να αφαιρεθεί ένα ποσό που θεωρείται ως «εύλογο κόστος διαβίωσης» (και που συνήθως κατά σύμβαση γίνεται δεκτό να είναι το προσωπικό τεκμαρτό των 3 ή 5 k€) όταν ένα πρόσωπο δεν έχει καθόλου δαπάνες με ηλεκτρονικά/τραπεζικά μέσα. 1
gpapadakis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 9 minutes ago, Zazula said: Για τον υπολογισμό διαθέσιμων κεφαλαίων προς ανάλωση για σκοπούς ελέγχου έχω γράψει εδώ. Στον έλεγχο δεν λαμβάνονται υπόψη τα τεκμήρια αλλά μόνον οι πραγματικές δαπάνες, με μόνη εξαίρεση το να αφαιρεθεί ένα ποσό που θεωρείται ως «εύλογο κόστος διαβίωσης» (και που συνήθως κατά σύμβαση γίνεται δεκτό να είναι το προσωπικό τεκμαρτό των 3 ή 5 k€) όταν ένα πρόσωπο δεν έχει καθόλου δαπάνες με ηλεκτρονικά/τραπεζικά μέσα. Καταλάβα. Οπότε θέμα αναλωσης θα έχει κάποιος που έχει κάνει τον υπολογισμό οπως τυπικά τον κάνουν τα λογιστικά γραφεία με τα τεκμήρια, όταν οι πραγματικές δαπάνες υπερβαίνουν τα τεκμήρια.
Zazula Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, gpapadakis είπε Καταλάβα. Οπότε θέμα αναλωσης θα έχει κάποιος που έχει κάνει τον υπολογισμό οπως τυπικά τον κάνουν τα λογιστικά γραφεία με τα τεκμήρια, όταν οι πραγματικές δαπάνες υπερβαίνουν τα τεκμήρια. Το οποίο θέμα ανάλωσης αποκτά και πραγματική διάσταση (που επηρεάζει τον φορολογούμενο) όταν προκύψει έλεγχος.
Nabuko Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Δημοσ. 1 Οκτωβρίου Έβγαλε μια εφαρμογή το ΥπΟικ για να δούμε τι κερδίζουμε (ή και όχι) φορολογικά με τα νέα μέτρα. Οι υπολογισμοί είναι ενδεικτικοί https://www.taxcalc2025.minfin.gr/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα