Kostas_Prasoulas Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Έχω τπ συγκεκριμένο αυτοκίνητο,ένα chevrolet matiz του 2006.Θέλω να αρχίσω να το μαζεύω γιατί σε λίγο καιρό θα βγάλω δίπλωμα.Το αμάξι αυτό ήταν του πατέρα μου και σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση.Έχει όμως αυτές τις χαρακιές που φαινονται στις φώτο.Έχει κανείς εικόνα για το άν γινεται με καποιον τρόπο να τις καλύψω χωρίς να το πάω για ολικό βαψιμο?Έχω δει κατι βιντεο που φανοποιοί με ενα εργαλειο τυπου πινελάκι τις καλυπτουν,το έχει κανει κανενας?(για τις ασπρες γρατζουνιες μιλαω) 1
Klausx Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Ξεκίνα από τα λάστιχα και τα φρένα... Για τα υπόλοιπα υπολογίζεις 150+- το κομμάτι για βάψιμο. 1
Chloe2 Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Μπορείς να αγοράσεις μπογιά σε σπρέι για αμάξια. Εάν δεν βρίσκεις τον κωδικό χρώματος του αμαξιού σου, μπορείς να πας το πορτάκι ρεζερβουάρ του αμαξιού σου σε χρωματοπωλείο και αυτό θα σου φτιάξει όση μπογιά σε σπρέι θες. Καλή συνέχεια.
soteras Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου Πριν φτάσουμε στο θέμα γρατσουνιές ας πάμε στα βασικά. Το αμάξι μηχανικά πως είναι ήταν σε ακινησια πολύ καιρό καθώς αν ναι μιλάμε για ένα μεγάλο service με αλλαγή όλα λάδια φίτρα και δεν ξέρω τι. Κλιμαστισμό έχει γιατί αν ναι υπολογιζεις και εκεί service? Η κλειδαριά που λείπει ? Επίσης αν ήταν σε ακινησία καιρό σίγουρα θα έκανα και καθαρισμα στο ντεπόζιτο καθώς η βενζίνη θα είναι λάσπη μέσα.
meletis_m Δημοσ. 19 Απριλίου Δημοσ. 19 Απριλίου 5 ώρες πριν, Kostas_Prasoulas είπε Έχω τπ συγκεκριμένο αυτοκίνητο,ένα chevrolet matiz του 2006.Θέλω να αρχίσω να το μαζεύω γιατί σε λίγο καιρό θα βγάλω δίπλωμα.Το αμάξι αυτό ήταν του πατέρα μου και σε γενικές γραμμές είναι σε καλή κατάσταση.Έχει όμως αυτές τις χαρακιές που φαινονται στις φώτο.Έχει κανείς εικόνα για το άν γινεται με καποιον τρόπο να τις καλύψω χωρίς να το πάω για ολικό βαψιμο?Έχω δει κατι βιντεο που φανοποιοί με ενα εργαλειο τυπου πινελάκι τις καλυπτουν,το έχει κανει κανενας?(για τις ασπρες γρατζουνιες μιλαω) Αφού είσαι νέος οδηγός , Καντού μια πλήρη συντήρηση σε σύστημα διεύθυνσης , φρένα και μηχανικά . Όσο για τις γρατσουνιές βάψιμο δεν αξίζει , ρώτα σε φανοποιο μήπως με αλοιφαδορο διορθωθεί με την ανάλογη αλοιφή . Εάν δε έχουν βάθος . 1
dsi44 Δημοσ. 20 Απριλίου Δημοσ. 20 Απριλίου νεος οδηγος...αστο οπως ειναι. θα διατηρησεις το επομενο σε αριστη κατασταση. 6
