nikos_her Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Καλησπέρα. Μετά από πολλααααά χρόνια είπα να αγοράσω ένα νέο αυτοκίνητο.Γενικά ότι αγοράζω το κρατάω, δεν είμαι για πολλά πάρε δώσε. Επιπλέον πρέπει να χωράει και η οικογένεια καθώς τα αγόρια ψήλωσαν και το άλλο είναι πριν το γάμο, ένα 116, από καιρό δεν είναι άνετο. Δεύτερο δεν έχουμε... Εν ολίγοις κατέληξα σε ένα της Suzuki. Και αφού είδα το ολοκαίνουριο, βλέπω και στο car να έχει κάποια άλλα. Πχ ένα με με πολύ λίγα χιλίομετρα (8Κ) και ενός χρονού και ένα άλλο πιο πλούσιο με κανονικά χλμ (15Κ ανά χρόνο) και πάνω-κάτω 3 χρονών, και σκέφτομαι πραγματικά ότι αξίζει να πάρεις κάτι τέτοιο, καθώς τα αυτοκίνητα χάνουν κατακόρυφα την αξια τους τα πρώτα χρόνια. Βέβαια πρέπει να πείσεις όλο το σόι ότι δε θα την πατήσεις αλλιώς θα στο κοπανάνε για πάντα, πέραν του δικού σου καημού. Και ιδού το ερώτημα: Επειδή μένω Ηράκλειο Κρήτης και οι περισσότερες ευκαιρίες αλλά και "ευκαιρίες" είναι στην Αττική, και είδα ότι υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν να κάνουν έλεγχο, αυτές είναι 100% αξιόπιστες ή θα πάνε στον πωλητή και θα τους δώσει κανένα 100ρικό και μετά θα κλαίμε... Έχετε εμπειρία ή/και πρόταση ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο. 1
vasilllis Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Εγω δυο που επελεξα(για δυο διαφορετικα οχηματα) εμεινα πολυ ευχαριστημενος.Παιρνει αμεσως τηλ και ειδοποιησε σε τι κατασταση ειναι,εβαλε να δει σφαλματα,τσεκαρε βαψιματα,μεχρι και ενα αυτοκολλητο μου εδειξε(να σιγουρευτει οτι είδε το ίδιο αυτοκινητο που θελω να αγορασω).Αξιζει 1
nikos_her Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου ..και ποιές εταιρίες ήταν αυτές? Γενικά δίνουν κάποια επίσημη αναφορά ή μόνο τηλέφωνο? Αυτό το λέω γιατί κάποιες από αυτές λένε για iso, tuv κλπ κλπ
vasilllis Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου [email protected] αυτο το email αναφορα μεσω μειλ στελνει.Επισημο οχι τιποτα.
nikos_her Δημοσ. 21 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου Επανέρχομαι.. δε βρισκω κάπου να λένε ότι δεσμεύονται ότι αυτό που δσου στέλνουν δεν είναι ότι ναναι και ότι έχουν μια ευθύνη τέλοςπαντων για αυτά που λένε...
bill999r Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Φίλε μου πήγαινε το στην αντιπροσωπεία να το δούνε και έπειτα σε έναν φανοποιο να μην ελέγξει για κάποιο τρακάρισμα. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος έλεγχος. 1
Black Demis Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, nikos_her said: Επανέρχομαι.. δε βρισκω κάπου να λένε ότι δεσμεύονται ότι αυτό που δσου στέλνουν δεν είναι ότι ναναι και ότι έχουν μια ευθύνη τέλοςπαντων για αυτά που λένε... δεν μπορει καμια εταιρεία να σου προσφέρει αυτο οπως το περιγράφεις..... ακομη και σε καινουργιο αυτοκίνητο με μηδεν χιλομετρα γιατι καποια πράγματα πρακτικά ειναι αδύνατον να ελεγχθούν ουσιαστικά για να τσεκάρεις ενα αυτοκιντο οσο δυνατόν γινεται το πας σε φανοποιό να δει αν εχει τρακάρει και αν ναι πόσο πολύ και πως το έφτιαξαν να δει και για σκουριές κλπ κλπ το πας σε μηχανικό να το κάνει βόλτα να το ακούσει να δει καποια βασικά πράγματα όπως αναρτησεις ρουλεμάν λάστιχα το service που έκανε αν ήταν στη ώρα του αν έχει καποια ανάκληση κλπ και αν όλα έγιναν σωστά το πας σε καποιο ηλεκτρολόγο - computerα να συνδεθεί σε όλους τους εγκεφάλους να δεις μην έχει τπτ γυρισμένα χιλομετρα και παλι δεν θα ξέρουν αν μέσα το μοτέρ σε τι κατάσταση ειναι (μπορει σε ένα μήνα θα αρχίσει να καίει λάδια να βαράει η καδένα κλπ.... αυτά δεν μπορεις να τα προβλέψεις) μπορει σε ενα μήνα να κάψει καν abs η εγκέφαλο κλπ κλπ αυτα δεν μπορουν να γίνουν καποια πρόβλεψη το πρωτο για να δουν θα πρέπει να λύσουν τον κινητήρα και τα υπόλοιπα ειναι καθαρά θέμα τύχης και ποιότητας κλπ ετσι χαρτι που να σου δεσμεύονται οτι ολα τέλεια δεν θα σου δώσει κάνεις εκτός και αν γράψουν με μεγάλα γράμματα ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΓΜΗ βρίσκουμε όλα καλά.... κατι το οποίο δεν θα αποδεχθεί κανείς ετσι όταν αγοράζεις μηχανη/αυτοκίνητο σε καινουργιο βασίζεσαι στην εγγύηση και στο παλιό βασίζεσαι οτι δεν προϋπάρχει κατι σοβαρό απο πίσω και τα υπόλοιπα στην τύχη Επεξ/σία 21 Απριλίου από Black Demis
vasilllis Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 3 ώρες πριν, nikos_her είπε Επανέρχομαι.. δε βρισκω κάπου να λένε ότι δεσμεύονται ότι αυτό που δσου στέλνουν δεν είναι ότι ναναι και ότι έχουν μια ευθύνη τέλοςπαντων για αυτά που λένε... Τι δεσμευση θελεις δηλαδη; Εσυ τι θα υπεγραφες σε εναν ελεγχο μιας ωρας σε ενα οχημα δηλαδη;
unforgiven Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Δεν υπάρχει δέσμευση σε μεταχειρισμένο. Όταν πήγα το δικό μου στην αντιπροσωπεία για έλεγχο πριν την αγορά, χαρακτηριστικά μου είπε "είναι άψογο, αλλά δεν σου εγγυούμαι ότι δεν θα πάθει κάτι σοβαρό τα επόμενα 5 λεπτά"
nikos_her Δημοσ. 23 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου Ευχαριστώ πολύ.. Περισσότερο το λέω σαν ασφάλεια ότι δεν θα τα "βρει" με τον πωλητή. Γιαυτό και οι ερωτήσεις. Είμαι μακρία και δεν μπορώ καν να είμαι παρόν..το ρωτώ σαν διασφάλιση.. Βέβαια παρά το ψάξιμο μόνο ο vasillis είπε κάτι. Οπότε δεν έχω "ζεσταθεί" ότι οι εταιρίες με διασφαλίζουν και από την άλλη δεν έχω επιλογές..
bill999r Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nikos_her είπε Ευχαριστώ πολύ.. Περισσότερο το λέω σαν ασφάλεια ότι δεν θα τα "βρει" με τον πωλητή. Γιαυτό και οι ερωτήσεις. Είμαι μακρία και δεν μπορώ καν να είμαι παρόν..το ρωτώ σαν διασφάλιση.. Βέβαια παρά το ψάξιμο μόνο ο vasillis είπε κάτι. Οπότε δεν έχω "ζεσταθεί" ότι οι εταιρίες με διασφαλίζουν και από την άλλη δεν έχω επιλογές.. Φίλε μου αν γκουγκλαρεις θα βρεις αρκετές εταιρίες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Τους θεωρώ αξιόπιστους, ότι δεν πρόκειται να χρηματιστουν από τον πωλητή μιας και δύσκολα θα ρισκάρουν την φήμη της εταιρίας τους για 100-200 ευρώ που θα τους προσφέρει κάποιο λαμόγιο. Η αναφορά είναι αναλυτική, όπως και οι φωτογραφικές που σου στέλνουν. Η πιο γνωστή και πιο παλιά εταιρία είναι η spotamichanic αλλά υπάρχουν και άλλες εξίσου καλές στο χώρο όπως η carcheck.gr που και αυτή έχει πολλά χρόνια στον χώρο. Εγώ σου πρότεινα την πορεία αντιπροσωπείας - φανοποιειου. Δεν έχεις κάποιον γνωστό στην Αθήνα που να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά για λογαριασμό σου; Πάντως αν βρισκόμουν στη θέση σου και δεν είχα κανέναν γνωστό, ούτε μπορούσα να πάω ο ίδιος θα έκανα το εξής. Εάν υπήρχε δυνατότητα μετακίνησης του αυτοκινήτου, δηλαδή ο έμπορος - πωλητής δεχόταν να το πάει σε συνεργείο θα το έστελνα αντιπροσωπεία. Η συνεννόηση είναι εύκολη, κλείνεις ένα ραντεβού για έλεγχο μεταχειρισμένου, το κόστος είναι γύρω στα 50 ευρώ και ο έλεγχος είναι τυποποιημένος ( τουλάχιστον στην Μερσεντές που το έχω κάνει). Ιδανικά να έχει και φανοποιειο η αντιπροσωπεία ή να τους ζητήσεις να το δει κάποιος συνεργάτης τους με την αντίστοιχη αμοιβή. Δεύτερη καλύτερη λύση για μένα η spotawheel. Αναλυτική αναφορά και φωτογραφίες του οχήματος. Τουλάχιστον αποφεύγεις τα χοντρά προβλήματα που μπορεί να κρύβει το όχημα. Τελευταία λύση την οποία επίσης έχω χρησιμοποιήσει επειδή δεν υπηρχε αντίστοιχη αντιπροσωπεία κοντά και έχω δυστυχώς μετανιώσει είναι να συνεννοηθείς με ένα συνεργείο να του στείλεις το αμάξι για έλεγχο. Όντως έκανα τηλεφωνική συνεννόηση, κανονίσαμε το κόστος (30 ευρώ μου ζήτησε ο άνθρωπος) και ο πωλητής συμφώνησε να πάει το όχημα στο συνεργείο. Όντως το συνεργείο έκανε τον έλεγχο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν λεπτομερής και δεν μπορούσε να δει τα σημεία που πονάει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μετάνιωσα που δεν πλήρωσα 50 ευρώ στο ΚΤΕΛ για να πάω να το δω ο ίδιος καθώς το συνεργείο μου είπε μόνο τα επιφανειακά προβλήματα που μπορούσα κ εγώ ο ίδιος να τα δω. Τεσπα οι μαλακίες πληρώνονται και από αυτές μαθαίνεις. Βέβαια το μάθημα μου κόστισε 1500 ευρώ σε μάζεματα για να γίνει αξιοπρεπες το αυτοκίνητο και αξιόπιστο. Τεσπά αυτά από μένα. Νομίζω ότι η αντιπροσωπεία είναι η καλύτερη λύση. Αν μάλιστα δεν λυπηθείς τα λεφτά και στείλεις και και εταιρία ελέγχου τότε θα είσαι σχεδόν 100% σίγουρος για την κατάσταση του οχήματος. Επεξ/σία 23 Απριλίου από bill999r 1
Chloe2 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Μια λύση είναι να πραγματοποιηθεί ένας πρώτος έλεγχος μεταχειρισμένου σε δικό σας ΚΤΕΟ και σε δικό σας φαναρτζή. Εάν το αμάξι το πάτε σε Χ συνεργείο μπορείτε να ζητήσετε να σας δώσουν εγγράφως ποια προβλήματα φαίνεται ότι έχει και ποιο το κόστος αντιμετώπισής τους. 1
meletis_m Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Στις 18/4/2025 στις 8:08 ΜΜ, nikos_her είπε Καλησπέρα. Μετά από πολλααααά χρόνια είπα να αγοράσω ένα νέο αυτοκίνητο.Γενικά ότι αγοράζω το κρατάω, δεν είμαι για πολλά πάρε δώσε. Επιπλέον πρέπει να χωράει και η οικογένεια καθώς τα αγόρια ψήλωσαν και το άλλο είναι πριν το γάμο, ένα 116, από καιρό δεν είναι άνετο. Δεύτερο δεν έχουμε... Εν ολίγοις κατέληξα σε ένα της Suzuki. Και αφού είδα το ολοκαίνουριο, βλέπω και στο car να έχει κάποια άλλα. Πχ ένα με με πολύ λίγα χιλίομετρα (8Κ) και ενός χρονού και ένα άλλο πιο πλούσιο με κανονικά χλμ (15Κ ανά χρόνο) και πάνω-κάτω 3 χρονών, και σκέφτομαι πραγματικά ότι αξίζει να πάρεις κάτι τέτοιο, καθώς τα αυτοκίνητα χάνουν κατακόρυφα την αξια τους τα πρώτα χρόνια. Βέβαια πρέπει να πείσεις όλο το σόι ότι δε θα την πατήσεις αλλιώς θα στο κοπανάνε για πάντα, πέραν του δικού σου καημού. Και ιδού το ερώτημα: Επειδή μένω Ηράκλειο Κρήτης και οι περισσότερες ευκαιρίες αλλά και "ευκαιρίες" είναι στην Αττική, και είδα ότι υπάρχουν εταιρίες που αναλαμβάνουν να κάνουν έλεγχο, αυτές είναι 100% αξιόπιστες ή θα πάνε στον πωλητή και θα τους δώσει κανένα 100ρικό και μετά θα κλαίμε... Έχετε εμπειρία ή/και πρόταση ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Καλό Πάσχα σε όλον τον κόσμο. Επειδή οι εταιρείες που λες , έχουν μπει και αυτές στο χώρο πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, δεν ξέρω πόσο αντικειμενικές είναι . Το καλύτερο θα ήταν αντιπροσωπεία μαζί με φανοποιο έχουν μέσα ή σε δικό σου μηχανικό έλεγχο το αμάξι , εφόσον το φέρνει ο πωλητής . Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα και του εδωσα κάτι παραπάνω για τα καύσιμα. 1
Sorath Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Βρε παιδιά, ποιός θα δώσει το αυτοκίνητο ΠΡΙΝ την πώληση για να πάει σε αντιπροσωπεία, φανοποιό, ηλεκτρολόγο, μηχανικό κτλ; Αν είναι απο έμπορο, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν είναι απο ιδιώτη, στην καλύτερη να δεχτεί να το πάς σε έναν απο τους παραπάνω. Σιγά μην δεχτεί να τρέχει γύρω γύρω σε ένα σκασμό μηχανικούς, για την πιθανότητα να αποφασίσεις να το αγοράσεις. 1
meletis_m Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 9 λεπτά πριν, Sorath είπε Βρε παιδιά, ποιός θα δώσει το αυτοκίνητο ΠΡΙΝ την πώληση για να πάει σε αντιπροσωπεία, φανοποιό, ηλεκτρολόγο, μηχανικό κτλ; Αν είναι απο έμπορο, δεν υπάρχει περίπτωση. Αν είναι απο ιδιώτη, στην καλύτερη να δεχτεί να το πάς σε έναν απο τους παραπάνω. Σιγά μην δεχτεί να τρέχει γύρω γύρω σε ένα σκασμό μηχανικούς, για την πιθανότητα να αποφασίσεις να το αγοράσεις. Κοιτάζεις να είναι κοντά μεταξύ τους . Πολλοί δε το φέρνουν είτε γιατί ξέρουν τι είναι ή και από χρόνο . Αυτός που είναι αποφασισμένος το φέρνει και δεν έχει να κρύψει κάτι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα