Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 30€ θα είναι και το σταθερό ίντερνετ μέσω 5g της cosmote. που θα δίνει μόνο 50mbps αλλά χαμηλότερο latency.

Μια σημαντική διαφορά είναι όμως η εξής. Στην cosmote θα κάνεις συμβόλαια ετήσια και διετίας ή θα μπορείς να διακόψεις όποτε θέλεις όπως στο starlink?

Επίσης στο starlink θα μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις προγράμματα ανάλογα τις ανάγκες ή θα χρειάζεται άλλος εξοπλισμός;

Επεξ/σία από Evangelos Anagnostou
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 minutes ago, nzeppos said:

10 μέρες τώρα βρέχει. Έχω ξεχάσει πως είναι ο ήλιος. Κι όμως το Starlink δεν έχει πέσει ούτε 5 δευτερόλεπτα. Αυτή τη στιγμή που γράφω, έξω βρέχει κι εγώ έχω 281 down / 37 up στα 22ms. Ο μόνος καιρός που επηρεάζει το Starlink είναι οι πολύ ισχυρές καταιγίδες των δεκάλεπτου. Οι ίδιες που ακόμα και σε μικρότερη ένταση συχνά κόβουν για ώρες το ADSL/VDSL ή/και το ρεύμα (ειδικά στην επαρχία), ενώ το Starlink πάνω σε UPS δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Για κάμερες, NAS, Plex, smart IoT και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με συσκευές εντός σπιτιού υπάρχουν άφθονα workarounds. Ένα Google search αρκεί.

Περιμένουμε να δούμε πως θα υλοποιηθεί μέσα στη χρονιά το Starlink 1Gbps (πιθανώς και παραπάνω), με τι κόστος και εξοπλισμό. Γιατί δεν θα μου κάνει εντύπωση να φτάσουμε μια μέρα και να λέμε "δεν με νοιάζει αν επιτέλους έφερε ίνα ο ελληνικός πάροχος (μέσω ΕΣΠΑ προφανώς), γιατί ακόμα και τώρα το Starlink με συμφέρει περισσότερο".

Από upload που με ενδιαφέρει τι λέει φίλε μου; Περνάει τουλάχιστον τα 24;

Κι αυτό με τα συμβόλαια που λέει ένας φίλος παραπάνω το θεωρώ σημαντικό. Σε υποχρεώνουν να κάνεις συμβόλαιο όλες οι εταιρίες για δυο έτη, λες και στο δικό μου επάγγελμα εγώ κάνω συμβόλαια στους πελάτες μου. Πως θα υποσχεθώ την τήρηση ενός συμβολαίου όταν και το δικό μου επάγγελμα είναι απρόβλεπτο;.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Fotoalexandros said:

Από upload που με ενδιαφέρει τι λέει φίλε μου; Περνάει τουλάχιστον τα 24;

30 με 40 συνήθως. Δεν κάνει για live streaming όμως. Όσες φορές έχω δοκιμάσει σε Youtube, δεν αντέχει ούτε video 10 Mbps. Δεν με πειράζει, αφού η εναλλακτική μου θα ήταν το 1 Mbps upload των ντόπιων παρόχων.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Evangelos Anagnostou said:

Στα 30€ θα είναι και το σταθερό ίντερνετ μέσω 5g της cosmote. που θα δίνει μόνο 50mbps αλλά χαμηλότερο latency.

Μια σημαντική διαφορά είναι όμως η εξής. Στην cosmote θα κάνεις συμβόλαια ετήσια και διετίας ή θα μπορείς να διακόψεις όποτε θέλεις όπως στο starlink?

Επίσης στο starlink θα μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις προγράμματα ανάλογα τις ανάγκες ή θα χρειάζεται άλλος εξοπλισμός;

Starlink χωρίς δέσμευση αλλά πληρώνεις τον εξοπλισμό (είτε εφάπαξ είτε με τον μήνα δανικό). Στην Cosmote δεν τον πληρώνεις οπότε ίσως βγαίνει μια η άλλη μέσα στη διετία. Και αν θες να πουλήσεις εξοπλισμό, παίζει η χασούρα σου να είναι πάνω κάτω όσο και η ρήτρα αποχώρησης από το συμβόλαιο. Και στην δεύτερη περίπτωση δεν μπαίνεις στην διαδικασία μεταπώλησης.

Δεν υποστηρίζω ελληνικούς παρόχους αλλά αντικειμενικά δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Αν έχεις καλό σήμα 5g εκεί που μένεις, ίσως είναι καλύτερη η λύση της Cosmote.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

26 minutes ago, nzeppos said:

Εντωμεταξύ η πλάκα είναι ότι στις ΗΠΑ οι μέσες ταχύτητες του κανονικού πακέτου είναι 50-100 Mbps λόγω εκτεταμένης χρήσης (η Ookla είχε δώσει μέση ταχύτητα λιγότερο από 65 Mbps πριν ενάμιση χρόνο). Εμείς που πιάνουμε τουλάχιστον 150-250 και συχνά ακόμα παραπάνω, θεωρούμαστε προνομιούχοι.Οπότε το δικό μας Lite θα είναι σαν το Residential των Αμερικάνων.

Λόγω 5πλάσιων συνδρομητών από ότι στην Ευρώπη για την ακρίβεια. Αν πιάσει η Ευρώπη αντίστοιχους, τόσο θα πέσει κι εδώ.

• Sad 1
Δημοσ.

Αντίο ρουφιάνα cosmote που επειδή είσαι η μοναδική εταιρία σε χωριό με γραμμές, αν και παλιές, χρεώνεις 65€ /δίμηνο για 24 adsl λόγω μονοπωλίου.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, vorlon68 said:

Μια ερώτηση... Θα έχεις προβλήματα με torrent; Γιατί αυτό είναι πολύ βασικό....

Για μη-νόμιμα torrent, αναγκαστικά με VPN (έστω δωρεάν πλάνο σαν αυτά που δίνει πχ. η ProtonVPN). Αυτό ίσχυε πάντα για το Starlink. Ούτως ή άλλως μετά τις τελευταίες αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, το συγκεκριμένο σπορ πλέον αρχίσει να χρειάζεται παρόμοια workaround για κάθε πάροχο.

Ούτε αυτό όμως είναι αποτρεπτικός λόγος για δορυφορικό Internet. Αν είμαι σε ένα μέρος με μέγιστη ταχύτητα τα 5-15 Mbps, θα προτιμήσω να βάλω Starlink (έστω και με VPN) παρά να παραμείνω στον ελληνικό πάροχο επειδή μπορώ ακόμα να κατεβάζω torrents μέσω αυτού.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nzeppos είπε

Για μη-νόμιμα torrent, αναγκαστικά με VPN (έστω δωρεάν πλάνο σαν αυτά που δίνει πχ. η ProtonVPN). Αυτό ίσχυε πάντα για το Starlink. Ούτως ή άλλως μετά τις τελευταίες αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, το συγκεκριμένο σπορ πλέον αρχίσει να χρειάζεται παρόμοια workaround για κάθε πάροχο.

Ποιες νέες αλλαγες στην νομοθεσια; Που λένε οτι απαγορευονται τα torrent στην ελλαδα; Οτι θελετε λέτε;;;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, vorlon68 said:

Ποιες νέες αλλαγες στην νομοθεσια; Που λένε οτι απαγορευονται τα torrent στην ελλαδα; Οτι θελετε λέτε;;;;

Εντάξει έχει συζητηθεί αλλού αυτό και ότι ο νόμος πρακτικά φωτογραφίζει τα πειρατικά TV boxes και όχι τόσο τα παράνομα torrents. Εγώ θα το γενικεύσω και θα τα βάλω όλα στο ίδιο τσουβάλι. Το αν και πως θα εφαρμοστεί ο νόμος είναι άλλη ιστορία, γιατί στο τέλος βλέπω και τους τηλε-πειρατές να βάζουν VPN στα κουτιά τους και να τελειώνει η υπόθεση πριν καν αρχίσει.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι: 1) αν έχεις Starlink, αναγκαστικά κατεβάζεις τέτοια P2P πράγματα μόνο με VPN γιατί τα κυνηγάνε λόγω Ιρλανδίας (όχι λόγω Ελλάδας), 2) τα torrent ποτέ δεν θα έπρεπε να είναι ο λόγος που κάποιος αποφασίζει να βάλει ή να μην βάλει Starlink. Υποτίθεται πως όταν φτάσει να συζητάει το τελευταίο, έχει εξαντλήσει κάθε άλλη λύση στην περιοχή του (ίνα, 5G, VDSL) και τα torrent είναι δευτερεύον ζήτημα.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Πείτε μου ότι είναι αληθινό και όχι πρωταπριλιάτικο!! Θα έχω ιντερνετ στο εξοχικό επιτέλους!!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ λέω πάλι καλά που οι δορυφόροι είναι ψηλά και οι ηλίθιοι woke δημοκράτες δεν φτάνουν για να τους κάψουν όπως τα tesla (με δημοκρατικές και όχι τρομοκρατικές βεβαίως βεβαίως ενέργειες) , αλλιώς θα κλαίγαμε και εμείς, οι ξεχασμένοι νεοέλληνες από τα καρτελ του νετ,  που απολαμβάνουμε επιτέλους το ιντερνετ.

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
23 minutes ago, Thresh said:

Λόγω 5πλάσιων συνδρομητών από ότι στην Ευρώπη για την ακρίβεια. Αν πιάσει η Ευρώπη αντίστοιχους, τόσο θα πέσει κι εδώ.

μέχρι να φτάσουμε  USA Θα έχουμε  2 GB ταχύτητες  :P 

12 minutes ago, vorlon68 said:

Μια ερώτηση... Θα έχεις προβλήματα με torrent; Γιατί αυτό είναι πολύ βασικό....

Nαι μόνο  VPN (έχω PIA VPN 1.79€)

Δημοσ.
1 hour ago, nzeppos said:

Πάμε πάλι:

Είναι ακριβή η συνδρομή είτε των 29 είτε των 40. Η οπτική 1000/1000 είναι καλύτερη. Η 3Gbps ακόμα καλύτερη. Το 5G πετάει. Δεν μου χρειάζονται πάνω από 15 Mbps. Δεν έχει (φτηνή) public IP και άρα δεν μπορώ να δω τις κάμερες. Δεν έχω καθαρό ουρανό προς βορρά. Παίζει LoL με latency έως 14ms;

Κ.ο.κ, συμπληρώνετε τα δικά σας.

Την ίδια ώρα όσοι δεν έχουν ίνα στην περιοχή τους ή δεν μπορούν να βάλουν, δεν πιάνουν πάνω από X Mbps στο χαλκό, δεν ενδιαφέρονται για κάμερες και άλλα IoT μέσω port forwarding (ή τα χρησιμοποιούν μέσω Cloud/Meshnet/VPN/κλπ), δεν έχουν 5G (ή το 5G σέρνεται το καλοκαίρι που έρχονται οι τουρίστες-ακρίδες), δεν ενδιαφέρονται για latency κάτω των 20ms κλπ θα βάλουν Starlink και θα λένε κι ευχαριστώ από πάνω.

Παρα πολλές περιοχές οπτική δεν έχουν και ούτε αναμένεται σύντομα ακόμη και στην μεγάλη πολύ και έχουν vdsl που σε παρα πολλές περιπτώσεις είναι ασταθές και σε πολλά σημεία adsl μάλιστα, όλα αυτά θα φάνε μαυρο με τη τημη του starlink

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...