Kostas_Prasoulas Δημοσ. 20 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 19 ώρες πριν, Chloe2 είπε Μπορείς να αγοράσεις μπογιά σε σπρέι για αμάξια. Εάν δεν βρίσκεις τον κωδικό χρώματος του αμαξιού σου, μπορείς να πας το πορτάκι ρεζερβουάρ του αμαξιού σου σε χρωματοπωλείο και αυτό θα σου φτιάξει όση μπογιά σε σπρέι θες. Καλή συνέχεια. Υπαρχει ο κωδικος στην πορτα του οδηγου,ευχαριστω 21 ώρες πριν, Klausx είπε Ξεκίνα από τα λάστιχα και τα φρένα... Για τα υπόλοιπα υπολογίζεις 150+- το κομμάτι για βάψιμο. Κοίτα τα λάστιχα κινούνταν μεχρι το 2020 οπου μπηκε σε ακινησία και τα φρένα λειτουργούσαν αλλα ναι θέλει την βασική συντηρηση που επειδη ειναι σε ακινησια πρεπει να του κάνω. 19 ώρες πριν, soteras είπε Πριν φτάσουμε στο θέμα γρατσουνιές ας πάμε στα βασικά. Το αμάξι μηχανικά πως είναι ήταν σε ακινησια πολύ καιρό καθώς αν ναι μιλάμε για ένα μεγάλο service με αλλαγή όλα λάδια φίτρα και δεν ξέρω τι. Κλιμαστισμό έχει γιατί αν ναι υπολογιζεις και εκεί service? Η κλειδαριά που λείπει ? Επίσης αν ήταν σε ακινησία καιρό σίγουρα θα έκανα και καθαρισμα στο ντεπόζιτο καθώς η βενζίνη θα είναι λάσπη μέσα. Τα συγκεκριμενα αυτοκινητα επειδη ειναι τρικυλινδρα βαρανε ολα στο καπακι,βαρανε καπακι και σε αφηνει ο κινητηρας.Καθε 4 5 χρονια ξερεις οτι θες η γενικη επισκευη ή αλλαγη στο μοτερ εκτος αν προλαβεις και αλλαξεις καπακι.Ο κινητήρας που θα μπει θα ειναι ο τριτος σε σειρα γιατι ο πρωτος δεν αξιζει να επισκευαστει λογο οτι ο μηχανικος που το ειχε παει τοτε ο πατερας μου μας ειχε πει οτι για να τον φτιαξεις θες 400ε....με 300ε φερνω αλλον οπου ο αλλος ομως βγηκε χειροτερος γιατι στον χρονο εμεινε...θα αλλαχτει το μοτερ του και θα παει για μεγαλο σερβις,ειναι σε ακινησια απο το 2019/2020...κλειδαριά το ξερω οτι θελει ενα σετ γιατι μας τις ειχαν σπασει,Τωρα η βενζινη δεν θα θελει αλλαγμα γιατι το τσεκαρα προσφατα του προσθεσα βενζινη γιατι δεν ειχε καθολου μεσα για να δουμε αν φτιαχνει ο παλιος κινητηρας που ειχε αν αξιζει κλπ οποτε ειναι καινουργια αυτη που εχει μεσα....γενικα το προβλημα που ειχε ειναι οτι εχανε λαδια ο δευτερος κινητηρας...ηθελε ξερω γω στα 100χλμ αποσταση 2 3 φορες γεμισμα...εχανε συνεχεια απο το καπακι και μετα εχανε γενικα...ε μεχρι που κολλησε τελειως.... 10 λεπτά πριν, Kostas_Prasoulas είπε Ο κλιματισμος κλπ λειτουργει κανονικα δεν εχει καποιο προβλημα,θεωρητικα το μονο προβλημα που εχει ειναι η αλλαγη του μοτερ που οσο και αν ακουγεται καπως να πεις οτι θες να ασχοληθεις με γρατζουνιες ενω παει για τριτο μοτερ?Ζημια των 250ε ειναι η αλλαγη μοτερ.Ειναι τοσο μικρος ο κινητηρας του που κοστιζει εκει στα 250 με 300ε...40 κιλα μοτερ ειναι..απλα για να μην ακουστω και περιεργος οκ ειναι πρωτο αυτοκινητο κλπ δεν υπαρχει περιπτωση να παει σε φανοποιο για βαψιματα κλπ...δεν αξιζει..απλα εχω δει και καποιους που βαζουν ειτε μπογια σε σπρει οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω ή τα περνανε με αλοιφαδορο κλπ...σε καθε περιπτωση ευχαριστω που απαντησατε!Καλο Πάσχα! 16 ώρες πριν, meletis_m είπε Αφού είσαι νέος οδηγός , Καντού μια πλήρη συντήρηση σε σύστημα διεύθυνσης , φρένα και μηχανικά . Όσο για τις γρατσουνιές βάψιμο δεν αξίζει , ρώτα σε φανοποιο μήπως με αλοιφαδορο διορθωθεί με την ανάλογη αλοιφή . Εάν δε έχουν βάθος . εχουν βαθος,εχει φυγει το χρωμα απλα καποιοι παιρνουν κατι σαν πενα που μαπινει μεσα το χρωμα και τις καλυπτουν... 21 ώρες πριν, Klausx είπε Ξεκίνα από τα λάστιχα και τα φρένα... Για τα υπόλοιπα υπολογίζεις 150+- το κομμάτι για βάψιμο. Α τοσο καλα 🫣
unforgiven Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Θέλει οπωσδήποτε λάστιχα. Θα σου πάει και κανένα 300ρι ο κινητήρας. Πιθανό να θέλει φρένα, τα σωληνάκια θα είναι όλα σκασμένα. Μπαταρία. Δεν το βλέπω συμφέρον να ασχοληθείς μαζί του, από τη στιγμή που χρειάζεται πιο συχνά αλλαγή κινητήρα, παρά νερό για τα πιτσιλιστίρια. 2
lary7 Δημοσ. 22 Απριλίου Δημοσ. 22 Απριλίου Επειδή έχει φθαρεί το χρώμα απο τον ήλιο ότι και να κάνεις θα δείξει το μπάλωμα. Δοκίμασε με σπρέι να βάψεις μια περιοχη γύρω απο την γρατζουνιά έχει ο chrisFIX ωραία βιντεάκια για το πώς να κάνεις τοπικές. Αμα έχεις χρόνο δεν χάνεις κάτι, χειρότερο να το κάνεις δύσκολα. 1
meletis_m Δημοσ. 23 Απριλίου Δημοσ. 23 Απριλίου Στις 20/4/2025 στις 3:23 ΜΜ, Kostas_Prasoulas είπε Υπαρχει ο κωδικος στην πορτα του οδηγου,ευχαριστω Κοίτα τα λάστιχα κινούνταν μεχρι το 2020 οπου μπηκε σε ακινησία και τα φρένα λειτουργούσαν αλλα ναι θέλει την βασική συντηρηση που επειδη ειναι σε ακινησια πρεπει να του κάνω. Τα συγκεκριμενα αυτοκινητα επειδη ειναι τρικυλινδρα βαρανε ολα στο καπακι,βαρανε καπακι και σε αφηνει ο κινητηρας.Καθε 4 5 χρονια ξερεις οτι θες η γενικη επισκευη ή αλλαγη στο μοτερ εκτος αν προλαβεις και αλλαξεις καπακι.Ο κινητήρας που θα μπει θα ειναι ο τριτος σε σειρα γιατι ο πρωτος δεν αξιζει να επισκευαστει λογο οτι ο μηχανικος που το ειχε παει τοτε ο πατερας μου μας ειχε πει οτι για να τον φτιαξεις θες 400ε....με 300ε φερνω αλλον οπου ο αλλος ομως βγηκε χειροτερος γιατι στον χρονο εμεινε...θα αλλαχτει το μοτερ του και θα παει για μεγαλο σερβις,ειναι σε ακινησια απο το 2019/2020...κλειδαριά το ξερω οτι θελει ενα σετ γιατι μας τις ειχαν σπασει,Τωρα η βενζινη δεν θα θελει αλλαγμα γιατι το τσεκαρα προσφατα του προσθεσα βενζινη γιατι δεν ειχε καθολου μεσα για να δουμε αν φτιαχνει ο παλιος κινητηρας που ειχε αν αξιζει κλπ οποτε ειναι καινουργια αυτη που εχει μεσα....γενικα το προβλημα που ειχε ειναι οτι εχανε λαδια ο δευτερος κινητηρας...ηθελε ξερω γω στα 100χλμ αποσταση 2 3 φορες γεμισμα...εχανε συνεχεια απο το καπακι και μετα εχανε γενικα...ε μεχρι που κολλησε τελειως.... Ο κλιματισμος κλπ λειτουργει κανονικα δεν εχει καποιο προβλημα,θεωρητικα το μονο προβλημα που εχει ειναι η αλλαγη του μοτερ που οσο και αν ακουγεται καπως να πεις οτι θες να ασχοληθεις με γρατζουνιες ενω παει για τριτο μοτερ?Ζημια των 250ε ειναι η αλλαγη μοτερ.Ειναι τοσο μικρος ο κινητηρας του που κοστιζει εκει στα 250 με 300ε...40 κιλα μοτερ ειναι..απλα για να μην ακουστω και περιεργος οκ ειναι πρωτο αυτοκινητο κλπ δεν υπαρχει περιπτωση να παει σε φανοποιο για βαψιματα κλπ...δεν αξιζει..απλα εχω δει και καποιους που βαζουν ειτε μπογια σε σπρει οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω ή τα περνανε με αλοιφαδορο κλπ...σε καθε περιπτωση ευχαριστω που απαντησατε!Καλο Πάσχα! εχουν βαθος,εχει φυγει το χρωμα απλα καποιοι παιρνουν κατι σαν πενα που μαπινει μεσα το χρωμα και τις καλυπτουν... Α τοσο καλα 🫣 Φτιάξε τα απαραίτητα να είναι ασφαλές φρένα , λάστιχα , σύστημα διεύθυνσης και μη ρίχνεις λεφτά μαζεψε για το επόμενο . 2
Kostas_Prasoulas Δημοσ. Σάββατο στις 03:35 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 03:35 μμ Στις 22/4/2025 στις 3:10 ΜΜ, unforgiven είπε Θέλει οπωσδήποτε λάστιχα. Θα σου πάει και κανένα 300ρι ο κινητήρας. Πιθανό να θέλει φρένα, τα σωληνάκια θα είναι όλα σκασμένα. Μπαταρία. Δεν το βλέπω συμφέρον να ασχοληθείς μαζί του, από τη στιγμή που χρειάζεται πιο συχνά αλλαγή κινητήρα, παρά νερό για τα πιτσιλιστίρια. Καλα δεν ειναι εξοδο...αν το μοτερ ειναι καλο σε βγαζει αρκετα χρονια..και καθε 4 5 χρονια να θες ενα μοτερ σιγα...απο το παρεις μεταχειρισμενο παλι αξιζει..και αλλο αμαξι να αγορασεις παλι θα θελεις λαστιχα και συντηρηση στα φρενα κλπ Στις 22/4/2025 στις 4:49 ΜΜ, lary7 είπε Επειδή έχει φθαρεί το χρώμα απο τον ήλιο ότι και να κάνεις θα δείξει το μπάλωμα. Δοκίμασε με σπρέι να βάψεις μια περιοχη γύρω απο την γρατζουνιά έχει ο chrisFIX ωραία βιντεάκια για το πώς να κάνεις τοπικές. Αμα έχεις χρόνο δεν χάνεις κάτι, χειρότερο να το κάνεις δύσκολα. Ναι σωστο και αυτο χαχαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα