Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ceausescu247 είπε

049 - ΔΑΠΑΝΕΣ

049 αν κανω κλικ μεσα βλεπω δαπανες που εκανα με ALPHA BANK, EUROBANK, PIRAEUS, etc
δεν βλεπω ομως REVOLUT.
και δε βλεπω πως μπορω να προσθεσω τις δαπανες.

Μηπως μπορει καποιος να γραψει step-by-step πως θα προσθεσω αυτα τα εξοδα?

Οι δαπάνες της Revolut ποτέ δεν φαίνονταν στην εφορία διότι πολύ απλά είναι ξένη τράπεζα και δεν υπάγεται στους Ελληνικούς νόμους, και οπότε δεν είναι υποχρεωμένη να στέλνει αναφορά στην εφορία για το αφορολόγητο. Αν θέλεις μπορείς να δηλώσεις χειροκίνητα τα ποσά, πρέπει όμως να ξέρεις από τις κινήσεις που έκανες με την Revolut ποιες περνάνε στο αφορολόγητο και ποιες όχι. Θεωρώ επίσης ότι σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία θα πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα αποδεικτικά, οπότε θα πρέπει να δεις αν μπορείς να τυπώσεις από την Revolut κάποια αναλυτική κατάσταση με τις πληρωμές που έκανες.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 525
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θέλω να επιμερισω τους τόκους από καταθέσεις τι μπορώ να προσέξω ώστε να μην αυξηθεί η κλίμακα εισοδήματος σε κάποιον από τους συνδικαιούχους του προθεσμιακη λογαριασμού? Πχ αν ένας έχει 24.000 εισόδημα και δηλώσει και 1000 τόκους θα αλλάξει η κλίμακα φορολόγησης του;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Αν θέλω να επιμερισω τους τόκους από καταθέσεις τι μπορώ να προσέξω ώστε να μην αυξηθεί η κλίμακα εισοδήματος σε κάποιον από τους συνδικαιούχους του προθεσμιακη λογαριασμού? Πχ αν ένας έχει 24.000 εισόδημα και δηλώσει και 1000 τόκους θα αλλάξει η κλίμακα φορολόγησης του;

Η κλίμακα δεν αλλάζει, αλλάζουν όμως κάποιοι δείκτες για επιδόματα κ συνολική περιουσία κλπ 

Δημοσ.

Τοκοι απο καταθεσεις συνδικαιουχοι 2 ατομα. Στον εναν που την εφτιαξε λογιστης εβαλε ολους τους τοκους και στον αλλον που ηταν προσυμπληρωμενη του εβαλε το συστημα τους μισους?!?

Ο λογιστης εβαλε ολους τους τοκους γιατι ειχε χαρακτηρισμο  "κυριος δικαιουχος"

Ποιο ειναι το σωστο???

• Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Τοκοι απο καταθεσεις συνδικαιουχοι 2 ατομα. Στον εναν που την εφτιαξε λογιστης εβαλε ολους τους τοκους και στον αλλον που ηταν προσυμπληρωμενη του εβαλε το συστημα τους μισους?!?

Ποιο ειναι το σωστο???

Όλα σωστά είναι. Τα κατανέμεις όπως εσύ πιστευεις. Εγω προσωπικά τα σβήνω κ βάζω 0.

Παίζουν άλλα από πίσω όμως. Σε περίπτωση κληρονομιάς ή ανάλωσης κεφαλαίου μπορεί να παίξει ρόλο πόσους τόκους έχεις δηλώσει. Και δεν μιλάω μόνο για τους τόκους αλλά κ το κεφάλαιο απο το οποίο προέρχονται οι τόκοι.

Προσωπικά συμπληρώνω μόνο "Μερίσματα (προ φόρου) ημεδαπής προέλευσης (ΝΠ και Νομ. Οντότητες με
1. διπλογραφικά βιβλία)", γιατι αλλιως δεν προχωρά η δήλωση

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2025 στις 11:31 ΠΜ, ceausescu247 είπε

οποτε ειναι δεν ειναι το αθροισμα ΚΑΘΑΡΩΝ ποσων. μας ταλαιπωρει η ΑΑΔΕ χωρις λογο 🤔

στον 301 στη πραγματικοτητα το ποσό ειναι με κρατησεις μαζι

2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

απο ποιον υπηρξε αυτος ο χαρακτηρισμος?

2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Πώς καταλαβαίνει κάποιος ότι η φορολογικη του δήλωση θα συμπληρωθεί αυτόματα?

το ξερει γιατι εχει λαβει mail

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Παίζουν άλλα από πίσω όμως. Σε περίπτωση κληρονομιάς ή ανάλωσης κεφαλαίου μπορεί να παίξει ρόλο πόσους τόκους έχεις δηλώσει. Και δεν μιλάω μόνο για τους τόκους αλλά κ το κεφάλαιο απο το οποίο προέρχονται οι τόκοι.

"παιζει" πουθενα αυτο το κεφαλαιο στη δηλωση?

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως δεν έχει λάβει κανένας απο τους δικούς μου email ότι θα υποβληθεί αυτόματα η φορολογική δήλωση μετά τις 24/4. Έχει λάβει κάποιος email?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Πάντως δεν έχει λάβει κανένας απο τους δικούς μου email ότι θα υποβληθεί αυτόματα η φορολογική δήλωση μετά τις 24/4. Έχει λάβει κάποιος email?

εγω

προσυμπληρωση.png

Επεξ/σία από fitsoulas2024
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

εγω

προσυμπληρωση.png

Ναι ναι ξέρω! Πέρσυ μου είχε έρθει κανονικά, και μου είχε έρθει και υπενθύμιση αν δεν απατομαι!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ποιο ειναι το σωστο???

Δηλώνεται η πραγματικότητα.

Το κεφάλαιο είναι μισό μισό?

37 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

εγω

προσυμπληρωση.png

Τυχερός.

Γλιτώνεις το λογιστή 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Ποιο ειναι το σωστο???

Κανονικά δηλωνεις οτι ισχυει.

Αν ειναι πραγματι 50/50 τα χρήματα τα μοιραζετε δια 2.

Αν ειναι λογαριασμος για παραδειγμα του γονέα και παιδιού χωρίς εισοδημα, τα βαζεις ολα στον μπαμπα και 0 στα παιδιά.

Ο "κυριος δικαιουχος" στην τραπεζα δεν ειναι απαραιτητα ο κατοχος.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, 2 ερωτήσεις:
1) Στον κωδικό 315 είναι ο φόρος που θα επιστραφεί μετά τη δήλωση, στον λογαριασμό που έχουμε δηλώσει;
2) Αν το ποσό που έχει προσυμπληρωθεί στον κωδικό 301 δεν συμφωνεί με αυτό από τις αποδείξεις μισθοδοσίας, πρέπει να ενημερώσω την επιχείρηση που εργάζομαι για να γίνει διόρθωση;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τυχερός.

Γλιτώνεις το λογιστή 

Παντα μονος μου τη κανω, αλλα αυτη η αυτοματη υποβολη δε με βολευει καθολου, προχτες συζητουσαμε τροπους ακυρωσης της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Κανονικά δηλωνεις οτι ισχυει.

Αν ειναι πραγματι 50/50 τα χρήματα τα μοιραζετε δια 2.

Αν ειναι λογαριασμος για παραδειγμα του γονέα και παιδιού χωρίς εισοδημα, τα βαζεις ολα στον μπαμπα και 0 στα παιδιά.

Ο "κυριος δικαιουχος" στην τραπεζα δεν ειναι απαραιτητα ο κατοχος.

Βγαζει "κυριος δικαιουχος" αυτον που κανει την προθεσμιακη απο το δικο του ebanking.

Πρωτα βγηκε η προσυμπληρωμενη και μετα εκανε ο αλλος την δηλωση στον λογιστη.

Επειδη ο λογιστης εβαλε ολους τους τοκους, ο αλλος διορθωσε την προσυμπληρωμενη.Αφαιρεσε,δεν εβαλε τοκους.

Και οι 2 ειναι μισθωτοί,1ου βαθμου συγγενειας

1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Δηλώνεται η πραγματικότητα.

Το κεφάλαιο είναι μισό μισό?

Δεν υπαρχει μισο μισο. Ενας λογαριασμος δυο δικαιουχοι.

11 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Παντα μονος μου τη κανω, αλλα αυτη η αυτοματη υποβολη δε με βολευει καθολου, προχτες συζητουσαμε τροπους ακυρωσης της.

Περα απο την ''δεσμευση'' οτι πρεπει να την κανεις μεχρι τις 25/4 βολευει καλυτερα!

Μπαινεις μεσα και ειναι ολα συμπληρωμενα και συ κανεις τις αλλαγες που θες.

Επεξ/σία από PLACEBO_89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...