Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το YouTube αλλάζει τον τρόπο μέτρησης των προβολών στα YouTube Shorts, με στόχο να προσφέρει στους δημιουργούς περισσότερη κατανόηση σχετικά με την απόδοση του περιεχομένου τους.

Σύμφωνα με τη νέα μέθοδο, οι προβολές στα Shorts θα μετρούνται πλέον κάθε φορά που ένα Short ξεκινά να αναπαράγεται ή επαναλαμβάνεται. Αυτή η αλλαγή αντικαθιστά την προηγούμενη μέθοδο, όπου μια προβολή καταγραφόταν αφού ένα Short προβαλλόταν για συγκεκριμένο αριθμό δευτερολέπτων.

Ως αποτέλεσμα της αλλαγής, οι αριθμοί προβολών αναμένεται να είναι υψηλότεροι στο μέλλον. Η πλατφόρμα αναφέρει ότι προχωρά σε αυτή την αλλαγή επειδή οι δημιουργοί εξέφρασαν την επιθυμία να κατανοούν πόσο συχνά τα Shorts τους προβάλλονται πραγματικά. Η ιδέα πίσω από αυτή την αλλαγή είναι να μπορούν οι δημιουργοί να παρουσιάζουν καλύτερα την πλήρη έκταση της απήχησής τους, διευκολύνοντας τόσο τη διαμόρφωση της στρατηγικής περιεχομένου τους όσο και την παρουσίαση της δουλειάς τους σε πιθανούς συνεργάτες.

Με αυτή την ενημέρωση, τα YouTube Shorts θα ευθυγραμμίσουν τις μετρήσεις τους με εκείνες του TikTok και των Instagram Reels, που επίσης καταγράφουν τον αριθμό των φορών που ένα βίντεο ξεκινά ή επαναλαμβάνεται. Όπως επισημαίνεται από το YouTube, οι δημιουργοί θα μπορούν πλέον να κατανοούν καλύτερα πώς αποδίδουν τα σύντομα βίντεό τους σε διάφορες πλατφόρμες.

Για τους δημιουργούς που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την αρχική μέτρηση των Shorts, το YouTube προσφέρει τη δυνατότητα να τη δουν μεταβαίνοντας στη "Λειτουργία για προχωρημένους" (Advanced Mode) στο YouTube Analytics. H μέτρηση, που πλέον ονομάζεται "engaged views", θα συνεχίσει να επιτρέπει στους δημιουργούς να βλέπουν πόσοι θεατές επιλέγουν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα Shorts τους.

Σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με το YouTube, η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τα έσοδα των δημιουργών ή τον τρόπο με τον οποίο γίνονται επιλέξιμοι για το YouTube Partner Program. Και οι δύο αυτοί παράγοντες θα συνεχίσουν να βασίζονται στα engaged views και όχι στη νέα μέτρηση.

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Μαρτίου, καθώς το YouTube προσαρμόζει τα εργαλεία ανάλυσης για τους δημιουργούς σύντομου περιεχομένου.

View full article

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Ασχολείται κανείς με τα shorts του youtube;

όσοι δεν θέλουν να έχουν τικ-τοκ app στο κινητό τους.

το ίδιο περιέχομενο παίζει ούτως ή άλλως.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, NT1G είπε

Nαι. Όταν βλέπω κάτι ενδιαφέρον πάω και το βλέπω και στο κανονικό βίντεο. Το τικτοκ μία που το έβαλα και μία που το έκλεισα. Απίστευτη βλακεία εκεί μέσα. 

• Like 4
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NT1G είπε

Γιατί όχι; Εγώ που δεν θέλω tik tok βλέπω shorts και μου βγάζει αυτά που θέλει με βάση το ιστορικό μου. Εσύ το διαμορφώνεις κάνοντας skip αυτά που δε θές

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nabuko είπε

Nαι. Όταν βλέπω κάτι ενδιαφέρον πάω και το βλέπω και στο κανονικό βίντεο. Το τικτοκ μία που το έβαλα και μία που το έκλεισα. Απίστευτη βλακεία εκεί μέσα. 

Όλες οι εφαρμογές βγάζουν υλικό βάση τον γούστων σου. Ιστορικό / likes / saves / shares / χρόνο θέασης. 
Αν όπως λες το έβαλες και το έβγαλες προφανώς δεν είχε χρόνο να καταλάβει τι σου αρέσει οπότε πετούσε τυχαία βίντεο μέχρι να καταλάβει ο αλγόριθμος.

Δεν διαφέρει σε τίποτα από όλες τις άλλες. Ειναι λίγο άτοπη αυτή η έχθρα που δέχεται συγκριτικά με τις άλλες εφαρμογές.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι χρήσιμα αν θες να δεις tips με λίγα λόγια, χωρίς να κάθεσαι να δεις ολόκληρο βίντεο.

Επεξ/σία από speedman_26
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, NT1G said:

Δεν υπάρχει το shorts, στην ουσία το youtube μετατρέπει όλα τα βίντεο κάτω του 1 λεπτού σε shorts θέλει δεν θέλεις (νομίζω μετά το άλλαξαν σε κάτω των 3 λεπτών). Εγώ έχω addon για να μου μετατρέπει όλα τα βίντεο σε κανονικά με τον κανονικό player, που έχει μπάρα κύλισης και αυξομείωση του ήχου γιατί πολύ απλά δεν βλέπω ποτέ youtube στο κινητό αλλά μόνο στον υπολογιστή, και στον browser τα shorts είναι τέρμα σπασμένα και λάθος φτιαγμένα.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...