Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα υπάρχει και χρηματοδότηση για την αγορά της τελευταίας ΄΄κατοικίας'' τύπου στεγαστικό δάνειο;

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Δεν χρειαζόταν και αυτό, αλλά νομίζω είναι το καρφί στο πέταλο, για όποιο άτομο ακόμα πιστεύει πως η Εκκλησία ΑΕ έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε πνευματικότητα, αγαθοέργια και καλοσύνη. Και όχι αγαθό ποίμνειο δεν φτάνουν 5-10 φιλέσπλαχνοι παπάδες για να αθωώσουν έναν τέτοιο τερατώδες έκτρωμα κι έναν τέτοιο κολοσιαίαιο μηχανισμό κερδοφορίας.

• Like 11
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DelsinGR είπε

Μπείτε όσο είναι νωρίς γιατί μόλις το πάρτει πρέφα κάθε χριαστιανοταλιμπάν θα είναι αργά 🚀

Μην φοβάσαι, σε λιγα χρόνια ουτε vpn  δεν θα χρειάζεσαι για συνδρομές απο Τουρκία. Οι κακοί παπάδες και ο σκοταδισμός θα νικηθούνε, επιτέλους θα 'εχουμε ελευθερία λόγου. Ασφαλίτες ηθών θα προστατευόυν τις κόρες μας απο δαιμονικά σορτσάκια, δεν θα μπαινουμε καν στον κόπο να βλασφημίσουμε, γιατι το θέλουμε το κεφάλι μας. Το ξέρω η καθημερινότητα σου ειναι δύσκολη, καταπιεσμένο μου παιδί, κανε λιγάκη υπομονή, θα ερθει η λευτεριά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Πείτε αλήθεια! Εφτασάν στο πάτο;;;

Εξελίχθησαν, ανέβηκαν από χαμηλότερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε

Διαφθορά υπάρχει παντού, με ενδιαφέρει να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της εργο, ας βάλει και κρύπτο.

χαχαχαχ ποιο??

κραταμε μονο τη διαφθορα...

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, duende είπε

χαχαχαχ ποιο??

κραταμε μονο τη διαφθορα...

Πήγαινε σε κάθε εκκλησία απο έξω το μεσημέρι να δεις πόσος κόσμος περιμένει τρόφιμα. Σε κάποιες δίνουν ρούχα κτλ. Μακάρι να μην τα χρειαστουμε αλλα καλό ειναι να υπάρχει μια εξτρα κοινωνικη βαλβίδα ασφαλείας. Κάποιοι παπάδες ισως "τρώνε", άλλοι τα παιζουν στα φρουτάκια και υποδύονται τους ρακένδυτους. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτα που προσφέρεις θα αξιοποιηθουν η θα καταχραστούν.

• Like 3
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε

Πήγαινε σε κάθε εκκλησία απο έξω το μεσημέρι να δεις πόσος κόσμος περιμένει τρόφιμα. Σε κάποιες δίνουν ρούχα κτλ. Μακάρι να μην τα χρειαστουμε αλλα καλό ειναι να υπάρχει μια εξτρα κοινωνικη βαλβίδα ασφαλείας. Κάποιοι παπάδες ισως "τρώνε", άλλοι τα παιζουν στα φρουτάκια και υποδύονται τους ρακένδυτους. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτα που προσφέρεις θα αξιοποιηθουν η θα καταχραστούν.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ταΐζει κόσμο η εκκλησία γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σαν εσένα που θα την υπερασπιστούν και θα την υποστηρίξουν οικονομικά , διασφαλίζουν το μέλλον τους όπως και όλες οι μεγάλες εταιρείες και η οικονομική elite , όλοι έχουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και προγράμματα / πρωτοβουλίες τις οποίες διαφημίζουν και στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν περισσότερα χρήματα στην διαφήμιση παρά στην ίδια την αγαθοεργία όπως και τις φορολογικές ελαφρύνσεις που απολαμβάνουν. Αν έδινε την πλειοψηφία των εσόδων της σε αγαθοεργίες και αν δίνανε τα άπειρα ακίνητα και εκτάσεις που έχουν στον λαό τότε θα άλλαζε η κουβέντα , δεν το κάνει όμως.

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις αύριο είναι η Πρωταπριλιά, όχι σήμερα! 😂

Επεξ/σία από mercast
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν το κάνουν για να δημιουργήσουν μία τράπεζα που θα βοηθάει τους φτωχούς και δεν θα έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα τότε πολύ καλά το κάνουν. Εάν το κάνουν για να κερδοσκοπήσουν τότε είναι απόλυτα κατακριτέο και πολύ μακρυά από όσα διδάσκει το Ευαγγέλιο.

Ωστόσο αυτό που προφανώς δεν γνωρίζεται οι περισσότεροι από εσάς είναι ότι κατά τους χρόνους της τουρκοκρατίας από το 1700 περίπου και μετά πολλά μοναστήρια  λειτουργούσαν σαν άτυπες τράπεζες για τους Έλληνες προκειμένου να μπορούν να δανείζονται με χαμηλό επιτόκιο. Αυτό το έκαναν επειδή οι Εβραίοι οι οποίοι κρατούσαν το τραπεζικό σύστημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δάνειζαν στους Έλληνες με πολύ υψηλό επιτόκιο με αποτέλεσμα συχνά να χάνουν οι Έλληνες τις περιουσίες τους. Τον 18ο αιώνα λοιπόν αρχίζουν πολλά μοναστήρια να δανείζονται από τους εύπορους Ρωμιούς χρήματα με χαμηλό επιτόκιο  τα οποία στην συνέχεια τα δάνειζαν με λίγο υψηλότερο επιτόκιο στους έχοντες ανάγκη Έλληνες μικροέμπορους. Το τελικό επιτόκιο που πλήρωναν στις μονές ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό που ζητούσαν οι Εβραίοι τραπεζίτες της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Η πρακτική αυτή βοήθησε στην δημιουργία της εύπορης τάξης που χρηματοδότησε και στήριξε τελικά την Φιλική Εταιρία και την Επανάσταση. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι πολύ γνωστό ούτε στους ιστορικούς, μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες σχετικές δημοσιεύσεις που το αποδεικνύουν. Οπότε προσωπικά δεν είμαι τελείως αρνητικός αν και είμαι πολύ επιφυλακτικός. Ας δούμε πρώτα τι πάνε να φτιάξουν και βλέπουμε. 

Επεξ/σία από anax111
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

56 λεπτά πριν, apostolosapok είπε

Για αυτό ακριβώς τον λόγο ταΐζει κόσμο η εκκλησία γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σαν εσένα που θα την υπερασπιστούν και θα την υποστηρίξουν οικονομικά , διασφαλίζουν το μέλλον τους όπως και όλες οι μεγάλες εταιρείες και η οικονομική elite , όλοι έχουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και προγράμματα / πρωτοβουλίες τις οποίες διαφημίζουν και στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν περισσότερα χρήματα στην διαφήμιση παρά στην ίδια την αγαθοεργία όπως και τις φορολογικές ελαφρύνσεις που απολαμβάνουν. Αν έδινε την πλειοψηφία των εσόδων της σε αγαθοεργίες και αν δίνανε τα άπειρα ακίνητα και εκτάσεις που έχουν στον λαό τότε θα άλλαζε η κουβέντα , δεν το κάνει όμως.

καλά ότι ναναι, δλδ αμα πάω σε μια εκκλησία και ρίξω 50 λεπτα στο φιλόπτωχο και μια σακουλα τρόφιμα θα μπώ σε μια κλίκα, να εξασφαλίσω το μέλλον μου και τον βιοπορισμό μου. Υπάρχει και η ανιδιοτέλεια, ο πνευματισμός. Projecting κάνεις, έτσι σκεφτεσαι "εσυ" και πολλοί αλλοι, οπαδισμός και συμφέρον παντού, να μας βοηθήσει το κόμμα και ο βουλευτής που τρέξαμε.... Δεν με νοιάζει πως διαχειρίζεται τα ακίνητα της, πως βγάζει τα έξοδα της, ουτε οπαδος ειμαι ουτε εξαρτώμενος της. Μάλλον  εισαι προκατηλλημένος και βγάζεις σπυράκια με το άκουσμα της λέξης εκκλησία, διικαίωμα σου.

Επεξ/σία από Apaleytos80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...