Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και με συγχωρείτε για το επείγον του θέματος αλλα μόλις μου έγινε μια πρόταση για δουλειά στο Βελγιο Βρυξέλλες για καλά λεφτα

Είναι καποιος συμφορουμίτης που μένει Βρυξέλλες να κατατοπίσει λίγο
Βασικά ήταν μια πρόταση που είχα απορριψει στην αρχη γιατί τα καθαρα έβγαιναν περίπου 2.5 -2.7κ αλλά ήρθαν με πολύ καλύτερη πρόταση.

Οποιος μπορεί να βοηθήσει.
Ζευγάρι 2 άτομα .

Δημοσ.
4 minutes ago, dbrillis said:

O χρηστης @Speculoos μπορει να εχει πληροφοριες για εσενα.

Συγνωμη που σε κανω mention αλλα ειναι "επειγον" 😇.

Να είσαι καλα, πήραν φωτιά τα μπατζάκια μου

Δημοσ.

Συγχαρητήρια για την πρόταση, αλλα είναι Παρασκευή μετά το lunch break. Τα πάντα μπορούν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα 😆

Ρώτα ότι θες. Καλό επίσης μέρος για να ψάξεις είναι το r/BESalary/

Δημοσ.
16 minutes ago, masteripper said:

Καλησπέρα και με συγχωρείτε για το επείγον του θέματος αλλα μόλις μου έγινε μια πρόταση για δουλειά στο Βελγιο Βρυξέλλες για καλά λεφτα

Βασικά ήταν μια πρόταση που είχα απορριψει στην αρχη γιατί τα καθαρα έβγαιναν περίπου 2.5 -2.7κ αλλά ήρθαν με πολύ καλύτερη πρόταση.

Ζευγάρι 2 άτομα .

1300-1600 σπίτι + utilities (ψιλομακριά από το κέντρο έως ψιλοκοντά για 1 υπνοδωμάτιο σε καλές σχετικά περιοχές κοντά στο κέντρο Etterbeek, Woluwe-Saint-Lambert). 

+400-600 σούπερ μάρκετ

+100 η μηνιαία κάρτα μέσων και για τους δυο

+50 κινητό και για τους δύο

2100-2200 ας πούμε για να είσαι ωραία με τα απόλυτα βασικά και να έχει μια ποιότητα η περιοχή που μένεις.

Δεν έχεις τρως- δεν πίνεις έξω, που είναι ακριβό σπορ γενικά (*2 τουλάχιστον σε σχέση με Ελλάδα). 

Και δεν έχεις αυτοκίνητο. 

Βέβαια σε 2-3 χρόνια αν είσαι καλός θα κάνεις ανέβεις πολύ, οπότε και λίγο μανίκι να τραβήξεις στην αρχή, θα στρώσει. Αν βρει δουλειά (οποιαδήποτε) και ο/η σύντροφος σου εννοείται θα είστε πολύ καλύτερα (1500 περίπου ο κατώτατος;). 

Αν είσαι ήδη έξω ξέρεις ότι πρέπει να υπολογίσεις και τα πήγαινε-έλα Ελλάδα. Επίσης λόγω εγγύτητας αλλά και της "αύρας" των Βρυξελλών υπολόγιζε και εκδρομούλες. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, masteripper said:

Ζευγάρι 2 άτομα .

εαν δεν ειναι τα διπλα ξεχασε το.

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.

@masteripper

Ρίξε μια ματιά σε αυτό το post σχετικά με την αγοραστική δυναμη.

Διάβασε τις 6-7 πρώτες παραγράφους κι όπου "Κύπρος" βάλε "Βέλγιο".

Δημοσ.

2.5-2.7k καθαρά στις Βρυξέλλες για 2 άτομα,  με προσοχή στα έξοδα ειναι οκ για αρχή.

Οπωσδήποτε σπίτι μακριά από Ixelles, Uccle όπου τσιμπάνε πολύ τα ενοίκια.

Καλή περιοχή με ζωή για νέους το Sint Gilles, πολύ κοντά στα πάντα, μετά πιο ήσυχα αλλά κοντά στο κέντρο το Etterbeek.

Μακριά από Schaerbeek, Μοlenbeek, εκτός και αν σου αρέσει να ζεις στην Ομόνοια, εκεί που κάνει στάση το 051 λεωφορείο...

Εξαρτάται πως ζει ο καθένας, σουπερμάρκετ μπορείς να πηγαίνεις και σε Lidl ή Colryut, είναι πιο οικονομικά αλλά η ποιότητα είναι η αναμενόμενη. Delhaize έχει ποιότητα και ποικιλία, τιμές σαν τον ΑΒ Βασιλόπουλο (ο ΑΒ ανήκει στον όμιλο Delhaize).

Λαικές υπάρχουν αλλά είναι φαρμακεία, ο κόσμος που δεν του περισσεύουν ψωνίζει από σουπερμάρκετ τα λαχανικά, δεν έχει σχέση με αυτό που νομίζουμε στην Ελλάδα, δηλαδή λαϊκή= οικονομία.

Kαλή αρχή, είναι μια χαρά το μέρος για νέα ξεκινήματα και σύντομα και ο/η σύντροφός σου θα βρεί δουλειά και θα είστε μια χαρά.

Υπολόγισε το κόστος εισιτηρίων για Ελλάδα 3 φορές το χρόνο, είναι γενικά ακριβά.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω και ο @LabrakisG1992 θα έχει πληροφορίες σχετικά.

Αν τα καθαρά ξεπερνάνε τα 3.5 προχώρα. Ακόμα και part time να δουλέψει το ετερον ημισυ θα είναι μια πολύ καλή αρχή για 1ο μισθό.

Προσοχή με την εύρεση κατοικίας. Παίρνει χρόνο εκτός αν αναλάβει η εταιρία το πρώτο διάστημα (τουλάχιστον 4-5 μήνες) μέχρι να βρείτε οι ίδιοι.

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή έχει πέσει πολύ συζήτηση στο σπίτι ενόψει της συνέντευξης με τον πελάτη, υπάρχει μήπως κάτι οικονομικό ας πούμε μέχρι μισή ώρα από το κέντρο που είναι η δουλειά πάνω κάτω 

Υπάρχει η σκέψη να πάω μόνος μου στην αρχή.

Υποψιν ...για το "νέους" ...στα ήντα βαθιά είμαι 

Δημοσ.
9 hours ago, masteripper said:

Επειδή έχει πέσει πολύ συζήτηση στο σπίτι ενόψει της συνέντευξης με τον πελάτη, υπάρχει μήπως κάτι οικονομικό ας πούμε μέχρι μισή ώρα από το κέντρο που είναι η δουλειά πάνω κάτω 

Υπάρχει η σκέψη να πάω μόνος μου στην αρχή.

Υποψιν ...για το "νέους" ...στα ήντα βαθιά είμαι 

Σχεδόν τα πάντα είναι σε απόσταση 30 λεπτών με το μετρό από το κέντρο, δεν είναι καμία μεγαλούπολη. Το δύσκολο είναι να βρεις κάτι, ακόμα δυσκολότερο να βρεις για μικρό χρονικό διάστημα. Κυνήγησε να σου δώσουν από τη δουλειά κάποιο διαμέρισμα για δύο με τρεις μήνες αυτό θα ήταν το ιδανικό. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα έλεγα ότι το real estate δεν είναι τόσο δύσκολο στις Βρυξέλλες, καθώς έχει πραγματικά τα πάντα, από φθηνά μέχρι εξαιρετικά ακριβά και η αγορά είναι αρκετά δυναμική. Που ακριβώς θα είναι η δουλειά σου, γιατί η κίνηση είναι επιπέδου Αθήνας. Αν έχεις πρόσβαση με μετρό τότε όλα είναι πιο εύκολα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/4/2025 στις 7:38 ΜΜ, greekfragma είπε

Νομίζω και ο @LabrakisG1992 θα έχει πληροφορίες σχετικά.

Αν τα καθαρά ξεπερνάνε τα 3.5 προχώρα. Ακόμα και part time να δουλέψει το ετερον ημισυ θα είναι μια πολύ καλή αρχή για 1ο μισθό.

Προσοχή με την εύρεση κατοικίας. Παίρνει χρόνο εκτός αν αναλάβει η εταιρία το πρώτο διάστημα (τουλάχιστον 4-5 μήνες) μέχρι να βρείτε οι ίδιοι.

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά.

Πολυ ευχαριστως να βοηθησω αν μπορω αλλα νομιζω οι παραπανω συμφορουμιτες ξερουν καλυτερα. Εγω εμενα Βελγιο σχεδον 2 χρονια αλλα 2 ωρες απο Βρυξελλες.

Και ο @vamvakoolas ισως μπορει αν βοηθησει, αλλα αν ο ΤΣ δεν διευκρινησει τι ειναι το πολυ καλυτερη προταση, τσαμπα κουβεντες θα κανουμε.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.
14 minutes ago, LabrakisG1992 said:

Πολυ ευχαριστως να βοηθησω αν μπορω αλλα νομιζω οι παραπανω συμφορουμιτες ξερουν καλυτερα. Εγω εμενα Βελγιο σχεδον 2 χρονια αλλα 2 ωρες απο Βρυξελλες.

Και ο @vamvakoolas ισως μπορει αν βοηθησει, αλλα αν ο ΤΣ δεν διευκρινησει τι ειναι το πολυ καλυτερη προταση, τσαμπα κουβεντες θα κανουμε.

Ας πούμε ότι τα καθαρά θα είναι σχεδόν 2πλασια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...